Sevdiğim kişi kendisini sevdiğimi biliyor, farklı davranıyor. Ne yapmalıyım?

Yıllardır arkadaşız. Çok sessiz, sakin, kendi halinde, naif ve kibar birisi. Kızlarla ilgilenen biri de değil, öyle kendi kendine takılıyor. Onu aylardır seviyordum ve sevdiğimi söyledim tüm cesaretimi toplayıp. Önceki ilişkisinden dolayı kafasını toplaması gerektiğini, zamana ihtiyacı olduğunu, birini düşünmediğini falan söyledi. Yeni ilişkiye adım atmaktan korkuyor gibi. Fakat onu sevdiğimi söylemiş olmama rağmen bana yakın, hatta ben sevdiğimi söyledikten sonra bir tık daha yakın-ilgili oldu. Arkadaş ortamında bir şey sorsam kimseden çıt çıkmadan o gözümün ta içine derin derin bakarak cevap veriyor. Bana gerektiğinde yardım ediyor. Oyunlarda benimle beraber oluyor. Beraber basketbol da oynuyoruz ve nedense benimle basketbol oynarken onun mutlu olduğuna dair his geliyor içime. Hislerim ve sezgilerim yüksektir. Aynı ortama giriş yaptığımızda saçını başını üstünü düzeltiyor. Ve olduğum ortamda biraz yüksek sesle konuşmaya başlıyor. Sessiz birisi olmasına rağmen. Bazen bana sataşıyor ve eğleniyoruz. Kimseyle pek samimi olmaz ama bana böyle davranıyor. Ona minik bir hediye almak istiyorum. Recep ivediği şakasına çok sever. Öyle minik şaka bir hediye alsam mutlu olacağını düşünüyorum ama alsam mı ne yapsam bilemedim. Onunla baş başa buluşup gezmeyi teklif edecektim etmedim. Kafam çok karışık. Kendimi ona bağlı hissediyorum sanki yakın zamanda beraber olacakmışız gibi. Hatta bazen kapılıp kendimi onunla sevgiliymiş gibi hissediyorum fakat gerçek olmadığını da biliyorum tabii ki. Bazı geceler resmine bakmadan uyuyamıyorum. Onunla yan yanayken sanki ikimiz de birbirimiz içinmişiz, sevgiliymişiz ama haberimiz yokmuş gibi duruyor. Hatta şu an bile kafamda öyle şeyler var ki. Sanki biz sevgiliyiz falan, ona mesaj atarken bile canım falan diye hitaplar edesim geliyor. Yanındayken sarılasım, elini tutasım geliyor ama yapmıyorum tabii ki. Kafam allak bullak. Hediye alıp onu mutlu mu etsem, buluşmaya mı çağırsam? Buluşmak biraz uçarı geldiği için hediyeyi daha sıcak buldum. Güzelce vereceğiniz tavsiyelere açığım😇
Sevdiğim kişi kendisini sevdiğimi biliyor, farklı davranıyor. Ne yapmalıyım?