Evlenmeyi neden istiyorsunuz / istemiyorsunuz?
Az önce gördüğüm bir soru düşürdü aklıma..
Evlenmek bu zamanda kadına mı erkeğe mi zor?

Evlenmeyi neden istiyorsunuz / istemiyorsunuz?
Az önce gördüğüm bir soru düşürdü aklıma..
Evlenmek bu zamanda kadına mı erkeğe mi zor?

Olum erkeğe zor, kıza ebesinin nikahı kadar altın takacaksın, tektaş alıp diz çökeceksin, kınasını yapacaksın, düğününü yapacaksın, evini dizeceksin, sonra beğenmedi seni diyelim bütün takılan altınları senden alacak, seni ömür boyu nafakaya mahkum edecek, o parayıda gidip başka herifin altında inlerken harcayacak.
Uzun yıllar ahiretimi kurtaracak dünyamı düzene sokacak bir eş nasip et diye dua ettim uzun seneler hem de fakat hiçbir şey değişmedi. Şimdi mi 40 yaşını geçtim hala evlenemedim dahası duaya da inanmiyorum artık. Allah'ın da adil ve merhametli olduğuna inanmakta güçlük çekiyorum. Sadece geberip defolup gitmek istiyorum başka hiçbir şey istemiyorum
Evlilik belki de senin ağır imtihanın olacak? Sırf sana merhamet ettiği için nasip etmiyorsa?
Bilmiyorum hiç bilmiyorum bildiğim tek şey evden 11 yaşında ayrıldım tek başıma yapayalnız kimsesiz çaresiz 6 farklı şehirde sokak iti gibi savrulup durdum ne aile bildim ne de bayramda gidecek kimsem var. Korkunç ama çok korkunc bir yalnızlık içinde debelenip duruyorum. Ben kaybettim. Bundan eminim ama ben kaybedince "O" kazandı mı? Bunu bilmiyorum işte
Burdan nasıl bir hayatınız var bilemem..
Bunu en iyi siz bilirsiniz.. Ama şu hayatta öğrendiğim tek şey varsa insanın şikayet etmeye hakkı olmadığı gibi kendinden daha kötülere bakıp şükretmekle mükellef..
Hayatında yalnızlığın lanetini hiç görmemiş...
Tek başıma ölüp kalacağım korkusu hiç yaşamamış insanların kolaycı fetvalarına ihtiyacım yok benim. Beni doğuran kadının bile kalbine merhametin m'sini dahi vermeyenin merhametinden şüphe ediyorum. Gerisi umurumda değil.
Hayranım şu ucuz beyinli yaratıkların ucuz fetvalarina. Hayatında ailesinin kanatları altından bir gün bile uzaklaşıp tek başına ayakta kalmayı beceremeyen tiplerin boş lalirtisina ihtiyacım yok benim. Hadi var git işine. Evleneceğim kadına zulüm mü olurum güzellik mi veririm. Bunu Allah bilir. Senin kuş beynin değil. Sıkma gece gece benim canımı. Var git işine...
Cevap
4Cevap
Evlenmek imanın yarısını tamamlamak demek, peygamber sünneti , nefsini helal yoldan doyurmak demek, hayırlı evlatlar anne babanın kapanmayan sevap defteri gibidir, bekarlığın sonu yok.
İstememe nedenim güvensizlik var, sorumlulukları ağır, birilerinin pişmanlık nedeni olmak istemiyorum ve hayırsız evlat yetiştirmek günahkar evlat özellikle imansız evlat anne babanın da sorguya çekilmesi demek.
Kısaca iki uçu keskin kılıç
İmanı olan insan sorumluluktan kaçmaz..
Evlat yetiştirmek için de elinden geleni yapar, Allah'a emanet eder.. Allah isterse onu hayırlı evlat eder, istemezse de imtihan eder evlatla..
Sonuçta imanlı insan kaçmaz.. Biiznillah..
Orası da imtihan işte :) Nasip olmayınca..
Kadın da erkekte bir yerde eksik yaratıldı diye düşünüyorum. Yani bir olunca sükunet bulabilecek bir fıtrat var ortada. Hayatı sağlam bir arkadaşla idame ettirmek en güzeli diye düşünüyorum
Kesinlikle katılıyorum.
haşa bu yazıyı kaldır kaldırıkdıktan sonra isitgfar et ve şehadet getir
kaldırıdıktan osnra şu yazıyı oku
“Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine'llāhi teâlâ; ve'l-ba'sü ba'de'l-mevti hakk eşhedü en lâ ilâhe illâllāh ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve resûlüh”
"Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman ettim. Ölümden sonra diriliş gerçektir. Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim."
Ya Rabbi bilerek veya bilmeyerek küfre girmişsem tevbe ettim beni affet
tövbe estagfurullah
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü
Sahitlik ederim ki Allah'tan baska ilâh yoktur ve yine sahitlik ederim ki Muhammed O'nun kulu ve rasûlüdür.
o sorumluluğu alamam çünkü. yemek temzilik vs çok basit şyler benim için ama başka ailen olucak başka sorumluluklar çok zor geliyor bana açıkçası işime gelmiyor bu durum. sevmek bile bana çok zor geldiği için hayatıma kimseyi almıyorum kabul edilemez bi drum oldu benim için.
Niye bu kadar uzaksınız sevgiden, sevmekten?
Daha dikkatli olmanızı sağlar. İyi bir şey. Kolay kanmaz, tedbirli olursunuz. :)
Bir Alim/Ayşem olsun diye istiyorum. Neden olmasın ki diyorum. Ama sonra sırtıma yüklenecek sorumlulukları düşününce vazgeçiyorum 😬
Rabbim sana en hayırlılarından en az 3 tane evlat versin :)) Amin.
Ağaçta yetişmiyor malum önce onlar için sevdiği kullarının içinden bir baba versin 😃
Ya işte niyet önemli 😄😄
Ona niyet edelim de vesilesini Allah nasip eder herhalde 😄
Hayırlısı inşallah 😃
Amin :)
Neden benimde bir ailem çocum kocam ve kedimin bir babası kardeşi olmasın😄
Kedinin babası ve kardeşi mi? :)) Bu nasıl bir evlilik anlamadım
Ben kedimin annesi isem o da babası olur çocumda onun kardeşi oluyor işte
Tövbe yarab 😄😄
😂
Şu zorlaşan hayatta yol arkadaşımın olmasını isterim her konuda güvenebileceğim birisi dert ortağının olması iyi istemediğim nokta ise güven problemim olması
Güven problemi değil aslında.. Güven zaman alan bir şey zaten.. Her tanıdığınıza hemen güvenmek asıl problem..
Adam akıllı, ahlaklı biri çıkmadığı için evlenmek zor.
İstemiyorum çünkü o sorumluluğu alabilecek kadar hazır değilim henüz
Bariz şekilde erkeğe zor Artık herkes yüz çevirmiş durumda sadakat felan kalmadı Hukuksal olarak ayrımcılıklar var
Nafaka ihanet ve Başkasın dan çıkan çocuk yüzünden
Evlilik için kendimi hazır hissetmiyorum.
Ne olunca hazırım dersiniz?
Nedir sizce evlilik sorumlulukları?
Hayatı paylaşacak biri olsun..
Bu. Ben cidden
Eleman yok
Eleman derken
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?