Ateizm bana artık saçma gelmeye başladı sizce?

açıkçası ateizm tabiri caizse inançsızlık inancı diyebiliriz

evreni sonsuz gibi görmek kendimizi kandırmak bence evrendede bilinen her şeyin bir şekilde sonu geliyor

aslında bu inancı mantıklı kılan etkenler vardı

evrim, doğal seçilim, milyarlarca gezegen (tahmini), çok fazla din, ve tanrıyı algılayamayış ve dünyanın yaşı

yani şöyle algılıyorsunuz, evren sonsuzdu bi noktada bisiler oldu henüz keşfedemediğimiz bilim diyelim, oradan atom ışık çarpışma madde hareketle zamanın oluşması genişleme derken

binlerce gezegen ve oradada canlılar çarpıştı şu bu ve sonunda doğal seçilimle en güçlü olan biz çıktık ortaya dünyada yaşam standartları olarak en güçlüydü falan filan

ama sonra bisiler oturmamaya başladı, evreni sonsuz yapıcaksam bu soyut biseye girer yani elde somut delilim yok bu durumda sonsuzluk gibi şeyi ispatlayabileceğimiz bisi yok iş varsayıma giriyo

sonra evrim diyorum ama ara fosil vs hiçbisi yok sadece yine bisileri varsayıyoruz

milyarlarca gezegen diyoruz peki olsun en güçlü diyelim peki olsun

peki neye göre en güçlü? yani en güçlüyü belirleyen kim? hayatta kalan mı her hayatta kalanı en güçlü yapacaksak hayatta kalanlar nasıl günün sonunda bi denge oluşturuyo neden bir en güçlü diğer en güçlüyü yok etmiyor

peki yok etmesin ortama koyduğunuz 2 güçlü taş uyum sağlasın varlığını sürdürsün peki diğer taş nerden geldi ve niye geldi yani 2 sine eyvallahta 3. cüsü de geldi

4. cüsüde sonra

ve dünyaya bakıyorum yani milyarlarca güçlü taş birbiriyle uyum içinde calisiyorlar

ve bunu milyarlarca yıl boyunca yapıyorlar

tabi gezegenlerin birbiriyle uyum içinde olması gezegenlerin içindeki dinamiklerinde bu şekilde hareket etmesi falan

sonra bi yandan sosyal medyada tartıstığım müslümanın şu sözünü unutmuyorum, copy paste yapıyorum

"sonsuzluğu evrenden bekliyorsun, uç olasılıkları evrenden bekliyorsun, iyiliği kötülüğü umudu yemeyi içmeyi ve önce kendi insani iç güdülerini bile evrenden bekliyorsun. pekala bu olasılık zincirini sol tarafa alalım, sağ tarafa da senden daha bilinçli tanrının varlığını, yoktan var ettiği varlıklarının sürekliliği sağlama ihtimalini, sonra da tüm insanlığın haberi olsun diye gönderdiği rehberleri ve birde insanlar değiştirmesin diye de yüzlerce yıllık ayetler indirmiş olma ihtimalini al , en akılcı seçenek sence de var olma ihtimali değil midir?"

aklım cok karısık arkadaslar.

nebilim artık aşırı anlamsız gelmeye başladı bana ateizm

ama dinlere karsı bakıs açımda nebilim

garip bi boşluktayım

Ateizm bana artık saçma gelmeye başladı sizce?