Hep sikayet ediyorlar evlilikten o zaman evlenmeyin evlenmek icin kendinizj parcaliyorsunuz
2 ay
Herkes evlenmek istiyor ama evlenince de pişman oluyorlar, neden?

Sorun şu bir dünya toz pembe hayal ile evleniyorlar ve hayal ettiklerinin onda birini bile yapamayınca huzursuzluklar başlıyor... Ay sonunu zor getirme, iş veya arkadaş çevresinde yaşanan sıkıntıların aileye taşınması, evlenirken yapılan borclarin kapıya dayanması ve en önemlisi eşyaya insandan daha fazla değer verme sorunu... Eşya ya değer verme dediğim evde cam bardak kırılsa kavga çıkıyor... Bu sadece bir eşya gider yenisini alırsın ama hanımının yenisini alamazsın bunu anlamıyor insanlar...
Sırf bunları yasamiyayim diye şimdiden sağlam birikimler ve yatırımlar yaptım hatta meyvesini yemeye de başladım maşallah diyelim 😁 yarın bir gün evleneceğim kişi bir şey istediği zaman ay sonunu bekleyelim değil hadi gidip alalım diyecek duruma geldim neyseki 😁😁
Ahahah bu ne şiddet bu ne celal sakin ol yahu herkesin derdi kendine sen niye sinirlendin
Neyse asıl soruna gelecek olursak eğer
İlk dogdumuz andan itibaren öğrendiğimiz bir şey var. Aile olmak ve sevmek sevilmek
Belirli noktada hepimiz ailemizde olduğu gibi bir yuvamız olsun güdülemeye sahip olabiliyoruz. Gerek yasitlarimizin birbiriyle hoslanmasiyla başlayan kıyas büyüyünce evlenen arkadaşlarimizi gördüğümüzde de devam etmekte
İlk başlarda benden hoşlanan var mıdır sorusu bende evlenebilecek miyim şeklinde sekillenenilmekte
Buraya kadar her şey okey peki evlenince neden şikayet ediyorlar diyorsun, sende haklısın
Fakat evlilik sadece tek bir kelime değil
Bekarken olduğun kişiden farklı bir kişi daha oluyorsun. Çünkü rollerinin arasına eşlik rolü de devreye giriyor. O zamana kadar ailenin kızı veya erkegiyken şimdi bir evin sorumluluğu ekstra bir diğer insanla uyum içinde olman gerekiyor.
Bu kadar fazla değişim de insanları zorluyor.
Bu zorlanma süreci normal bir süreç
Bu seferde diyeceksn ki ama bu şikayet bitmiyor
Buda normal çünkü hayatta hep sorumluluklarimiz var ve buda zaman zaman stres oluşturuyor
Korku filmi değil önemli olan kişinin ya da kişilerin kendilerini hazır hissetmeli öyle kolay değil tabii hayatta her şey den artık haz almış olman ve artık evliliğin daha kutsal ve düzenli bir şey olduğunu anlaması gerek evlenince insanın hayatında bir anda ciddi değişiklik oluyor bunu kabul etmeleri gerek düşünsene tanımadığın bir ev oda eşyalar ve eşin çalışmakla ve sabırla alakalı şeyler ve ev sorumlulukları eşlerin sorumlulukları ve akrabalar vs gibi düşünmek lazım
Bence bunun temel sebebi kadınlar. Tüm hayatlarını evlenmek üzerine kuruyorlar. Evlenip yaşadıkları dertlerden sorunlardan kurtulacaklarını sanıyorlar. Karşılarına beyaz atlı prens çıkacak, onlara bakacak yedirecek içirecek gezdirecek sanıyorlar. Tabi ki hayatn gercekleri böyle olmayınca her iki tarafada evliliği zehir ediyorlar.
Sadece kadınları ortaya atman çok cinsiyetçi bir tutum
Daha genel şekilde de kendini ifade edebilirdiniz
Cevap
38Cevap
Evlilik zor zanaat herkesin harcı değil
Doğru kişiyle yapmıyorlar acele ediyorlar
Evlilik sevgili olmaya benzemiyor. Birinin nikahı altına girince gitmek ya da kalmak öyle kolay olmuyor. İnsanlar sanıyor ki sevgililik gibi daha güzeli. Elbette güzel ancak güzelleştirmek çiftlerin elinde. Güven, sadakat, hoşgörü, sevgi, saygı olduktan sonra güzelleşir evlilik. Ayrıca her zaman iyi olacak hali yok, yer gelecek kavga edeceksiniz yeri gelecek gönül almayı bileceksiniz. En önemlisi ne olursa olsun yatağa küs girilmemesi yasa ayrı yatılmaması. Ayrı yatmaya başlarsanız eğer araya soğukluk girer bür daha toparlanmaz
Sen evlimisin
Çünkü çoğu gerçekten evlenmek istemiyo. Bu da bi çeşit akım gibi moda gibi özentilik gibi birsey oldu. Ya da boşluktan işsizlikten amacsizliktan evlenen de çok var. Özellikle de aile ve toplumsal baski. Evlenmemek günah gibi ayip gibi yanlış gibi göründüğü için de evlenen var
Ve sonuç. Pişman olunan evlilikler
Evleneceğin kişiyi tanımak ve tanımak arsında cok ince bir çizgi var kimişi fazla tanıyor evlilik sonrasına bise kalmıyor kimişi az tanıyor evlik sonrasına cok sey kalıyor sevgililik durumunu az ama öz bir seklilde birbirimizi tanımaya calısılmalı
Davulun sesi uzaktan hoş gelir çünkü. Bekarlar için her şey toz pembe ama evlilik sonrası hayatın gerçekleri ile yüzleşme başlıyor. Sorumluluklar altında eziliyor insan ve eşler arasındaki aşk da zamanla azalıyor 7/24 aynı evde yaşadığın, beraber yatıp kalktığın insan artık senin için sıradanlaşıyor
Çünkü çoğu insan tüm hayatı boyunca bulamadığı sevgiyi, sadakati , güveni evlenince elde edeceğini düşünüyor.
Sorumluluk alabileceklerini düşünüyorlar fakat evlilik onların gözlerinde gördüğü kadar toz pembe bir şey değil.
Bir saniye.
Arkadaş insanlar mutlu olmak için evleniyor.
Aman özellikle bazı değişik kadınlar sebebiyle ailelerde huzursuzluk çıkıyor.
Yuvayı dişi kuş yapar derdik şimdi dişi kuş yıkıyor
O kastettiğin herkes evliliği bütün sıkıntılardan kurtuluş zannediyor olabilir. Hayat devam ediyor. Evlenmek zor ama evli kalabilmek de emek istiyor. Herkes bir taraftan çektiğinde çarşaf yırtılıyor. (Çarşaf metaforu)
Evlenmek istemiyorlar
heves ediyolar
Ve guvenilecek kapi ariyo cogu bekledigi gibi cikmayinca da sonu mutsuz bi aile veya bosanmak oluyor
Evlenmeden hayaller kuruluyor bazı gerçeklere gözümüz kör oluyo her şey güzel dört dörtlük olacak sanılıyor ama evlendikten sonra gerçekler zorluklar ortaya çıkıyor. Belki evlenmek için kendi hayallerimizden bile vaz geçiyoruzdur okumak yalnız takılmak ailemizle vakit geçirmek gibi ama evlilik bi gün olacaktı zaten keşke evlenmeseydim kendime daha fazla vakit ayırsaydım diyebiliyoruz. Ama birazda evlendiğimiz kişiye de bağlı.
mutlu olanlarda var. ben fazla etrafta evlenip yakınan göremiorum cogu mutlu. bize denk gelmiyor.
Hayatın gerçeğini evlendikten sonra anlıyorlar da şu an evlenmek istemeyen gençlerde çoğaldı baya gözünü açmaya başladılar bende dahil abime de evlenmemesi gerektiğini söylüyorum bana küfür ediyor 😂
çünkü evliliği öyle ponçik bir şey snaıyorlar.
işin içine ciddiyet girince hayaller yıkılıyor
Kendini ve karsindakini tam olarak tanimadan yapilan evlilikler bunlar
Herkes evlenmek istemiyor ve her evlenen pişman olmuyor yanlış seçim yapanlar pişman sadece
Türk erkekleri abzanliktan evleniyo kızlar ise koca parasi yemek için evleniyo haliyle bu oluyo
Eşlerinden memnun olmayan kötüler herkes için geçerli değil
Çünkü arada uyum olmamasına rağmen varmış gibi düşünüp acele karar veriyorlar.
Evlilik çok güzel bişey ama uzun ve zorlu bir yolculuk gibi düşün her çıkan o yolda gidemiyor
En İyi Cevap