Bilinçli bir bireyim iş meslek sahibiyim ailemle yaşıyorum henüz, çok güzel giden de bir ilişkim var birlikte ortak bir eve çıkmak istiyoruz zaten artık ailemle yaşayacak yaşı geçtim. Ama muhafazakar bir düşünceye sahipler ben evlenmeyi veyahut çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum kendi açımdan hiçbir mantıklı bir tarafı yok çünkü, aileme nasıl düzgünce izah yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Neden bulmuyosun bir gerekliliktir kendini mercek olarak gören kişileri anlamıyorum 1den sonra 2gelir seven sevdiğiyle evlenir evlenmeden yapıyosada başına geleceklere katlanır çünkü sen sana ait değilsin karşı çıkıyosan bu cümleye hadi kalp atışını kendin düzenle ya da yemek yemeden yaşa kanunların dışına çıkmaya çalış çıkamazsın sanki kötülüğümüze
Ben insan duygularına bir kağıt parçasından daha çok değer veriyorum evlenmek istemedik diye daha az sevmiş olmuyoruz birbirimizi ya da evlendik diye daha fazla?
Dini nikah yapmazsanız sürekli zina işliyor olucaksın farkındasın dimi resmi nikahtan bahsetmiyorum ama sorarsan gerekiyor bi toplumda yaşıyoruz sonuçta bi düzen var
Umarım farkındasınızdır diye söylüyorum türkiyede yaşıyorsunuz diye aynı dine mensup olmak ya da toplumla aynı fikire sahip olmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız
İstediğiniz kadar olmayın her yer din saygı duyarız ama sizin içinde üzülürüz bu arada zorundasın çünkü gerçekler birdir ve topluma değil yaşatanın dediğine bakıcaksın
Fevri çıktıysam kusura bakma
Bu cümleden anladığım zorunluluk içinde tutmaya çalıştığınız ne yani siz dışarıda başı açık birini kenara çekip zorla başınımı kapatıyorsunuz? Özetle mantığınız buna çıkıyor çünkü tekrar dediğim gibi insanların size ve dininize düşüncelerinize saygı duyduğu gibi sizin de bu zorunluluğu baskıyı kabul etmek istemeyenlere saygı duymanız gerekiyor
Yok hayır mecburuz ve bu çok güzel bir mecburluk aslında baksana onca nimet bizim için ve bize koyulan kurallar bizim kötülüğümzede değil uymak zorundayız uymayan kişileri kenara çekmiyoruz tabiki saçı açık kaç kapalıdan daha iyi olan kızlar var dört dörtlük değiliz ama dinimiz dört dörtlük biz ne kadarını yapabiliyorsak kardır
Sanırım şu an güzelleme yapıyorsunuz ama sorduğum soru ile alakası bile yok yapılmasını isteyene yapın lütfen iyi günler dilerim
Ne sormuştun ki kusura bakma
Aileme kalplerini kırmadan saygı çerçevesi içinde benim kendimce verdiğim bir karar olan ortak düşünceyi paylaştığım biri ile ortak eve çıkma fikrini nasıl alıştırarak söyleyebilirim soru buydu
Anne babandan önce neyse yanlış giden yolun doğrusu olmazmış cevap çıkmaz tabiki
Sizin bu anlamsız körü körüne futbol takımı tutar gibi kendi doğru sandığınızın inatla arkasına sığındığınız saçma amaç prensibi ne bu anlamadım, küçümseyici uslübun amacı nedir tam olarak? Kimse kimseden üstün değil en başta bunu öğretmediler mi size bahsettiğiniz doğru bildiğiniz de bana yanlış? Geçmişi tarihi hiç görüp ders almadınız mı? En başta ülkemizde cahilliye devrinden kalan kadınları erken yaşta sadece görücü usulü evlendirip hiç tanımadığı insanla aynı eve tıkıp daha geçimini zor sağlarken üstüne 3 çocuk yapıp eğitimini bile tamamlayamadan eşinden şiddet gören çok kadın mağdur oldu onların varlığı haberlere sunulurken neredeydiniz? O zaman ahlak bekçiliği yapanlar neden sesini çıkarmadı? Hayır bide sevgilisi olan birine baksam derim tamam prensib olarak doğru değil ya da bir kaç kişi ile görüşsem doğru değil ama eli yüzü düzgün bir kişiyle yıllardır tanışmanın verdiği huzur ve erdemlikle sırf birinin saçma öğretisine uymak gibi bir sorunluluğumuz yokken bunun içinde kimseden izin almak zorunda değiliz. (Çünkü sen ona ait değilsin) siz böyle bir cümle kullanırken kendinizi eşya olarak mı görüyorsunuz da birinin malı olmak için belge alıyorsunuz? O belge olmadan siz bir hiçsiniz o zaman. Ben 3 yaşında çocuk değilim görmüş geçirmiş zamanında zorlukta yaşamış güzel anılarda biriktirmiş bir bireyim aileme saygımdan onlara açıklama yapma gereği duymuşum kendimi küçük yaştan eğitmeyi başarmışım çoğu insanın beceremediği bir şey bu. Konuyu asla din ile bağdaştırma gereği bile duymadım siz açtınız konuyu diye açtım ama madem konu bu: taliban yönetimini gidin araştırın sizin dininiz onların gereksinimlerini gerektiriyor. Arabistandan da beter haldeler. Ayrıca çoğu müslümandan fazla kuranı çözümlemiş meallerini araştırmış biri olarak gönül rahatlığıyla konuşuyorum zaten aynı zamanda diğer dinleride araştırdım hristiyanlık, budizm, musevilik gibi umarım anlaşılır olmuştur.
Körü körüne inandığın diyosun böyle konuşarak sen körü körüne başka birşeye inanıyorsun bu bir inanmak inanmaktır küçümseyici değilim aşağılık kompleksin varsa beni ilgilendirmez böyle diyip küçümseyen tavırda cümleler yazan sen hayır bide sevgilisi olan birine baksam diyip ne kadar bilmediğini gösterdin bir mercek değilsin değiliz sen neyin doğru olup neyin yanlış olduğuna karar veremezsin daha kendine bile hakim değilsin bir toz tanesine hakim olamazsın oluşturamazsın bile imtihan işte yok saymayı seçersen sen kaybedersin erken yaşta evlendirilip şiddet gördüğü falan demişsin sürekli negatif görmeye planlandınız mı istisnalar kaideyi bozmaz biliyorsun dimi öyle olmayan dinini güzel yaşayan insanların suçu ne hadi geçtim kimse yok doğrusu söylenmiş yapmayın denmiş yapılıyosa dinin suçu ne ayrıca sessiz kalıyosunuz demişsin nerden biliyorsun nerden ve kuran mealiyle öyle direk okunması tavsiye edilmez ilmin yok çünkü tefsirlerle okuman gerekiyordu muhtemelen anlamayıp anlamadığın yerleride kendin doldurdun
Soruma cevap vermeyip ben küçümseyicisin diyince nasıl olmamış oluyorsun tam olarak? Neyin anlamsız kaçamak cevabı bu? Bana aşağılık kompleksi derken kendinizi insanlara karşı olan konuşma tavır şeklinizi nasıl yok sayıyorsunuz? Ahlak felsefesi iyi kötü üzerinedir aksi ve ek bilgi dayanağına dayanmaz örnek olarak da insan ahlakı olarak ilişki üzerine örnekte bulundum bu niye bu kadar zorunuza gitti? Bana yanlış doğru hakkında karar sahibi değilsin derken nasıl bu karara sahip olabiliyorsunuz? Bu kompleks değil mi? Benim kendime olan hakimliğimi yine kendinize göre ölçmenizdeki saçmalık nedir? Sürekli negatif görsem yaşantımda iyi anılarım olduğunu dile getirmezdim. Dinini güzel yaşayanlara saygım sonsuz karşı taraftan aynı şeyi göremesem de kimsenin saçına yaşam stiline dil uzatmam zaten iyi ki bu dinler var yoksa isteyen seri katil de olur kendi katilide (etik kurallar çerçevesinde hareket edilmesi gerekiyor. eğitimli ülkelerin insanları böyle) din genelde kafası çalışmayan topluluktan doğdu zaten insanlara etik anlaşıyı öğretmenin yolu olarak düşünün *kendini eğitemeyenler için.*Ama eğitenlerin böyle şeylere gereksinimleri yoktur zaten. Bana nerden biliyorsun demişsiniz siz tefsir okumadığımı nerden biliyorsunuz tam olarak? Detaylıca araştırdım ve en basitinden kendi dilin dışında bir dile ait kitabı anlamamasına rağmen okutan kesimide tekrar dikkat çekmek isterim. Çocuklar bir kitapdan doğruyu öğretilirken anlayacağı dilden öğretilir. Anlaması için.
Tam olarak bundan bahsediyorum sana öyle geliyor öyle bişey yaptığım yok ki yapan sensin aslında neyse girmicem körü körüne inanmak diyosun ahlak felsefesi dedin ne alaka nerden kim söyledi nasıl güvendin bana yanlış doğru hakında karar sahibi değilsin derken nasıl bu karara sahip olabiliyorsunuz demişsin kendi aklına sor cevabı alırsın çok mantıksız bir soru bu karar sahibi olmadığın zaten belli diyelim bana ait bir evim var sen içine girip istediğini yapabilir misin hayır benimdir çünkü yapamazsın girmek istiyosanda ben izin verirsem girersin kurallarıma uyucaksan girersin söz hakkım olur karar sahibi benimdir şu an her saniye hücreni yenileyen görmeni sağlayan nefes aldıran meyveleri yaratan daha nice nimetlerin sahibi Allah söz hakkıda onundur başka bişey söylersen aklından şüphe ederim ve giderim sürekli negatif görsem yaşantımda iyi anıları olduğunu dile getirmezdim demişsin bahsettiğim bu ben bu konu hakkında söylememiştim kendine göre aldın komeks derken bundan bahsediyorum Dinini güzel yaşayanlara saygım sonsuz karşı taraftan aynı şeyi görmesemde demişsin bende sana diyorum ki doğru kişilerle karşılaşan öyle yapmazlar yanlış kişiler üzerinden örnek verme haklısın ama bilmiyorlar eksikleri çok tefsir okumadığımı nerden biliyosunuz demişsiniz meal okudum diyen sensin detaylıca araştırdım demişsin hiç sanmıyorum ne kadarda eminsin kendinden bir soru sorsam cevap verebilecek misin Kuranın dilinden bahsetmişsin Arapça çok zengin bir dildir cennette konuşulacak dilde budur ve farkedersin ki insanlar farklı dillerde konuşuyor kaç tane dil var bir tane dil olması sencede mantıklı değil mi
Yapan sensin diyip kendini işin içinden çıkarma lütfen ahlak felsefesi, etik insanı kurallar gereği verdiğim örnekten dolayı başlık olarak söyledim neden konuyu saptırıyorsun kendi aklına sor ne demek niye tekrar kaçamak cevap veriyorsun tekrar söylüyorum benim bu bilince sahip olmadığımı bastırarak belirtiyorsun ya sen nasıl bu bilince sahip olabiliyorsun? Ben sahip değilsem sen de sahip değilsin. Ev gibi kulaktan dolma bir örnek vermişsin asla gerçeklikle bağdaştırılması mantıklı değil o zaman ben de şöyle bir örnek mi vermeliyim sahibi olmayan bir kır bahçesinde istediğini yapabilirsin çünkü sahibi yoktur? Bahsettiğin Hücreler, elementler de bir laborant bir kimyager olarakdan bilime dayanan bir şey olduğunu bilicek bilinçdeyim. O kısmı insan varlığının kaynağı olduğundan daha uzun ve bir şeyi körü körüne inanmış birisi olarak kabulleniş her bilinçde zor olduğundan değinmekle uğraşmayacağım. Kaç dil demişsin kaç kültür ve her kültürden farklı insanların varlığı farklı dil, ırk ın farklılığı gayet normal ve asıl güzel olması gereken budur zaten. Senin inanışına göre herkes arapça konuşmak ya da herkes aynı düşünceye sahip olmak zorunda değil. Tefsir meal için kendinden soru sorsaö cevap veremezsin demişsin Ben sana asıl tek tek sorayım hepsine cevap verebilicek misin çünkü inan o kadar çelişkili şeyler var ki muhtemelen farketmediğin. Ama bu son sözümdü zaten kimsenin düşüncesini değiştirmek gibi bir niyetim yok kendiminde farkında olan bir birey olarak başkasınında beni değiştirmesine ihtiyacım yok benimde aynı çaba içinde olmak istemediğim gibi o yüzden.
Sen kendini anlıyor musun diye düşünmeye başladım bu kadar çelişkili ve mantık dışı konuşmak kasti mi geçiyorum oraları direk sahibi olmayan bir kır bahçesi seninde düşünebileceğin gibi yoktur mantıksız bir örnek olması gereken budur zaten falan demişsin sen hala mercek olmadığını farkında değilsin neyin nasıl neden oluğunun hakikatini bilemezsin öğrenirsin böyle üsten konuşmak ne kadar büyük bir şey farkında mısın tek tek sorayım cevap verebilecek misin demişsin ve yanlış demişsin cevap vericek olan ben olmam ilimdir tabikide sor cevabı var hepsini bekliyorum senin için araştırım bile çünkü çok değerlisin
Ve bilime dayanan gerçek olduğunu bilicek bilinçdeyim demişsin atomların harket etme şekline bakar bilim nasıl hareket ettiğine bakmaz bilim dini asla bulamaz araştırma alanına girmez çünkü aynı mutluluğu bulamayacağı gibi anca nasıl gerçekleştiği vs bilim konuyla çok alakasız örnek
Asla kendimi mercek altına almam neye dayanarak söylüyorsun ki zaten işin etik kurallarını toplum bilincinin farkında olan birinin her çeşit gezegen, evren, yaşam tarzının olduğunu bilen birinin kendine beni kim yarattı gibi inanç duygularına ihtiyacı olmaz bilir çünkü toz tanesi kadar olduğunu. Ama mercek kadar diyip cümlenin sonunda çok değerlisin demende baya çelişkili olmuş. Hücreni yenileyen dersen işin içine evrim bilim girer hücrenin varlığı atomlardan oluşur din ile bağdaştırılamaz diyosun dini mutluluk gibi gözle görülmeyen bir şey olarak ifade ederken meyvelerin varlığını nefes alış verişin varlığını söylüyorsun bunlar var gözle görünüyor evet var olduğu için masa bile atomların varlığı ile oluştuğundan sezgisele örnek veremezsin şu cümleni çözemedim “atomların hareket etme şekline bakar nasıl hareket ettiğine değil” derken aynı kelimesi kelimesine söylemişsin fark nerde tam olarak yine olaya sezgisel olarak yaklaştıysan geriye inanç kalıyor oda bir zorunluluk değil zaten en başta da belirttiğim gibi ha onada değiniyim hür iraden varsa bir şeyi dayatamazsın zorunluluk hemde güzel bir zorunluluk diyemezsin ayrıca bu dediğinde bana yukardan üstün bakmak ile aynı geliyor ne kadar hayır desende, bende sana bir ikilem örneği vereyim iki kişi düşün birisi müslüman değil ama yaşam tarzı olsun gösterdiği iyi niyetli çaba olsun bir diğer insanı düşün müslüman ama yaşam tarzı bir ateiste göre daha kötü mutlaka bu ikilemi düşünmüşsündür diye düşünüyorum kim cennete gider kim cehenneme bir de 2 aylık bebek düşün kaza sonucu öldü diyelim neyin sınavını yaşıyor ki kendinin farkında bile deilken bilinç sahibi değilken imtihana tabi tutulsun? Bu arada pek çok hoca cenneti şöyle tasvir ediyor saç teli kadar ev konuk arsa sahibi olucaksın (bu yine hayal gücü tahmini tabi) erkekler için de huriler olucak bu çocuk masalından farklı değil burada yasak olan orada da yasak olmalı etik kurallar çerçevesinde hala
Ama demek istediğini yine bir trafiğe çıktığında o trafiğin kurallarına nasıl uymak zorundaysan yaşam tarzınada o şekilde uymak zorundasın ben işin etik ve toplum kuralları çerçevesinden bakarken sen inanç dinsel kısmı ile bakıyorsun yine aynı yola çıkıyor sadece tek fark dediğim gibi toplumu rencide edecek zarar verecek bir durum değil bu iki insanın kendi hür iradesi ile aynı eve çıkması gayet normal fikir ayrılığı yaşıyorsanda bu dayatmadır. Yapamazsın ben izin vermediğim sürece ki vermiyorum zaten bir yargılayıcı varsada ona kalmış sana ve dayatmaya çalışan mercek altında değilseniz size düşmez
Mercek altına alıyosun çok yerde aldın aynı yine aldığın gibi böyle konuların tartışması olmaz akıl dışıdır ben sana diyorum ki mercek değilsin konular hakkında yargı dağıtamazsın sen yargıyı dağıtıp mercek almıyorum diyosun ikincisi etik kurallar toplum bilinci her türlü çeşit gezegen olduğunu bilenen birinin devamlı cümleni o kadar anlamadım ki kusura bakma ama mantıksızlık bana çok garip geldi bu kadar mantıksız şeye gerçekten inanıyormuş gibi nasıl hareket ediyosun ciddi misin dalga mı geçiyosun benimle alakası ne ve insanın her zaman ihtiyacı vardır muhtaç varlıklarız bir sürü ihtiyacımız var giderliyor ruhumuzunda ihtiyacı var zengin olupta mutsuz olanlar niye kalpler sadece Allahı anmakla mutmain olur her zaman beni kim yarattı soruları olmak zorunda akıl bunu itiba eder ölünce ne olucak sana hiç düşünüp merak ettin mi bu kadar nimet niye var nasıl bu kadar mükemmel bir sürü canlı var bitki gezegenler neden var düşündün mü niye sadece insana muhattap insan ne ki diye düşündün mü düşündün mü mercek kadar deyip cümlenin sonunda çok değerlisin demende baya çelişkili olmuş demişsin sana mercek kadarsın diye ne zaman dedim çok değerlisin dedim evet çünkü daha ölmedin ama şu an bu halinle hayvanlardan daha aşağısın çünkü onlar görevini yapıyor ama sen yapmıyorsun ama ölmedin altın kirlensede yıkanınca yine altın potansiyelindedir ölmedin kıymetini sen belirleyeceksin hücreni yenileyen dersen işin içine evrim bilim g demişsin giremez mümkünatı yok bilim dini bulamaz araştırma alanına girmez diyorum sen hala bilim diyosun diyelim ben bir teknolojik alet icat ettim bilimde inceledi bilim bunu biri yapmış der mi demiyor ne incelemiyor oraları sadece bu şekilde işliyor şu şekilde işliyor der şimdi benim yaptığım icatı bilim mi yapmış bana haksızlık değil mi ne alaka evrim demişsin bu kadar komik bir cevap olamaz bu kadar mükemmel dizayn evrimle tövbe ya aklın nasıl kabul ediyor bu kadar sistem hiç bozulmadan ve sürekli şekilde ve yenilenerek aklınla hareket et
iyi niyetli ateist kötü müslüman kim cennete gider demişsin şöyle düşün Tüm kainata insana hizmet ediyor onların sende hakkı yok mu var Allah adaletlidir hepsinin hakkını alıcak nasıl ödeyeceksin iyilik yapıyor demişsin düşünsene ne kadar iyilik diyelim ben sana her hafta sürekli pasta yapıp getiriyorum sen bana teşekkür etmiyorsun hiç yüzüme bakmıyorsun ilgilenmiyorsun ama pastanı başkasıyla paylaşıyorsun ne kadar iyisin iyi misin gerçekten kötü müslüman demişsin onu da bu örnekle yapalım ben her hafta ona pasta yapıp götürsem o teşekkür etse beni görse bilse ama pastayı kimseyle paylaşmasa hatta insanların canını bile isteye çektirse kötü biri midir evet ama gerçek kötü biri değil çünkü gerçek kötü biri ne kadar iyilik yaparsa yapsın iyiliğin geldiği yeri görmezden gelip hainlik yapandır
2 aylık bebek düşün kaza sonucu öldü neyin sınavını yaşıyor demişsin sen gaybı bilemezsin belki büyüyünce çok kötü biri olucaktı nerden biliyosun belki onun annesi babası o yaşta çocuğu trafikte kazayla kendi hatalarıyla öldürmüşlerdi ve başlarına böyle bir şey geldi nerden biliyosun etme bulma dünyası neyin neden olduğunu bilemeyiz tabiki bu arada cenneti diye başlayan cümlende bir kere hiç bir hoca cenneti tasvir şeklinde diyemezsin o kadar büyük laflar konuşuyosun ki Allah hidayet versin sadece tarif ederler gördüler mi saç teli kadar ev konak sahibi olucaksın a hayal demişsin sana soruyorum etrafına bak hayal gibi değil mi her şey çok güzel secdeye kapanma zorunluğu hissediyor insan direk bunları yapan haşa onları neden yapamazsın Allah sonsuz güç kudret sahibidir ve söyliyim cehenneme sadece müslüman olanlar gidebilir imanlı ölenler girebilir cehennem eninde sonunda boşalacak çünkü cennete gidecekler ama imansız ölenler asla sonsuza kadar onlar başka mertebelere giricek azap çekicekler
Büyük bir ciddiyetle okudum yazdıklarınızın özeti sadece konuşmadan kaçma yolu olan cümlelerimi aşağışayarak tekrar dile getirme anlamadım diye lafı çevirme haberiniz olsun diye söylüyorum saçma konuşuyorsun diye söylediğiniz şeyleri bende siz konuştuğunuz da aynı tepkiyi veriyorum gönül rahatlığıyla söyleyebilirim bu kadar nimetin bu kadar canlının hepsinin varlığı zaten evrime giriyor celal şengör dünyanın oluşumu ve evrim süreci youtube da açıp izleyebilirsin çoğu din hocası önermez ve evet bilim diyorum ne kadar inkar etseniz de bunlar bilimin bir parçası (komik bir cevap olamaz bu kadar mükemmel dizayn tövbe ya) bu nasıl saçma bir cümle ne bu düşünmen mi yasak dinle bağdaştırma diyorsun elmanın oluşumuna değiniyorsun sonra ben söyleyince ne alakası var benle diyosun şu an görevimi yapmıyorum diye hayvanlardan değersizmişim bir kere kendi düşünce yapın ideolojine göre beni yargılayamazsın daha neyin doğru neyin yanlış olduğundan emin bile değilken üsten bakmaktır bu anla artık biri seninle aynı fikri paylaşmıyor diye aşağılayanileceğin anlamına gelmiyor farklı görüşlerdeki herkes birbirlerine aynı muammeleyi yapsın o halde tanrının varlığı ne dersen de ne yaparsan yap hep sezgiselde kalıcak bu şekilde inanç sağlayamazsın zaten bende bundan saçma bir konuşma yapanı görmedim kaçtır açıklama yaparken zaten güzelleme ile yapıyorsun güzelleme yaparak bir sonuca ulaşamazsın bende kendi hayal dünyamdan mı bahsediyim herkes için farklı. Sen otur arapça öğren senin hayal dünyanda o konuşulucaksa ben istersem fransızcada öğrenirim almanca da öğrenirim kimse de bana bu dayatmayı ya-pa-maz
Evrim nedir
Anlamadım diye lafı çevirmedim istersen açıklamasını yapiyim ama gereksiz olucak alakasız çünkü bir türlü anlamıyorsun ya da anlamak istemiyorsun ve sezgiyle değil sadece çok yolla Allaha ulaşmak mümkün tabi isteyene değil mi gözlerini kapatana ne yapılabilir ki ama siz gözünüzü kapatıyorsunuz diye güneş doğmaktan vazgeçmeyecek sadece siz gözlerinizi kapatarak bakmayacaksınız herkes yaptığını öder
Dünya’nın manyetik kutuplarının varlığıyla güneş doğmaya devam ediyor zaten doğmaması için ya devasa göktaşları ya da başıboş gezegenlerin çarpışmanın etkisi altında yaşanabilir dünya öngörülebilir milenyumlar boyunca aynı yönde dönücek sen doğduysan tabiki ölüceksin de bu demek değilki kendini tanrı olarak görebilirsin zaten en başta da söylediğim gibi sonsuz evren gezegen zaten var bu demek değilki varlığını sürdüren tek canlı sensin ama bu demek değil ki aynı görüşe sahip tek canlı sen olacaksın istesen de istemesende her zaman karşıt görüş var olacaktır herkes yaptığını öder derken yine kendi ideolojinle hareket ediyorsun bir görüşü destekledin diye doğruluğu kesin kanıtlanmış assslaaaa diyemezsin zaten beni yargılayacak kadar da üstün asslaa olamazsın bu egodan değil bu senin egonun boşa olmasından dolayı söylüyorum
Manyetik kutupların varlığı nasıl gerçekleşiyor söyler misin
Sonsuz evren gezegen yoktur bilim araştırmasına göre de Kuranda da geçen sürekli genişleme tespit edilmiştir teşekkürler
Anlamak istemiyosun yine söylüyorum kendimden konuşmuyorum kimim haddim değil anlamak istemiyorsun ısrarla Kuranı kerim hadis benden değil değil
Ben senin uydurduğun bir şey olduğunu söylemedim ( bir görüşü destekliyorsun diye) de değindim görüşe dayanarak söylediğinin farkındayım zaten neyin gereksiz açıklaması bu sürekli genişleme demişsin bilimde sonsuz olma olasılığı da var sınırsız olma olasılığı da var sürekli genişleme olasılığıda var hatta ve hatta 2 boyutlu torus şeklinde olduğu bile düşünülüyor gereksiz düzeltmek istediğin bir nokta ekmek çıkmaz sana burdan benim değinmiş olmamın sebebi bilinmezlikten ve tek düşünebilen ve kusursuz olduğunu sanan, ihtiyacı duyan tek canlı olmadığın hatta evrimsel süreç ile senden bile daha gelişmiş uygarlıkların olduğu olasılığı bile var daha bunu kendi bilincinde hayal edemezken tahmin edemezken hala herkesin stabil aynı görüşü paylaşmayı düşünmek büyük mantıksızlık bu herkesin tek bir insanı sevmesi gibi olur en basitinden. manyetik kutupların varlığı manyetik monopollerin varlığını öngören parçacık teorileri, özellikle büyük birleşim grand unifying ve süper sicim teorilerinden alır. Sen bilinmezliğin varlığını bir var edene bağlamaya çalışıyorsun eski zaman da insanlar zaten her şeyi öğrenerek bugünlere geliyor. Ateşi bulmak, tekerleği icat etmek konuştuğun dili icat buluş olarak yaratmak geçmişte bir bilim adamıda bezelyeleri inceleyerek mantığını çözmek için boyutlarını, çıkma şekline bakarak genetiğin kanunlarını buluyor. Bir şeyi henüz bilmemek o şeyin mantıklı açıklaması olmadığı anlamına gelmez bir masanın o şekli alması da insanoğlunun evrimsel sürecine bağlıdır. Bir elmanın o şekli alması da evrimsel süreç’den geçer. Sezgisel görüş diyorum seninkine çünkü tek dayanağı inanç unsuru çevremde gördüğüm güzellikleri örnek vermen saçma hepsi evrimsel süreçden gelmiş günümüze bu birinin yaratıcı olduğu fikrini aslaaa ortaya çıkarmaz
Pek çok insanlara yardımcı olmak farklı yerlerden farklı makaleler bulmak ve öğrenmeye açık olmak en doğru ve mantıklı bir hareket ken kuranın indiği iddaa edilen tarihte bile zaten çoktan fikirsel olarak insanların genel bildiği öğrendiği bilimsel şeylerin sadece kuranda da yazdığı için eşsiz ve zamansal olarak öngörüldüğü fikri çoktan çürütüldü. Ki kuran da bilimsel makalelerden çok insan ilişkileri davranışlarına günlük gibi o tarihte yaşanılan olaylara değiniliyor bu hiçbir şey ifade etmez
Kendiyle çelişen çok noktası var çok uzun olduğu için bir de ona değinemedim reddit kuran ayetleri benzer şekilde aratırsan tüm açıklamalarıyla ulaşırsın ek olarak. Bir insandan çıkmadıysa en başta kendi ile çelişmez zaten 2 gündür uğraşıyorum bir de oturup bunu açıklamakla uğraşamam ben zaten herkes nasıl yaşantısını sürdürmek isterse o şekilde yaşar düşüncesindeyim kimsenin fikrini değiştirmek gram umrumda değil ilgi alanıma bile girmiyor naparsan yap ama kendini kandırdığın gibi insanlarıda inanç unsuru ile kandırmaya çalışma zaten en başta da anlamak istemesen de yapılmasını istediğine yap diye bastırarak söylemişim bana körsün demek de ne sana ne görüşünü paylaştığın fikirin üstüne düşer bana görede sen körsün boşa koyun sürüsü gibi giden hayatı yaşıyorsun adım atıcaksan başkasının yaşantısını suistimal etmeden adımını at haddin değil derken yine tekrar söylediğim gibi egodan değil gerçekten kimsenin haddi olmadığından.
Gelip hala açıklama yaparsan alanıma girmiş olursun o zaman kendinle çelişirsin o yüzden daha fazla uğraştırma diyiceklerim bu kadar.
Bilimde olasılıklardan bahsetmişsin ama sana sorucağım soru şu bilime nasıl bu kadar güvenebiliyorsun körü körüne ki bilim size bunu söylemezken kendiyle çeliştiği çok konuda oldu değiştirdiler bilim değişebilen bir şey bugün bilimde bilinlerle yarın değişebilir ve bilim bunu yalanlamıyor güpegündüz kendisi yapıyor zaten bilim size acıyodur bence ya fan kitlesi olduğu için seviniyor mudur geçtim geçilmezde bilimle din yan yana gelemez sen ısrarla anlamıyorsun türkçe konuşuyorum oysaki dediğimi çürütemiyosunda çürütemezsin çünkü gerçek gerçektir
Olasılık bu kadar düzen var dünyada kainata gidicez olasılıklara bakıcaz niye canım mıyız hiç aklımıza gelmeyecek mi gerçek bir sebebi olduğu sen o zaman kırmızı rengin kırmızı olduğunada inanma belki mavi nerden biliyosun belki mavi renkle kırmızı rengin isimleri karışmıştır olamaz mı yani ya yanlış biliyosak
Aynı görüşü payşaması büyük mantıksızlık diyosun o zaman saygılı olmasın kimse doğru bişey ama sonuçta aynı görüş niye paylaşılsın ki
Farklı yerlerden farklı makaleler okumak açık olmak demişsin de ben anlamıyorum düşünemiyor musun icatı ben bulmuşsam onu benden daha iyi kim bilebilir bizi yaratandan daha iyi kim bilebilir o yarattı zaten yaratılmışların bilemeyeceklerine mi bakıcam canım değilim teşekkürler
Bide evrimin kendisini tanımlayabilir misin sonuçta yani bu kadar çok şey yapabildiğine göre
Kuranda çelişki var diyosun yaz desem yazamazsın hepsinin hakikati var öğrenmek istedin mi
Alanına girmiş olup kendimle çelişiceğimi söyledin ne alaka
Bir elmanın o şekli almasıda evrimsel süreçten gelir diyosun bak sen ki şu evrim en güzel şekilde yapıyor ya mesela nefes almadan yaşayamayız oksijen var yer çekimi olmasa uçarız ama var bak sen ya bir kromozomuz eksik olsa down sendromlu oluruz ama var yemek yemesek ölürüz yemek var falan ilginç ya
Manyetik kutuplarla ilgili sorumu sıfır cevapladın
İnan sıfır şakasız yazdıklarımı düzgünce sindirememişsin verdiğim örneklere her şeye saçma diyip sende kırmızı renk gibi bilimsel bir şeye örnek vermişsin üstüne cevaplanmış bir soruya en yakın örnek olan yine insanoğlu bugünlere gelmeni evrimle ve soru çözerken bile doğru çözüme ulaşana kadar hatalar yapabileceğin çünkü insansın ya her şeyi bilemezsin evrimin hala devam ettiğini nesilden nesile bir şekilde biliminden devam ettiğini az çok tahmin etmiş olmanı beklerdim ben sana en azından manyetik kutupları için evinde oturmak yerine araştırmış insanların teori olasılıklarını söyleyebiliyorken bunu yapamayan var sen nasıl bir açıklama yapıcaksın çok merak ediyorum yaratıcı sayesinde diyip kolaya kaçarsan o senin ayıbın ilginç diyosun hakim değilsin konuya ben de her konuda hakim olamam doktor da kendi alanında sadece uzmandır zaten yer çekimi oksijen karbondioksit bunlar element dir hepsinin oluşmasını sağlayan süreç vardır zaten off cidden sen gözle görmediğin şeylere inanıyosan belkide başka evrende başka canlıların daha üstün yaşam standartları var daha fazla element ve daha fazla periyodik sistemler vardır her gezegenin yapı taşı farklı olduğu gibi bunların varlığı din ile bağdaştırılamaz bu yaptığın tamamiyyyyleeee kolaaayaaa kaaaççmaaakkk ondan bilimsel konuşuyorum sezgisel örnek vericeksen maddesel olarak var olan şeylerden örnek veremezsin öğren artık alanıöa girmiş olma dedim dayatmak zorunluluk haline getirmek senin gibi kuranı tefsirler ile okumuş birisinin bileceği en temel şeylerden biri kendi dinini zorla dayatmamak olduğunu bilmiyor olamazsın heralde noldu işine gelmeyince bilmemezliğe mi vurdun birine yukarıdan sen down sendromlu olucaksın dediği için mi down sendromlu oluyor ben böyle bir cahillik duymadım insan anne karnından eksik kromozom gelişiminden kaynaklı oluyor kromozom eksikliğinin sebepleridir vs. Dir oda farkşı bir biyolojik bilim dalı
Ben tartışırsam değecek insanla tartışırım daha yazacağım çok şey vardıda değmeyeceğini çoktan fark ettim inatla devam ediyosun uzatma görüşünün elde tutuşur hiçbir yanı yok
Son liman youtube kanalını biliyor musun?
Yazdığını okuyup cevap yazarım müsait değilim
2 gündür benimde kendi işim gücüm var ama inatla cevap yazıp durduğun ve güzelleme yapıp özendirmek için saçma çabanı izliyorum son limanmış sözler köşküymüş mymecra hayalhanem bekir develi fetö örgütü ve çeşitli cemaatler bunlarla gelme bana boşuna bende sana evrim ağacı celal şengör ilber ortaylı, din ve mitoloji, açık beyin, barış özcanla gelmiyorum boşuna yazıp durma öyle bir beklenti içine girip boş masallar dinlemek isteyene anlat ben tokum bunlara çok geçtim o yollardan daha fazla mercek değilsin diyip çünkü çok değerlisin diyeni ciddiye alacak değilim kendi içindeki ikilemden önce kurtulmanı tavsiye ederim iyi günler.
Önce bir sakin ol bu kadar fevrilik niye anlamadım ikide bir sallayıp duruyosun da garip şekilde kendi yaptığın şeyi ben yapıyomuşum gibi gösteriyosun bişey demedim diye devam ettirmen hiç etik değil
Kendinle çelişiyorsun , soruları yanıtlamıyorsun , yanlış anladığın yerleri başka şekilde dolduruyosun , akılla ilerlemiyorsun böyle kişiyle ne konuşabilirim ki
Diyicek çok söz var de desem yine anlamamazlıktan gelicek gibisin Allah hidayet versin
Sana ithafen kaç seferdir güzelleme yapmandan rahatsızlık duyduğumu hoşuma gitmediğini hatta duymak isteyene söylemeni tavsiye etmeme rağmen ki kaç seferdir diyorum. Hala inatla yazıyorsun üstüne youtube kanalı öneriyosun sonrada sana söylediğim lafları tekrar aynı şekilde kendin de kullanmana rağmen üstüne konuşma tarzıma da laf ediyorsun garip dediğin durum asıl bu. kendinle çelişiyorsun dedim zaten soruları cevaplamakla kalmayıp duymak istediğini söylememi bekliyorsun çok beklersin sen cevapla madem dediğimde de cevaplamadın sadece sezgisel ve yaratan var gibi hitaplar dışında geri kalanı full materyalist örnekleri verdin zaten tekrar söylüyorum umrumda da değil, değilsiniz bu akılla asıl senin gibiler ilerleyemez. sakin olucak biri varsa bu sen olmalısın inatla zorunluluk diye dayatıyorsun utanmadan, hidayeti doğru sandığın yolu arama kendi nefsinden kendi hakimiyetini kurarak ara
Davranış biçimin çok fevri ve agresif benden haz etmediğini bu kadar belli etmesen
Güzelleme ne demek biliyor musun hiç zannetmedim kendin yapıyosun bana yaptı diyosun gerçekten sinir oldum hoşuna mı gidiyor anlamadım ki
Rahatsızlık duyduğumu hoşuma gitmediğini dedin bir sürü alakasız laf söyleyip cevap vermememi bekliyosun gerçekten mi gerçekten mi niye yazdın o zaman sen kendin yazdın yazma elim armut mu toplicak kendin yapıyosun suç değil ben yapınca mı suç başta bir sürü yazı yazdın hala daha yazıyosun çoğuda boş yok öyle saygıszsın yok böyle kimse yapamaz gerçekten vaktime yazık değil mi
Ne yaşıyosun anlamadım ki hayır kabullenmek diye bişey var gerçekten sinir olunca hep söyle saldırıcak mısın sana söyledim lafları aynı şekilde kendinde kullanmana rağmen diyosun bu cümle neyi açıklıyor alakası ne dediğim anlamla bağlantısı ne geçtim ne zaman yaptım gerçekten beynim geriliyor gibi hissediyorum yazık değil mi bana lafların hep havada kalıyor
Kendinle çelişiyorsun dedim zaten diyosun bu cümle neyin cevabı dediğimle alakası ne ve ne zaman ne zaman bir sürü örnek verebilirim seninle ilgili ve cevaplamadığın bi çok soru var yüzde seksen falan gerçekten gidicem
Çok karışık konuşuyosun laf olsun torba dolsun deyimi gibisin
Sen cevapla dediğimde cevaplamadın diye dediğin ne yine ne yaşadın kendinle
Video önerdim diye bu kadar sert çıkma gerçekten bi sakin ol
Duymak istediğini söylememi bekliyosun diyosun öyle bişey yok ki yine nerden ne çıkarıyosun bana söylesen ne ki kimim ki ne yetkim var ısrarla anlamak istemiyosun
Son cümlen dayatmanın dibi farkındasın dimi şimdi şimdi buna da kılıf uydurma lütfen daha neler varda oturup tek tek yazamicam gerçekten değmicek gibi
Yanlis birseyin duzgun izahi olur mu? Yanlis olan ayri evde yasamak istemen degil. Nikah kiymadan baskalariyla yasamak istemen
Ailenle yaşıyacak yaşı geçtinmi ben hala yaşıyorum sıkıntı bende galiba
yani aynen buraya yazdığın şekilde sakince al karşına konuş.
İzahı yok bence boşuna çabaliyorsun
Ancak aramizda nikah yaptik evlendik dersen onay verirler belki
Tek çıkıyorum diyip onu yanına alırsın
Olamaz mi
Bu bir şeyleri saklamak olur saklarsan saklamış olursun zaten ama saygı duyduğumdan açıklama gereği duymuşum
Milletle uğraşmamak için evet
Millet dediğin anne baban
Zoru seç o zaman
izah edeemezsin bunun izehı yok
Ailen kabul etmeyecek deneme bile
Kıyamet kopacak... az kaldı gerçekten.
Allah hepimizi ıslah etsin inşallah amin
Mağaranıza dönün akli eksik olanlardan fikir alıcak drğilim
En basta yalan söylediğiniz çok açık 5 ülke gezen bir insan diğer insanlar hakkında gereksiz dil uzatacak durumda olmayacağını görüp anlamıştır. Beni bu yaşıma kadar siz getirmediniz de bana laf etme hakkına sahip olduğunuzu düşünüyorsunuz asıl siz haddinizi bilin boş atıp tutacağınıza hiç konuşmayın daha iyi.
Yalnız ben lise yıllarımdan beri ingilizce münazara yarışmalarına katılıyorum ve bir insanla herhangi konu üzerine çok rahat tartışırım. Bu konu benim için uzatılacak bir konu. Kendin yasayamiyorsun diye başkalarının yaşadığı hayatı yalan diyerek geçemezsin. Sen ahlaksız bir kadınsın. Ve emin ol ben geri kafalı birisi değilim, eğer toplumun etiğini , ahlakını savunmak geri kafalılıksa evet ben geri kafalıyım! Yazık size ya. KOCA BIR YAZIK...
He birde topluma açık bir platformda eleştirileri göze alarak bu soruyu soruyorsan ben de sana laf etme hakkına sahip olurum. Uza şimdi
Herhangi bir konu üzerinden tartışırım diyerek boşuna göz boyamaya korkutmaya çalışmayın nesiniz siz ne sanıyosunuz kendinizide tehtit edip herkesin gördüğü gibi lise yıllarında gördüğü ingilizce ile hava atabiliyorsunuz haberiniz olsun ilkokuldan öğretmeye başlıyolar. Ayrıca insanların üstünde baskı kurup (ZORLA) dayatmaya çalıştığınız bir cemaat bir birliğin fikir prensibini bana da zorla dayatamazsınız haddiniz değil derken bundan bahsediyorum. Ama o ahlak, etiklik her yerde var olan bir şey ben kimsenin ilişkisini bozmamışım kimsenin sevgilisini elinden almamışım ben sevdiğim ve bir şeyler paylaştığım kendime yakın gördüğüm fikir olarak da anlaşabileceğim biri ile aynı eve paylaşmaktan bahsediyorum bunun için sizden izin almıyorum zaten saygı duyduğum aileme anlayacakları şekilde söylemek istedim ki söylemek zorunda da değilim kendi ilişkim sonuçta. Onlar yaşamıyor benim ilişkimi. Kendileri anne babadan öğretilen neyse onu doğru sanmaları doğru olduğu anlamına gelmiyor. Evlenip boşanan çiftlerde var, çocuk doğurup ilgilenmeyip sokağa atan ya da eğitim ihtiyacını en basitinden yeme içme ihtiyacını karşılayamayıp çocuk yapanda. Siz bir konuda ahlak bekçiliği yapıyorsanız doğrusunu yapın anadan babadan doğma örf adetlerini değil. Ben bunu size söylemekle uğraşmak zorunda değilim. Sizinde bana haddiniz olmadığı üzere laf etmek değil. Evet topluma açık bir platform’da ama isteğim dışında gelen hakaret içerikli mesajları dinlemek zorunda değilim istersem de silerim saçma yorumunuzu, millete dil uzatmayı kesin
İzah edemezsin dkdkd
Knk bunun ar damarı çatlamış merak etme izah eder çok güzel.
Benim yaptığım yorum altında niye böyle şeyler oluyor ya ahahaha
Niye ar damarı çatlamışı hakaret olarak algılamıyor bu site
Bir de yaptığım yorumu silmiş asıl senin ar damarın ortadan çatlamış beyninle beraber
İş çok karışık senın yaa
Dediğin gibilerse aileni kaybede bilirsin
f*ck yani