"Evlilikten" beklentiniz tam olarak ne?
Tamam mangal yapmayı severim de, hiç beyaz atletimle yapacak kadar kendimi kaptırmadım.. :)) Zaten is olur o beyaz atlet..

#Vesselam
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Evlilikten" beklentiniz tam olarak ne?
Tamam mangal yapmayı severim de, hiç beyaz atletimle yapacak kadar kendimi kaptırmadım.. :)) Zaten is olur o beyaz atlet..

#Vesselam
Hayati İnanç der ki;
Evliliği sadece bir evin içine girip, evde bir bekleyenim olsun, aşım kaynasın, derli toplu bir hayatım olsun'dan beri görürüm hep.
Evlilik, iffeti koruma altına almak, elimizde kalan son kale olan aileyi gücümüz yettiğince savunup, imanlı, ihlaslı bir çatı altında, yine imanlı, ihlaslı, vatana, millete layık evlatlar yetiştirmektir. Bu şuurda bir insan olsun isterim karşımdaki.
Aramızda çok uç farklılıklar olmasın, hayata bakış açımız aynı yönde olsun ki, üstte ki kriteri hayata geçirebilelim.
ALLAH korkusu olan, beyini/hanımını ALLAHın emaneti olarak gören biri olmalı.
Bir de Nureddin Yıldız hocanın dediği gibi "mobilya dükkanı gibi bir ev" hayalim yoktur. Düğün asla istemiyorum. (Asla'larımla sınanmaktan ALLAHa sığınırım) Düğün yerine maddi imkanımızı birleştirip, Afrika'da bir kuyu açtırma hayalim var. Gerçekten çokça duama katıyorum bu mevzuyu. Takı falan da istemiyorum benim için çok şart değil.
Ben, %100 böyle bir insanım, çok iyiyim, çok imanlıyım, çok mantıklıyım, dört dörtlük bir insanım demiyorum. Kendimi de öyle görmüyorum zaten. Bu yüzden evleneceğim kişi benim öğretmenim olmalı. Hem dünyalık, hem ukbalık akçeler biriktirmeme yardımcı olmalı. Talebesi olmaya her zaman daim ve kaim kalacağımdan hiç şüphesi olmasın.
ALLAH herkesin karşısına en hayırlısını çıkarsın.
İnsan hayal ederken, Hz. Haticenin saadetine ereceğini düşünür. Belki nasibe Hifa yahut Süheyb düşer bilemeyiz. O zaman da bize; çok sabreden ya da çok şükreden kullarından eylemesi için dua etmek ALLAHa dua etmek düşer.
Vesselam.
Amin.. Maşallah duâ niyetine olsun..
Peki ilk cümlenizde geçiyor ya, arıyor musunuz?
Katılıyorum. Bazen kalbin en derininden geçmesi bile nasip olmaya yetiyor. Bana Umrenin nasip olması gibi.. Elhamdülillah
Rabbim her isteyene nasip etsin. Çünkü gerçekten ediyor imkân olmasa bile..
Biz yatılı kursta kalırken, hafize ablaların, umre için kermes yapıp toplayabildikleri 5bin lira ile umreye gitmelerine bizzat şahit olmuştum. Ki yaklaşık 30 tane hafize vardı ve para yetmezdi. Kayıt için son gün hafize ablalar dua ediyordu çünkü kimsenin elinde o kadar imkan yoktu.
İkindi vakti bir teyzenin kursa yüklü bir miktar bağış yaptığını (kocasının hayır hasenat etsinler diye vasiyet ettiği para) duyduğumda anlamıştım oraya parası olanın değil, davet edilenin gidebildiğini.
Başıma gelmese dilde söylerdim ama kalben beni tatmin etmezdi.. İnsan şahit olacak evvelâ..
beklenti meklenti kalmadı zaten evlilik yapmaya layık görünmedim, saçma sapan ilişkiler , hayalkırıklıkları yaşadım, hangi mantıkla evlenecem, beni evlilik mi kurtaracak, belki terk edilecem belki başka adama kaçacak, belki sorun çıkaracak, evlilik herkese kolay olan bişey değil, kader
Böyle yaşanır mı? Her gün kaza geçirme ihtimalin var diye dışarı çıkma o zaman?
benim ilişkilerden şansım yok, karşımdaki kızın hep bir bahanesi olmuştur, evlenemem o yüzden, herkesin şansı neyse o, bende yok belki başkasında vardır
Tamam
Cevap
1Cevap
Adı üstünde "evlilik"
Evi ben bir nevi kale gibi görüyorum
Dışarıda ne olursa olsun o kaleye girince tüm dert tasa keder unutulup yeni güne desarj olmuş bir şekilde başlamak en güzeli
Tabi içeride de sorunlar olabilir ama oranın sahipleri orayı ellerinden geldiğince güzel bir hale getirmeye de istekli olmalı
Sevgi saygı fedakarlık... hepsi zaten olmalı ama ben biraz imgesel konuştum
Insanın dünyada bir evi olması hissi, aidiyet ve o evde yalnız kalmamak hoş bir şey
Evli misiniz?
Değilim
Anladım
Siz evli misiniz/veya evlendiniz mi hiç? Birkaç sorunuz daha var yine konu evlilik
Hayır evlenmedim.
Umarım gönlünüzce olur her şey
Amin, ecmain :))
Sizin için evlilik ne demek, mangaldan fazlası olsa gerek 😅😅
Evlilik bence insanın bir üst levele geçişi..
Evlilik yapmamış bir insan eksiktir bence..
Bu suç ya da günah değil elbette ama benim gözümde bu yönde..
Üst leveller her zaman daha zor değil midir?
Zorluklar olmadan insan gelişemez. Kabiliyetlerini ortaya çıkaramaz.
Maden yanmadan cevheri çıkmaz mantığı, haklısınız
Yaradan böyle yaratmış..
Tanışsanıza siz sohbet çok güzel gidiyor
Anlayış, sevgi, saygı... Ama bulmak zor. Ben sanırım bunları karşı tarafa yaptığım için kaybediyorum ve hala bekarım
Anlayış görmediğine anlayış; sevgi görmediğine sevgi; saygı duyulmadığına saygı duyar mısın?
Çoğunlukla karşı tarafa kendimi kaptırdıysam evet. Bu hataya çok sık düştüm maalesef
Anladım
"Paylaşım"
Hayatı, ömrü, bize bahşedilen en güzel şeyleri beraber paylaşabilmek, birbirimizin gözlerine baktığımızda sevgiyi hissetmek, güveni alabilmek, kaliteli zaman geçirebilmek benim için.
Huzur. Tüm sıkıntılara rağmen huzur bulabileceğim bir insanla aynı evi paylaşmak.
Her evlilik böyle mi?
Maalesef değil. Bu yüzden doğru kişiyi bulana kadar bekar takılmaya devam
:))
Aynen görseldeki... mangalda köfte., kanatt😋😋
Hayret yok mu mutavazi bir beklenti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?