Sizce aşık olup evlenince o aşk gitgide azalma mı?
Ya da
Görücü usulü evlenince gitgide partnerinize aşkıniz daha çok artmaz mı?
Ya da
Görücü usulü evlenince gitgide partnerinize aşkıniz daha çok artmaz mı?
Görücü usulü ne yaa? Yani hele ki böyle bir devirde aşırı saçma geliyor bana. Şöyle düşün ki gerçekten sevmediğin veya içinde kıpırtı bile olmayan biriyle belki bir ömür aynı yastığa baş koymak cidden hoş değil. Yani ben bunu hiç hoş bulmuyorum. Zaten bu görücü usulü denen şey özellikle kadınların değerini düşürüyor diye düşünüyorum. Sanki siz yanlış anlamayın ama "mal" yani eşya gibi bir şeysiniz ve bende bakıyorum hmm nasıl kırığı çıkığı var mı iyimi falan. Cidden komik ve iğrenç geliyor bana sadece ve asla savunmuyorum. Tabii yapana da ne denir ki onun tercihidir tamamen.
Valla efendim ben severek evlendim güya.. Eşim için yapmadığım hiçbişey kalmamıştı.. Fakat hiçbir şekilde yaranamadım kendisine sonunda senden soğudum deyip bigün işteyken kaçıp gitti.. Üstelik çarşaflıydı kendisi.. Güya dini bütün, ahlaklı diye sevinmiştim.. Ama olmadı.. Görücü usulü ya da aşk fark etmez efendim.. Tek tavsiyem evleneceğiniz kişiyi iyi seçin.. Gerekirse 1000 düşünün 1 karar verin... Duygularla değil mantıkla karar verin..
Görüşü usulü veya severek evlenmek aslında çok da önemli değil. her ikisinde de mutlu olunabilir veya ayrılık olunabilir. Benim tavsiyem iyi tanımak iyi yorumlamak. Bir erkek olarak eşimden çok eşimin aile yapısını ölçtüm ondan sonra evlilik kararı aldım. 4 sene sevgililik sürecimiz oldu. Eşim babası da evliliğe onay vermek için zaman istedi o da eminin beni ve aile yapımı tanımlamak istedi
Valla ben artık görücü usulü evleneceğim çünkü exeşim ask evliliğiydi ama demek ki yeterince aşık olmamışız yani ben zaten aşıktım da o olmamış bir kaza yaşadım diye boşandık yani ben boşadım ama işte kazadan sonra onun hal ve hareketleri yeterince değiştiği için...
Cevap
12Cevap
görücü usulü aslında daha esrarengiz ve merak uyandıran yanları oluyor flört ise zaten tanıyan bilen kişilerin adım atması ama görücü durumunda ise tamamen ilk karşılaşma heyecan tanıma merak vs daha bir doğal ve kendiliğinden gelişen skec gibi bana göre
Görücü evliliği iyi mi diyon yani?
Açıkcası bana biraz daha sanki heyecan merak verici gibi geliyor iki yabancı birbirini aile ortamında görüyor mutfakta başbaşa tanışması konuşma durumu oluyor heyecan var merak var acaba nasıl biridir analiz etme faktörü daha çok devreye geçiyor vs vs
artık 2 si de değil eskiden olsa görücü en azından güvenli temiz ve dediğin gibi zamanla aşık olabiliyosun derdim benim amcam öyle evlendi ve tam da o şekilde ilerledi ilişkileri (gerçi direkt de evlenmediler hoş 1 sene nişanlı falan filan azcık sürdü yani) aşk flört de eskiden güzeldi ama artık 2 sininde suyunu çıkardılar iş sapkın sapkın haller aldı
Peki,, ne tavsiye ediyorsunuz?
evlenmemeyi, en azından kendi yolum artık bu kabul bende bi aşk yaşamak isterdim ama artık ne hevesim kaldı ne isteğim ne de umudum şu site de sağ olsun iyice tükendi umutlarım o yüzden ben kararı polis olup kendime şehit olma olasılığı yaratmakta buldum inançlı mısın değil misin bilmiyorum ama ben öyleyim şehit olursam hem direkt cennete (eğer kul hakkı yemediysem ki yemedim) giderim kabirde beklemeden hemde 70 sevdiğimi de günahlarından kurtarabilirim hemde şehitlere cennette 72 huri veriliyor muş hoş 72 sinde de gözüm yok 1 tane de yeterdi ya neyse. dünya hayatım içinse polis olup, köpekler sahiplenip belki bir de çocuk evlat edinmek var eğer cinsellik ihtiyacı da çekersem polislik ile kazanacağım sevabın (eğer şehit olarak ölmezsem) zinaları kapatacağını ummak ve ya hiç kimse ile ilişkisi olmayan kadınlar ile ya da eskorta giderek (ki hijyen olaylarından dolayı tercihim değil) halletmeye çalışmak kısaca mutluluğu tek yerde aramaktan sa dağıtmak
Evlenmeyi düşünmesem de bana görücü usulu evlilik diğerinden çok daha fazla risk barındırıyormuş gibi geliyor. Bilinenin aksine bir karakterde olma olasılığı çok büyük risk bence. Sevmeme ihtimali de yüksektir diye düşünüyorum benim mantığıma yatmıyor şahsen.
Şimdiki görücü usulü eskisi gibi değil emin ol eskiden görücü usulü evlenenler gerdekte gorurmus birbirini şimdi öyle değil ki görücü usulü bile olsa bı çay içmeden bı kahve içmeden tanışmadan evlenmiyorlar merak etme 😊
bu tamamen partnerimizin kim olduğuna davranışına hayata ilişkin görüşüne ve bize verdiği değere hayat beklentileri ile karşılıklı bunu karşılama potansiyeline göre değişir
Karakteri güzel olursa flört veya görücü usulü farketmez. Sonuçta ikisinde de tanışıp evleniliyor. Birinde kendin tanışıyorsun, diğerinde ikinizi tanıyanlar tanıştırıyor.
Son ikiyi denedik bir cacık olmadı belki görücü usulü olabilir. Varsa tavsiye alabilirim😅
Görücü usülü azalıyo bence. Burdan bul birini sdkljf
Aşk karın doyurmuyor sadece bunu bil yeter
Aç geziyorum zaten, sağol😀😁
Bu soruda tek şık var.
Görücü ne kardeşim ya insanlık ayıbı.
Para için menfaat evliliği. Aşk varsada ben bilmiyorum. Mantık zaten geleceğini düşünmek değil mi. .
Görücü usülünü doğru bulmuyorum ya.
En iyisi hiç evlenmemek
görücü usulüne karşıyım
Tabii ki de askkk
Aşk evliliği
Aşk evliliği.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?