İnsanlar sizce değişir mi?

9 aylık bir ilişkim var. Sevgilimle ilk tanistigimiz da her şey mükkemel değildi. İkimizin ki de sadece beğeni ve hoşlantiydi. Sonra bizim aramıza soğukluklar kavgalar tartışmalar onun kıskançlıkları girdi. Aramız kötüydü bende il dışına tasiniyordum. (Üniversite için) Sonra sevgilim bana bir yalan söyledi. Aslında şöyle soylemek gerekirse o bana askere gidicegini söyledi tarih falan verdi temelli gideceğini dönmek istemediğini söyledi. (İlişkimize başlamadan önce insanlar bana onun askere gideceğini asker yolu beklemiceksem gönül eglendirmememi söylemişti bende ona temelli kalmayacaksa onu bekleyecegimi söylemiştim) Bende ona seni beklemem dedim ve biz orada tartıştık. Sonra bir sonra ki gün ben bunun bana verdiği askerlik tarihinin yalan olduğunu öğrendim ve ondan ayrıldım. Ağza alınmayacak hakaretler ettim. (Benim söylediğim şeyleri biri bana söyleseydi bir dakika bile durmazdim öyle kötü şeyler) oda bana aslında o zaman bana şaka yaptigini benim tepkimi merak ettiğini bende beklemem dediğimde sinirlendiği için şaka olduğunu söylemediğini söyledi ama neyse ben ayrılmıştım bunu sonra öğrendim bu bahanesini bahane demek istiyorum. Neyse ama biz ayriyken konuşmayı hiç kesmedik bu tanıdığım kişi değil sanki daha ilgili daha çok seven birisi oldu. Gerçekten askere gitti şu an askerde evlilik lafı bile etmeyen insan evlenmeye beni istemeye kısacası hani şu an köpek ol desem kapımda köpek olur. O kadar çok seviyor bende değiştiğine inandığım için ayrılıktan hemen hemen 1 hafta sonra onu affetmiştim. Hâlâ sevgisi devam ediyor. Birisi için asla uzun yol gelicek bir insan değil ve bana askerden geldikten sonra universite okuduğum şehre gelicek gelmek istediğini söylüyor. Gerçekten sevgisi çok güzel ben kavga cikarttigim zaman altan alıyor ne dersem olur diyor. Kıskançlıkları herşeyi dozunda. Büyümüş mü degişmi anlamıyorum ama size yemin ederim çok güzel bir ilişki içindeyim şu an. Hatta eski mevzulari acinca ben hatamin farkındayım ve senin için herşeyi yapmaya hazırım herşeyi unutturucam diyor. Sizce insanlar degişir mi yoksa tekrar eski haline döner mi insanlar neyse o mu?

İnsanlar sizce değişir mi?