İki aylık evliyim eşimle bir konuda ters düştük onun için tek taraflı boşanmayı düşünüyorum çekişmeli olacak tahmini ne kadar sürer boşanma davası?
Çekişmeli boşanma davası tahmini ne kadar sürer?

ecemmkübraa sadece kızlardan cevap istiyor. Cevap yazmak için giriş yap.
Sorunun tam olarak ne olduguna bagli.
Genelde en az 1 sene surer bazen 3-4 yil surdugu bile oluyor
Bizim çok çekişmeli geçecek onun için
Yasaklar başladı yoksa memleketime gidecek dim daha tahammül edemiyorum mahkemede söyler karımı bırakmam diye
Sebebe bağlıdır diye düşünüyorum.
Sebep ne bu arada?
Sevmediğim bir şeyi yapmamı istedi yok dedim onun de ters düştük
Ne yapmanızı istedi?
Çok büyük bir şey seğilse boşanamazsınız.
Bazıları için çok normal doğal birşey diye geliyo benim için de ölüm zulüm olarak geliyo düşün boşanma davası açmaya karar verdim
Henüz insanların zihnini okuamıyorum.
Böyle olacağını bilseydim insanları anlamak zor eşiyiz diye köle olarak mı görüyorlar anlamadım ki
Cinsellik le ilgili malesef
@yaneyya Oooov oldu o zamaaaan. Ben bekar bir hanımım sizi başka bir tarafa alalım 😂
Benim için kötü olmayın lütfen
Yok niye kötü olalım. Sadece bu konuları duymak istemiyorum.
tamam
@yaneyya Ben yemek yapmaktan falan sıkıldı herhalde diye düşünmüştüm veya zorla estetik falan mı yaptırıyor acaba dedim 🙈
@Muallime_ yok ya o konu olsa bosanmaya gitmez ki cozerler aralarinda. 😅Evlilikte de haram olan seyler varya bazi erkekler buna saygi duymuyo. O yuzden bilincli olmak lazim evlendik herseyi yapabiliriz diye bisey yok. Erkeklerin cogu bencilce davrandigindan kadinlar soguyor iste
arkadaşım en az 1 yıl gibi görünüyor
Nafaka için evlenen ablamız
Yetinmeyi bilmiyorsa yol ver güzel arkadaşım
3 yıl garanti sürer
Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Anlaşmalı boşanma tek celsede biterken, çekişmeli boşanma anlaşmalı boşanmaya göre uzun sürmektedir.
Çekişmeli boşanma davası, yazılı yargılama usulüne tabidir ve tek duruşmada sona erecek usulde değildir. İlk celsede ön inceleme duruşması gerçekleştirilerek tahkikat aşamasına geçilir.
Bir dosya adına kaç duruşma olacağı veya bir boşanma davasının belli duruşma sayısı kadar süreceğine dair kesin bir sayı belirtilmesi mümkün değildir. Bu davalar, anlaşmalı boşanma davasında olduğu gibi tek celse ile sona eren bir duruşma değildir. Ön inceleme duruşması, ön inceleme sonrası tahkikat aşaması ve sözlü tahkikat olmak üzere yazılı yargılama usulüne tabi yapılması gereken zorunlu duruşmalar bulunmaktadır. Hâkimin yerinde olmaması, tahkikat aşamasında delillerin toplanılmasındaki aksaklıklar nedeniyle erteleme kararı verilmesi gibi birçok neden duruşmanın ertelenmesine vesile olmaktadır. Tüm bu nedenlerle bu davaların kaç duruşmada sona ereceğine dair kesin bir rakam söylemek mümkün olmasa da ortalama 2 yıl sürdüğünü söyleyebiliriz.
İnstagram hesabım: av. gizemguluzunkutlay
Web sitem: av-gizemguluzunkutlay. com