Çekingen biriyim ama birinden hoşlanıyorum sizce nasıl hareket etmeliyim?

İş yerinde her gün gördüğüm bir kız var başka bölümde çalışıyor o ama. Ben çok az bakıyorum utangaçım o yüzden. Ama ben görüyorum servise biniyorum kız bana bakıyor iyi mi normal mi kötü anlamda mı bakıyor bilmiyorum tabi ama bakıyor sonuçta arada görüyorum baktığını. Neyse işte hiç konuşmadık adını dahi bilmiyorum. Sevgilisi konuştuğu filan var mı onu da bilmiyorum ama yüzük göremedim parmaklarında. Bide çekingen biriyim daha önce sevgilim filanda olmadı hiç bir kıza da açılmadım bu zamana kadar. Kız arkadaş ortamım filanda yok hani. Erkek erkeğe olunca çekingen değilim hatta dışarıdan bakınca rahat biri gibi gözüküyorum filan ama kızlarla hiç muhabbetim olmadı bile akrabalarım dışında konuştuğum kız yok yani onlarla da nadir işte. Kızın bakışları nasıl bilmiyorum göz göze uzunca gelemedim çekiniyorum kafamı hemen çeviriyorum utanıyorum o yüzden. Ben yanlış anlıyorsam bide beni abaza gibi ona bakıyorum filan sanmasın. Bi de bir keresinde arkadaşım bir kıza açılmıştı bende onu izliyordum ama arkadaşım red yedi bide kız kendi arakdaşlarıyla güldüler arkadaşıma. Bu olayı görünce de ister istemez bende bir kıza açılma endişesi yaşattı. Hiç anlamıyorum bu sevgili filan nasıl başlıyor nasıl oluyor. Bide kız normal duruyor hiç gülümserken görmedim kızı bazı insanlarda da var gerçi bu bazı insanlar pek gülmez filan dışarıdan soğuk gibi duruyorlar ama iyi kalpli olanları var mesela aralarında. Neyse işte napmalıyım sizce nasıl hareket etmeliyim bide iş yeri bunu da dikkate alalım saçma bir hareketle millete alay konusu da olmak istemiyorum.

Çekingen biriyim ama birinden hoşlanıyorum sizce nasıl hareket etmeliyim?