Sevgiliyken bana cok saygi duyan üstüme titreyen her syi ortak kararla yaptigimiz kisi evlenince kendi sözünü geçirmeye çalışan baskinlik taslayan birine dönüştü. 1 yildir evliyiz. Bu konuyu konuştum ama hep geçiştirdi. Boşanmalı miyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sevgiliyken genelde zaten minnoş olurlar. Bu yüzden sadece size olan davranışları değil, çevreye olan davranışları ve başka ilişkilerdeki durumlara olan tepkileri de değerlendirilmeli. Sevgililik dönemini gözlemleyerek geçirin ki bu tarz olumsuz sürprizleri minimuma indirmiş olun.
şu an ki durumda eşinle ciddi ciddi konuş. "Sevgiliyken böyleydik, şimdi öyle devam etmek istememen niye. Ben şöyle bir sistem düşunüyorum, gel ortak bir yol çizmiş olalım." Bak yükselmeden, sakince yapın bu konuşmayı ki o da savunma pozisyonuna girmesin. Başbaşa içinden çıkamıyorsanız kesinlikle çift terapisi görün.
Ha yok baktın düzelmiyor, sana uygun değil, çift terapisi de denendi, o zaman son durak boşanma.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerin büyük bir çoğunluğu böyle zaten evlenince değişiyorlar, sevgililik dönemindeki hallerinden eser kalmıyor, verilen sözler tutulmuyor vs vs… Demem o ki bu sorun çoğu evlilikte var. Eğer sevgi, saygı anlamında bir sorununuz yoksa birbirinizi biraz idare edin yazık bir yuva kolay kurulmuyor. Ama mutsuzsan bir şey diyemem o hayatın içinde olan sensin
00 Yorumla
+1 yılHer zaman kararlar ortak alınmaz. Yeri gelir senin dediğin olur yeri gelir onun dediği olur. Evlilikte huzur birbirine uyum sağlamaktan geçer. Ve sen karşıma alıp konuşmaya çalıştığında geçiştiriyor diyemezsin. Gerekirse elini kolunu tut konuştur onu. Çocuk gibi kaçmasına izin verme.
12 Yorumla
Soran+1 yılO yeri gelmesi degil jer zaman kendi istediğini yaptırmaya başladı. Denge olsa zaten sorun olarak görmezdim. Elini kolunu tutarak kimseyi konusturamazsin
- +1 yıl
Valla yapacak başka bir şey yok, ya elini kolunu tutacaksın konuşacaksın ya da aile terapistine gideceksiniz.
Konu ne? Neye karışıyor? Yatakodası kıyafetleriyle dışarı çıkıp erkeklerle görüşmene mi insatada ilgi budalalığına mı? Evlilik bu. Adam k.. vat değil. Anaerkil sistemi kur o zaman. Altın ve düğün masraflarını kocana iade et. Faturaları da sen öde. Sen yönet.
01 Yorumla
Soran+1 yılDugun yapmadik yarim akilli. Faturalari da birlikte ödüyoruz.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
25Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtaerkillik resmen hakaret gibi algılanıyor. Ataerkilliğin tıpkı Feminismin aşırı ucu feminazi gibileri vardır. Fakat genellenemez Günün sonunda ataerkil diye kötülenen sistemin günümüze kıyasla çok daha olumlu sonuçlar verdiğini istatiki olarak görüyoruz Bu gün artan boşanmalar azalan evlilikler Annesiz veya babasız büyüyen çocuklar bozulan aile yapısı böyle gider. Dediğim gibi aşırı uçları örnek göstererek kötülenen hatta sen ataerkilsin diye adeta hakaret maksatlı söylenir oldu. Neyse bu uzun uzadıya ayrı bir tartışma konusu evliliğe gelirsek Baskıdan kasıt senin vazifeni yapmanı istemekse bunun dışında münasebetlerini ve bu bağlamda ki sınırları çizmekse bunun tam olarakda ataerkillikle alakası yok zaten ve bu bir yerde doğru fakat lüzumsuz abartılı yerli yersiz bir baskıdan bahsediyorsan boşanabilirsin. Ama dul biri olarak iyi seceneklerin olmayacaktır. Sonucunu dusunerek haraket et
110 Yorumla
Soran+1 yılBosanmis arkadaslarim var hic de garip muamele görmüyorlar. O eskidendi. Zaten görsem bile bu toplum baskisi olur.. toplum baskisi icin neden kendimden vazgeçeyim. Huzursuz oldugum yere boyun egeyim
Cevap sahibi+1 yılDışardan evet görmüyorlar Hepsi köpru ayı dayı muhabbeti Bu gün halen geçerli Buda toplum baskısıyla alakalı bir durum değil. Boşansada elbet kadın yine talip bulur ama Çoğu zaman kalitesi dusuk adam olur. Yuksekse zaten isini gorene kadar yuze güler. Neyse sürekli bir boyun eğme gibisinden düşüncelerdesin Anlıyorum seni Olay sana göre ego üstünlük mucadelesi rekabet bağlamında olan şeyler. Sorumluluk üstlenmek vazife yerine getirmek Boyun eğme veya kölelik değildir. Çalışmassın ev hanımıyım dersin sorun yok Ama bu durumda vazifelerin bellidir Yapacaksın Erkekde vazifesini yapacak calisip eve bakacak Dediğim gibi senin Kocanın verdiği direktif bu yöndeyse normal Ama lüzumsuz emir yağdırma varsa o ayrı tabikide
Soran+1 yılE oyle baksalar ne olur boyle baksalar ne olur? Değersiz hissettirmeye calisan birine niye toplum baskisi icn boyun egeyim? ABD'de evliliklerin %50si bosanmayla bitiyor. Bosanma yayginlasinca bosanmis insanlar da garipsenmiyor. Turkiyedede yaygınlastikca garipsenmeyecek. Bu her konuda böyle. Ayrica garipsense de boyle basit bi korku icin yapacagindan geri duran insan hayatta hicbir seye cesaret edemez
Cevap sahibi+1 yılToplum baskısı değil Olan bu Abd de aynı yanlış koşullandırmanın. etkiisinde hatta basi cekiyor sonucda bu oluyor. Bu bahsettiğim mesele dikkat gerektirir. Yani en azından efden pufden gerekcelerle yapılmamalı ve sonrasında bu gozle bakilacagi bilinerek haraket etmeli gezegenin. kurallarını biz koymadik sonucta
Soran+1 yılIsine gelmeyenler yanlış kosullandirma:D Ben olan ya da olmayani söylemiyorum cicim. Bir seyler olacak diye yapmak istedigimizden geri dönecek degiliz. Birileri ayıplayacak hor görecek diye kararımızdan dönecek kadar korkak değiliz. O yuzden fazla konuşma
Cevap sahibi+1 yılKimse sana kork ya da ayıplanırsın diye demiyor Bunları 🤣 tam aksine sen böyle diyerek korkunu dile getiriyorsun Her seçim her Karar beraberinde Bedelleriyle beraber Sonuçlarıda getirir. Bizimde bahsettiklerimiz Bunlar Ültümatom verecek değiliz.
Soran+1 yılBen korkumu dile getirmiyorum tatlım sen korku vermeye calisarak yildirmaya calisiyosun. Bosanirsan erkekler sana 2. el diye bakarlar. E baksinlar? Ben (ve bir cok insan) bircok konudan insanlarin isteklerine hitap etmiyorumdur zaten. Uyumlu davranmak icin yapacagimdan geri duramam. Tarzim değil. Bu korkaklarin isi. Dedikodulardan korkan evinden dışarı da çıkmasın. Bu konu burada kapanmıştır fazla uzatma simdi isine bak
Cevap sahibi+1 yılSen korkuyorsun Ben sana sadece gözlemleri olacak olanı bitecek olanı söylüyorum. Yok ben takmam diyorsan o senin bileceğin iş. Örnek veriyorum Kadınların Özgüvenli kendinden emin kararlı Dik duran eğlenceli Diğer kadınlarında beğendiği Maddi gücü yüksek erkeklerin peşinden koştuklarını biliyoruz. Diğer adı P, iç erkek Ama diyoruz ki Bak bu adam bu kadar Vasfa sahipken Tek kadınla yetinmez. Aldatır durur Doğru seçim istiyorsanız daha mütevazi kriterleriniz olmalıdır. Efendi doğru sečim Bunu korkutmak için mi söylüyoruz Gerček bu gerček Mantıkda bunu doğrular ama günün sonunda Boynuzu yerler işte her zaman ki argüman 😒 butun erkekler ayni Soruyorum nasıl bir adam diye iki saat adama sövüyor. Diyorum E PEKİ NİYE SECTİN BU KADAR B, OKTAN biriyse diye Ya ne bilim Özgüvenliydi eğlenceliydi falan filan
Soran+1 yılAhahahahahahahahhaa baklanı çıkardın ha gayret. Ben p. cle falan uğraşmam tatlım. Fikrimi değer vermeyene yolu gösteririm. Her zaman da yaptim. Senin kuyruk acın belli oldu. Bana ağlama redpillci abilerine ağla 🤣
Cevap sahibi+1 yılAha işte buyur Shaming şahsı utandırma taktiği🤣🤣🤣 konunun benimle alakası yok Mesele örnek Ama kadınların otomatik Tartışma mekanizması devreye girdi. Ay canım yoksa söyle mi oldu boyle mi felan 🤣 valla şu yazdığından anca sen tatmin olursun Konuyu dışardan okuyanın örnekle meseleyi izah olduğunu anlar
Ataerkil atalarımızdan gelen bir durum. Günümüzde devam ediyor
Devam etmesi gerekir. Çünkü her Kurumun bir lideri vardır,
Evet bazı kararlar ortak alınabilir. Bazı durumlara da kadının karar vermesi uygun olur. Sonuçta evde bir lider olmalı. Bu liderin erkek olması daha uygundur.
Neden diye soracak olursanız. Madem merak ettiğiniz hemen cevap vereyim.
Kadın en ufak problemde boşanmayı düşünür. Aile düzenini hemen bozar. En ufak bir zorlukla, ( ekonomik, psikoloji v. b. ) kadın boşanarak kurtulmaya çalışır. Nitekim baba evindeyken bile kızların bir çoğu babasından ya da ailesinden kaçmak için evlenmesini buna benzetebiliriz. Kadının zorluklarla mücadelesi her zaman kaçmak üzerindedir.Ancak erkek öyle değil. Ne olursa olsun boşanmayı aklına bile getirmez. Yani zorluklarla mücadele eder. O yüzden liderliği sonuna kadar hak ediyor.
327 Yorumla
Soran+1 yılKadın evliyken mutlu degilse bosanmak kadinin isine geliyor. Niye bosanmasin ki? Bosanip baskasiyla mutlu olma ihtimali var sonucta. Ayrica kadin bosanmak istiyorsa sirf erkegin sozu geçiyor diye kararindan donmez
Soran+1 yılSen benkm sorularima cevap versene
- +1 yıl
Niye bosanmasin ki? Bosanip baskasiyla mutlu olma ihtimali var sonucta demişsin. Buna cevap vereyim.
Mevcut eşiyle mutlu olamayan biri başka biriyle mutluluğu nasıl bulacak? Aynı problemleri ondana yaşamayacağını nereden biliyorsun. şu an ki evliliğinde mücadele vermeyen biri diğer evliğinde de vermeyecektir.
Yine tekrarlıyorum. Her sorunu kaçarak çözmeye çalışan birinden lider olmaz. O yüzden boşanıp başkasıyla da evlensen yine ataerkil bir ailenin bir üyesi olacaksın Yine mutsuz olacaksın.
Sana tavsiyem şu; ata erkil aile yapını benimse ve onunla yaşamayı ve mutlu olmayı öğren. O zaman mutlu olacağını göreceksin.
Çünkü ataerkil bir aile düzeninde erkek liderde olsa kadın lideri yönetmesini bilirse mutlu olur. Bilmeze nerede giderse gitsin mutluluğu bulamaz.
Soran+1 yılMevcut eşiyle mutlu olamayan biri başka biriyle mutluluğu nasıl bulacak? Soruna cevap vereyim. Neden bulamasın? Sorunu tespit eder ve ona göre seçer bi sonraki kisiyi. Bu her iliskide boyle. Kaçıp giden yok ayrıca konusmaya duzeltmeye çalışıyor ama karsisindaki umursamiyor. Dolayisiyla burada kacmaktan bahsedilemez. Maddi sorunlara katlanırsın mesafelere katlanirsin ama karsindakinin israr ettigi simarikligina katlanmak zorunda değilsin
Soran+1 yılKardeş sen mutluluktan falan bahsediyosun ama hangi sıfatla? Hicbir psikolog ataerkiye boyun eğin kendi fikirlerinizi 2. plana atın demez. Sen sadece isine geldigi icin "ataerkiye boyun egmezseniz mutsuz olursunuz" diyerek manipüle etneye çalışıyorsun ama yemiyoruz
- +1 yıl
Aynı zamanda bu sistemin yaygın olduğu dönemlerde evlilikler daha sağlıklıydı Boşanmalar azdı Şimdi her şey kafayı yemiş durumda Annesiz Babasız büyün çocuklar artmaya başladı Bunlar ilerde ciddi piskolojik sorunlarla beraber Hayatlarını sürdürüyorlar İki figürden birinin eksikliği yüzünden Ve yine katılıyorum Boşanıp daha mutlu olacağını sanıyorlar. Çoğu zaman bu olmuyor. İlkincisi Erkeklerin çoğu boşanmış ve yaşı ilerlemiş bir kadınla ciddi ilişki kurmuyor evlilik gibi Tabi bahsettiğim Nitelikli bir erkek olarak Yakışıklı veya zengin Statü sahibi bir erkek Genelde genç ve bakire kadınlarla ilgilenir Buda bilinen bir şey Doğal olarak paylarına abaza veya yoksunluk çeken sünepe bir erkek düşer Ve onunla evlilik yapmakdan da memnun olmazlar. Bide burada Cinsel pazar değeri denilen olgu giriyor (cinsel pazar değeri denilince sadece cinsellik olarak algılanmasın) her iki tarafın en çekici yapan yaş bandı nitelik ve diğer unsurlarla alakalı şeylerin bütünü yani Ama gerek medya diziler feminizmin algısal pompalamaları gerçeklerden uzaklaştırdı. maalesef anlamayacak
Soran+1 yılSevgiliyken ortak kararlar alırdık mutluydum simdi aterkiye gecmeye çalışıyor ve mutlu değilim.
Soran+1 yıl@Milabeni evlilikler daha sağlıklı degildi kadinlarin ekonomik gücü olmadığı icin her seye boyun egiyordu. Simdi rest cekecek güçleri var.
- +1 yıl
Kötü kocalar ve ekonomik bağımsızlık olmadığından boyun eğmek zorunda olanlar vardı. Ama sanıldığı kadar amiyane bir genellemede yoktu Benim ailem akrabalarım çevremdeki eski toprak insanların nerdeyse hiçbiri aşırı uç ataerkil durumunu yaşamadılar Bu tarz durumlar Güney doğu kültüründe yaygındır. Evlilikler daha sağlıklı uzun ömürlü Mutluydu Daha da önemlisi aile düzeni ve yapısı sağlamdı annesiz babasız buyuyüp bunun proglemlerini yaşıyan çocuklar yoktu. Arkadaşın şu hususta dediğine tamamen katılıyorum. Kadınlar zira Dürtü Duygu Neden Bağlamında haraket eder. Hatta bazen tamamen hissettiği duygu aldığı karardır. Duygusal kararlar almak öylesine yanlış sonuçlar doğurur ki Şimdi örneğin şiddet manyağı işe güce gitmeyen kumarbaz Alkol manyağı sürekli kavga çıkaran birinden boşanmak elbette gereklidir. Ama bu gün durum. Kocam uyurken uykusunda sayıklıyor sizce Boşanmalımıyım Diyen sa, laklarla doldu ortalık resmen bahane yani ne çocuklarını ne aileyi özelliklede SONUÇ odaklı düşünenler yok Kocan hafif kusurluysa olabilir denmesi daha mantıklı olur. Sanki dışarda daha iyi bir hayat var. Boşansan bir çok erkek aha 2. el diye bakacak yalandan gonlunu hos tutup isini gorunce sepetliyecrk bunuda goruyoruz. Ama kadın bunları düşünmez. Neden kararların ana merkezi Duygu Mantık değil bu gün Kötü hissettim dur boşaniiim ben bu yani
Soran+1 yıl@Milabeni "kocam uyurken uykusunda sayıklıyor" diye bosanmak isteyen yok bos manipülasyon yapma. Kadinlar sabır gösteriyor sonra da bu adamla mutsuz olacagima tek basima yaşarım diyor. Ayrica kadinlar daha cok bosanma kararı alsa da bu karardan pisman olmuyorlar istatistikler böyle. Kafasında bitirince bitiyor. Her insan saygi duyulmak degerli hissetmek ister. Psikologlar bas bas bağırıyor size degersiz hissetireni yaninizda tutmayın diye. Kadinlar psikolojileriyle ilgilenmeye daha meyilli.
Ataerkillik durumuna gelince birinin illa dövmesi gerekmiyor. Bu zaaten YASAL bir suç. dövmüyoruz diye lütuf ettiğini sanıyor bazı erkekler. Benim dayilarim da atarrkil sistemdeler yengelerimi tamamen baskilamislar dayak siddet yok ama "erkegin sozu gecer" diyolar. Bu da zamanla ne oluyor biliyor musun? Kadın kendini ve kendi fikirlerini yetersiz görüyor. Başkasına biat etmeye programli oluyor bilinc altında. Bunlar hep manipülasyon ve elde tutma taktigidir yani karsindakini kendine BAGIMLI hale getirmek icin onu yetersiz hissettirmek ve utandırmak. bosandiginda bir cok erkegin 2. El olarak baktgini söylemen de bi utandirma taktiği. Erkekler 2. El baksin 3. el baksin. Baskasinin bakışları yüzünden kendi kararından dönen toplum baskisina boyun eğen birisi hayatta hicbir zaman risk alıp kendisi olamaz.
Soran+1 yılIsine mi gelmedi gezigen🤣 kadınlari kolay kontrol etmek icin olusturdugunuz duzenlere boyun egilmedigini görünce hayal kirikligina uğramaniz cok normal
- +1 yıl
Gayette var Bunu söyledim Çünkü yaklaşık Üç hafta önce böyle bir başlık gördüm 🤣 Manupilasyon kadın işi Utandırma taktiğide aynı şekilde 2. el muammele gosterme işin gerçeği Utandırma taktiği olsa bunu şahsa yaparım bir çok kadınla tartıştığımda argümanları bir kenara bırakım Shaming utandırma taktiğiyle karşılık verdiler Konudan bağımsız şekilde kişilik saldırısı Bu kadınların yaptığı şeydir erkeğin değil sanırım Yavuz hırsız muhabbeti yapıyorsun Tutmaz benden söylemesi Piskoloklar bas bas bağırdıkları yok Onlarda zaten koşullandırmanın etkisi altında tavsiye veriyorlar Adil yıldırım gibi ama günün sonunda verilen tavsiyelerin bazıları hariç işe yaramadığı yorumlarda belli oluyor😄 he bide bu arada Manupilasyon dedim Erkeklere kadınları nasıl manupile edersiniz diyen bi kanal veya video görmedim Ama tam tersi kadınlara bunu öğreten gördüm. Buda etti iki Değer konusuna gelirsek Buda yine duygu dürtü meselesi Kadın icabında 5 dk geç mesaj almayı bile Aha bu beni sevmiyor Bana değer vermiyor olarak Yorumlayabilir. Dediğim gibi duygu karar verici olduğunda hatalar peşinden gelecektir. Oysa belki meşgul veya bişi oldu. Ama önemi yok geç mesaj attı hissedilen değersizlik duygusu Karar verdim boşanıyorum veya ayrılıyorum terk ediyorum oluyor. Pişmanlığa gelirsek İstatiklere göre diyorsan sanırım o istatikleri biri bi tarafından uydurmuş olsa gerek He şu açıdan Kimse direk o gun pisman olmaz Pismanlık zaten zamanla meydana gelen bir surectir bu tarz kararlarda zaten buda ayrı bir mesele Ataerkil konusuna gelirsek Dovmuyorsak lütüfdur valla bunu ilk senden duydum böyle düşünen bir erkek görmedim. Erkeğin sözü şu şekilde geçer sorumluluk beraberinde otariteyi hak hale getirir. Ancak kadınlar Tüm sorumluluk ve yük senin Otarite benim anlayışında haraket ediyor bunun Adil Ve hakkaniyetle hiçbir tutarlı yönü yoktur. Kim daha fazla yük sorumluluk alırsa doğal olarak söz hakkı onundur.
- +1 yıl
Kafanda bir kurgu oluşturmuşsun Tabi bunun medya ve feminizmin pompalasınında etkisiyle Olayın ne kadını kontrol etmekle bi alakası var Özünde neden Hayal kırıklığı İşte buda Solipsizmdir. Ve buda kadınlarda olan şey benim gerçeklik algım mevcut gerçekliğin üzerindedir. Gibi dusunebilirsin. Olay şöyle senin için Bence erkekler boyle dusunuyor bundan dolayı yapıyor vs O kafanda ki kurgunu burada kusuyorsun Bize gülünç geliyor.
Soran+1 yıl@Milabeni manipülasyon kadin isidirden gerisini okumaya bile gerek yok aslında. Erkeklere manipülasyon taktikleri verilmiyor mu hahahahh redpill diye yutturulan düşünce manipülasyon üzerine kurulu. Tamamen cevap veremedigin icin kaçtın Şu an . 2. el olarak gorurler soylemi tamamen utandirma manipülasyonu çünkü. Yani görseler nolur görmeseler nolur. Senin istedigin korkutarak boyun egdirmeye calismak.
"Pskologların bas bas bağırdıkları yok" demissin gayet de bas bas bağırıyorlar. Adil Yıldırım psikolog bile degil o ne alaka. Isinin ehli profesyonel psikologlar bunu söylüyor. Deger gormediginiz yerde durmayin ki yetersizlik şemasiyla kosullanmayin diyorlar.
"Kadın icabında 5 dk geç mesaj almayı bile Aha bu beni sevmiyor Bana değer vermiyor olarak Yorumlayabilir" demissin. Kac kisi bu sebeple iliskisini bitiriyor? Kadin zaten uzun süre tahammül ediyor ve duzeltmek icin mucadele ediyor evlilik terapistlerine götürüyor. (Erkeklerden cok kadinlar bu yola basvurur. Cunku kadinlar toparlamaya çalışıyor) sonra gelisme olmadığını ve olmayacagini görünce bitiriyor. Erkekler sevilmediği yerde duruyorsa bu onlarin problemidir kadinlarin değil.
Pişmanlık konusuna gelince ben de anlik pismanliktan bahsetmedim uzun dönemli pismanliktan bahsettim. Bitirdikleri için hayat zorlassa da pisman olmuyorlar uzun vadede de.
"Kim daha fazla yük sorumluluk alırsa doğal olarak söz hakkı onundur" demissin. Kadinlar da çalışıyor uyandirmis olayım. Gecesini gunduzune katiyolar okuyup bi msslek sahibi olucam diye. Kimsenin emegine saygısızlık edemezsin. Ki bizim evimizde de faturalar falan her sey ortaktır. kadinlar calismadigi zamanlarda da hem temizlik hem yemek hem cocuk bakimini üstleniyordu. Sen bunlarin hepsini asgarin ucretin en az 1.5 katiyla üstlenecek birini bulursun parayla tutsan. Kisaca kadinlarin evdeki emeklerini de gözardı edemezsin. Kısaca ya saygi duy ya terket.
- +1 yıl
Redpill bir pragsiolojidir. Manupilasyon taktikleri değil 😄 bilmediğin #ey hakkın bence bek yorum yapmamalısın. 2. el muammelesi görülmesi bizzat gerçektir. Bunun çevrede bolca örneği var. Utandırma taktiği olsa daha öncede dedim şahsa yönelik olurdu burada genel bir bakış açısından bahsediyorum olanda bu Evet yine söylüyorum Bağırdıkları yok argüman güçlendirmek için bayat bir yöntem Ve dediğim gibi onlarda koşullandırmanın etkisiyle bunu yapıyorlar. Gerček anlamda kadın erkek dinamiklerine bakmıyor. Kadın merkeziyetci anlayışla yaklaşım sergiliyorlar Hatalarda kaçınılmaz oluyor haliyle 😄 Adil yıldırım piskoloktur demedim zaten ama adam gayette piskolojik argümanlar üzerinden gidiyor. Valla kadınlar gerçekten çabaladıkları doğruysa buda sürekli terk eden tarafın onlar olmasıyla veya boşanan taraf Oldukca büyük bir çelişkiyi beraberinde getirir. Kadınlar maalesef bak maalesef diyorum bu tarz konularda mücadeleci değildir. Olmamalarının sebebide Abaza kitlesi sağolsun olanüstü arz talep dinamiğinden kaynaklanır Ne olcak nası olsa dm kutusuna abanan 1000 kişi var o Yüzden savın baştan çürüyor Keşke dediğim doğru olsa Gayette pişman oluyorlar. Yine çevremde tonla örnek Mevcut hatta Alfa dul vakalarınında bi sebebi anlık duygularla tam olarak bitirmedikleri ilişkiden çıkmalarıda bir sebeptir. Şimdi sorumluluklar kısmına gelelim Ben zaten çalışmayan ev hanımı olan kadınlardan bahsettim. Çalışanlar içinse şu ikilem mevcut bir kesim čalışır ama tüm parayı kendine harcar bir kesim bunlar biraz azınlıkta parayı eve katkı babında bölüşür. Bu durumda bölüşmeyende otorite hakkı isteyemez. Emeğe saygı konusuna gelirsek Ben nerde saygısızlık yaptım onu anlamadım sanırım yine kendi çıkarımın üzerine yorumladın
Soran+1 yıl@Milabeni manipulasyon taktikleridir gayet de. Bu senin yazdıklarinin manipülasyon olmadığı anlamina da gelmez bu arada. Birisi ayıplayacak diye yapacağından vazgecen eziktir. Sen istiyorsun kadinlar erkekler onlari 2. el olarak göreceği icin korksun ve boşanmadan uzak dursun. Yani korkutarak istedigini yaptırma manipülasyonu. Sahsa yonelik olmasiyla ne alakasi var utandirma ve manipulasyon taktikleri sahsa yönelik olmasına gerek yok. Amaca yonelik olmasi yeterlidir.
Psikologlar icin " Kadın merkeziyetci anlayışla yaklaşım sergiliyorlar" demissin de benim "psikologlar deger gormediginiz kişilerle durmaya devam etmeyin" şey kadin erkek iliskileriyle alakali bile degildi video başlığı. Yetersizlik şemasıyla alakali bir konusmada söylemişlerdi. Ki bu bir BILIM DALIDIR tabii ki senin gibi alfa dul gibi kavramlar sıkan birine değil de profesyonellere sırtımızı yaslayacagız aslan parçası:))
"Ben zaten çalışmayan ev hanımı olan kadınlardan bahsettim" demissin. Ev hanımlarınin yaptığı isi başkasına maasli yaptiracak olsan en az 1.5 kat asgari ücret ödemesi yapman gerekir. Anlatabildim mi? Dolayisiyla daha cok sorumluluk alan taraf erkek olmuyor.
- +1 yıl
Ya niye manupislasyon olsun bu bizim işimize gelir. Sizi uyarmak için söylüyoruz yoksa aksini idda ederiz. Fırsat ayağımıza gelsin hesabı benim böyle arkadaş çevremde bazıları var Adam diyo nerde istekli bi dul var. İki lafla tav ediyorum işimi görüp yolluyorum diye Ben gördüğümü söylüyorum. Böyle düşünmemeniz Bizim işimize gelir anlayacağın ama dürüstce söylüyor uyarıyoruz. Evet utandırma olsa şahsa yönelik yaparım. Piskoloklar için söylediğim bahsettiğinşeyle direk değil indirek alakalı bir şey ve genel yargı bağlamında ifade ediyorum zaten Profesyoneller neden kısmen çözüm üretebiliyorlar diye soruyorum bende Alfa dulluk sıkılan bir kavram değil Bunu bizzat kendim gördüm bizzat kendim Redpill zaten hem bilimsel veriler hemde toplumda yaşantıda karşılığı olan şeylerin bir araya gelmesiyle oluştu. Alfa dul vakası diye isimlendirilmiş Olayda pek çoğunun bahsettiği durum üzerine ortaya konmuş birşeydir. O profesyonel dediklerin Kadın merkezci anlayışlarıyla buna doğru tanıda bulunamadılar maalesef Koşullandırma sağolsun Ziraa onlarda öğrendikleri piskoloji ilmini belli başlı şeyler üzerine inşaa ediyorlar maalesef Eyvallah 👍 iyide kükreriz 😄 Bak şu ev hanımı hususunda sanırım ikimizde tam olarak birbirimize anlatamadık durumu şöyle izah ediyim Ben ev hanımı derken Vazifesini yapmayan pinekleyen ev hanımı Çalışan kadın derken Bütün parayı kendine harcayıp eve 5 kuruş katkı sunmayan kadından bahsediyorum Yoksa tabi ki ve elbette Vazifesini yapan Ev hanımı veya Çalışan Ve eve katkı sunan Kadının Söz hakkı vardır. burada sanırım anlasamadığımız bir husus yok
Soran+1 yıl@Milabeni kadinin boyun egmesi işinize gelir. Kimse baskasi icin bir sey soylemez ya da yapmaz herkes kendine yapar bunu unutma. Kadin boyun egerse erkek kadina enerji harcamayacagi icin bu durum onlarin avantajina olur. Senden uyarı isteyen yok ben zaten yaptıgım her seyin sorumluluğunu alırım.
Hayır redpill profesyonel değildir güvenilir zeminlere dayanmaz a. b. azan erkekleri organize etmek icin ortaya çıkmış bir sey. psikoloji bilimseldir ve kadin merkezli değildir. Insan merkezlidir. Genelde kizlarin pek sallamadığı sosyal becerileri düşük özgüvensiz erkekler redpill tarzı seylere merak salar. Diğerleri de onlar üzerinden para ve popülerlik kazanır. Redpill satan insanlarin yaninda 1 tane güzel kiz görmedim bu zamana kadar kendi kendilerine konusuyolar sadece. Bu is sosyal beceri işidir. Her neyse
Sen cok sorumluluk alan soz hakkina sahip olur dedin kıvırma. Kadinlar erkekler kadar ve hatta daha fazla sorumluluk alıyor ve alıyordu da. Dolayısıyla tezine göre kadınlar söz sahibidir.
Ayrıca piskolok degil doğrusu psikologdur.- +1 yıl
Boyun eğme senin mantelitenden çıkan bir şey İşimize gelip gelmemesiyle alakalı bir durum değil Bi kadından vazifesini yapmasını talep etmek Kendisini korumasını söylemek veya korumak maksatlı karışmak sizin açınızdan efendi köle ilişkisiymiş gibi algılanıyor. Bu bağlamda bakarsak O zamanda kadınların tüm taleplerine karşı bizde boyun eğmeğiz biz kölemiyiz savunması yapabiliriz. Yumurta tavuk muhabbetine döner. Redpill hayette profesyoneldir ve güvenilir zeminlerede dayanır Pek araştırma istatik ve İnsanların görüşleri üzerine inşaa edilmiştir. Zaten bu yüzden gerçek hayyata tutarlı yansımalarını sürekli görüyoruz. Piskoloklar evet Direk değil İndirek olarak kadın merkezli yaklaşımdalar Öğretilerinide bu normlara göre alırlar. Hatta hukuk ve kanunlarda boyledir. Bu yüzdende adillikten uzaktır. Redpili öğrenenler Evet geneli ilişkilerinde başarısızlık yaşamış veya Evet pek çok açıdan eksik olduğu için çözüm arıyanların keşfettiği birşeydir. Ancak bundan ibaret edğil Benim gibi araştırma meraklılarında önüne çıkmışlığı vardır. Ben bu tarz konularda sorun yaşayan biri değildim. Ancak kafamda anlamadığım ve araştırdığım bazı şeyler yöneltti böyle insanlarda var. Kadınlar dahil Popileride klasik çamur atma argümanı takmam boyle seyleri Son kısma gelirsek kıvırma yok sen anlatmak istediğimi ya anlamadın ya ben tam anlatamadım. Evet sorumluluk sahibi söz hakkını alır. Ve bahsettiğim üzere ev hanımı olup etliğe sütlüğe bulaşmadan oteriter davranan veya calisip 5 kurus katkida bulunmadan bunu yapanlar var. Sorumlulukda almıyorlar. Çokda örneklerini gördük bahsettiğin gibi olsa söz hakkını zaten doğal olarak elde etmiş olurlardı
Soran+1 yıl@Milabeni Hic hic hic alakasi yok. Sorumluluk alan dogrudan söz hakkı kazanir diyen birisi hayatın farkinda bile degildir. Hem sorumlulugu alıp hem de söz hakkı olmayan o kadar cok kadin var ki. Erkek egemen sistem kadinin uzerine ev islerini yüklüyor ama soz hakkini erkege veriyor. Zaten sistem bunun üzerine kurulu.
PSİKOLOJİ insana ve insan beynine dayanır profesyonel ve güvenilirdir. Sahte bilim değildir. Gercektir.
"Bi kadından vazifesini yapmasını talep etmek Kendisini korumasını söylemek veya korumak maksatlı karışmak sizin açınızdan efendi köle ilişkisiymiş gibi algılanıyor." Denilenleri ÇARPITMA. Burada baskınlık kurmaktan ve söz hakkından bahsediyoruz.
Diyecek laf bulamayınca saçma sapan konuşuyorsun ve çarpıtıyorsun o yuzden fazla uzatma bence.- +1 yıl
Baya baya baya alakası var Ve 3. kez söylüyorum aynen dediğim gibi Madem o kadar sorumluluk üstlenen kadın var Neden ev işlerinden o kadar dert yanıp Ev hanımı vasifesinde olmalarına rağmen Kendi sorumluluklarını erkeğe yüklüyorlar Aylardır bu sitedeyim Bizzat örneklerini burada gördüm Sana mı İnanayım gördüğüm okuduklarıma mı? Erkek egemen sistemmiş Kadına bunu yükleyen sistem bu güne kadar kendi kendine gelişti Bu avcı toplayıcı dönemlerinden bu yana böyledi rolleri biz belirmedik doğa belirledi Bu güne değin geldi Bunu kafana sok Kaldı ki Erkeği egemen yapanda gine Kadın Erkekden Maddiyat talep eden koruma talep eden sorumluluk talep eden ağırlıklı olarak hangi taraf Siz Ne olacağını sanıyordunuz. ikili ilişkilerde hep veren taraf kim bakalım ilk adımı bile bizden bekliyorsunuz. Veren el alan elden üstündür bunu unutma Piskoloji neye göre kime göre güvenilir Sonuçta onlarda sahip olduğu eğitimi çarpık düzenin Normlarına göre alıyorlar hala demek istediğimi anlamamakda ısrar etme Sona gelirsek hiçbirşeyi çarpıttığım yok aynen dediğim gibi algılanıyor. Baskıymış bu bağlamda bakarsan en çok baskıya biz mağruz kalıyoruz Evde yan gelip yatalım madem 😄 diyecek lafım her zaman var her zamanda olacak bence sen bulamadığından boş laflarla karşı çıkıyorsun
Soran+1 yıl@Milabeni bıçak görsen 5 km kosarak kaçarsın neyi koruyorsun sen 🤣 erkekler sevgililerini eşlerini neyden koruyorlar? Ev hanımları gayet ev islerini yapıyor temizlik yemek ve cocuk bakimi yapiyorlar sen bunu maasa bağla bakalim. En az 1.5 asgari ucret diyorum. Ev isi yapan kadin eve para getiren erkekten daha az emektar değildir.
Kadinlarin daha da sorumluluk almasini istiyoruz zaten. Ekonomik sorumluluklarını da alıyorlar artık. İlk adımı da atmalılar. Kadinlar sorumluluklari fazlasıyla almalı ve hakkini da her turlu savunmalı arkasinda durmali.
Psikoloji neye gore güvenilir demissin böyle bilime bile güvenmeyen bir zır cahille daha fazla konuşamam. Zaten "gine","piskolok" falan yazarak yeterince gözlerimi kanattın. Git önce yazi yazmayı cümle kurmayı öğren. Kaybol şimdi- +1 yıl
Evet bunu beni daha görmeden karar veriyorsun madem Gel adres veriyim elinde bıçakla gel bakalım kaçıyormuyum görürüz. Madem yapıyorlar bu site zırvalayanlar kim Boşanma kararı alan erkeklerin neden çoğu sorumsuzlukdan boşadım diyor Kuzenlerimide kocaları bu yüzden boşadılar ayrıca Evet sonrasında dediklerin iyi ama Karşılığı yok maalesef sorunda bu Sen hala anlamadın değil mi Piskolojiyle ilgili söylediklerimi Bİ DAHA ANLATMAYACAĞIM çünkü neden bahsettiğimi 5 defadır anlatmaya čalışıyorum Bilim diye cevap vermissin anlamıyorsan bırak konu kalsın öyle anlayan anlar
+1 yılYine boş bakan gözlerle soru soran biri daha. Gidip sorunlarını konuşarak çöz burada ağlama. Git eşine net şekil de hoşlanmadığını söyle. Konuşmayı bilmiyorsunuz eşlerinizle, gelip burada aldatmaya megilli aç çakalların olduğu alanda soru açıyorsunuz. Az duygularınıza, ilişkinize sahip cikin. Geneleniniz böyle
51 Yorumla
Soran+1 yılKes sesini. Konusmaya kac kere çalıştım umursamiyor
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. evliliği çocuk oyuncağı yaptınız imzayı atarken bir ömür diye atıyorsunuz en ufak sorunda bosanma sonra dersiniz bosaninca niye erkekler dul gözüyle bakıyor niye laf atıyorlar diye taşlar yerine oturana kadar sabrıniz yok
11 Yorumla
Soran+1 yılDegisen kendisi. Ben degilim. Imzayi atana kadar baska davranmucaksin o zaman
+1 yılBunlar çok büyük sorunlar değil ya. siddeti yoksa hakaret etmiyosa kıskançlığı yoksa bunları kriter al sen bence evlenmişsin bu kadar kolay olmamalı boşanmak
12 Yorumla
Soran+1 yılSiddet göstermemek bi lütuf değil
- +1 yıl
Şiddet goren boşaniyo zaten. tabiki lütuf değil en aşağılık şey
Bosanmak cozum degil, soruna odaklanma cozume odaklan, bu sekilde uzumun sapi armudun copu derken bin kisiyle bile yapamazsin, bence onemseme fazla buyutuyorsun ne var tamam de gec
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam deyip gecemem asla
- +1 yıl
Deme kardes deme diret kavga cikart ayril sen agasin sen pasasin sen bitanesin senden baska yok bu dunyada zaten dunya senin etrafinda donuyor ki senden guzeli de yok ki zaten bide bitek sen para kazaniyorsun , ma. llara genelde boyle soylerim hemen koltukaltlari siser kwndilerini bisey sanarlar
Soran+1 yılSen sesini a... q malı
Gizli Üye(25-29)+1 yılE tabi ki öyle olucak. Adaleti sağladığı ve sana haksızlık etmediği sürece elbette ki ilişkinin hakimi o olucak ve sen de genel itibarıyla tabi olacaksın
29 Yorumla
Soran+1 yılHayir öyle olmayacak
Cevap sahibi+1 yılBu şekilde feminist düşünceler evliliği ayakta tutmaz. Sapkın ideolojilere bel bağlama. Kadın-erkek doğasının farkına var. Kadının erkeğine tabi olmasi zayıflık, güçsüzlük değildir. Kadın erkeğe tâbi olur, erkek kadına güvence sağlar
Soran+1 yılAtaerkil düşünceler kadini 2. plana atar. Biz sevgiliyken ortak karar geçerli olurdu gayet mutluydum. Simdi bu düzeni bana allah bile dayatamaz.
Cevap sahibi+1 yılAslında uygulanışı önemli ama sana ne desek boş
Soran+1 yılO erkegin dedigi olur diyen kadinlar eskide kaldı. Artik devir esitlik devri
Cevap sahibi+1 yılKadın ile erkeğin eşit olduğuna inanan biriyle çok bile konuştum :) akıl sağlığım için konuşmayı sonlandırıyorum
Soran+1 yılKimse esit degildir kardeş ama herkesin fikri onemli ve gecerlidir bi iliskide. Uzatma simdi isine bak
Cevap sahibi+1 yılFikir önemsiz mi dedik lan gereksiz ilişkide erkek hakim rolde olmalı dedik bi tarafından anlama lafları
Soran+1 yılKes sesini yarim akilli eşşeeekkk
+1 yılTaktiksel davranışlarla onu bir kediye dönüştürebilirsin. hemen boşanmayı düşünme. Bir sürü emekle çabayla kurduğun yuvadan hemen vazgeçme. Kolaylıkla onu yola getirebilirsin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Böyle bir durumda aklına gelen çözüm buysa kesinlikle boşanmalısın...
12 Yorumla
Soran+1 yılNe çözümü olacak baska? Kafasına silah mi dayayim? Kac kere konusmaya calistim geçiştirdi. Pesine adam mi tutayım?
Erkeklerin özeti 😂 flört evresinde sana kendini mükemmel gösterirler ama evlenince içindeki öküz ortaya çıkar neden şaşırdın anlamadım
00 YorumlaBence ciddi ciddi konuş. Dediklerine uyma o zaman zaten ya boşanırsınız ya da düzelir. Hiç çekilecek gibi değil
00 YorumlaDomine etmeyi dene ya da konuş fayda etmiyorsa bildiğini oku derim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılMaganda işte böylelerini gördükçe evlilikten soğuyor insan
10 Yorumla bence büyükler orta yolu bulmalı maalesef boşanmak kolay geçinmek zordur ve geri kalmış toplum olan bizler için iki kere düşün
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaskı kurmaya çalışıyor dediğinde kesin yemek yap gömleği ütüle falandır.
02 Yorumla
Soran+1 yılIkimiz de calisiyor niye yemek benim görevim olsun
Cevap sahibi+1 yılBak aslında iş bölümü yapabilirsiniz sen yemekleri güzel yaparsın o da bulaşığı yıkar ne bileyim en basit örnek yani, haksız mıyım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık sevmiyorsan onu kocan olarak görmek istemiyorsan çocuk olmadan boşan derim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanmak bu kadar kolay olmamalı bir çözüm bulman lazım
00 Yorumlayani bence bunu farklı yollarla çözebilirsiniz hemen boşanmak olmaz daha yeni evlisınız
00 Yorumla
+1 yılİşte bundan korkuyorum şaşırtmıyorsunuz TR erkekleri
00 YorumlaBoşan gitsin şöyle gereksiz insanları hayatınıza almayın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Nafaka için mi evlendin
03 Yorumla
Soran+1 yılNe nafakasi benim maasim daha yuksek nafaka hakkim olmaz bile. Olsa da isim olmaz
Soran+1 yılIsim olmaz
+1 yılKafana yatmadı ise cocuk yapma
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. sonrakiler farklı mı olacak sanıyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evet
00 Yorumla
+1 yılOoo sen baskin bir karinsin
00 Yorumla
+1 yılanında bak hayatının içine sıçma.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEşitlik düzeni mi istiyordun birde? Lider o olmalı yoksa ondan uzun zamanda soğursun.
041 Yorumla
Soran+1 yılE simdi sogudum esiden sevgiliyken oyleydik ve sogumamistim
Cevap sahibi+1 yılSana dayatılanları sen kendine dayatıyorsun. Doğal haline dönersen neyin ne olduğunu anlayacaksın ama artık dönmen oldukça zor gibi. Bu şekilde sürekli bir mutsuzluk içinde olabilirsin. Eşitlik diye bir şey yok maalesef. Baskılamak ile de liderlik aynı şey değil. Şu an istediğini düşün bilinçaltın senin düşündüğün gibi düşünmüyor.
Soran+1 yılNe sacmaliyorsun biz sevgiliyken ortak karar geçerdi ozguvenli ve mutluydum. Baskasinin idaresi altina neden gireyim. Kendi kisiliginden vazgeçen her seyden vazgeçer
Cevap sahibi+1 yılBu kendi kişiliğinden vazgeçmek değil. Lider kişi erkek veya kadın olunca diğeri onun kölesi olmuyor. Sana dayatılanları bir bir söyledin şu an. Bir kişinin daha çok karar alması diğerininin fikirlerini önemsiz yapmaz ya da direkt onu önemsiz yapmaz.
Soran+1 yılO zaman o neden kendi kararini dayatıyor kardes? Bi iliskide ortak karar alinir.. bitti
Cevap sahibi+1 yılİstediğine inanmakta özgürsün abla. Bir taraf gerçekler bir taraf hayal dünyası. Ortak karar alın aynen. 😅 (!)
Soran+1 yılGercek ve hayal olan ne ablam? Sevgiliyken üstüme titriyordu ortak kararlar alırdık saygı duyardı. Simdi bi nasil olsa elimdesin tavirları var. Ben söz dinliyor olsam kendisi liderlik taslamaya çalışacak ama yemiyorum tabii. Ben hayatim boyunca asla baskın erkek secmedim hep uyumlu efnedi erkeklerle sevgili oldum. Benim tarzım bu
Cevap sahibi+1 yılEfendi erkeklerle sevgili oldun peki sonuç ne oldu? Ayrılık. Şu an onların hiçbiri yok mesela. O erkekler nasıl bir şeydi? Her dediğine tamam falan mı diyordu? Gel önünde eğileyim efendim falan kafası mı?
Bende efendi bir erkeğim ama yeri gelirce de kendimi gösteririm. Efendi seven bu kadar çok ise benim niye sevgilim olmuyor?
Soran+1 yılEfendi seven cok demedim.. sonuc ayrilik olsa da benden sebepli değildi ve evet lafimi dinliyorlardi genelde
Cevap sahibi+1 yılTabi zaten sebepler hep karşıdan olur kendimizden dolayı olmaz. (!) Sonuç olarak hiçbiri yok şu an. Ayrıca kadının geçmişinde ne kadar çok erkek olursa mutluluk olasılığı o kadar azalıyor. Kadın erkek doğasına göre bir çalışma bu.
Soran+1 yılOf redpillciler benden uzak durun be. Hiçbirinde ben terketmedim ailelerle alakali sorunlar oldu yollar ayrildi yurtidisina giden oldu zaten lise aşklarıydı. Gecmisteki kisi sayisiyla bu konunun ne alakasu var redpilli az izle be
Cevap sahibi+1 yılGeçmişteki kişi sayısının çok alakası var abla. Anlamanı zaten beklemiyordum. Mutsuzluk çekmen normal ve itaatkar bir erkekle olsan bile muhtemelen mutsuz olacaksın.
Soran+1 yılItaatkarla oldum mutsuz olmadim ne anlatiyosun ya. Şu an kendi lafini gecirmeye çalıştığı icin mutsuzum itaat ettigi icin değil. Her sey redpillci abillerinin dedigi gibi olmuyor bu hayatta. Neyse hadi iyi gunler
Soran+1 yılAyrica gecmisimde cok kisi falan olmadı standart lise aşkları. Evli oldugum kisi hayatımdaki 3. kisi. Bye
Cevap sahibi+1 yılRedpillci değilim. Onların her dediğini kabul eden birisi de değilim. İtaatten kastın nasıl bir itaat? Neyi kast ediyorsun? Eşitlik dediğin şey kadın üstünlüğü veya kadın liderliğidir. Eşitlik diye bir şeyden söz edemezsin. İtaatkar olmadığı için mutsuzum demişsin diğer türlü de sen lider olacaksın o halde değişen bir şey yok.
Cevap sahibi+1 yılŞurada normal şekilde tartışma bile yapılmıyor cidden. Hemen de kaç abla aynen eşitlik.
Soran+1 yılEsitlik üstünlük degil esitliktir. Matematik öğren redpillcim.
Cevap sahibi+1 yılEşitlik diye bir şey yoktur. Eşitlik diye verilmeye çalışan kadın üstünlüğüdür. Redpillci değilim.
Cevap sahibi+1 yılAz önce kendin söyledin itaatkar olsa mutlu olurum diye o itaatkar olunca sen baskın oluyorsun yine bir eşitlik olmuyor. İnanmak istediğine inanıyorsun işte.
Soran+1 yılItaatkar olsa mutlu olurum demedim itaatkarla oldum mutsuz olmadim dedm. Yani huzurluydum kavgamiz gurultumuz hic yoktu.. ama en ideali esitliktir. Suanki evli oldugum kisiyle ortak karar alırdık sevgiliyken ve harikaydi. Siralama yaparsa esitlik> benim baskinligim>onun baskinligi
Cevap sahibi+1 yılEşitlik palavradır. Realitede böyle bir durum olamaz. Dayatılmış düşünceler sadece eşitliği savunur.
Soran+1 yılOfff biz yasiyorduk iste ve memnundum ister inanirsin ister inanmazsin
Cevap sahibi+1 yılDüşüncelerin bile baskınlaştığını gösteriyor. Baskın olmayı istiyorsun buna kötü bir şey diyen yok. Kabul etsen kendin için daha iyi olacak. Eşit şekilde olması için her şeyin %50 %50 olması ve %100 eşitlik sağlanması gerekir. Bu da mümkün değil maalesef.
Soran+1 yılYa %50 %50 den mi bahsediyoruz. Insan iliskisi bu. Ortaklik oluyordu işte. Sacma sapan uzatiyorsun Şu an
Cevap sahibi+1 yılMatematiksel olarak böyle reel anlamda da böyle. Uzatmıyorum. Aslında benimle sevgili olmalıydın. Utangaç değilsen ve istediğin şeyi isteyebiliyorsan eminim mutlu da olurdun. Merak etmek buradaki düşüncelerin hepsi bana ait değil.
Cevap sahibi+1 yılBir şey demedin.
Soran+1 yılSimdi evliyim. Ilerde bosanirsam ve yakisikliysan bakarız
Cevap sahibi+1 yılYakışıklılıkta varmış işin içinde. Benim demeye çalıştığım gel evlenelim falan değil. Kriterler bitmiyor yani.
Cevap sahibi+1 yılKeşke sorduğum soruları görseydin.
Soran+1 yılBegenmedigimle iskm olmaz
Cevap sahibi+1 yılAcaba gerçekten itaatkar mı istiyorsunuz yoksa serseri mi tartışılır. Ya da serseri görünümlü itaatkar.
Soran+1 yılSerseriyle nr alakasi var
Cevap sahibi+1 yılTip olacak para olarak statü olacak boy olacak falan diye uzar gider bu
Soran+1 yılSerserikle bunlarin ne alakası var. efendiler tipsiz mi oluyor
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğimi anlamadın. Neyse. Gizliden çıkayım mesaj atar mısın? Burada sorduğum bir soruyu sormak istiyorum.
Soran+1 yılBurdan sor
Cevap sahibi+1 yılHerkesin görmesini istemiyorum.
Soran+1 yılO zman yazma
Cevap sahibi+1 yılAlt tarafı bir tane soru sadece. Burada sorduğum bir soru. Soru hakkım olsa sorup linkini atacağım yok.
Cevap sahibi+1 yılEvlenirsem eşime iyi bir eş olabilir miyim? ↗
Şu soruya bakar mısın?
Cevap sahibi+1 yılBaktın mı?
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılAka moka boşanın hemen
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka duzeni bozan o
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo boşanma sürün bide soruyo ya
04 Yorumla
Soran+1 yılAsko erkeklerin yanitlarini oku. Yok hemen bosanilir mi yok bilmem ne. Sanki kafasini kestik
Cevap sahibi+1 yılOnların bir gram aklı yok sana erkeklik taslayip psikolojik şiddet yapıyor teyzemin kocasıda aynısıydı boşandı şimdi kafası rahat
Soran+1 yılOnlarin isine geliyor tabii kadini kole etmek. Bosanicm ben de erkeklik showlariyla ugrasamam
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılBn bosandim kurtuldum aynisiydi
02 Yorumla
Soran+1 yılBosanmaman icin israr etti mi
Cevap sahibi+1 yılCokkk ama kim takar onu pisligin tekiydi ruh hastasi
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. hayat senin hayatın iyi düşün taşın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence evet nosanmalisin
00 Yorumla
+1 yılAdam adaaamm
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıliyi yapmış
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 840 cevap paylaştı. Boşan bence
00 Yorumlasana gurban olsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİyi düşünün derim.
00 Yorumla Yola getir
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Eşim evde ataerkil sistem kurmaya çalışıyor. Boşanmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler