Neden yalan söylemeyi hayat felsefesi edinir ki insanlar?

Nişanlım 27 yaşında ama gram olgunlaşma yok. Yaş 27 kafa yapısı 18 daha. Bende 27 yaşındayım ama bu zamana kadar yaşıtlarımdan hep olgun olmuşumdur. Nişanlım sorumsuzun önde gideni. Tek başına kalıyor. Ve sabahları işe giderken asla ama asla uyanamıyor. Alarmı kursan bile asla uyanamıyor. Uyanamadığı için işe kaç defa geç kalıp laf yemişliği var prensip sahibi değil. Her sabah ben uykumu feda edip arıyorum kaldırmak için düşünün dün 60. çağrımda uyanabildi. Gece yatmadan tembihledim telefonunu şarja tak kapanmasın sessize alma sesini aç duyarsın aradığımda diyorum tamam aşkım diyor bu sabah kaldırmak için aradığımda telefonu kapalıydı şarja takmadan yattı ve telefonu kapandı kesin bana taktım deyip yalan söyledi. Sabah aradığımda ulaşamadım. Kesin uyuya kalıp gitmedi işe. İş yerinden de aramışlardır ulaşamamışlardır. Bazen evine gidiyorum ortalığı toplamak için evinde yavru kedi var. Ben de kedi ve köpekten çok korkan biriyim küçüklük de bir şey yaşadığım için onun etkisi var dokunmamam sevemem ama uzaktan severim. Diyorum ki eve geleceğim zaman kediyi içerdeki odaya koyuver ben gidince çıkarırsın hayır kalacak seveceksin sende diretiyor odaya koymayınca kedi atlıyor zıplıyor ben de diken üstünde oturuyorum bana bağırıyor korkma yaaa bir şey yapmaz otur. Bu kafa da hep.

Neden yalan söylemeyi hayat felsefesi edinir ki insanlar?