Tamam git diyorsa git en iyisi azcık kendinizi sevin ya bir saygı duyun kendinizle hangi cüret sana böyle davranabilir ya biraz uyanık olun gerçekten biraz bencil olun yapmayın bunu kendinize kapı orada mıymış o kapı kilitli de olsa tamamen açıkta olsa çık git bakalım köpek gibi pişman olunca da kabul etme intikamını al ve hayatını yaşa 16 sene diyorsun ya nasıl sabrettin ne diye kendini hırpaladın bir de çocuğunuz varsa evin halini düşünemiyorum o çocuğun psikolojisini az çok tahmin ediyorum şu an sen gitmezsin onsuz yapamazsın diye düşünen bir gereksiz ego kasan adam var karşında suratına kussan daha fazla hak edecek bir adam varken onla aynı ortamda bulunma bile gerçekten boşan o lağam (yazılışını bilmiyorum) kokan kapıdan çıkıp temiz hava olacağın o kapıya geç kendine azcık saygın var ise bunu yap öylesi bir insanla bir ömür geçiremezsin yıpranırsın
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annemde böyle. Ne babami sevdi, ne anlaşabildi ne de ayrılabildi. Gerci babamda öyle. Biz vardik, ekonomik özgürlüğü yoktu, belki istedi ama ozellikle bizi birakamadi belki. Anne ve baba tarafimin akrabalari da iyi degildir yani uzerler insanı. Belki millet uzer diye babamda ayrilamadi annemde.
Belli bir duzeni ve standardi devam ettirdiler. Babam geldi gitti bana sizin anneniz, siz varsınız diye dedi. Sizin gibi uzun yillar boyu devam etti ediyor. Ipin ucu bir yerde kopacak gibi bizde ama nerede bilmiyorum. Muhtemelen biz cocuklar evden gittigimizde olur bu kopma. Birbirleriyle pek iletisim bile kurmuyorlar cunku. Ya da yaslilikta birbirlerine siginirlar mi bilmiyorum.
Aile olmadik, olamadık sonuc olarak. Biz cocuklarda ozellikle buyuk cocuk olarak ben surekli dertlerini dinledim. Beni bir evlat gibi degilde psikolog olarak gorduler. Bunun hasari da illaki mevcut bende. Evlada aslinda yansitilmamasi gereken seyleri ben butun şeffaflıgiyla öğrendim. Biri geldi onu sikayet etti, digeri geldi onu. Ailecek oturup bir odada keyifle cay ictigimizi bilmem. Birlestiren bir anne baba degil, ayırıcı bir anne babaydı. Bir aile ortami olmadigindan odamda oldum, yaşam alanim odam oluverdi zamanla ve istemsizce. Yani soruyu gorunce ne kadar tanidik dedim ve bu cumleler dokuluverdi benden. Çocuklarınıza nasil davraniyorsunuz bilemem ama sizinkine benzer bir tablodaki cocugun ufak bir kesiti böyle. Annemin babami sevmedigini, babamin annemi sevmedigini, birbirinden nefret ettiklerini hep gördüm. Dusunuyorum da bosanmalari da çözüm degildi. O da cocuklar icin baska bir boyut çünkü. Eşi iyi secmek gerek diyecegim ama evlilikte nasip işi. Kimi zaman şükür sebebi kimi zaman imtihan. Allah imtihanlarimizi kolay eylesin, biz bekarlar icinde sukur sebebi olan eşler nasip etsin... diyecek baska da bir sey yok.
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin 🙏 çok teşekkür ederim paylastiğin için
Biz de çok kavga olmuyor ben izin vermiyorum artık, ona karişmiyoruz. Kendi halinde takiliyor hesap sormuyoruz sorgulamiyoruz öyle gidiyor yani. Kizlar herseyi benimle paylasir konusur, ders calisir film izler cikar gezer tozariz esim nadiren katilir sevmiyor yani net bu
+1 yıl41 yaşındasın ve yaşamana bak önerim. Bir 41 yıl daha yaşayacağını kimse bilemez. Bazen mutlugumuzu çok erteliyoruz.. çocukların büyükmüş zaten. Seni anlayacaklarina da eminim. Kendine geç kalma fikrim..
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuğunuz var mı? Sizi sevmiyorsa neden sizinle devam ediyor? Ekonomik özgürlüğü mü yok, sizin imkanlarınızdan mı faydalanıyor? Siz aldatmıyorsunuz ama aldatılmadığınızdan emin misiniz?
05 Yorumla
Soran+1 yılÇocuklarımız var. Onlarla da çok ilgili değil ben çocukların da herseyiyle ilgilenmek durumundayim. Ekonomik özgürlüğü yok ve rahatina konforuna çok düşkün.
Cevap sahibi+1 yılAyrılmakla tehdit ettiniz mi hiç? Karşınıza alıp ciddi ciddi konuştunuz mu? Kocası ile başı kopabilir ama insan çocuklarından uzak kalamaz. Dikkati başka yerde olabilir. Yanlız düzgün ayrılmaya gayret edin. Zira yasalar boşanırken biraz kadını koruyor. Ayrılacaksanız eşinize açıklamadan önce bir avukata başvurun ve onun yönlendirmesi ile mantıklı hareket edin
Soran+1 yılZaten bir avukatla resmi götürürüm daha az zarar götmek için. Temel olarak cahil ve rahatina çok düskün sanirim biraz da karakteri bozuk biri ne yapsan düzeltemiyorsun ruhu bozuk olani
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcınız olsun umarım çocuklar için süreç doğru ve az yıpratocı geçer
Soran+1 yılSagolun umarim 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılPişman olacağın bir durum yok ki.
Seni sevmeyen biri var, öyle ömür mü geçer? Bunu bilerek devam etmeyin, en güzeli önünüze bakmanız.13 Yorumla
Soran+1 yılAz kaldi o adimi atmaya ev bakiyorum bu ara çikacağim
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Soran+1 yılTesekkür ederim herkes için
+1 yıl16 yıllık alışkanlığınızdan vazgeçebilirseniz boşanın elbette.. yani onunla artık aynı evde olmak istemiyorsanız doğrusu bu ancak o anladığım kadarıyla bu standartı sevdiği için sizi bırakmamak isteyebilir..
alın karşınıza konuşun önce bakalım düzelmezse yapacak bir şey yok12 Yorumla
Soran+1 yılÇok konuştum hiç umursamiyor, öyle laflarla karsilik veriyir ki kaba saba bosluğa düşüyor üzülüyorsunuz bazen de öfkeleniyorsunuz. En çok istedigi sey öfkelendirip hakli duruma geçmek
- +1 yıl
anladım
konuşmak çözüm vermiyorsa o halde yapacak şey ortada..
- Aşk İlişkileri konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi geliriniz sosyal güvenceniz varsa, çocuklarınız ve siz ayaklarınızın üstünde duracak gücü kendinizde hissediyorsanız ayrılmanızı tavsiye ederim, ailenizden destek görürseniz de bu sizin için çok iyi olur, yaşadığınız hayat yaşarken ölmek gibi, çok geç bir yaşta olduğunuzu sanmıyorum, sevmek sevilmek herkesin hakkı
11 Yorumla
Soran+1 yılYaşim 41, ekonomik durumum iyi sayilir sadece ailem yok gibi birsey, o yüzden çok sabrettim çocuklari kullanip onlari mağdur eder diye. Şimdi bakiyorum çocuklar büyüdü sayilir biri 14 digeri 12 yasindalar anlayabiliyirlar artik herseyi
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBosan düşünmen hata hayat boynundaki iplerdeb ibaret değil korkma bosaninca kaybolmican bu hayat senin neden seni sevmeyen biri ile ziyan ediyor ve kendini mutsuz ediyorsun ki seni ve sna hayatı sevdirwn biri ile daha güzel günlerin olabir bu yasa ne zaman geleceksin geçen her zaman ömürden gidiyor ona veriyorsun çok fazla on altı yıl kendin için yasa
10 Yorumla 16 yıl çok uzun değil mi şimdiye kadar neden boşanmadın. Tamam öyle çık git diyorsa tut kendine ev önce evleri ayır sonrada protokolünü hazırlarsın
11 Yorumla
Soran+1 yılEv bakiyorum çikacağim
- Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılSeni sevmediğini açıkça söyledi mi sana bunu merak ettim. Eğer iyi bir karar mı diye soruyorsan bir hafta eve gitme ve onu özlüyor musun diye bir düşün ona göre karar ver derim ben
15 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin 👍 ilk olarak bunu deneyeceğim, seviyorum da diyor bazen ama istedigini yaptirmak istediğinde. İnandirici drgil
- +1 yıl
Belki bir süre sensizlik onu pişman edebilir. Kadınalr güvenli liman sever o güvenli liman elden gidecek olursa kendilerini düzeltirler sensizliği ona göster ve bekle bence.
Soran+1 yılMantikli
- +1 yıl
Açıkçada söyle ben düşünmek istiyorum bir süre iletişimde olmayalım lütfen ve sende düşün de be gerçekten mesaj dahi olsa konuşmayın
Soran+1 yılEvet yapacağim
Seni sevmediğini nereden biliyorsun?
Aldatmak yerine boşanmayı tercih ettiğin için seni tebrik ederim ama çevremde senin yaptığını yapan bir abim var bana göre simarikca bir hareketti ikinci evlendiği kadın şeytanin teki ilk karısı yine sakın sessizdi11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke şımarıklık yapabileceğim bir hayatım olsaydı. Tskler tavsiyen için 🙏
+1 yılBir tane hayatımız var ayrılmak mantıklı ama ınsan cesarette edemıyor , bırde cocuklar varsa hepten zor bırsey , bır yandan da mutsuz evlılıkte emin olun cocuklar daha da mutsuz oluyor kendı anne babamdan bılıyorum keske zamanında onlarda ayrılsalardı
17 Yorumla
Soran+1 yılşu an tam zamani gibi benim için
- +1 yıl
Hakkınızda en guzelı olur umarım evlilik problemı asılması en zor sorunlardan bırı benım ıcın , fıkır ayrılıgı kültür farkınk asmak cok güç ne yazıkki kımse degısmıyor
Soran+1 yılSizin de mi benzer durum?
- +1 yıl
Evt maalesef
Soran+1 yılAma yillar hep düzeltme gayretiyle heba oluyor ve artik düzelmeyeceğini anladiğinizda psikolojik olarak çöküyorsunuz
- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılPişman olmazsın
Çünkü seni sevmeyen ve bunu hissettiğin biriyle ömür geçmez.
İlk etapta üzülürsün yılların alışkanlığı gereği.
Sonra alıştıkça iyi ki ayrılmışım dersin.14 Yorumla
Soran+1 yılOkulu bitirdim ve ilk bunu tanidim kadin olarak o yüzden korkuyorum sanirim
- +1 yıl
Korkunun ecele faydası yok.
Aldatmadığın veya gece hayatı tarzı şeyleri uygulamadığın için seni kutlarım.
Ayrılmak eğer olmuyorsa son çaredir. En azından elinden geleni yapmış olmamın vicdanen rahatlığı ile bitirmiş olursun.
Soran+1 yılVicdanim rahat sadece boşanınca yeni bir hayat kurmak istedigimde kiskanip pislik yapar mi diye endiseliyim
- +1 yıl
İzin vermezsen yapamaz. Bu senin elinde.
+1 yılApaçık kullanıyor seni minimum hasarla boşanmaya bak
12 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum evet giden gitti artik yeni bir hayat yeni bir başlangıç olacak
- +1 yıl
Aynen öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yıldunya tek karindan ibaret degil bosan baskasiyla evlen yanlis kisiyle olmaktansa bi sure yalniz kalmani kendine vakit ayirmani oneririm
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklisin
+1 yılŞu an seni sevmeyen biriyle evli olmak kadar zor olamaz bence boşanmak..
10 Yorumla
+1 yılSil ya ben asla gurursuz gibi orada kalamazdım seni sevmiyirsa büyük ihtimal kullanıyor ya da mecburiyeten dolayı seninle boşan benim fikrimce 16 yıl sabretmişsin seni sevmemişde bundan sonra mı seni sevicek yalnış anlama ama sevginin olmadığı yerde sadakatde olmaz sizin ev yıkılıyor sevgi güvenu getirir güven bir binanın temelidir temeli olmuyan bir evde de yuva kurulmaz yıkılır daha doğrusu hiç olmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 416 cevap paylaştı.
+1 yılSeni sevmeyen biri için pişman olmazsın ancak konu bir şekil evlatlara gelirse o zaman pişman olabilirsin işte
10 Yorumla
+1 yılSeni sevmeyen biriyle hâlâ aynı çatı altında yaşamaya devam ediyor musun? Bu hayat mı?
20 Yorumla
+1 yılYaşamaya devam edebilirsiniz ama bu yaşam nasıl olacak🤔buz gibi evlilik sadece ömrünuze + dert olacak fikrindeyim
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de artik katlanacak halim kalmadi zaten
+1 yılCocuk var mı gerçi cocuk olsa kaç yazar birbirini sevmeyen anne baba ile büyüyor olacak Bence çocuğun varsa ona göre boşan ya da boşanma
12 Yorumla
Soran+1 yılÇocugum var evet
- +1 yıl
Cocuk eğer ayrilirsaniz nasil karşılar etkilenir mi ona göre davran bence
+1 yılSen eşinle ilgilen, biraz üstüne düş. Belki senden yeterince ilgi alamıyorsa ondan pek yanaşmıyodur sana
02 Yorumla
Soran+1 yılYok hocam öyle biri değil. Üzerine biraz düşsem hemen kullanmaya kalkar alışveriş düşkünü zaten. Bir bakarsın seni tonla masrafa sokmuş gereği yokken
- +1 yıl
Baya kötü durum. Dusman başına böylesi
Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Nafaka ödersin malının yarisi gider olursun diye düşünüyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılZaten oturduğumuz evi vermez bana, kendi arabasi da var. Aylik nafakasini da alir onun için hersey güzel. O yüzden biraz şikayet edince kapi orada işine geliyorsa diyor
Soran+1 yılHayir, oturduğumuz sitede arkadaş grubu var onlarla zamaninin çogunu gecirir, öğlende kalkar zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Pişman olmazsın seni sevmeyen biri ile ömür geçmez ki zamanla alışırsın sevgisiz evlilik olmaz.11 Yorumla
Soran+1 yılEvet olmuyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim sevmiyor diye ayrılıyorsan anlarım, başka biri çıkar mı karşıma kısmını bilemedim
12 Yorumla
Soran+1 yılBen de bilemedim o kismi cok da önemli değil aslinda yalniz yasamayi göze dldim
Soran+1 yılaldim
+1 yılKim kimi seviyorki bu devirdr
13 Yorumla
Soran+1 yılO kadar mi kötü ortam
- +1 yıl
maalesef. Sevgi diye bişey yok. Sadece menfaatler var.
Soran+1 yılEvet maalesef
korkarak yaşanmaz ;)
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılEv hapsi gibi seninkisi tabiki devam etme
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru bir tabir hapis gibi, çocuklar olmasa ölü gibiyim zaten
- +1 yıl
Yaşamiyo gibi yaşayacağına bir an evvel boşanmaya bak. bundan sonraki hayatın şimdiki hayatından daha kötü olmayacak.
Soran+1 yılUmarim bu levelı da geçmemiz gerekiyormuş hayatta demekki
+1 yılİyice düşün taşın o zaman öyle karar ver
11 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum evet
Sen bi 16 yıl daha gidersin
113 Yorumla
Soran+1 yılÇok yoruldum yiprandim hocam çok zor geleceğimizi göremiyorum
Soran+1 yılBenim 41
Soran+1 yıl2 kizim var 14 ve 12 yaslari
Soran+1 yılÇok sağol, zaten son zamanlarda konuşuyoruz ben diyorum ev tutup ayri yaşasam diye biz de geliriz diyorlar :)
Soran+1 yılEvet, benim yurt dışı iş olanaklarımda cok oldu sirf onlar burada anneleriyle kafayi yerler diye gidemedim. Şimdi yeni bir hayat kurmamiz gerekiyor mecburen
Soran+1 yılYurtdisina yerlesmeyi çok istiyorum. Çocuklarim disinda kimsem yok burada, anneleri sorun çikarmasa alsam gitsem cok mutlu olacağim.
Soran+1 yılEvet ama burasa da hapis gibi boğuluyorum, hicbir sey tat vermiyor. Hersey kötüye gidiyor..
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklarin için evet devam etmesinin
10 Yorumla
+1 yıl16 yıl geçmiş abi neredeydin bu zamana kadar
13 Yorumla
Soran+1 yılNe yapalim bazen insanin karar vermesi zaman aliyir
- +1 yıl
Karar almak için daha erken bence abi bir 30 yıl daha bekle
Soran+1 yıl👍😛
Ayrıl be
111 Yorumla
Soran+1 yılDemesi kolay
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Gözüm kimseyi görmüyor ki, kimseye güvenim kalmadi hayatta.
- +1 yıl
Anlıyorum seni hak da veriyorum tıkandığımız yer neresi biliyor musun sanki onu sevdiğimiz gibi başkasını sevemicez hep başkaları bu yüzden eksik kalıcak içimizde tamamlanamicak gibi geliyor ama aksine biz sadece başkalarına sadece şans vermiyoruz bir de bu başkasını sevme fikrine tamam dedikten sonra önümüze ilk çıkan kişiyi sevmek zorunda kalıyormuşuz gibi hissediyoruz yapman gereken tek şey odağını başka yere çevirmek 😊
Soran+1 yılÇok doğru gerçekten çok doğru 😊
Ne güzel ifade ettin teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yılBu yazdiklarini kopyalayip not alacağim, meslek ne psikolog falan misiniz?
Soran+1 yıl😊 çok iyi geldiniz umarim hep denk geliriz 🙏
Soran+1 yılTamam ekledim tskler tekrar 🙏👏
- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılDevam etme. Ben 17 yılın sonunda bitirdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuk var mıydı?
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılBoşanma hocam, çocuk olmasaydı ikiniz de yeni hayatlar kurarsınız diye düşünürdüm ama çocuk varsa büyük sıkıntı olur o çocuk için.
Karını tekrar kazanmaya çalış, nasıl yaparsın bilmiyorum illaki vardır yelkenleri suya indireceği bir nokta ama ne yaparsan yap kazan.
Soran+1 yılNiye hocam? Sen ne yaşadın?
Cevap sahibi+1 yılİlgisizlik, karşında kapı duvar birisi, hislere karşılık bulamama gibi şeyler.
Maddi sıkıntı yoksa bu işi toparlamak için ortam değişin.
Soran+1 yılBiraz uzaklasacagim
Cevap sahibi+1 yılTek başına değil, onu demedim.
+1 yılEtme ömür yetmez
16 Yorumla
Soran+1 yılNiye bu kadar vicdansiz köpek gibi calisip didiniyorum, sabah 6:30 kalkiyorum aksam 7-8 gibi eve geliyorum çoğu gün yiyecek birsey de olmuyor. Çocuklar alisti disardan söyluyor, kilini kipirdatmiyor ben eve girince umrunda degilim
- +1 yıl
Kimin
- +1 yıl
Başkası olabilir hayatında
Soran+1 yılEsimin
- +1 yıl
Bunu düşündün mü ya da kendini sorgula ben nerede hata yapıyorum diye
Soran+1 yılBaşkasi yok biliyorum, ben eğitimli biriyim o ise okumamiş temel sorunlardan biri de bu konusamiyoruz, konuşmak isteyince çok bilmişlik ediyorsun gidip prof alsaydin gibi sacma sapan laflar ediyor
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat