Eşimle ayrılma aşamasındayız. Ben anlaşmalı boşanmak istemiyorum, ugraşsın istiyorum. Aldatma, şiddet, alkol, kumar gibi şeyler yoktu evlilikte. Annesi çalıştırıp parasını yeme derdinde. Tam tersi o eşyaları falan parçalıyordu, hakaret ediyordu, intiharla tehdit ediyordu beni. Yani kusurların çoğunluğu onda. O bana dava açtığında ne kadar sürer? Hakim reddeder mi boşanma talebini?
18 gü
Çekişmeli boşanma davası ne kadar sürebilir?

Merhabalar, boşanma davalarında eşlerin birlikte başvurması yahut bir eşin açtığı davayı diğer eşin kabul etmesi halinde anlaşmalı boşanmadan bahsedebiliriz. Sizin belirttiğiniz üzere bir eşin boşanmak istemesi ancak diğer eşin boşanmak istememesi yahut karşı dava açması halinde boşanma davası çekişmeli boşanma davası olarak görülmeye devam edecektir. Boşanma davası davanın ispat edilememesi yahut eşlerin birlikte yaşamaya devam etmesi gibi hallerde reddedilebilecektir. Siz boşanmak istemediğiniz takdirde eşinizin dava dilekçesinde ileri sürdüğü olay ve olguların gerçeği yansıtmadığını iddia ve ispat ettiğiniz takdirde kusurlu olan tarafın kendi lehine bir hüküm elde edemeyeceği yönündeki ilke nedeniyle boşanma davasının reddine karar verilebilecektir. Ancak dava açılmadan önce veyahut dava açıldığı takdirde cevap süresi geçmeden evvel muhakkak konu hakkında çalışan bir meslektaşımıza danışınız.
Çok teşekkür ederim.