Nasıl birine gerçekten âşık olabilirim, nasıl değişebilirim?

Merhaba arkadaşlar,
Ben sevgilimle (eski) sevgilimle ayrıldım (uzun zaman önce) ve iletişimi kestim bir kaç hafta önce. 3 senenin ardından elime pek bişey geçmedi açıkçası herneyse konu o değil.
Ondan ayrıldıktan sonra bir kaç kızla konuştum ve hepsi birbirinden güzel hanım kızlar idi yalan yok fakat bunu fark ettim, ben sadece onları vucutları için kullandım ve yıprattım onları. 3 senelik sevgilimi bile şu an düşünüyorum ama nasıl idare etmiş beni anlam veremiyorum, her fırsatta yatak, ara sıra gezme tozma ama sizler anladınız. Beni ona sorun kitaplar yazar ben ise 5 cümle zor kurarım. Mesela bir kişinin flört olması uzun sürerken ben ise daha hiç tanımadığım kızlarla bir kaç saat içinde flört, 3 gün içinde sevgili olabiliyorum. Bu beni çok düşündürdü ve bunun yalnızlıktan olduğunu fark ettim fakat bir türlü kendimi aynı döngüdeymişsim gibi hissediyorum. Kızları artık bedenleri için değilde gerçekten şevkat hissetmek ve hissetirmek istiyorum. Ha diyeceksiniz ki 3 senelik eski sevgiline bişey hissetmedin mi? Hissetim ama alıştığımdan mıdır yoksa sahiplik hissimidir pek anlayamadım. Velhasıl kelam ben bu durumdan hoşnut değilim ve bende birine âşık olmak isterim şehvet olmadan, nasıl çözebilirim bu problemi? Sizce kızları bırakıp bir uzun süre kendimi soyutlaştırmam mı gerekir?
Nasıl birine gerçekten âşık olabilirim, nasıl değişebilirim?