"Kız istemeye" gittiniz ya da sizi istemeye geldiler.. Bir liste tutturuldu elinize.. Sizce ne yazıyordur o listede?
Çok ince..

"Kız istemeye" gittiniz ya da sizi istemeye geldiler.. Bir liste tutturuldu elinize.. Sizce ne yazıyordur o listede?
Çok ince..

Ablamı istemeye geldiklerinde ( Ankara 'dan gelmişlerdi) babam onlara aynen şu görseldekileri söyledi.
Ablamlar nişan alışverişine giderken babam ablama sıkı sıkı tembih etmişti.
"Kızım onlar uzak yoldan geldi. Çok masraf ettirme. İhtiyaçların varsa bir ara biz çıkar alırız. Çok kıyafet aldırma. İlerde zaten tombiş olacaksın. (Zor bela kilo veren ablama güzel bir nasihatti bu tabi😂). Yolcunun işini ALLAH bilir. Sakın insanlara dilinle eziyet etme."
Erkek tarafına da "Sakın mağazaya gittiğinizde nişan alışverişine geldik demeyin" demişti. Canım babam.
Listelere karşıyız efenim. Listelerin eziyetini evlendikten sonra çekiyor gençler. Borç harç içinde huzurlu bir evlilik olacağını mı zannediyorlar bilmiyorum. Vay efendim falan yerde düğün yaptılar, yemekler, tatlılar çok güzeldi, balayına şuraya gittiler, 10 kilo altın taktılar wuhhuuu. Desinler diye yapılan çoğu şey hüsrana gebe. Sonrasının dramı kimin umrunda.😏
Aile terbiyesi.. Hiç bir takı yerini tutmaz.. :)
İstemeye gelseler büyük ihtimalle babam fotoğrafta yazan bir kağıdın aynısını verirdi karşı tarafa. Dünya malında gözü olmayan, kızının iyiliğini düşünen her babanın yapması gereken bu bence
Liste falan verilmesini istemem. Bana biraz blöf geliyor böyle şeyler. Sorumluluğun bilincinde olan insanlar ne yapıp ne yapmayacağını bilirler. Böyle şeylere gerek yok.
Cevap
2Cevap
İçim ısındı ama şimdibişey istemeyince gelin değersiz ve basit görülüyor. Böyle görgülü naif nazik insanlar denk gelir mi be
İnşallah çokca duâ amin :))
Ne güzel olmuş 🙂
Yazabilirmisiniz bana
Sahte mutluluklar yalan dolan sevdalar
@Herşeygeçiçek00
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?