Değer verdiğin kişinin beş para etmediğini ne zaman fark ettin?

#DeliMavi
22 ARALIK 2022
Değer verdiğin kişinin beş para etmediğini ne zaman fark ettin?

#DeliMavi
22 ARALIK 2022
Verdiğim değere değmediğini aynı şekilde değer görmediğimde anlıyorum. Biraz zaman alıyor ama sonuç itibari ile öğreniyoruz. Hani maskeler bir gün düşer, istesekte istemesekte. Ve şu zamanda verdiğimiz değere değecek insan sayısı gerçekten çok az.
24 ocak 2019 ta farkettim ve hayatıma kara bir leke olarak kaldı. Bir kızı çok sevdim tek taraflı platonik utangaç ve çekingendim. Kendime vermediğim değeri ona verdim kendime ayırmadığım zamanı ona ayırdım derslerine ödevlerine a dan z ye herşeyine destek ve iskelet oldum. Benim onu sevdiğimi de biliyordu ümit vererek yanında tuttu duygularımı suistimal etti. Sonrasında ne mi oldu gözlerimin içine bakarak sevgili yaptı onun gözünde hep 3. sınıf bir insan basit bir erkek olarak durduğumu da biliyordum gerek bakışlarından gerek tavırlarından ama ona belli etmedim hesapta sormadım hiç bir zaman beni çöpe attı dönüp arkasına bile bakmadı çöpe girdimi rüzgar savurdu mu diye sonuçları çok ağır oldu kötü bir üniversite hayatı acıyan kalbim ve üzülen ölü gibi birini bıraktı. Hayattan nefret ettirdi doğduğum güne lanet ettirdi. Sevgiye ve aşka olan inancımı yitirmeme neden oldu (Allah aşkı ve inancı hariç) keşke 5 para etse benim gözümde 1 kuruş kadar değeri artık yok bence soruda 5 para değil de 1 kuruş yazsaydın süper olurdu. Sağlıcakla kal
Kimseye güvenmemek gerektiğini anladım. çünkü insanlar maalesef güven ve sadakati bilmiyorlar. ne kadar iyi davranırsak o kadar bu iyi niyeti suistimal ediyorlar. o yüzden herkese hak ettiği gibi davranmak çok önemlidir benim için. gerçek bir arkadaş zaten verdiğiniz değerin çok daha fazlasını size verir çünkü vefalıdır. ama vefa kelimesini bile bilmeyen insanlara çok değer verdiğimiz zaman böyle oluyor. bu özellikle günümüzde çok var hangi insana değer verirsek her zaman o değeri hiçe sayıyorlar işin komik kısmı değer vermeyen insanlara gidiyorlar bunun yerine. o yüzden değeri fazla gelen insanlara değer verip hak etmeyen insanlara değer verilmemelidir.
Cevap
19Cevap
Birine verdiğim değerin haddinden fazla olduğunu ve buna değmediğini farkedince.
Yaşanılarak öğrenilen bir durum kimse ben bu insana haddinden fazla değer veriyorum demez. Bunu demeye başladığım an kafamda bitmiştir. Verdiğimiz değerin fazla olduğunu, aslında bunu haketmediğini görmeye başlayınca anlıyoruz...
Mutsuzlugumu bile bile umursamadiginda
Kendilerini belli ediyorlar o noktada
Nefes alamadığım zaman hissettim. Böyle gökten geldi birisi sanki başımda şimşek çaktı bedenimde karıncanmalar hissettim. Yanaklarım pembeleşti yarım saat felan titrediğimi hatırlıyorum. Acı çekmenin üzülmenin kendi bedenime ne kadar zarar verdiğini öğrendim. Ailende olsa yalnız olduğumu kimsem olmadığı öğrendiğim gün kimsenin benden kendimden daha kıymetli olmaması gerektiğini öğrendim. Öğrendim ki size gerçekten değer veren insanla sohbet ederken yorulmuyorsunuz. Nefesimi değmeyen insanlar için yormamam gerektiğini biliyorum.
Yani hepimizin hayatında iyisi de oluyor, kötüsü de.. Kimse için bu kadar kötü yorumlar yapmak istemem ya da yüzüne eder sonra hakkında böyle konuşur ve keserim. Ucuz insanlar tanımak gerekir ki kalitelilerin değerini anlayalım, ben olaylara bu açıdan bakmayı severim.. Kişiliği oturmamış, yediği kaba tüküren, sınırını ve haddini bilmeyen, diliyle seven ama ilk fırsatta satan ve karalayan insanlardan olabildiğince uzağım, he ağzının payını isteyen olursa da tam ortasına yapıştırıyorum o da ayrı konu.. Keyifli akşamlar..
deger veriyorsam gecici bir nedenden ötürü degilde kalici birseyden ötürü veririm dünya ve icindekilere bakis axci prensibim de kalicilik ve ebdiyet üzerinedir anlik zevklerden cok bu yüzden insanlarda deger verdigim özelligin Takva oldugunu söylüyorum benim dünyayi görme bicimim bu yönde diger türlüsünün ise insana hüzün aci ve hayal kirikligi getirdigini biliyorum benim fikrim bu yönde iyi günler
Bu soru üzer be 🥹
Yaptıklarımı hiçe saydığı an
Kabul edip hiç sayıyor bir de öyle düşün 😂😂
Başıma geldi cok iyi biliyorum. Neyse allah işini gücünü rast getirsin be abla
Mezara gömdüm kurtuldum, sildim uğraşamam boş insanlarla...
Toy zamanlarımda, sevdiklerimi kendim gibi gördüğüm için, onlarda ki olumsuz tarafları farketmem geç olabiliyordu. Ama yıllar geçtikçe insanları daha çabuk farketmeye başladım.
Konuşmaya başladıktan 4 ay sonra 3 ay idare ettim sonra kendi gitti zaten daha doğrusu beni biri ile aldatmış sonra beni aldattığı çocuğu başka birisi ile aldatmış bunları benden gizli tutuyordu ben öğrenince de hayatından çıkardı bende okuduğu üniversitede rezil ettim ki yapmakta haklıyım ardından o çocuklara da anlattım şimdi yalvarıyor bana udjdjdje
Farkina varali coook uzun zmn oldu da...
Aahhh iste, bu laftan anlamaz kalp yok mu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Çok şükür öyle bir şey yaşamadım. Ama eğer değer verdiğim kişi beş para etmiyor olsaydı da ben muhtemelen anlamazdım.
Senin için hiç bir şey yapmadiginda. Sen kendinden kendini veriyorsun ama o kişi kılını bile kipirdatmiyor. Acı verici
1 kere oldu onda da baya çok zaman sora anladım erken anlayını tebrik ederim bn geç anladım
Kısa sürede anladım ama elimde kalan sevgimle nerelere gideyim ne yapayım diye kalakaldım.
Kimseye beş para etmezsin diyemem.
Herşeyi kabullendigim zaman. Onu haklayan iç sesimi susturdugumda.
Yerini yadırgadığında anladım. Düşündüm ve ne kadar aptalca yaklaşmışım meğerse dedim.
Esyalarimi caldiginda
Yok artık.
Geçmiş olsun
Karşılığını alamayınca.
Peki siz
Bana güvenmediğini söylediğinde.
Herkes öldürür sevdiğini yigen
Evet öldürmek gerekiyor.
Arkadaşım sevgilisi için beni satınca anladım
Ayrılınca anladım
kalpsizliğini görünce
Paranın değeri düşünce
Bir ay olmadi galiba :)
Anladim daa geç olduu
Aptal aptal hareketlerini görünce..
Kendilerini belli ediyorlar
İş işten geçtikten sonra
Birkaç yıl sonra
Enflasyon yükselince.
Anında belli ediyorlar kendilerini
30 yaşıma girdiğim gün anladım...
Hemen anlaşılır da salağa yatmışlığım vardır.
Ne kadar güzel düşündüğümü 😀 çokmu egoluyum nedir
10 kere ver, 1 kere verme tepkisinden anlarsın
Benden maddi istekleri olduğunda
Değer verdiğin kişiye göre değişir durum
Kendimi sorguladigimda
Basindan beri 😅
Beni sevmek için çaba sarfetmediginde
Güvenimi kırdığında
Hal ve hareketinden
3 yıl sonra 🥲😞
2 hafta önce
15 yaşında...