Tek Tanrılı 3 dinde de Baal'e karşı sevgisizlik ve karşıtlık var.
Baal, Enlil/Zeus olduğuna göre YHWH de Poseidon/Loki/Enki oluyor?

Tek Tanrılı 3 dinde de Baal'e karşı sevgisizlik ve karşıtlık var.
Baal, Enlil/Zeus olduğuna göre YHWH de Poseidon/Loki/Enki oluyor?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bu konuda kesin bir bilgi yok, ancak bu iki tanrının benzerlikleri var. Enki, Sümer mitolojisinde su, bilgelik ve zanaat tanrısıydı. YHWH, Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam'da tek tanrı olarak kabul edilir. Her iki tanrı da yaratıcı tanrılar olarak görülür ve her ikisinin de insanlığın gelişiminde önemli bir rolü olduğu söylenir.
Ancak, iki tanrı arasında da bazı önemli farklılıklar vardır. Enki, bir çok tanrı ve tanrıçanın babası olan bir erkek tanrıydı. YHWH ise, tek tanrıdır ve erkek veya kadın değildir. Enki, genellikle iyiliksever bir tanrı olarak görülürken, YHWH bazen daha sert ve cezalandırıcı bir tanrı olarak görülür.
Sonuç olarak, Enki ve YHWH'nin aynı tanrı olup olmadığı kesin olarak bilinmiyor. Ancak, iki tanrı arasında bazı benzerlikler olduğu da açıktır.
Bunu sen yazdıysan ve yurt dışı yazdığına göre bir şeyler biliyor olmalısın...
Benim hakkımda bile olabilir?
Bu bilgileri internetten yazmadığını düşünmek istiyorum ve öyleyse ilginç birisi gibi geliyorsun bana...
Loki mitolojide şeytanı Tasvip eden tanrıdır.
Şeytanın diğer adları Enki/EA yani Sümer, Babil, Kalde, Asur suların ve bilgeliğin efendisi. Prag Mısırda yaratıcı tanrı, Roma da Lucifer Işık getiren ve Sabah Tanrısı, Melek Tavus Yezidiler. Üç kitapta da Ateşten yaratılmıştır olarak bilinir Aslında melek değildir fakat bazı mitolojilerde Melek Tavus olarak bilinir ama kral anlamına gelir. Allah'ın isimi mitoloji ya da diğer dinlerde Eloha, Elohim, Yhwh olarak bilinir.
Ne anlattın şimdi?
boş ver.
Bence de boş ver.
Google'dan aratıp buraya yazmışsın...
Tamam.
Anlamadım
Doğrusunu anlat lütfen...
Borislav neden cevap vermiyor? :)