Erkek arkadaşım çok cahil ve kültürsüz?

Arkadaşlar erkek arkadaşım çok gerikafalı ve genel kültürü çok düşük. Benim için birinin maddi durumu veya dış görünüştden daha önde gelir düşünce biçimi. Hep kendime sapyoseksüel derken böyle biriyle birlikte olmam… Onu seviyorum. Ve aynı zamanda o da beni çok seviyor. Bir dediğimi iki etmez. Ama farklı dünyaların insanıyız. Böyle seven birini bulmak bu devirde zor, o yüzden kaybetmek istemiyorum. Ben kitap okumayı, film izlemeyi, opera baleye gitmeyi farklı kültürlerle ilgilenmeyi çok seven bir insanım ama onun dünyadan haberi yok desem yeridir. Sizce onu değiştire bilir miyim? Geçen iki kez opera baleye gittik izlemeye. Böyle şeyler ilgimi çekmez sırf sen yalnız kalma diye geliyorum diyor. Ben ona bir şeyler katmak hayata bakış açısını değiştirmek istiyorum. Yapa bilirmiyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Gitmedi zaten. Ona zevklerimizin uymadığını söyleyip ayrıldım. Ama o bunu bir sorun olarak görmese de. Ne zaman film izleyelim veya başka bir aktivite desem bana eşlik etti. Her kes onun da aktivitelerini sormuş ama adamın öyle ilgi alanı bile yok ki. Nereden gireceğimi şaşırdım. Kendisine de söyledim benli ya bensiz, kendine bir şey katmalı ve keşfetmelisin. Şu an arkadaş kaldık ve akışına bıraktık.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar, ayrılma ve sadece arkadaş kalma kararı aldık. Şu an ikimiz de Tus hazırlık sürecinde olduğumuz için en iyisi bu. Ama o zevk uyumunu bir sorun olarak görmüyor, seninle ben film izlerim veya ne yaparsan yanında olurum diyor ve ne zmaa teklfi etsem yüz çevirmedi, ama sorun şu ki ilişki başlarında ve sonunda farklı ola biliyor.
Erkek arkadaşım çok cahil ve kültürsüz?