Güncellemeler
+1 yıl
Allah bir adamın içinde iki kalb yaratmadı. Kendilerinden «zıhâr» yapdığınız karılarınızı o, sizin analarınız (yerinde) tutmadı (ğı gibi) evlâdlıklarınızı da (öz) oğullarınız (gibi) tanımadı. Bu, sizin ağızlarınızdaki lâfınızdır. Allah, hakkı söyler bu sözden neyi anlamalıyız yani şöyle deniyor bizler annelermizi nasıl anne olarak biliyorsak evlatlarımızı da öz evlatlarımız olarak
Güncellemeler
+1 yıl
biliyorsak Allah ise diyorki sizin evlatlarınız öz evlatlarınız ve annelerinizi öz anneniz gibi tanımadım yani bu şu anlama geliyo onları siz dillerdirdiniz yani öz anne öz evlat cümlesini biz biliyoruz Allah ise onları ebedi biliyor zaman kavramı yok yaratdı ve biz cevremizi öz diye biliyoruz Allah ise ebedi zaten biliyo bizim dillendirdiğimiz insanoğlu öz olarak biliyo anne oğullarını
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O ayette kadın aynı anda 2 kalp taşıyabilir manası var diye biliyorum
Hamilelik hali kastedeliyordu
Siz kendinize göre mi yorumladınız
Evet kadına görede var ama bu ayrı erkeğin eşine olan duysundan da bahsediyo
Bakın ne diyo iki kalp de iki gönülde bırakmamış bir şey aynı anda hem beyaz hem siyah hem batıl
Ayetleri yorumlamak doğru değil
Ozmn neden Efendimizin zamanında Sahabeler konuyı daha iyi anlatsın diye cevaplamış ayetler var tabikide bilmediklerini sorulunca insan daha iyi anlar hakikatı
İşin alimi olmak lazım
Takvalı olan her genc alimdir bu zman da Hz. Ömer şöyle der Namaz kılan yaşlığı severim ama Namaz kılan gence aşığım bu sözde şu anlama girer genc yaşda islamı öğrenmek isteyen bi insan zaten bir alimdir
Anlamadım açıklar mısınız
Allah hiç kimseye tek vücutta, iki kalp yaratmamıştır ve kendilerini annelerine benzeterek yemin edip boşamaya kalktığınız eşlerinizi de hiçbir zaman sizin anneleriniz yapmamış ve evlatlıklarınızı da, gerçek çocuklarınız gibi saymamıştır. Bunlar sizin ağızlarınıza geliveren, kuru laflardan ibarettir. Halbuki Allah, mutlaka sözün doğrusunu söyler ve doğru yola iletir.
Ahmet Tekin Meali
Allah, bir erkeğin göğsüne, iki ayrı kalp-gönül planlayıp yerleştirmedi, bir erkeği iki ayrı ruhtan müteşekkil iki ruhlu, iki şahsiyetli yaratmadı. Zıhar yaptığınız, analarınız kadar haram saydığınız eşlerinizi de analarınız haline getirmedi. Evlatlıklarınızı da öz oğullarınız yerine koymadı. Bunlar sizin ağızlarınızdan kaçan sözlerden ibarettir. Allah gerçeği, hakkı, doğruyu söyler, doğru yolu, İslâmî hayatı aydınlatıcı bilgiler verir.
bk. Kur’ân-ı Kerim, 4/23; 33/37-40; 58/2.
Hala anlamadım
Allah bir adamın içinde iki kalb yaratmadı. Kendilerinden «zıhâr» yapdığınız karılarınızı o, sizin analarınız (yerinde) tutmadı (ğı gibi) evlâdlıklarınızı da (öz) oğullarınız (gibi) tanımadı. Bu, sizin ağızlarınızdaki lâfınızdır. Allah, hakkı söyler bu sözden neyi anlamalıyız yani şöyle deniyor bizler annelermizi nasıl anne olarak biliyorsak evlatlarımızı da öz evlatlarımız olarak
biliyorsak Allah ise diyorki sizin evlatlarınız öz evlatlarınız ve annelerinizi öz anneniz gibi tanımadım yani bu şu anlama geliyo onları siz dillerdirdiniz yani öz anne öz evlat cümlesini biz biliyoruz Allah ise onları ebedi biliyor zaman kavramı yok yaratdı ve biz cevremizi öz diye biliyoruz Allah ise ebedi zaten biliyo bizim dillendirdiğimiz insanoğlu öz olarak biliyo anne oğullarını
Şimdi annem öz değil mi gerçekten anlamadım güncellemeyide okudum
Hayır ya sen beni anlamadın gine
Annen öz
İnsanoğlu anne evlatlarını öz diye dillendirdi yani öz Allah ise ebediyen anne evlatlarınızı biliyo
Kaderine yazmış yani
Güncellemeyide yanlış yaptım size yollıcaktım praya paylaştım
Anladınızmı
Bağlantıyı anlayamadım öz ün anlamını yanlış mı biliyorum ki öz beni doğrun annem öz annemdir Allah cc annemi ebedi zaten biliyor ikisi arasındaki bağlantı ne Allah zaten bilir özlükle bağantısı ne
Bağlantısı şu sen anneni öyle biliyorsun bu ayetde ise şunu anlatıyo zaten bak cevabı kendinizde biliyorsunuz Allah ebedi biliyo bunu anlatılıyo ayetde işte ☺️
Anladım galiba Allah razı olsun
Anladınıza sevindim Allah sizden de razı olsun ıntagramda bu tür Sahabe hayatlarında ayetlerden hadislerden paykaşımlar yapıyorum isterseniz ordan bakabilirsiniz bende vesile olurum bu şekilde ıntagaram : esedullah. pg
Soru nerde?
Soru değil sadece insanların bu sözlerden ne anladığı önemli
Siz bu sözlerden ne anlıyorsunuz demediğin için bir, soru da görmediğim için soru nerede dedim