Evet bi türlü nasibim çıkmiiyor yasımda geldi diyorum , sizce çok mu gec kaldım?
#evlilik
Evet bi türlü nasibim çıkmiiyor yasımda geldi diyorum , sizce çok mu gec kaldım?
#evlilik
Hayır geç değil bazen erken evlenmek de iyi olmuyor. hatta geç yaşta evlenenler daha mutlu olabiliyor. Sevgi, kişisel gelişime yardımcı olur
Olgun bir insan asla kendi başının çaresine bakmayı bırakmazlar ve sevgi ona yalnızca güç verir. Olgun bireyler bakış açılarını değiştirmekten korkmazlar ve eksikliklerini kabul etmeye hazırdırlar. Anlayışlı ve özenli olabilirler. Olgunluğun yaşla pek bir ilgisi olmasa da uzmanlar, olgunluğa erişebilmenin bazı tecrübeler sonucu olduğu konusunda hem fikirler. Bu sebepler erken yaşta evlenenlere oranla geç yaşta evlenenler ilişkide daha özgür ve mutlu hissedebiliyorlar. Her şeyden önce sevgi, fedakarlığı gerektirir Kendi kendine yeten bir kişi, boşluklarını partneri ile doldurmaya çalışmaz. Hatta tam tersi; sahip olduklarını paylaşmaya bayılırlar. Psikolog Morgan Peck, erken yaşlarda daha çok alma eğilimindeyken belli bir olgunluğa eriştiğimizde daha çok verme eğiliminde olduğumuzu söylüyor. Sevdiğin insanı düşünmek, onun için yeri geldiğinde fedakarlık yapmak erken yaşlarda daha zor olabiliyor. Sevginin ana yönlerinden biri iradedir
Belli bir yaştan sonra hayattaki önem ve öncelik sıralamamız değişebiliyor. Çoğu zaman istediğimiz şeyler huzur, sevgi ve sadakat oluyor. Uzmanlar, geç yaşta evlenen bireylerin dikkatini partnerlerine daha fazla verdiğinin altını çiziyor. İlgi odağı partnerinden şaşmıyor ve iradelerine daha fazla sahip çıkabiliyorlar.
Sevgi sorumluluktur
Sorumluluk, bir yetişkini çocuktan ayıran bir özelliktir. İlişkinizle ilgili olarak aynı kıyaslamayı kullanabilirsiniz; olgun mu, değil mi? İlişkide güvenebilmek çok önemlidir. Peki siz o güvenilir kişi olmaya hazır mısınız? Evet, böyle bir yöntem ciddi yükümlülükler getirir ama aynı zamanda ilişkinizi güçlendirir ve gerçeğe dönüştürür.
Sevmek, birbirimizin bireyselliğine saygı duymak demektir
Olgun bir insan zaten hedeflerini oluşturmuş ve kendini bulmuştur, bu yüzden başkasının kararlarına saygı duymaya hazırdır. Böyle bir ilişki baskıdan uzaktır. Taraflar birbirlerine özgürlük verir ve her zaman bir uzlaşmaya varmaya çalışırlar. Sadece kendi çıkarlarıyla meşgul olan insanlar dinlemeye, anlamaya veya hiçbir şeyi kabul etmeye hazır değildir.
Benim yaşım 36 olmasına rağmen hiçbir şekilde evlilik düşünmüyorum Evet Eskiden evlilik hastası bir insandım yani daha doğrusu şöyle söyleyeyim İlla bir kız arkadaşım olsun derdim İlla bir işte Biriyle sevgili olayım evleneyim onunla bir yuva kurayım Düzenli bir hayatım olsun derdim ama şu an günümüze baktığımız zaman artık gerçekten özellikle ortadadogu toplumlarına baktığımız zaman artık bunun imkansız olduğunu ve Aslında hayatta Bizim daha farklı önceliklerimizin olduğunu keşfettikten sonra bu işleri artık bıraktım Onun için yani arkadaşlar şunu söylüyorum size odaklanmamız gereken daha farklı şeyler var Örneğin kendi hayatımız gibi kendi geleceğimiz gibi bunlar bile tehlikedeyken şu an evlilik düşünmek sizce ne kadar doğru Onun için yok yaşım 33 oldu Yok Yaşım 40 oldu Yok yaşım şu Oldu bu Oldu diyerek böyle kendinizi psikolojik buhranlara sokmayın olacaksa olur olmayacaksa da olmaz arkadaşlar yani bu çok önemli bir şey değil
Geç diye bir şey yok önemli olan hissettiğiniz biriyle olması yoksa her an evlilik kararı alabilirsiniz doğru kişi analiz etmek hissetmek düşüncesi bakışı kalbinizin atması bunlar önemli çevrenizde vardır mutlaka
Kardeşim evlilik için geç bir yaş değil önemli olan doğru insana doğru zamanda bulabilmek sen de bunun için sabredeceksin dua edeceksin Allah senin karşına daha iyi bir insan çıkartırım acele işe şeytan karışır diye bir deyim var Allah sana bir insanı en iyi şekilde karşına çıkartır emin ol ama her insana da güven duyulmaz evrenin yaşı geç ya da erken diye bir şey yok belki yaşta evlenirsin sıkıntı yaşarsın belki şiddet görürsün bu tür şeylerden uzak durmak için de doğru zamanı beklemen lazım Ve bu da dua ile olur canım sevgilerle
Cevap
91Cevap
Hayır hiç bir şey için geç değil. Daha o gün çocukluk arkadaşım evlilik için geç kaldığımızı ve bizden küçüklerin bile evlendiğini söylüyordu. Ben bunu kabul etmedim. Çünkü yaş yalnızca sayıdan ibaret olduğunu düşünüyorum. Hayatı yaşamaya devam edin.😘
cok tesekkur ederim
Ya saçmalamayın.
Nasipse gelir bir şekilde. Değilse de üzülmeyin.
Ama hayatınızı evlilik ile devam ettirmek istiyorsanız, bunu belli edin.
Ben 46 yaşındayım ve çekinmeden etrafıma söylüyorum. Günümüzde anne baba değil, kişi kendisi arayıp bulmak zorunda kalıyor. Çünkü kimse aracı olmak istemiyor...
Şu açıdan geç evlendin diyelim çocuk sahibi olmak istedin 35 yaşında çocuğun oldu desek gençlik çağlarında belki hastalanıp yataklarda olucaksın bu ne kadar doğru ben erken evlilik taraftarıyım eğer evleneceksem çocuğun gençliğini hastane köşelerinde heba etmesini istemem
Hiçbir şey geç kalmış sayılmaz. İnsan istediği her yaşta evlenebilir bunu takıntı haline getirmeniz lazım.
Herkes erken evlenecek diye bir şey yok. Önemli olan hayatımıza ideal eş seçmektir. Rabbim hayırlısını versin inşallah. Aradığınız kişide güzel ahlak merhamet vicdan Güven Sadakat temiz kalpli olmak gibi güzel hasletler yoksa o kişiyle yola çıkılmaz.
Aşk kıymetli bir nesnedir herkese emanet edilmez
Benimde farklı değil ilk tanismada tamam diyip 1 gün sonra bana göre değilsin diyip karar değiştirenler gittikçe artıyor.
Artık ne düşünsem bilmiyorum
Çok garip bir durum var.
Bir insana neden aynı cumle duymak zorunda bırakılır anlamış değilim.
Çok iyisin ben boyle birini istemiyorum.
🤣🤣😂😂😂😂🤣🤣😂😂😂😂
Ben çok denk geliyorum.
1 değil 2 değil artık inanmam ama hocaya gitmeyi düşünmeye başladım.
Bu kadar olmaz heralde
Pek inanmam ama bilemedim ya gideceğime nasıl guvenicem
Bende 45 olmuşum, Sana Davsiye
1 engellere takılma, düşersin
2 Güzel her zaman güzeldir
3 sen sus gözlerin konuşsun
4 Sevgi veya mutluluğun kaynağı içeridedir
5 Canının her istediğini yapmamaya çalış
Sonuçta bir taraf pes edecektir
Son olarak, ilişki müziğe benzer, ya melodiyi bileceksin ya ritmi
Yaşım 28, aksine evlilik fikrinden uzaklaştım iyice..
20 yaşında bile daha çok istiyordum öyle söyleyeyim. Ama herkes bir değil. Umarım gönlünüze göre bir es adayı bulursunuz ❤
iyi dileklerin icin teşekkur ederim kuzum Rabbim sana da hayirlisini nasip etsin
Meslek var mı ev hanımı mısınız bence geç değil evlilik bu önemli olan uygun birini bulmak evlilik için hazır hissediyormusunuz hiç citdi biri olmadı mı
Ruhun asla yaşı yoktur ve zaman kavramı göreceli bir kavram o yüzden sen kendine şunu sor evlenmek istiyormuyum? İstiyorum diyorsan buna ne kadar hazırsın? Gerçekten istiyormusun? Çünkü insan bazen istiyorum der ancak içindeki derinliklerde istemeyen parçaları vardır. Aksi halde insanın gerçekten istediği bir şeyin olmaması imkansız
Her zaman geçtir, her zaman erken, neye, kime, hangi zaman dilimine göre baktığına bağlı! Kısmet kısmet bu işler…
evlilikte artık yaş diye bir şey yok. zamanı geldi gelmedi diye de yok. kendini evlencek gibi hissedersen evlenirsin.
Ya fettah ya vehhap ya zulzelali vel ikram ve furkan 74. Ayeti bol bol okuuuu
Canım beniimmmmmmm cok tesekkur ederim evet bende bazen dualar okuyunca kismet açıliyor sonu gelmiyor siz bu dualari okudunuz mu peki
Okumasam demem zaten. Sozlendim halada okuyorum. Bazi insanlarin nazardan gunahtan kismeti kapaniyor. Bende onlardanim cok zor oldu. Cook okudum okuduktan sonra kismetim acildi. Sozlendim halada cikiyor
Netten cok aradim sey diodu kapiyi dogru calmasini bileceksin yaziyordu. Okadar dogruki. Evlilik is ne bileyim sifa icin ayri ayri esma ayet var. Hwpsina ayri okuyumca rabbim yolunu aciyor. Ama ilk tovbe et gunahlardan. hergun ya gafur ya tevvap ya afuv cek. Sonra nazara ya basir oku. Somra tikaniklik varsa fettah oku sonra evlilik icin oku ya vehhap ya zulcelali vel ikram. Ayetide. Gor bak 2 ay icince oluk oluk kapilarin aciliyor
Ayyy cok sevindim evet kuzum benimde olmuyor messala benn de taha suresini cok okudum bi kac kisi cikti ama sonu yok simdi hiç cikmiyor mesala özeniyorum evlenmek istyrm mutlu yuvam olsun diye heycan yaptim bak okuycam bunlari peki 100 kere mi okudun bana burdan dmden yazarmisij canım orfan konuşalim
Birlestirerek okuyoruz demi
sustun canım
Aynen her esmayi 100 er kez okuyorum. Taha sureisni bende bi kere okudum. Ama encok yazdiklarimi okudum. Faydasinida gordum. Bazen cok kismet cikiyor ama oluru olan olmuyor arasindan sen sececeksin. Ben okudum 10 kadar gorucu geldi 12. Yasima huyuma uygun biriydi onla sozlendim.
Ama bazen kritere takilmayacaksin ben uni mezunuyum calsiirim uni mezunu biriyle olmak isterim dedim. Uni mezunu cok geldi ama kafam hic uymadi. Sozlum lise mezunu ama kafalarimiz ayni yani.
Mutlulugun sifresi diye bir site var. Evlilik hakkinda ayet esma paylasmis istersen altta soru soruyorsun. Bide ilahiyatci tuba die instagram hesabi var. Ben bu ikisinden cok faydalandim. Tubanin kitabini aldim. Gereksiz seylerle doldurmamis kitabi ayet esma ne ye ne okunur yazmis. Gayet net kitap. Hem siteye hemde kitaptan yararlan dedim kitabi al bence cok iyi
kuzum iyi akssmlar bende simdi istegini kabul ettim aynen bak bende taha suresini okuyunca 5 kisi cikti cikmadi degil ama olmadi sacma sapan kisilerdi, furkan suresine basladim 4 gun sabah namazinda 40 kere okudum 1 i daha cikti daha ondan ses yok mesala ama biraktim ona tekrar baslicam
Ben istek atmadim jsjsjsjgizli hesap nereye atacam
kafaya bak ya ajsjssj siz acın ben hemen istek atayim detayli konuşlm olurmj
Nasip bu işler geçi erkeni yok. Erkenden evlenip boşansam mı aacaba dicene, belki de bekarlık sultanlıktır.
Biraz geç evet ama kendine göre birini bulamadıysan yapacak bişey yok. Benim teyzemde 33 yaşında evlendi. Şimdi iki çocuğu var ve iyi ki bu yaşta evlenmisim diyor.
ya kuzum ckmyr cktı ama kafa yapımiz uyusmadi ben cocuk sahibi olamam diye korkuyorum
Hayır hayır öyle düşünme teyzem 34 yaşında ilk cocugunu 35 yaşındada ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ki olmasa bile zaten tedaviler var canını sıkma.
o kadar özeniyorum ki , mutlu yuvam olsun diye teyzene Şu an cok özendim rabbim daim etsin mutlulugunu cqnım
Yaşım 40 oldu uzun yıllar evlenme için çırpındım çabaladım dua ettim ama hiçbir şey değişmedi bu vakitten sonra evleneni xiksinler bu vakitten sonra gelen nasibi xikeyim
Bence geç değil birde genç gosteriyorsa. Sorun olmaz
Bende 33 yaşındayım bekarım evlilik için geç kaldığımı düşünüyorum ama maalesef evlenebileceğimi sanmıyorum
Evliliğin yaşı olmaz. Erken olduğunu düşünüyorsan erkendir. Geç olduğunu düşünüyorsan geçtir.
Kadınlar için, özellikle çocuk düşünüyorsa biraz geç.
Yine de geç olsun güç olmasın demek lazım..
çok geç kalmadın.
benim de nasibim çıkmıyor açıkçası.
çözemediğim bir konu :)
nerede yaşıyorsun ki?
Senin kriterlerine de bağlı biraz, normalde geç değil
Evlilik te yaş sorun olduğunu hiç sanmıyorum mutlu oluyorsan gerisi boş:)
Bu zaman kadar olmadıysa kısmetin elvet gelir geçte olsa
Evliliğin yaşının gecmi erkenmi diye bir zamanı yok nasibin nezaman çıkarsa ozaman evlenilir
O kaş kaldırmadan sonra geç diyen diyen kendi mezarını kazmış olur herhalde. 😃
Senin yaşındayım 3 çocuğum var 😬gecikiyosun acele et
ya ben anlamıyorum vala bende ne var kismetim kapalı diyorum bende cok uzuluyorum kuzenlerim hep evlendi 1 kuzenle ben kaldım onun isi filanda var bende tık yok ya
Şaka bi yana nasip kısmet bu işler.. Bir de insan 25 ine kadar evlendi evlendi evlenmedi armudun sapı üzümün çöpü diye kimseyi beğenmiyor. Kuzenim var 40 yaşında kültürlü birini aradı durdu bu yaşa geldi
Aynen kuzum bende cimri olsun istemiyorum mesala kendini gelistirmis olsun istiyorum fazla tipede bakmiyorum meaala
40 yasinda ilk evliliğini yapan bile var, birsey merak ediyorum bakiremisin. Ben 30 yasina kadar evlenmezsem bekaretimi verirdim yani
Geç, benim yaş 25 mayısta 26 olacam geç kaldım diye baya canım sıkılıyor sen düşün. Birisi çiksa karşima evlenecem isterse benden buyuk olsun bir an önce cocuk sahibi olmak istiyorum.
Cok guzel morel verdin saol
Açık oldum sadece benim görüşüm bu boşuna geç değil vs diye kimse kimseyi kandırmasın.
iyi de zaten uzuluyorum yani kafama takıyorum.
Bende maalesef hatta aileme bile kizdim bu konu yuzunden.
Yaşıtlarım arkadaşlarım çoktan evlendi çocuklari oldu 3 yaşina geldi bizde yaşlanmaya devam her geçen gün çocuk bize dede nine der herhalde
bende oyle dusunuyorum psikolojim bozuldu bence kismetim kapalı benim
Bende bu kısmet kapalılığına yorumluyorum maaleseff
Elimiz ayağimiz duzgun yakisiklilik desen var karakterimizde şukurler olsun saglam. Işimizde iyi her şey yerinde ama iş evlenmeye gelince sanki dünyada kadin nufusu sanki 10
Kendi adima konusuyorum okuma özürlümüsün buyuk gormediysen kucuksun demektir hadi uza
Kendini kandirma yani bosuna dostum
Yargılamamı lan oğlum sen süpriz yumurtadanmi ciktin evde kalmissin gelmissin burada edebiyat yapiyorsun uzamayacksan ben uzatirim seni lastik gibi
Anlama vr idrak edemem sorunun var senin elini yuzunu bi yika oylr gec karsima
çocuk istiyorsan 35 den önce yapsan iyi olur ama 35 den sonra olmaz da değil
Fazla geç değil. 33 yaşında evlen dünyaya bir kere geliyorsun ilk gün 33 kere saks çek kanka 33 yaşına kadar ki o istediğini ilk gece çıkar acısını
En olgun zamanlardasın takılma değerini bilen biri çıkar
Bende 32 asla düşünmüyorum, birarada yaşanır ama o imza atılmaz
Birazcık evet 😁
Allah gönlüne göre versin
Hiç bir şey için geç değil. Rabbim gölüne göre versin bir ömür mutlu, huzurlu bir yuvan olsun
35+ geç sayılır bence
Hiç bir şey için geç değil
bu devirde evlenilmez
Ben de aynı durumdayım. Kısmet diyelim.
:):)
Yok kızmadım. Gülümsedim. :)
Ben kovalamıyorum olursa olur :)
aylık kazancın 20bin üstü değilse nasip gelmez!
Günümüzde geç değil 33
Özellikle bu devirde imkansız geçmiş olsun.
Halam 40 yaşında evlendi
Evlilikten çok daha önemli şeyler var
Evde kal işte ne yapcan evlenip
Normal ilk defa mı olcak ewlenince
Bende 32 oldum galiba benimde kısmetim kapalı hoca falan bulursan haber ver 😅
Hayır 35 yaşında evleneni biliyorum
acaba kısmetimmi kapalı:[
Rabbim seninde karsina hayirlisini cikarsin kuzum
Sevdiğin yokmu görücü felandamı çıkmıyor
hic birsey yok anlqmadım iste ne var bende
Üniversite okudunmu
okudukta n oldu
orada kısmetin çıkmadı hic ya veya sevgilin
Kadın icin biraz gec kalinmis bir yaş
evet kismetim kapalı evlenemiyorum cıkmıyor kimse
30 yaşında bakir olarak evleneli 3 ay oldu halen daha bsey yapamadık aşırı sinir bozucu oluyor artık
Yoo ben ideal
Bende 33 yaşında bekarım bazen olmayınca olmuyor
Yok ideal yaşlar çıkar birisi m. etme
Sanmıyorum ben 34 yasimdayım sorunmu değil
Evlenme bence bekarlık iyidir bence
kısmet olmayınca olmuyor ya
Geç değil direkt evde kalmışsın.
Bence bu saatten sonra evlenme
Hayır geç değil tâbi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?