Üniversite hayalim var elbette ama şartlar malum iş bulması zor. Ayrıca evlenince de üni olur. Bence sizce bu yaşta evlenmek mantıklı mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Üniversite hayalim var elbette ama şartlar malum iş bulması zor. Ayrıca evlenince de üni olur. Bence sizce bu yaşta evlenmek mantıklı mı?
Yav şimdi bu insanların durumuna göre değişir fakat erkek için 19 değil 29 bile mantıklı değil kadın için ben 25 yaşı tavsiye ederim fakat erkek olarak 19 yaşta biriyle niye evlenmeyim genc yani canıma minnet tabi şartlar benim istediğim gibiyse şimdi kadının durumu nasıl bilemiyorum buna tam bir yorum yapamam
Mesela bahsettiğiniz şartlar kadının durumu derken neleri kast ediyorsunuz fikir edinmek benim için önemli
Ben kendi düşüncem ben 39 yaşındayım 19 yaşında genç biriyle evlenirim evlenmesine ama hoşlanırsam begenirsem aman gencmiş diye pata küte atlamam tabi karşı cins neden kendinden büyük biriyle evlenir onuda göz önünde bulundurmak lazım her şey olabilir bu konu tartışılır şu an tam çözemiyorum seni
Ben 19 o 24 yaşında
Geliri var benim maddi güvencem sadece ailem şu an
Kendini hazır hissediyorsan yaşında bişey yok ama ilersi ne olur bilemem mantıklı olan genc evlenmek gercekten akıl değişiyor bu gün iyi bildigine 3 5 yıl sonra gülüyorsun ben malmışım diyorsun senden 5 yaş büyük arkadaş ama kadının erkekten daha çabuk gelişir olgunluk konusunda erkek kadından 10 yıl geriden gelir onun için mantıklı karar senin
Teşekkür ederim
Merhaba tatlım,
Açıkçası hiçbir şıkkı işaretlemedim. Bu doğru olmaz. Bu senin seçimin, senin kararın. Bazıları evlen çok mutlu olursun diyecek ; bazıları hayır yaşın çok küçük diyecek. Eğer sen gerçek aşkı bulduğunu düşünüyorsan evlen. Ama vereceğin kararda en az iki kere düşün.
Ortalama ilk evlenme yaşı 2021 yılında erkeklerde 28,1 iken kadınlarda 25,4 oldu.
İdeali de üç aşağı beş yukarı bu bence daha azı kurtarmaz. Yani henüz kendini tanıyamamışken ömürlük imza attığın kişiyle uyumlu olduğunu nereden bilebilesin ki?
Bu kişinin olgunluğuna, sorumluluk alma bilincine göre değişir.
Eğer bunları yapabileceğine inanıyor ve anlaşabildiğin birini de bulmuşsan olabilir.
Ama öncesinde bir uzmana danışmanı öneririm.
Psikiyatriste mi danışmalıyım?
Cevap
39Cevap
Hayır mantıklı değil
Neden
Erkek yaş daha hayatı yaşamadan evlenmek intihar gibi bir şey ki bu devirin erkekleri de kadınları da eskisi gibi değil ne olacağı belli olmaz kendi ayaklarının üzerinde durduğun zaman evlenmeni tavsiye ediyorum çünkü o zaman düzgün bir karar alarak hareket edebilirsin.
Hayatını yaşadan kastınız nedir
19 erken. 21 gibi bi yaşı beklemeni öneririm ben daha yeni yeni mesela kendimi fark ettim insanlari çözdüm evlilik müessesini anladım😂. Daha öğreneceğimiz şeyler var fikirlerimiz değişecek. Ben hayatın kararır kafasında değilim ya da kocana mı hizmet edicen kafasında da değilim öylelerine de sinir olurum. Fakat mutlaka bir diploman ve evlenmeden önce gelirin olmalı. Çeyizdi ev masrafıydı bu dönemde yoksa borçtan çıkamazsın. Çeyiz işini birikimini yap, dilersen evlenince çalışma
Eğer kendini evliliğe, anneliğe hazır hissediyorsan ve sevdiğin biri varsa -tabi seninle aynı fikirdeyse- gayet mantıklı. Ama evlilikten de, annelikten de korkuyorsan ve daha kendimi yetiştiremedim bir çocuk nasıl yetiştireyim diyorsan erken olur senin için. Genel olarak düşüncen mantıklı geldi ama bana. Çünkü hem okuyup hem de evli olabilirsin. Sonuçta üniversitelerde yalnızca bekar insanlar olacak diye bir kaide yok ¢
Eğer ki seni gerçekten seven sana değer veren erkek ise karşında ki ve sende o erkeği çok seviyorsan evet mantıklı çünkü seven üzmez ama seni sevmeyen bir erkek ise mantıklı değil evlenmek ciddi bir durum iyi düşün karşında ki erkeği iyi tanı öyle kararini ver mutluluğun için huzurun için
Benim anneannem bile gençken üniversiteye gitmek istiyormuş da merhum dedem seni okuturum deyip evlendikten sonra okutmamış kucağına da dayımı vermiş evlenip de sonrasında üniversite okumak imkansıza yakın ihtimal hem de 50 yıldır kaldı ki yaşın daha çok genç 30 yaşlarına kadar kafa yapın ve hayata dair ideallerin daha çok değişir ve gelişir acelen ne be 🙃
Sorumluluk alabilcek kisiler misiniz? Kıskançlıktan veya bunun iliskiye etkilerinin bilincinde misiniz? Kararlarınız birbirinize saygı cercevesinde mi alınıyor ortak paydanız var mı? Birbirinize ozgur alan yaratabiliyor ve birlikte gecirceginiz zamanlar birbiriyle uyusuyor mu? Bunlarin yaniti evetse dedigin olur arada hayirlar varsa oturulup anlasilirsa olur , hepsi hayirsa olmaz.
Gayet de mantıklı bence. 19 mantıklı değil de 22 mantıklı, yok olmaz 25 olmalı vs... gibi bişi olmaz. İyi bir kısmetin varsa, beğendiysen, anlaşabileceğini düşünüyorsan gayet de mantıklı, yaşa bakmaz. Belki 25'inde aynı şartları bulamayacaksın, garantisi var mı, yok.
Direk iş hayatına atılırsan daha iyi olur.
Üniversite okumak artık çok gerekli değil bence
Evliliği boş ver 25 yaşına geldiğin de düşünün
Benim de 19 yaşım var, üni okuyorum. İnşAllah bitirip hemen iş için sınav vericem. Evlenmek daha erken. Evlenince de üni olur diyorsun ya, evlendin ve eşin izin vermedi. Boşanacak mısın? Ne derse mecbur kabulleneceksin. Onun için ünini gerisi zaten gelir.
Selam, Azerbaycanlı mısın? Benziyor yazımın biraz
@Eskilerden1uye Evet
@Eskilerden1uye kız mısın?
Erkeğim görmüyor musun?
@Eskilerden1uye o zaman gerek yok
Peki
Türkiye gibi bi ortamda evlenip okumak imkansız okuma gibi hayalin varsa oku koca kaçmıyor sonuçta biri gider biri gelir işsiz kalacak diyede korkma işinde iyi olursan illaki bulursun ayakları yere tam basan bu kadın ol erkek eline bakmak zorunda kalacak biri değil 19 yaş evlilik için çok erken bu yaşta evlenirsen çevrene gösterebileceğin tek şey çeyizin ve kocan olur elinde mesleğin olursa kendin için anlatacağın birşeyin olur
Ben şuanda üni okuyorum ve 20 yaşındayım liseye giderken 25 yaşında evlenirim ya iyi bir yaş bence diyordum şimdi ise 5 yıl var önümde ve bu bile çok erken gelmeye başladı evlilik sevdiğin biriyle evlisen güzeldir diğer türlü cehennemi yaşarsın
Hayır bence tam ters. Evlilik herzaman her yaşta olur, ama üniversiteyi herzaman okuyamayabilirsin, hayatın bize neler getireceğini bilemeyiz.. Kendine bu haksızlığı yapma.
Birde şöyle düşün, evlenince boş duracak halin yok, elbet çocukların olacak birgün. Onların daha güçlü bir anneye sahip olmasını istemez misin?
evlenince üni vs olmuyor. önce üniversiteni oku iş imkanı vs istiyorsan kendini geliştir sonra evlen
Mantıksız, mantık dışı. Niye acele ediyorsun? Niye bir yabancıyı hayatına dahil edeceksin hayat düzenini oturtmadan
Mantikli cünkü yasla ilgisi yok. Hayatta kendi ayaklarin üzerinde durabiliyorsan, seviyorsan ve mantigina uygunsa evlenmek mantikli.
Bir işin olmalı diye düşünüyorum senin için ilerde ne olacağı belli olmaz ama seviyorsan eminsen karşı taraftan evlen :)
Sorumluluk sahibi biriyse olabilir fakat çocuk sahibi olmak için acele etmemeli 👍
19 daha çok küçük bı yaş o yaşta evlenmek yerine gezmek tozmak lazım erkenden sorumluluk almaya hiç gerek yok ayrıca evlilik için olgun olmak gerek
Evlenince üni okuyamazsin. Ayrıca üni. Bekarken daha güzel
üniversiteye giderken bekar olsamda onla bunla takılacak birisi değilim. Tabi herkes ben gibi düşünmek zorunda değil saygı duyarım
Mantıksız 24 e gireceğim halen düşünmüyorum
Neden mantıksız sizce
Avrupa da 15 yaşında hamile kalan kızlar var.
Bizim de Avrupa'da ayağımız var. Hem bizde o yaşta hamile kalan yok mu sanıyorsun? 10 yaşında evlendirilen bile varken hem de.
İstenmeyen durumlar gayet üzücü insanlar tacize maruz kalabiliyor ya da aşırı rahatlıktan bu tür durumlar olabiliyor ama benim olayım farklı bunu düşünerek yorum yapmanızı isterim
Ben 26 yaşında evlendim ama bugünkü aklım olsa 17 yaşında evlenir dimi diyorum...
Neden peki hatalarınız ya da iyi ki yaptım dediğiniz neler vardı?
Hata gec kalmak benimle liseyi beraber bitiren arkadaşımın oğlu askerliği yaptı ben daha çocuk büyütmeye çalışıyorum aynı yastayız... daha beteri var adam 50 yaşında baba oluyor çok zor özellikle de çalışan insanlar için... iyi ki dediğim evlenirken büyük sözü dinlemek Peygamber öğüdü dinlemek akılla hareket etmek
Çok teşekkürler
Bence hayatındaki okul iş ev ve buna aktivite de dahil spor falan olur herhangi bir gün içinde veya haftalık düzenli olarak yaptığın şeyler de olur belli bir stabile bağlamadıkça düşünme derim
Bende 19 yaşındayım ama bence çok erken, en az 22 falan olsa daha uygun olur bence.
Ama 19 yaşında evliliğe hazır olanlar da var yani herkeste değişiyor.
Günümüzde 30 yaştan erken evlenmek çok mantıksız
Neden böyle düşündünüz
hayatının hatasını yaparsın beyin gelişimin karakterin bile 25inde tamamlanacak bende kimse 25den önce evlenmemeli
Karşındaki iyiyse evet evlen zeki biriysen üni okumak kolay değilsen evli olmasan bile zorlanırsın yani ne tıp öğrencileri biliyorum fazla çalışmadan yüksek notlar alıyorlar
Hayir daha vaktin var gül , eğlen oku daha çok zaman var evlilik için bence sorumluluk almak için çok erken.
Erken kalkan yol alır erken evlenen döl alır.. Hiç bekleme evlen bence
henuz cok gencsin bence pisman olacagın seyler yapma biraz daha buyu
hayır mantıklı değil tabii erken daha en az 5 sene daha bekle.
Ne açıdan mesela ekonomik mi cinsellik mi...
Zaten cinsellik için evlenmeyi düşünüyosan hata yaparsın hem bekle ki insanları tanı biraz gözün açılsın yani
İnsanları da kuru kuru tanıyamayız ki ya kimseyle işin olmayacak birkaç sene daha ya da hersey serbest o da benim tercihim değil
anladım peki seni evlenmeye sürükleyen sebep ne?
Karşı tarafın yoğun ilgisi benim hoşlanmam artı cinselliğin olması
biraz ilgi yüzünden evlenip sonra pişman olup ayrılanlar çok biliyosundur önemli olan ne zamana kadara sürer o ilgisi belli olmaz ki
Haklısın
umarım sende yanlış kararlar vermezsin diye düşünüyorun o zmn 😊
Hayatındaki vereceğin en akıllıca karar hemde
Neden böyle düşündünüz
Saka yaptim🙃
Komikmiş yerlere yattım gülmekten
Esprilerime guvenirim
Espiriyi bilmemde soruyu algılamada büyük sıkıntı var 🙂
Bence mantıksız hayatında daha bir çok sey yapmak varken evlilik gibi bir sorumluluğa girmek
Mesela bir çok şey yapmaktan kastınız nedir
Kız sen deli misin de evlilik diyorsun. Hayatını yaşa tatlım hayatını
Hayatını yaşa derken neler yapmalıyım
Evlen sevdiğin varsa. bn evlencek kız bulamıyorum hepsi kaşar sendemi öyle olmak istiyorsun.
Ne alaka kaşarlıkla namusunla durduktan sonra evlenmesen de olur. Benim meselem zamanlama sadece erken mi diye düşünüyorum
Duran var mı sence sevgili olup sonra seks
Bence karakter meselesi iki taraf içinde
Evet
erken baya evlilik için
Herkesin penceresi farklı ben isterdin
Ruh ikizini bulduğunu düşünüyorsan mantikli
Hayır mantıksız
Bu yaşta evlenilmez eğlenilir daha gençsin yapma hayatını yaşa
Mantık dışı
Neden sizce
Sonu hayırlı olmaması ihtimali çok yüksek
Neden ne gibi olumsuzluklar olabilir
Olgunluktan önce evlendiğinde bütün gençlik ateşini birbirne kusup toksik bir hale geliyor ve sonrasında yoruluyorsun.
Teşekkürler
19 yaşında öyle gelir
Ergenlikten mi
Şu anda tek istediğin sevdiğinle beraber olmaktır bir parkta yatsanız fark etmez. Eğitimini bile onun için bırakabilirsin. Yaş ilerledikçe kriterler artar hatta belki onunla evlenmek istemezsin.
Teşekkür ederim
Rica ederim, bir tavsiye istersen eğitimin bitmeden söz bile yapma❗️ Arada beklentisiz gerçekten bir sevginiz varsa birbirinizi beklersiniz zaten.
Hayır mantıklı değil
Neden
Çok erken ve hata yapmaya çok müsait bir yaş çünkü.
Teşekkürler
benim 2 tane arkadaşım 17 yaşında evlendi 😀
Mutlular mı
görünürde evet ama içlerini bilemem elbette
Değil bence acelesi yok
Delilik ömrünün baharı daha
19 erken ya evlilik için
Bence mantıksız
Önce meslek sonra evlilik en doğrusu
Degik
Evlenecek kişi en az 25 yaşında olmalı.
Mantıksız
Hayır beee
Evlenmenin yaşi olmaz
Bir deneyip sonucu görmek lazım :D
20 yaşında dul kalmak istiyorsan mantıklı
Neden böyle düşündünüz gerçekten fikir almak istiyorum
Haklısınız tabiki ekonomi açısından sıkıntı yok şu an
Evlenme.
Neden sizce
Elbette değil çok gençsin
Kendi buna hazır buluyorsan mantıklı tabi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?