Yoksa birileri olsun da nasıl oluyorsun diye ümid mi ediyorsunuz
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Karşılaşmayı bekliyorum ama sadece beklemekte doğru değilmiş. 25 yaşımda çok güzel tecrübeyle bunu anladım
Ne yapmak gerekiyor nasıl bir tecrübeye sahipsiniz
Karar verirken gözünü dört açmaya, bu konuda aceleci davranmamaya, söylenenler doğru mu gerçekten bunu iyice anlamaya odaklanın.
Size bir adım geldiğinde tepmeyin belki Allah gönderiyordur. Her zaman görücü usulüyle olacak diye bir kural yok. Bundan canım yandığı için söylüyorum tek yolu bu olarak görmek en büyük hata oldu
Anladım ama sosyal medya da pek güvenilir olmuyorlar tabi bu insanın yapısında oluyor 24 yaşında olmama rağmen endişelerim çok dahası güven problemi yaşıyorum 🤷
Aslında burada okuduğum ve duyduğum bir çok şeyler var bunları yapan kişiler gibi biri olabilir diyorum belki farkında olmayabilirim yani endişem çok 😏
Siz öyle biri değilseniz öyle birini Allahın karşınıza çıkarmayacağından emin olun
Rabbim sizede öyle birini nasip etsin haklısınız
Namus konusunda karşılaştığım insanlarda sıkıntı yaşamadım daha farklı sıkıntılarda oluyor. Sırf namusa odaklanınca bunlar gözden kaçabiliyor. Siz dikkat edin gerisini Allah'a bırakın
Bakalım nasipdir bu nasibimiz nerden olur bilemeyiz sizinde yüreğiniz sızlamış rabbim sabır versin 🙏
Sabır istemek doğru değilmiş. Sabır değilde ferahlık versin 🤲🏻
Öyleyse rabbim gönlüne ve sevdiklerine ferahlık versin 😊
Amin tüm ümmetin
Oldu öyleyse doğru dua ettirmek de herkes icin nasip olmaz, Konuşmak İsterseniz sizi dinlerim buradan
Valla hayat içinde o kadar uğraşım var ki inan takamıyorum bile anda kalmayı öğrendim. Bir de insanların arkasından çok üzülmemeyi, bazı seçimleri elimizle yaptığımızı anladım. O yüzden en azından ilerde dikkatli olurum diyerek moralimi yüksek tutuyorum 🙂
Aslında güzel bir teselli ve motivasyon diyebilirim sizin için kavuşturmuyorsa bir imtihandır bunun farkına varmadan çok yanlış vede yürek sızlatan şeyler yaşadım ama şuda var yaşaya yaşaya öğreniyoruz
Öğrenince de anlıyoruz zaten geçmiş olsun diyim. İnşallah ilerdeki yaşanacaklar düzgün ve istediğimiz şekilde olur. Kavuşturmaması gerçekten bazen bir nimet
Teşekkürler her şey istediğimiz gibi olsaydı padişahlar sultanlar gibi yaşardık giden de imtihandı gelecek olanda bir imtihan asıl siz ne düşünüyorsunuz
İmtihanı kolay atlatacağımız insanlar çıkacaktır karşımıza. Ben doğru yaşayan birini istiyorum Allah'tan o da benden esirgemez diyip güveniyorum
Şu umudunuz ve güveniniz bende olsaydı adım atar tanışmak isterdim Rabbim umudunuzu boşa çıkarmasın
Benle tanışın diye demiyorum zaten burdan tanışmayı istemem. Düzgün insan tanıdıkça umut artıyor, o insanlarla aynı mecliste bulunmayı deneyin. Bakış açısı düzgün insanlar ferahlatır
😄 Ben gurbette neredeyse bin kişiye yakın erkekle çalışan biriyim hem neden üzerinize alındınız tabiki burdan kim olduğunu bilmediğim insanla iki sohbet edip inanamam güvenemem konuşuyorum sadece ve ümid verici bi enerjiniz var hayata küsme der gibisiniz buna imrendim sadece
Maşallah diyeyim hem tanışmak sadece görücü usulüyle de olmaz diyen sizsiniz 😊
Çok kişiyle oturup kalkmak ayrıdır etkili bir kişiyle konuşmak onu anlamak ayrıdır. Birde samimiyetle yaşayan birini bulursanız en iyisi. Umudum olsa adım atar tanışırdım diyince haliyle üzerime alındım. Bu ara hayatımı düzenleme konusunda çok çalışıp düşünüyorum. Çok zor günlerden geçtim ama bu umut ettiğim şeyler hiçbir zaman değişmedi hep samimiyetle istedim
Samimiyetle değil Allah'a teslimiyetle yaşan birini bulursam olur. Hem ne istediğini bilmek de zor iyi olsun istersin ama imtihan olur güzel olsun istersin bela olur belkide istemezsin nasibin olur
Hayırlısı olsun hakkımızda
Amin gönlünüze göre olsun gönlünüzü ferah tutun ama yanlış anlamayın o umuttan bir parça bende isterdim çekindim sizden yinede olsun 😊
Umut noktasında nasihat ederim isterseniz. Umutsuzmen yaşadıklarım ders oldu yeterince daha fazlasına müsaade edemem. Hem verecek olan Allah isteyin demiş. Umutsuzluk senin tercihin
Neyi umut ediyorsunuz peki, nasihatı tarihe ve zamana saklı şuanda başlasın isterim...
Kısaca kendimden bahsediyim de baskıcı bir aile ortamında büyüdüm ve böyle olmaması için hem dua ettim hem de müdahale ettim aile bireylerinin hareketlerine düzeldi az çok. Eğitim hayatım onların isteğine göre şekilleniyordu. Allah benş bambaşka bir yola götürdü. Allahın varlığını ve iletişimini en çok hissettiğim olay da bu oldu. Ben çok iyi bir kul değilim ama sadece istiyorum diye verdi. Belki dua bilincim bile yoktu. Bu yolda da çok zorluk yaşadım ama islami yönden gözüm çok açıldı. Bu şekilde umutlar arttı. Benim gibi insanlarka konuştum, yeri geldi evlilik için biriyle tanıştım. Fikrimi değiştiren umut verem biri oldu sonra değiştim
Baskıcı bir aile bireyi genel olarak doğu da daha çok yoğun ve boyun bükmek yerine karşılık vermek yine günah ama hayatına yön vermelerine karışmaları doğru değil eğitim hayatı için yani lise ya da üniversite için engel olmaları dışarıdaki insanların ne halde olduklarını bildikleri için yine de sana güvenmeleri gerekirdi yinede yaşadıkların imtihandı çünkü Allah'a yaklaştırdı çok şükür eğer uzaklaşmış olsaydın cezaydı ve iyi kul değilmişsin Rabbim bu yaşadıklarınla sana hayırlı kapılar açmış olmalı ki en azından ibadet ve fikir özgürlüğün var dahası birileri için çabalamış oldun ama nasip değilmiş başını kaldır ve yoluna yönel
Not: gece çalışıyorum pek zamanım olmadı kusura bakma cevap verebilmek için 😊
İyi kul değilmişsin değil yazım yanlışı olmuş 🤦♂️( ve sana iyi kul diyebilirim. )
Doğu da değilim. İç Anadolu dayım tabi onlar kadar olmasa da baskı oldu ama az çok aile yapımın benzediğini düşünüyorum. Allah akıl vermiş fikir vermiş düşünerek bulup yolumu çizmeye çalıştım. İsyan ettiğim zamanda oldu, bu eğitim hayatımın mahvolduğunu zannettiğim zamanlar özellikle 😓 zamanla oldu diyelim her şey
Olan oldu Kuran-ı Kerim de yazdığı gibi "Ben kuluma kaldıramayacağı yük vermem" demiş bugünlere geldin değil çok şükür gerçekten şükür edip istemeyi bildikten sonra varlığını hissedebileceğin bir güç oluyor o da Allah ☝️
Bazen iyi hayat yaşadığını fark edebilmek için kötü durumda olan insanların içine karışmak lazım Rabbim nasıl imtihan ediyor bir çoğu farkında bile değil o yüzden şükür
Kafan düzgün çalışmıyorsa neye bakarsan bak ibret alamazsın o da belli bir olgunluğa erişmeyle oluyor
Katılıyorum yaşadıklarımızın büyük sebebi düşünmeden plansız şekilde hareket etmekten kaynaklanıyor anlık kararlarla doğru yaptığımızı düşünüyoruz sonra durup arkana bakınca ortaya çıkan tek sonuç keşkeler oluyor 😔🔫
Çok büyük keşkelerim olmadı şükür anlık yaşamadım açığını söyleyim benimki anlık yaşamaktan değildi. Zaten anda kalmayı bilsem öyle olmazdı
Peki nasıl bukadar yorup yıpratıyor sizi daha doğrusu düşünmekten oluyor ama bağlılık, sevgi böyle bir şey
Allahın hikmetini hissedersen yoranın Allah değil kullar ve onların oluşturdukları şartlar olduğunu anlıyorsun, seni bir fıtrats uygun yaratmış ve kuralları ona göre koymuş, yaşantını öyle ayarlamış tabi uyabilirsen mesela diyelim ben yirmi yaşında evlenmeyi düşünmeye başladım. Fıtrat olarakta uygun bunu direkt başka şekilde anlayan var ama sadece öyle değil manevi yönü var. Ben dışarda gezen tozan biri değilsem helalimle gezmeyi de eğlenmeyi de desteğini de isterim. Karı kocanın birbirine verdiği desteğe imrendim en çok, çok ihtiyacım vardı son dört beş yıldır. Diyorlar birde tek başına bir birey olmalısın, böyle de olunur sadece daha iyi olunur onu anladım. Tabi düzgün tabiatlı bir eşle
Tabi Allah'a teslimiyet önemli ben öyle anlattığım gibi iyi biri değilim çok suç işledim ama o suçlar Rabbime yaklaştırdı yani evlenmenin yaşı yok diyorum ama kız çocuklarının da gözü açılması için bu zamanda 18+ olması iyidir öncesi için doğru bulmuyorum dahası var alacağın eş sadece kendine değil çocukların için ailen için yani anne baba için kardeşler için yeri gelecek elden ayaktan düşecekler kendi anne babası gibi bakarmı kardeşlerin içinde öyle başı sıkıştı aldın eve nasıl karşılayacak yani ahir zamanda olduğumuzu biliyorum surat alacağını düşündüğüm çok insan var artık yeni biri için endişeliyim hem kim niye farklı yöne çeksin senin hayatın senin kararın yeterki hayırlı bir iş bul şahsen ben fark etsemki imtihanım değil de hayatıma değer katacak biri olsun kısa sürede rızasını alıp eş olmaya hazırım ama nerde 🤷
Ya 18 yaş altına bende karşıyım zaten o ayrı bir mesele ama bazen insanları serbest bırakmak gerekiyor. Kimse kimseyi bir yere çekemez demişsiniz ama belli yaşa gelene kadar anne baba baskısı çok oluyor. Mesela ben 20 yaşında evlensem ne kardeşlerim ne annem ne de babam bana düzgün bir gözle bakardı
Ne alaka manevi yönden 20 yıl ellerinden büyümüşsün normal ama sonuçta senin kararın mürvetine engel olmaları zorluk çıkarmaları günah, haricinde bir durum varsa bilemiyorum hem kaç yaşındasınız da bukadar zorluk çıkarıyor
Şu an değil o zamandan bahsediyorum. Eğer olmuş olsaydı nasıl olurdu bilmiyorum hayırlısı
Geçmişten mi şu an ki durumunuzdan mı bahsediyorsunuz karıştırdım şimdi tekrar okuyunca toparladım biraz iş yoğunluğundan tabi
Geçmişte yaşananlardan bahsettim. O zaman olsaydı eğer her şey daha farklı olurdu ama hayırlısı böyleymiş
Aynen öyle olacağı varmış hem biri için üzülürken farkında olmadan önünde ki fırsatları kaçırıyor olabilirsin buda önemli
Ben kendimi tanımaya çalışıyorum şu an. Ne istediğimi anladıktan sonra biri bana gelsin inşallah. Bazı önerileri kabul etmiyorum en büyük hatam orada herhalde
Yani kendini keşfetmen yıllar alabilir ki öyle görünüyor üzülmeyi ya da kaygılanmayı bırak adım at hem istemiyorsan başka yerdedir nasibin bilemezsin 🤷
Ha yok üzüntü veya kaygı yok. Ben her türlü ihtimale yatırım yapmak istiyorum. Allah'tan istiyorum elbet verir, veya başka türlü bir güzellik verir ama kendime yatırım yapmak istiyorum tek odaklandığım bu. Tabi çıkarsa değerlendiririm
Ee boşuna nasihat vermiyorsun ama daha çok ben veriyormuşum hissine kapıldım, ama tarihe zamana saklı olsun isterim demiştim 😊
Nasıl yani anlamadım
Çok iyi birisisiniz 2 oldu söylüyorum ama daha önce konuştuklarımız kafanızı karıştırmış olmalı ne demek istediğim önemli değil önceki konuştuğumuzda olması gerekeni söylediniz saçma sapan ümitler içerisine girdim 🤦♂️
İlla biri olmak zorunda mı?
Buda bir seçim tabiki zorunlu değil 🤷
Dogru yer dogru zaman
Katılıyorum bekliyorum Rabbim de buna göre mükafatlandıracak