bana göre de yol arkadaşı.. neredeyse tüm planlarına direkt ortak.
"hadi galk şuraya gidiyoruz" diyeceğin biri :D

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
bana göre de yol arkadaşı.. neredeyse tüm planlarına direkt ortak.
"hadi galk şuraya gidiyoruz" diyeceğin biri :D

Bana göre evlilik bir elmanın diğer yarısı olmaktan çok, o elmanın bütün parçası olmayı kabul etmektir. Hepimizin hayatını kolaya getirmek için bir eşe ihtiyacı vardır. Bazılarımız evlilik konusunda sabırsız davranıp elmanın diğer yarısı olmayı seçer. Sorunlarını tek başına çözmeyi tercih eder. Eşine güvenmeyeceksen neden evlenirsin ki? O senin eksik hayatını tamamlamak için vardır. Tamamlayamadığına emin değilsen kendine şunu sor. “Ben eksik olan tarafımı nereden ve nasıl bulabilirim?” Bu sorunun izinden gidersen muhakkak bir cevaba erişiyorsun. Her şey kendimizde başlıyor
Poker gibi bişey. Çok iyi tanıyorsun işte benim birlikte yaşlanmak istediğim kişi diyorsun 10 yıl sonra tüm huyları değişiyor tabii bu arada çocuklarınız da yavaş yavaş büyümüş oluyor. Ayrılsan , çocukların hayatı mahvolacak. Okul sorunları başlayacak. Baba sevgisi olmadan büyüyecek. Kontrolünüz dışında büyüyecek. Bu yüzden büyük kumar ve büyük bir şans. Evlilik birbirini idare etmektir bence. Taraflardan birinin yeri ve zamanı gelince olayları alttan alıp karşı tarafın o an ki tansiyonunu düşürüp durumu idare etmesi demek , yoksa iki tarafta dikleşirse sonuç zaten bellidir. Ayrıca evde de herkesin görevleri bellidir. Kadın mutfak ve evle ile uğraşıp çocukları doyurur. Erkek ise eve kazanç sağlar. Ama tabii ki çalışan hanımlar da var eve katkıda bulunmak için. Bu arada erkeğinde eşine yardımcı olması gerekiyor mutfakta, iki - üç tabak koyup masaya ve bir salata yapmakla hiç bir erkek yorulmaz sonuçta.. tam tersine paylaşmak güzel bir şeydir..
Benim için dikkatle seçilmesi gereken bir eşle yapılan ömür boyu birlikte uyuma ve ortak yaşama şekli.
Evlenmeyi çok istiyorum ama aklı başında, bana uygun, dolu dolu sevgimi hak edecek bir kadın bulmakta zorlanıyorum.
Günümüz kadınlarına bakınca akıl yetilerini kaybetmiş gibi, namusuna düşkün kimse kalmamış gibi, en acısı ise erkekle uyum içinde yaşamayı hizmetçilik zanneden düşüncesizlik abidesi olanlar var.
Ben bu ülkede bu kadınlardan bıktım vallahi.
yok mu bir tane insan evladı?
Evlilik sevdiğin ile ise öyle çok Güzel duygu ki 😊 anlatılmaz yaşanır derim insan hayatında en mutlu huzurlu olduğu zamandır sevdiği ile mutluluk düşünsenize sevdiğine dokunuyor sun ona istediğin zaman sarılabiliyorsun yia 🥰 çok Güzel ama iş Sevdiğin ile değil ise evlilik yani o mutluluk huzur da olmaz evlilik sevdiğin ile huzur mutluluk verir ancak diğer türlüsü değil
Cevap
26Cevap
Doğru kişiyle yapılırsa gerçekten güzel olabilir hatta neden daha önce evlilik yapmamışım diyebilirsin ama doğru zannedip yanlış kişiyle evlilik yaparsan daha ilk yıldan öyle bir pişman olursun ki hayattan soğursun karşıdaki insanı geç.
Evlenen için sakın evlenme denilen, evlenmeyen içinse ah keşke evlensem denilen bir kavram
Yorgunluklar, telaşlar içinde yüzünü gülümseten birinin olmasıdır. Zorlukları, sevinçleri her şeyi birlikte atlatacağın sırtını dayayacağın biri.
şu an evli değilim maalesef. ama bana göre evlilik bence tüm hayatını birleştirebileceğin hayatının her anını paylaşabileceğin ve güvenebileceğin bir hayat arkadaşı seçmek demektir. evlilik aslında günümüzde her ne kadar değerini yitirse de gerçekten seven ve aşkı bilen insanlar için kutsal bir şeydir. yani her anında iyi veya kötü gününde yanında olmak sevdiğin insanın mutluluğunu düşünmek ve onun tek bir göz yaşına bile tüm dünyanın yıkılması evliliği yapan şeydir. birde tabi ki insanın kendi canından olan çocuğu da o evliliği güzelleştiren güzellikler ve mutluluklardan bir tanesidir.
böyle bir şeydir diyemem ama benimkinin böyle olmasını isterim diyebilirim.
eşin her şeyden ve herkesten bir önceliği olmalı diye düşünüyorum. tabii bu onun için adaletsiz davranırım, merhametsiz davranırım vs değil.
her iki eş de birbirinin her şeyi olabilmeli. dostu, kardeşi, abisi, ablası, annesi, babası, evladı...
birbirlerine her şeyi eksiksiz söylemeliler. yaptıkları olabilir, düşündükleri olabilir, hissettikleri olabilir. bir anda uzun kollunuzun kolu kapıya takılır ve hiç olmadık yerden bir hüzün ya da sinir gelir, bunu ya eş anlamalı ya da anlatılabilmeli.
yani bir bütün olunmalı. o ruhlar birbirine sarılı kalmalı.
Doğru insanla gerçekleştirildiği zaman tadından yenmeyen lakin yanlış insanla gerçekleştirildiği zaman da zehir olan bir durum. Kısaca benim için kumardır. Keyifli günler.
Doğru insanla ve sadece mutlu olmak için yapılması gereken bi eylem yanlış insanla yapıldığındada her ne olursa olsun sonlandırılması gereken bi eylem hiç kimse mutsuz olduğu bi hayatı bi takım mecburiyetlerden dolayı devam ettirmemeli herkes bir kez geliyor bu hayata ve her şey bizim için bu hayatta
Çağımızda sosyal medya, TV, internet insanlara sürekli tüketimi ve daha iyisini aramayı aşağıladığından insanlar da birbirlerini tüketip yenisiyle değiştirilecek birer meta gibi görmeye başladılar. Shakira gibi ünlü sanatçıların, Totti gibi başarılı sporcuların bile aldatılması bana çağımızda evlilik kurumunun "aşırı aşınmış" bir kurum olduğunu düşündürüyor. Son kertede ben evliliği düşünmem ama evlilere ve evleneceklere mutluluklar dilerim.
"Aksam gelirken 2 ekmek fazla al annemler gelecek" mesajına ; " ok " yazmak😅
uzaktan bakılarak anlaşılamayan bir kavram, içinde olanlarınsa içerdeyken de anlaşılamadığını söyledikleri müessese, bi çeşit bi paradoks.
Dünyanın en riskli kumarı 😃
Haklısın 👍
Eğer ki uyumlu biriyle gerçekleşen bir insanla evlilikse mükemmel bir durum iki ruhun bütün olması derim.
Ancak tam tersi ömür törpüsü. Evlilik seçimlerin kazancı bence. Seçtiğinle kazanır ya da kaybedersin.
Bence evlilik insana verilen ikinci şans gibi hayatınıza alacağınız kişiye bağlı tabii...
İkinci şans çünkü yepyeni bir sayfa, yepyeni bir aile, yepyeni planlar vs üstelik bu defa biz tercih ediyoruz.
Özetleyemem çünkü evlilikte güzellik gibidir bence. Herkes aynı şekilde okur, farklı yorumlar. Ve bambaşka bir şekilde yaşar. Benim için evindeki cennet bahçesi diyebilirim ya da mutluluk ağacı ¢
Evliliklerin çoğunu Norm Ender'in şarkısı özetliyor
Sus artık şarkısı 😂
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Kendi adıma, ben biriyle evlendiysem bu benim âşık olduğumun net ispatı olur ancak, evet. Kendime yıllar önce söz verdim sadece âşık olunca evleneceğim. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
iki kişiden bağımsız olarak ayrı bir organizma, yaşyan bir kurum.
dalga geçenlerin anlayamacağı kadar komplike. zaten o dalga geçenler yüzünden kuruma saygı yok
Evlilik erkeler için özgürlüğün bittiği ağır sorumlulukların omza bindiği kadınları güldüren erkeleri erken yaşta öldüren bir maddiyata azda olsa duygusala bağlı anlaşma diyebiliriz.
Evlilil sevgi ile baslamali sabir ve uyum içinde paylasmak ve ortak noktalarda birleşmek. Evlilik guzeldir.
Görmeyen bişey var sanmış, gören tez usanmış derdi annem djkjds neyse şaka bir yana evlilik gerçekten güzel bir müessese.
Bana göre sizin hayattaki tek ortağınız aile bir şirket gibidir oda ortaginizdir karda zararda beraberdir acıda mutlulukta hüzünde kavgada
Rus ruleti misali.
Doğru yerde tetiğe basarsan hayatını yaşarsın. Yanlış yerde tetiğe basarsan, ölmesen bile keşke sonuç facia olur.
Hayat arkadaşı birlikte eğlenebileceğim, yaşlanacağım birisi.
Eve ne lazım bundan da alayım mı? Çorabımın eşi nerede desin? 😸😺
Doğru kişiyi bulabilirsem tadına bakacağım evliliğin şu an bir şey diyemiyorum bela gibi geliyor :D
İlk maaşla gidilen spa seansı gibi bence. Ama işte.. bir ton ama var. Ne olacak bu böyle bilmiyorum.
Evliliği çok idrak edemedim fakat boşanmak için nasıl mücadele ettigimi özetleyebilirim
Kendi ayak numarandır ama ya sıkar ya da bol olur. Öyle bir ayakkabı gibi
Pes oynamak için birini bulmaya gerek yok gahhh garıı pes atak derim 😁
Evlilik özgürlüktür ama özgürlük sorumluluk getiriyor
Hayatın her anını sevdiği kişi ile paylaşılması bana göre.
doğru kişi ise sizi mutlu eden yanlış kişi ise filozof yapacak dozda ilaç gibi:)
Aşk ile bütünleşip
Mantık ile yürütülen yol
Ama aşk yoksa evlilik ölü evliliktir
Benim için ise bu hafta nereyi gezeceğiz :P.
Bir insanı sırf sevdiğin için evini paylaşmak istemen, değişik bir olay
Evlilik aşkı öldürmektir bunu kimse anlamıyor ki :D
Evet ya kesinlikle yoldaş. Bir yere gitmek bir şeyler yapmak için arkadaş aramana gerek yok direkt yanında zaten. Canın ne istiyorsa birlikte yapabileceğin kişi.
Evlilik korkulu rüyam. Yanlis kişiyi sevmekten ödüm kopuyor. Ve sanırım şu an yanlis kişiyle bunu planlıyorum
Ayak ve ellere kelepçe. Kadın bolluğundan mahrumiyet, istediğin zaman yapacağın kaçamaklardan feragat... ne dersen de hepsi😂😂😂
Abraham Lincoln şöyle diyor: Evlilik bir kale gibidir. İçeridekiler dışarı çıkmaya çalışır, dışarıdakiler içeri girmeye çalışır.
O senin dediğin evlilik türk filmlerinde oluyor genelde. Evlilik " umduğunu değil bulduğunu yeme sanatıdır " 😂😂
Sıkıcı ama yeri gelince aşk ile yaşamaktır çok uzun sürmesi için aşırı aşık olmam lazım
Değildir. Hiçbir zaman böyle olmadı. Çünkü planladık her seyi
Eşim olmadan asla güzel bir günüm olmaz diyorum ama henüz bulamadım eşimi
çocuklar olmasa çekilecek dert olmayan bir gereksiz olaylar zinciri.
Bilmem ama hayalim şöyle; her sabah onu öperek uyandırmak 😂
Evlilik hayatın kararmasi bence birde çocuk olursa🤢
Hayatı paylaşmaktır. Eşinin yükünü hafifletmekdir. Derdini paylaşmak ve derdini derman çare bulmaktır. Düşmeden önce tutmak Düşmüşse tutup kaldırmaktır. Huzur bulmaktır.
Nafaka kadın hakları olarak düşünüyorum
Benim diğer yarım nerede diye sorarak
Görmedim duymadım bilmiyorum… 🤷🏼♀️🙃
Sevenlerin işi resmiyete dökmesi
Karşılıklı anlayış/saygı, özveri ve paylaşım
Kumara benzetiyorum. İyi cesaret.
Bu zamanda evlilik bir gözün arkada uyumak
Kısaca Dert
Evlilik ateşten gömlek bence bekarlık sultanlık
Bence hayata katılan renk
Evlilik ; kişinin hapse girmesidir
Türk erkeğinin kabusu