Evlenmek için hangi yöntemi tercih edilmeli
Flört
Görücü usulü
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlenmek için hangi yöntemi tercih edilmeli
Görücü usulü daha hızlı ve daha güvenilir olur. Çünkü iki tarafta evlilik için oturuyor. Aileler devrede. Ama flört de parasını yeme, sevgili olup aslında ciddi olmamak karşı tarafı kandırıp cinsellik için yaklaşmak gibi nedenler olabileceği için ve günümüzde birden fazla kişi ile flört etme durumu da olduğu için flörtte iş biraz daha gevşek oluyor. Bir de sevgili olunacak insanlar birbirini iyice tanıyacak bu da süreci uzatacak. Flörtün tek artısı tanımak için daha uzun süre olması.
Öyle ya da böyle flört olması daha sağlıklı. Ama, özellikle bizim insanımızın genel yanılgısı; önce insan, önce arkadaş olunmasının gerekliliği. Arkadaşlık aynı zamanda eşitlik, birbirini daha iyi tanıma, olasılıkları daha iyi değerlendirmek demek. Arkadaşlığın flört ve sevgililiğe, evliliğe engel olduğunu inananlar, bu konuda çok yanılıyorlar ve bu bilimsel bir gerçek...
İllaki evleneceksen tanımadan evlenmemek lazım. Görücü usulü çok tuhaf bir şey. Flört ederek evleneceksen çok iyi tanıman lazım. İnsan tanıdığım dediği kişiyi bile aynı eve girmeden tanıyamıyor.
Flortte gosurtum gorucude ancak ikisinde de sıkıntı büyük erkek sorumluluk almak istemiyorsa aile fertleri bunun tam tersi gibi gösterebiliyor kendin bulsan onda da durum aynı sonuç erkek istemiyorsa bu iş olmaz erkek isterse evlilik çok hızlı gelisir
İkisinide denediniz o zaman
22-28 yaşina kadar kendim buldum 30-35 yaş artık hepsi görücü ama tek bir şey öğrendim erkekler sorumluluk kaldiramiyor ve evlenmek istemiyorlar
Bende tam tersini düşünüyorum kızlar evlilikten korkuyorlar
Kızlar evlilikten iki sebepten korkar biri namussuz olandır digeride erkekten beklediği sorumluluğu gorememistir misal ben göremedim çalışıp xalismiycami soruyorlar adam kaç yaşına girmiş takviyesiz ev gecindiricek kafayı çalıştırmamis kusura bakmasın da bizde hizmetçi degiliz
Ben evlilik niyetiyle görüşülmesinden yanayım açıkçası aileler işin icine girince her şey zorlaşıyor
Karıştırmamak size kalmış Allah kolaylık versin
Taliplerini nasıl buluyorsun
Ailemin tanıdıkları uygun görüyor ya da ark uygun gorduklerini bildiriyor
Ailen bu işten anlamasaydi ve yeterince sana yardımcı olacak bir arkadaşın olmasaydı
Onlar vesile Allah isterse kimseye gerek kalmaz istemezsede iste böyle bin vesile olsa sonuç bulunmaz
Madem her şey Allahin istemesiyle oluyor ugrasmaya gerek yok senin olan seni bulur.
Aynen öyle
Biliyor musun böyle düşünenler isteğine ulaşamıyor ya da geç ulaşırken diğerleri istediğine ulaşıyor
Biz ona öyle demiyoruz deliler yol alırken akıllılar düşünüyor diyoruz ama matrak olsun diye 🤣
Dua eden istedigine ulaşamıyor dua etmeyip uğraşan ulaşıyor. Nerede kaldı bu duanın hikmeti
Kullandığın kelimerle eksikse bir anahtarın dişleri gibi acamazsin hayr kapısını dualarını cümlelerini gözden geçir
Ne gibi mesela
Onuda kendin bulucaksin ben senin dua cümlelerini bilemem
Yardım istiyorum
Ne gibi
Dua olarak
Hayırlısı olsun diyorsan demeyi bırak , olmasını istediğin kesin şeylere amin kesin olmayanlara inşallah de en basiti bunlar
Senin tecrüben ve tavsiyen benden çoktur takipleselim başka şeylerde şöyle bana
Kelin ilacı olsa kendi başına sürer tecrübe biraz ağır oldu nasip değilmiş olmadı diyelim
Nerede yanlış yaptığını düşünemiyorsun
Cevap
16Cevap
Evliliğe inanan biri değilim. Ama evlilik için görücü usulü de olsa bir görüşme süresi ve flört oluyor zaten. İki yolda da bir sıkıntı görmüyorum yalnızca çok acele etmemek gerek
Flört daha doğrusu sevgililik dönemini yaşamak daha iyi.
Flört bence
Birilerinin benim adıma karar vermesini asla istemiyorum yapan olursa da alıyor cevabını görücü musallatı geldi başıma bi kere gitmek bilmediler aileyi sevdiğimizden tartışma da çıksın istemedim reddettim kendim tanıyıp flört gibi gönül eğlendirme amacı olmadan baştan konuşup bi ilişki sürdürmek isterim :)
Umarım her şey gönlünüzce olur
Merhaba
Erkekler flört ederken dürüst değiller, görücü de hiç dürüst değiller çünkü aileler işin içinde olduğu için samimi olduklarını düşünmüyorum. O yüzden size kendini ispatlayan insanlarla birlikte olmak aynı şekilde ona saygılı davranmak lazım. Çünkü ben ona özel bir şey sorsam ki bu benim en doğal hakkım, gidip annesine “anne istemiyorum bu kız çok geniş” diyebilir. Durduk yere adımızı çıkartırlar. Sonra uğraşan ben olurum. O yüzden komple baştan aşağı güveni sağlayabildiğinizle olun. Yoksa sçarsınız.
Özel bir şey ne mesela
Evliliği ciddi ve mantıklı bir karar olarak düşündüğümden görücü usulü bu noktada daha mantıklı geliyor. Flört noktasında inancımıza, değerlerimize, hayat görüşümüze, isteklerimize, hayallerimize vs uygun olmayan biriyle tanışma olasılığı çok yüksek ama görücü usulünde böyle olmuyor. Ailelerin onayı alıyor, kendi kriterlerine göre biriyle görünüyorsun. Ve buna ilerlemezse ayrilabiliyorsun ama herkesin haberi dahilinde oluyor. Ve genelde gördüğüm böylesi daha makul olan.
İşte ne yazıkki herkesin bunu yapacak bir ailesi ve çevresi olmayabiliyor
Yanlış anlaşılandan ziyade gerçek manada ki görücü usulü ile yapılan evlilikler bence daha sağlam bir karaktere sahip oluyor.
Gerçek manada ki hangisi
Herkesin zannettiği gibi annesinin babasının seçtiği ne idüğü belirsiz birinin gelerek kızı ailenden istemesi ve ailesinin de kızın fikrini önemsemeden erkekle ilgili kendi düşüncelerine dayanarak kızlarını o erkeğe vermesi değil de; bir erkek ve kızın birbirlerini daha önceden görerek ve beğenerek aile büyüklerine durumu iletmeleri sonrasında yine aile üyelerinin veya tanıdıklarının nezaretinde birkaç kez görüşmeleri sonrasında birbirleriyle anlaşabilmeleri sonrasında gerçekleşen isteme olayı sonrası gerçekleşen evlilik.
Rus sanmıştım ama sen tam Anadolu kızı çıktın 😅
Su Tihonova gibi düşün. Gerçi onun babası Türk sanırım ama benim anne Rus baba Çeçen ama kızları Türk gibi bir durumum var.
Ruslarda bizim eski Türk kadınlarına benziyor gibi çok becerikli ve geleneklerine bağlı
Kesinlikle öyle.
Flört olmayacağı için görücü diyorum aşka inancım kalmadı çünkü
Eski görücü ysulu sistemi yokki artık gerdekte gleini görme falan görücü usulu deselerde aracı birinin tnaışmasıyla flört edip ciddileşmek oldu artık bu aracılarda genelde arkadaşlar oluyor zaten tanıdıklaırn tanıştırmadı daha mantıklı zaten
tanımadan birini nasıl evleneyim o yüzden flört şart
Bir işin içine aileler giriyorsa o iş 1 adımla olacaksa otobüsle 15 saatte varıyorsun
görücü usulü daha iyi tabi kaynaktan eminsen kswmdlwls konu huyunu bilmekse sevgili de olsan evli de olsan illaki birseyler yasıyorsun tartışma falan hiç değilse ondan ona geçip ayrılıp mental çöküş yaşamak yerine ilk aşk heyecanını eşinde yaşamalı
İnsanların birbirlerini tanımadan evlenmeleri devrimiz için uygun değil artık daha bilinçli bir nesiliz ve öyle yetişiyoruz bu beraberinde bir çok psikolojik rahatsızlık bilincini de getiriyor şüphenin arttığı bir çağda kimseye tam anlamıyla güvenemediğimiz bir dönemde görücü usulü evlilik gözlerin kapalı nereye gittiğini bilmeden bir anda uçurumdan düşmek gibidir
Teknik açıdan görücü usulü daha iyiymiş tabi rastgele değil bu iki kişiyi tanıyan analiz edenler tarafından yapılan yani seni bir arkadaşımla tanıştırayım gibi olan ama yine de ben flörtü tercih ederim.
kısmetin nereden geleceği belli olmaz. mühim olan seni senden alacak o beyefendiyle ya da hanımefendiyle bir an önce karşılaşılması :)
Görücü usulü daha doğru geliyor. Daha az yorucu geliyor
Flört dönemi olmalı bence birbirini daha iyi tanıma açısından
ikiside değil :D flört kavramınıda bilmiyorsunuz ki
Evlilik şans işi kaliteli ömürlük insanı bulan şanslı..
@emrej le görücü usulü tanıştık.2 ay sonra düğünümüz var
Gerçekse hayırlı olsun
Görücü usulü ile yapılan evlilikler daha sağlıklı olacaktır ve flört gibi durumlarda bı sure sonra birbirinizden sıkılıyorsunuz
Kısmen haklısın.
Önemli olan doğru insan olsn
flört boş vez toz alınıp verilirsin sonra yolcuuu
Görücü usulü ile yapılan evliliklerin daha kalıcı ve uzun süreli olduğunu düşünüyorum.
Görücü usulü ile evlenen çöl bedevilerini anlamak çok güç
Kesinlikle görücü derim
Sadık olsun bi tane olsun baş tacı olsun
Bakire olsaydım görücü usulü isterdim açık ve net🥺
Yine istersin neden istemeyesin ki
E bakire olmayanı, çok sevişmiş sanır istemezler🙈
Zaten utanırm nasıl söylicem
Belki aileme söyler, rezil eder
Hmm evlenmeden bir ilişki olmuş sanırım
Görücü usulü ille aileyle olucak diye bir şey yok aslında
Öyle mi?
Evet oldu
Ne bileyim arkadaşların refakatinde de olabilir
Öyle olur tabi
Nerede yanlış yaptınız
Aslnda pişman değilim
Evlilik düşünmedin mi daha önce
Düşündm bakireyken biri vardı, sahtekar biri çıktı
Hmm
Çok uzatınca hoş yerlere gitmiyor ilişkiler.
Bazen hangisi doğru bilemezsin
Flört etmek etkili.
arkadaş önerisi de görücü usulü arkadaşlar
Görücü usulüne karşıyım.
Görücü usulüne kaldım ben nah bana aşk.
Kendi kararlarımı kendim verecek yaştayım.
Görücü usulü
Etsin cennet daha önemli
Evet
Cahiller işte. Arapça yazı atsam amin yazar direkt
Aynen kardeşim siz bu kafayla devam edin asıl cahil olanlar sizsiniz
😂😂 aynen bunlar öyle @MâleDominant
Kişiye göre değişir
exim görücü evlendi mutlu görünüyor
Flört etmek
Kişilere göre değil yaa
evlenmek kötü annemle babamdn biliyorum
Hiçbiri