Önem vermiyorum. Neden mi? Sana 3 maddede açıklayayım, 3. yü dikkatli okuyun.
1) Bugünkü toplumsal güzellik algısı sadece bu döneme ait (Ne demek istediğimi daha iyi anlamak isteyenler 1950-60'ların güzellik algısını incelemeliler)
2) Dış görünüşte fizik ne kadar önemliyse , kıyafetler de o kadar önemli, ki onlar da sadece bugünün sosyal algısı, "popüler" kültürüdür. (Bu argümana karşı çıkmak isteyen 80'lerin saç ve kıyafet modasını inceleyebilir. O günün modasını bugün sokaktaki en güzel kıza uygulayın , dalga geçilir)
3) Bugün dış görünüşte güzellik=simetri olarak algılanıyor (Nip/Tuck dizisinde de aynı cümle sarfedildi)
Problem şu ki insanların sandığının aksine bu "güzel insanlar" mükemmel genetik yapıyla doğmuyorlar. Estetik ve plastik cerrahlar buradan para kazanıyor. Herhangi bir estetik cerrah kliniğine git orada 15-18 yaş arası kızları (arkadaşları göğüsleri küçük diye veya burunları kavisli diye dalga geçtiği için) ve de erkekleri (dalga geçilme sebebi genellikle = kepçe kulak & kavisli burun) göreceksin.
Anlayacağın olay sadece paraya bakıyor, ne insanların ne hale geldiklerini gördüm. Yok o kadar da değil diyenleri Ajda Pekkan'ı incelemeye davet ediyorum. Kendisi ONEP estetik plastik cerrahi'de kaç ameliyat oldu ki Onur Erol "Ajda'yı baştan yarattım" dedi?
Ben dış görünüşe önem vermem çünkü orta gelirli bir insan bile bankadan kredi çekip kendini çok farklı bir hale sokabilir estetikle.
Peki sen veya sevgilin, kendinizde beğenmediğiniz yerleri çok rahat değiştirebilirken, karakterinizi bu kadar kolay değiştirebilir misiniz? Hiç sanmıyorum, bu yüzden karakter dış görünümden çok daha ağır basar.52 Yorumla- +1 yıl
çok iyi bir açıklama olmuş cidden.
En İyi Cevaplar
Peygamber efendimiz şöyle buyurmuş : Kadınla şu 4 şey için evlenilir: Malı için, asaleti-soyu- için, güzelliği için ve dini için. Sen dindar olanı tercih et, mesut olursun.
Burada asaleti-soyu için kelimesi yanlış anlaşılmasın o zamanlarda kavgalar vs. engellenmek için söylendiğini biliyorum. Malı için olan denilince aklınıza yanlış şeyler gelmesin efendimiz zengin biriyle evlenmesinin sebebi islamiyete maddi açıdan destek sağlamak için Hz. Hatice ile evlenmiştir. Hz. Hatice çok zengin birisi olduğu için malını İslam uğruna harcamıştır.
Ama yinede peygamber efendimiz dindar olanı tercih etmemizi önermiştir.42 Yorumla
İlk karşılaşmada tabi ki görünüş önemli. Yani tip olarak demesek bile dış temizlik vs diyebiliriz. Yakışıklılığa, fiziğe girersek işin içinden çıkamayız.
Dış görünüş o kadar önemli olsaydı "Allah çirkin şansı versin" denmezdi sanırım.
Ne erkeklerin yanında ne bayanlar var aklımız durur. Ne kadınların yanında ne erkekler var yani. Tamamen kafa yapısı önemli. Tip belli bir yaşa kadar. Sonrasında uyuşmazlıklar oluyor.10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıldış görünüş tabii ki önemli ama tanıyana kadar.. tanıdıktan sonra hiiçbir önemi yok. çok yakışıklı olup karaktersiz bir insan gözümde en çirkin insandır.. ama güzel olmayıpta adam gibi adam olan insan gözümde güzel gözüküyor ister istemez... yani sadece ilk bakışta dış görünüş önemli.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
179Cevap
dış görünüş önemlidir doğru ilk dikkati çeken şey dış görünüştür lakin insanlar ile diyaloğa girdiğinde dış görünüşün önem arz etmediği anlaşılır piyasada örneğin esra ve ceyda kardeşleri ele alalım erkeklik doğası gereği bayan olarak bir giderleri var dikkat çekiyorlar lakin zeka kapasiteleri malum bu 2 salak bu konu için verilecek en güzel örnek bence yani insanı tanımak gerek dışından etkilenmemek gerek
https://www.youtube.com/watch?v=TVrX0SXyZHs31 YorumlaBak vermiyorum diyenlerin bir çoğu yalandan ama varsa yoksa benim gibi aralarından vermiyorum derim şöyle derim kendine bakmayan birine bakarım demiyorum kız dediğin kendine bakmalı yani insan oğlunun bir kuralı bu kadın dediğin erkeği etkileyebilmeli çokta aşırı güzel olmaya çalışırsanda peşinde 1 ton erkek dolaşır ama sen hangisi senin kalbine dokunuyo hangisi seni mutlu ediyor bulamazsın :)
04 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. dış görünüşe önem vermiyorum diyen yalan söyler. herkes dış görünüşe önem verir. ama sadece aptallar bir insanın dış görünüşü güzel diye başka bir şeye önem vermeden ona aşık olur. ondan sonrada karaktersiz ya da şerefsiz çıktı diye oturup ağlar. uzun lafın kısası dış görünüşe önem verilmeli ama karaktere daha çok önem verilmesi gerekir.
02 YorumlaYanılıyorsun. . Herkes dış görünüşe önem vermez. Etrafınızda fiziksel özelliklere önem veren kişiler çoğunlukla olduğundan sizde öyle zannediyorsunuz.
Benim şuana kadar 1 sevgilim oldu. Ve ben hal ve davranışlarından hoşlanmıştım. 3 yıla yakın sürdü ilişkimiz sonra bir şeyler oldu ayrıldık. ya işte öyle.00 Yorumladış görünüş iç güzellikten kat kat önemlidir kimse iç güzelliğe önem veriyorum demesin benim için kişilik önemli deyip şerefsizin tekiyle aynı yatağa gireni biliyorum. madem kişilik önemli neden bütün kızlar haysiyetsiz şerefsiz piç serserilerle sadece yakışıklı diye onların kollarına oluyor?
13 Yorumla
+1 yılBu devirde iç güzelliğin hiç bir önemi değeri ypk. Ya yakışıklı/güzel/karizmatik olacan ya zangin.
Senin karakterli iyi insan olmanla kimse ilgilenmez hatta alay konusu bile olur.
Kimse kınamasın ancak artık sistem böyle işliyor. Ben çok karakterli olduğu halde yalnız kalan, piç ve karşısındakini kullandığı için yatağı boş kalmayan insan gördüm.01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir an gözümü kapıyorum 80 yaşındaki halini hayal edince dış görünüşün önemsiz olduğunu istemesem de anlıyorum.
kidim2013.files.wordpress.com/.../...5531337_n.jpg03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende öyle söyledim demiyorum yanlış anlaşıldık. Yazıda daha iyi anlaman örnek vermişdim
dış görünüş insanları yakınlaştırır yani insan o kişiye ilgi duyar onunla tanışmak ister.. ama eğer insan o kişiyle birlikte olmak istiyorsa bu durumdada iç güzelliği önemli olur.. insan Ömrünün sonuna kadar birisiyle yaşamak istiyorsa zaten o kişinin iç güzelliği daha Önemlidir.. insan yaşlandıkça güzelliğini kaybeder ve geriye iç güzelliği kalır.. SAYGI sevgi kalır :))
10 Yorumlabu bir satış stratejisidir.. ambalajın temiz olanını mı? cafcaflı olanını mı dikkat çeker ilk başta? kimse ilk görüşte alacağı malzemenin kalitesine bakmaz. ambalajına bakar :) çok azı maldan anlayıp kaliteyi tahmin eder :D
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 808 cevap paylaştı. Çok önem veririm
Misal 600RR yahu böyle tipsiz motor mu olur. İnsan R6 dan nasibini alır yahu.
1000RR gene düzgün R1 ile yan yana gelsin oda ölüyor. Allah kahretsin bu hondayı
i969.photobucket.com/.../DSC_0848.jpg00 Yorumla
+1 yıldış görünüş bana göre oldukça önemli. markete gittiğimde bile alacağım ürün aynı ise ve ikisi hakkında da bilgi sahibi değilsem direkt paketi güzel görüneni alırım. bunu yanında davranışlarda tabi. kadın gibi davrananları severim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDis gorunuse onem veren kizin kafasini merak ediyorum. Yataga girince siz erkeklerin neresine bakinca nereniz kalkiyor? Yatakta gozunuzu kapatmiyor musunuz zaten? Dis guzellik erkegin isine yarar. Ben kiz olsam ruhuma hitap edecek erkegi arardim, gozume degil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 773 cevap paylaştı. Sana şöyle bir misal vereyim arkadaş kızlardan çok çekmiş artık yolda yürüyen 2 kız var diyelim biri çirkin diğeri güzel özellikle gidip çirkine çıkma teklifi ederdi yanındaki kudursun kendini sorgulasın diye
02 Yorumla
+1 yılTabiki dış görünüş göze hitap açısından sonra da iç güzellik kalbe hitap açısından.. hem ne demişler kalbi güzel olanın yüzü de güzel olurmuş o yüzdendir ki çoğu zaman " züppelere"ilgi duymamiz içide güzeldir diye düşünüyoruz yazık bize..
00 Yorumladış görünüşe önem vermemek diye birşey yok. sadece biri diğerinden ağır basar. benim için öncelik herzaman iç güzelliktir. dış görünüşten önemlidir yani.
01 Yorumlayani ufak tefek belirleyici şeyler var tabi mesela ufak bir tebessüm ben mesela bir keresinde kızın dürüm yemesine aşık olmuştum öyle iştahlı yiyordu ki kendimi kaybetmişim :D
10 YorumlaYarim dediğim sevdiğim insan beni önce hareketleri davranışları ve karakteri ile etkiler bunlar dört dörtlükse gözüm gözlerinden başka yeri görmez , ama onlar bana yetmiyorsa eksik yerlerini fiziği ile doldurmalı ;)
00 YorumlaDış görünüş onemli tabiki. kim ne derse desin ben inanmıyorum hic onemsemiyorum diyenleri. bir insanin içinden hoslanabilmeniz için önce diş gorunusunun sizi etkilemesi gerekiyor. hangisinin baskin olduğu kişiye gore değişir tabiki.
02 Yorumla
+1 yılBen vermiyorum. Sevgilimde çok yakışıklı olsun istemem zaten. Zaten benim aşkımın gönlü güzel eli kolu olmasa bile bırakmam ben onu.
22 Yorumla- +1 yıl
:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılDış görünüşe önem vermem, hamam böceği örneğini de daha geniş kapsamlı düşünürsek hamam böceği hem daha ürkektir hemde pek temiz bir hayvan değildir uğur böceği gibi ağır hareket etse ve temiz yerlerde dolaşssa onuda eline alır seversin. Başka bir örnek fare gayet sevimli ve tatlı bir hayvan olmasına rağmen bir çok insan iğrenir ve korkar..
01 Yorumla
+1 yılBen tipe önem vermem fakat genelde tipi olmayan kızların davranışları cok kotu oluyor su anda sevdigim kızı oturması kalkması terbiyesi yüzünden seviyorum. Tabi bakımlıda bana böyle biri lazım ve buldum :)
00 YorumlaDış görünüş tabii önemli ama ilişkilerde fazla bir etki etmiyor.
Güzel kızlar ya sevgilisizdir ya da sevgilisi çirkindir.
Aynı şey erkekler içinde geçerli, erkek yakışıklıdır ama yanında ki kız fazla güzel değildir.00 Yorumla
+1 yılKarsindaki insan herhangi biri niteligindeyse dis gorunuse onem veriliyo malesef ama sevdiginseve gercekten seviyosan burnundan sumuk te aksa sorun etmiyosun sorun suki bir insanin gozunde herhangi biri olmaktan cikip nasil deger goreceidir. Bence sorun burada deger bekliyoruz ama deger vermiyoruz
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. Ruhlar aleminde degiliz mutlaka fizik onemlidir ancak asla tek seçenek olamaz. Ciddi durumlardan bahsediyorum. Dışardan mukemmel gorunup tanidikça sogudugum ya da tersi kızlar çok kez oldu
01 YorumlaDolapdaki Dondurma kutusundan yaprak sarması çıktığı günden beri dış görünüşe önem vermiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
hahaha
Güzellik göreceli bir kavram olup kişide çok ön planda tutuyoruz. Her ne kadar yorum yapmak bana düşmese de bece dış görünüşten ziyade düşünce önemlidir. Sonuçta dünya hali dünya güzeli olsa bir tek kazaya bakar en çirkin olması için.
04 Yorumla
+1 yılDış görünüş kısmı kolay, bir bakmak lazım içinde ne var?
30 Yorumla
+1 yılbeeennn^^ ne çok çirkin ne çok yakışıklı^^ orta halli biri^^ şu sokaklarda dolaşan emocu tipler var ya onlar hariç hepsi^^
20 Yorumla
+1 yılİnsanda iç güzellik olmazsa dış güzeliğin ne anlamı var.
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Tabiki önemli. Şimdi yüz güzel değildir ama fizik tam yerindedir işte kafaya çuval faaliyeti burada gerçekleşir saygılar.
01 YorumlaDış görünüşe bende önem veririm ama bir yere kadar.. Dış görünüşü 10 numara 5 yıldızsa karakteri sıfırsa benim için bir değeri kalmaz. Yakışıklı olmayıp karakteri süperse o zaman olur işte.. Mesele iç güzellikte
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl çıktığım sevgilim ;
engelliydi ve bu nedenle boyuda kısaydı
doğuştan yüzünde büyük lekede vardı
ama beni o kadar mutlu ediyorduki bu durum hiç umurumda olmadı gözümede gözükmedi hiçbir zamn03 Yorumla- +1 yıl
hiç bir zaman dışına bakmayıp içine baktığım için gurur duyuyorum umarım seninde içine bakan olur
ama sende bunu gör ve ona göre davran bende tavsiye
Dış Görünüş gelip gecici asıl önemli olan kafa dengi olması yaşlanıp burusunca 20 lik cıtır mı alıcan sanki Hayat arkadaşı seçiyoruz 2. el otomobil deği yani :)
11 YorumlaTamam çirkin olsun kabul
Ama göğüsleri ufak olmasın :/ :/ :/59 Yorumla- +1 yıl
çık dışarı... ÇIK !!!
- +1 yıl
sesli güldüm :)
parayi bulursam sana aletta ocean'i yollayacam romeo :) - +1 yıl
karanliktami kabul ettin teklifini kizin :)
gormedinmi tanistiginda haha - +1 yıl
Ya bu kadar çok mu önemli göğüsler
- +1 yıl
Peki nedeen :D
İnsan ilk olarak önyargıyla dış görünüşe önem veriyor ama tanıdıkça benim için dış görünüş önemli deyil
10 Yorumla
+1 yılyuzu cirkin olmasin bide asiri kilolu yani obez olmasin tamamdir yani belirli bir onem illaki veriorum ama asiri da vermem
00 Yorumla
+1 yılBen vermiyorum. Zaten sapyoseksüelim yani bir insanın zekasına göre aşık olabiliyorum
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltabıkı onemlı hatta benım ıcın kız cok guzelse bı cok manyaklıgına katlanırım.. kaybetmemek ıcın.. napım benımde zaafım guzellık.. ama bahsettıgım guzellık abbie cornısh gıbı bısey. oyle sıradan normal guzellık degıl
00 YorumlaHayatta ki en büyük yalan ''dış görünüşe önem vermiyorum yeaa önemli olan iç güzellik'' herkes biraz olsun önemser. Yani davul bile dengi dengine
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılben hamam böceği besliyorum.. neden öyle dedin ki şimdi.. Çok ta şekerler bence
010 Yorumla- +1 yıl
yazık yaa neden herkes onlardan korkuo :/
- +1 yıl
Niye be.. Ateş böceğini yakalamıştım zamanında köyde :)
- +1 yıl
Beni bekleyen bir fare vardır :D Gelişine şut çekmiştim :D
- +1 yıl
Sen çok mu iyisin sankiii :D
- +1 yıl
Hamster var onu sana hediye edeyim :D
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDış görünüş illaha önemli önemsiz diyen yalan söyler ama yaş 22 23 ü geçtikten sonra tip % 80 önemliyse % 50 ye düşüyor ondan sonra bu evimin hanımı olabilir mi? ailem nasıl karşılar? Çocuklar aile kavramı falan önem kazanıyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılDış görünüşe önem vermeyen tek şey Aynalar.. Biz onlara baktıkça onlar bile bizimle dalga geçiyorlar :)
00 Yorumla
+1 yılİlla ki veriyoruz ama daha önemli olan şeyler var, ilk sıralarda olan, çok güzel olmasına gerek yok içi güzel olsun
cayırt00 Yorumla
+1 yılHerkes elbet verir. Önemli değil desem yalan söylemiş olurum ancak geri planda kalıyor. Bu yüzden ilk baştan gizemli kalmasını tercih ederim. Sadece fikirlerini öğrenmeyi. ( Adından bile önce )
00 Yorumla
+1 yılTam soruya cevap yaziyordumki yerde bir kadin kellesi gordum zavalli kadin bayilip yere yapismis az kalsin kellesine basiyordum. Ozet :yururken telefona bakmayin.
02 Yorumla- +1 yıl
Kadinin biri diyorum bayilip yere dusmus kimsede bakmamis
"Allah sizin dış görünüşünüze ve mallarınıza bakmaz. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar." (Müslim, Birr, 33; İbn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539)
05 YorumlaDIŞ GÖRÜNÜŞE ÖNEM VERMİYORUM DİYE Bİ DÜNYA YOK. Kesinlikle ilk tanışma için dış görünüş önemlidir. Yoksa karşınzıdaki kişiye sizi tanıma fırsatını vermeziniz.
02 Yorumlane kadar ben dış görünüşe önem vermiyorum deseler de herkes önem verir
00 Yorumlagerektıgı kadar.. ama ambalaj cokta muhım degıl.. içindekıler kısmı onemli
00 YorumlaOnce disdan begenirsin sonra bakarsin karakteride duzgunse bir yolda ilerlersin ama kisiligi kotu disdan iyiyse gene olmazz
00 YorumlaÖnem vermeyen yoktur galiba. Sadece öncelik sırası değişir.
00 Yorumlaİç güzelliğede önem vericeksin dış güzelliğede normali budur sadece dış görünüşe önem verirsen ozaman kötü bir durum oluyor
00 YorumlaBirlikte olacagım insanda tabiki onem veririm vermem diyen yalan soyler
10 YorumlaVermiyorum. Verenlerde Kendini Karşıdakinin Yerine Koymalı.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 527 cevap paylaştı.
+1 yılFizik önemli ama sıralamada 2. Sırada ilk sırada iç güzelliği insanlığı
02 Yorumla- +1 yıl
O yüzden yalnızım ;)
Onem vermiyorum vermedim de iki tane kız arkadaşım oldu görmeden sevgili olduk biri birinden güzeldi zaten :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞöyle;
https://youtu.be/ozMtT8q_92Q01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılHamam böceğinin mecburen dışına bakıcaz başka bir hüneri yok çünkü ne konuşur ne güldürür ne de zekidir
Konuşsa güldürse zeki olsa hamam böcegını sevip uğur böceğini es geçicez belkim10 Yorumla Kim diyosa KS de yalan SÖyler ben hariç :D Herkes Taş gibi Erkek isityor.. madem İç güzellik Diyolar gitsinler Vemaatten bulsunlar.. Yalan söylüyor YALANNNn
20 Yorumla
+1 yılEskiden yok derdim ama simdi onem veriyorum. Tipsize tahammulum yok. Alem sekilci olmus. Bizde sekilci olalim.
12 Yorumla- Devamını Gör (180)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar