Gizli Üye(36-45)+1 yılEic deki yorumlara katkı olarak yazmak istedim. İki kuzenim var ikiside tipci biri bitirdi diğeri hala okuyor ama kalma uzatma vs değil yas farkı var. Bitiren ünlü bir Dr. Olacak o belli soysal hayatini tüm eğitim hayati boyunca sıfıra indirgeyerek yaşadı diyebilirim. Diğeri ise fazlasıyla uçarı bir hayat yaşıyor geziyor sevgili yapıyor falan falan. Ama o da derslerinde oldukça başarılı.. Bense muhendisim ve oldukça dolu dolu yaşarım hayatımı derslerimde de basariliydim isimde de basariliyim. Geleceğim nokta şu bitiren kuzenim zaman zaman pismanliklarini dile getirir. Kendimi çok kaptirdim der bazen çünkü hep hayati boyunca birinci veya ikinci olmuştur. Üçüncülüğü bile yok.. Ama hayatinin bazı kesimlerinde aktif olsaymisim keşke der. Ben herşeyi ayni anda yapabilecek potansiyelimiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü kapasitemiz arttıkça işler rayına oturuyor zaten. Alinmayin ama birazda kapasite meselesi. Heleki ülkemizdeki sınav sisteminde tip kazanmak dershane ve özel derse güzel bir yatırım yapan herkesin yapabileceği bir durum. Çünkü sistem boktan ve soru kalıplarını ezberleyerek de isin içinden cikilabiliyor. O anlatılan derslerde çoğunun kalması azının diploma alması direk bu sınav sistemiyle alakalı. Kapasitesi olan birisi her durumda özel hayatına zaman ayırabilir. Çok dagitirsa En fazla bir yıl okul uzatır o da yaşadığı sosyal hayata fazlasıyla değer. Tabi bu kapasitesi olan için bir varsayım. Kapasite yoksa mecbur kitaba gömülecek hatta gömüldüğü halde isin içinden çıkamayacaktir. Tıpkı mühendislikte olduğu gibi bizim sınıf birincimizle üçüncümüz öğrenci tabiriyle inek otesiydi ama ikinci ayni zamanda ev arkadaşım gerektiği zaman gerektiği kadar çalışırdı hatta benle dalga geçerdi ben ortalarda bitirdim ve ondan daha fazla çalışırdım. Yani inek değildim sadece ondan daha fazla çalışırdım. Anliycan şu ki eğer kapasitene guvenmiyorsan bir gün 70 yaşına geldiğinde hatırlamak istemiycegin bir 6 yıl geçir. Ha ben kiviririm her türlü diyorsan hayati kaçırma.
01 Yorumla
Soran+1 yılKiviramam
En İyi Cevaplar
Tıp 3 ten önce bu konularla ne dışarda ne okulda ilgin olmasın , zira tıp seçmekle hayatını sağlık öğrenimine kısıtlayan da sendin ve araya girecek duygusal ruzgarlar derslerini değil 1 dersini bile çökertse sınıf tekrar etmek zorunda kalırsın.
Bu bölüm acımasızdır , cepte keklik olarak görmemelisin ve dikkatini bu 3 sınıfta dağıtmamalısın. Yaşının etkisi altında olduğunu aslında sen de biliyorsun ama , bu konuda 2 karpuz bir koltuğa sığmaz. Tam göçersen o zaman bunu kendine ve çevrene izahta da çok güçlük çekersin, o da dünyada tek değil... Sonra bim de kasaya geçerek iş dünyasına devam etmek zorunda kalan üniversite terk değil tıp terk biri de olabilirsin.. Yorumun acımasız görünse de , bu kısıtlamaları zaten tıp seçerken ve bunun için çalışırken sen belirlemiştin , şimdi seçim senin . Ya amacın ya hormonların2925 Yorumla
Soran+1 yılAnladim :(
- +1 yıl
Yaşadığın koşulları , latince yığınla kitabı , hocalar ve diğer öğrencileri , yüklendiğin sorumlulukları yaşayarak görüyorsun zaten. Daha 1 ci sınıftasın ve öğrencilerin hata yaptıkları en tehlikeli aşamadasın. 2ci sınıf zaten 1de öğrendiklerinin fiilen görülmesi ile yüklü ve başını kaşıyacak zamanı bırak 24 + 8 saate ihtiyacın varken ve bunlarda ipin ucunu kaçırmaman gerektiğini de düşünürsen , 3cü sınfın sonundan önce bunlar ayağını bükecek konular olur. Hiç birşeye karşı değilim , arkadaşların yorumlarına da katılmıyorum ( sınıf maaş farkı vs vs ) ancak , önce senin bir Dr çıkıp ayaklarının üstüne doğrulman gerek.
Çok erken işler bunlar, 2ci dönemin derslerini şimdiden siteden bak istersen, sonra dr mantığını kullan , ne zaman olacak nasıl olacak bu işler diye.. Herşeyin yeri ve zamanı var
Soran+1 yılÇok güzel konuştunuz
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum
- +1 yıl
Yolun açık olsun , başarılar diliyorum. Eleştiri de gelecektir sözlerime ama , benim sana işaret etmek istediğim ; gelecekte bir bebeğin hayatını kurtarmak mı ya da bir kasanın açığını kurtarmak mı senin hedefin? Bim de demiyorum ama hayata dair radikal değişimlerin adımları bu günlerde atılıyor.
Sen bir doktor adayısın , bunun üstünlük ya da altlığı değil ; sonunda yapacağın hizmetin ne olacağını düşünmen en doğrusu.
Spinal kord'da operasyon kararı alacakken face'ni kapatmanı istemesini değerlendirmen sadece kafanı karıştırır , bu basit bir örnek olsa da aradaki ciddi fark budur. Sence kim önemli? Bence bıçağın altında canını sana teslim eden bebek daha önemli.. Sen ne dersin? - +1 yıl
@cems34 sorum size.. Yarın bu kıza bir şey olsa.. Yaşamadığı duygular için hesabını kim verecek? İnsanız ve en önemli şeylerimiz sağlık ve zaman.. hangisini geri getirebilirsiniz.. Konuşmanız ve açıklamalarınız mantıklı geliyor okuyunca ama.. Böyle bir kısıtlama içine sokamazsınız bu kişiyi.. Bunu yaşayan tek kişi o değil.. O sadece hayatına müdahale ettirmesin yeter.
- +1 yıl
çok doğru doğru konuşmussunuz sudec duygulurlu olmaz mantıkta koymak gerekli acı gerçekler.
- +1 yıl
@samcro1 öncelikle kimseyi kısıtlama içine sokmuyorum , dikkat edersen seçim önerdim. Kısıtlama derken, bu bizim birinci sınıftan itibaren yüzü beyaz ama kendisi ateşten bir gömlektir, giyen bilir tadını da acısını da.. Yaşanamayan duygular derken , bizler kendi duygularımıza zincir vurduktan sonra bize gelenlerin yaşaması gereken analık babalık gençlik çocukluk ya da farklı bir sürü duyguları yaşayabilmesine adarız öğrenimimizi de hayatımızı da. Kimi mühendis olur toplum için baraj yapar adını bilmediği çocukları toprakları suya doyurur kimi doktor olur , insanı kanserin elinden çeker alır, evladına annesi ile yaşanması gereken duyguları verir , öğretmen olur hoca olur bahçesinde yüzlerce çocuğun koştuğu okulda öğrencilerine yol bilgi gelecek gösteren olur ki bunlar zor mesleklerdir ama farkları yoktur. Önce bilim, sonra insan sonra ben... Tıplı bir mum gibi..
Hiç bir duygu yaşanamaz değildir , sadece sırası ve zamanı olmalıdır. İki otobanda yürüyen bir araba bariyere girer - +1 yıl
Söylediklerinize yine katılıyorum aksi bir durumu savunmuyorum.. Siz kendiniz de söylüyorsunuz her şeyin yeri ve zamanı var diye şu an tam zamanı ve sırasıysa bunu bilebilir miyiz? Ben hayatında ne olursa olsun her şeyin yaşanmasından yanayım. Bir şeylere engel olmaya çalışmak patlamış bota yama yapmak gibi olduğunu düşünüyorum.. Tekrar 19 yaşında olmayacak bu arkadaş.. bu dünyada her şey idare edilir işini bildikten sonra.. Bilimiyle uğraşıp insanları kurtarırken kendine de zaman ayırabilir.. Arkadaşa tavsiyem yarın pişman olabileceğin bir şeyi yapma derim..
- +1 yıl
@cems34 içimi kararttın abi ya 2. sınıf okadar mı zor ben daha bu sene zorlanıyorken:(
- +1 yıl
@Samcro1 , okul kazanan herkes o okulu bitirmiyor, 6 sınıfın sonunda 4 te 1 i diploma alıyor ve ara sınıflarda dökülmelerin ayrılmaların nedeni, odaklanmayı karıştıran ve her zaman da özel dünyadan gelen darbeler. Bunun sevgili olması şart değil , aile ya da yaşam şartları veya ortama uyum, mesleğin ağır noktalarını kaldıramama vs vs bir sürü şey sayılabiliyor. Hem devlet hem aile bu eğitime çok büyük yatırım yaparken öğrenci de bu işi ben bitiririm derken , aşk meşk konularına kafadan girmenin kimseye yararı olmaz. Sadece girilen yolun farkında olmak gerektiğini , liseden çok farklı ve çok çabuk dökülme olabilen bir dalda olduğunu hatırlattım sorana.. Gastronomi gibi , sıkıldım yarın yemek yaparım tarzı bir dal değil bu, yarın değil dakikaların önemi olan bir dal , soruyu yap ve geç ya da yapama ve seneye gel tek ders için , yaş olsun 20 sınıf 1.
Bimdeki gence öykünerek ve koruyarak cevap verseniz de , şu an ortada zaten kimse yok , zaman da yok bu işlere , soran biliyor bunu. - +1 yıl
@cems34 harfi harfine katılıyorum...
- +1 yıl
@cems34 Ben kimseye öykünmüyorum umrumda da değil şahsen bimde kasiyer vs. başka bir şey olması.. Soran net olsaydı buraya bu soruyu yazmazdı. Benim burada size karşı yazmamın sebebi etkileyici ve tecrübenize dayanarak yazdıklarınıza karşı farklı bir bakış açısı sağlamak. Umarım soran kendi hayatı ve karşısındaki insan için en hayırlı şeyi yapar..
Soran+1 yıl@samcro1 netlikten kasit?
Soran+1 yılAnladim
- +1 yıl
@TrypanosomaZ , 2ci sını fiilen dayanıklılık testi'dir. Disseksiyon dersinde kadavrayı hocanın istediği bölgeyi hatasız açmak için bisturiyi eline aldığında , o derinin kesilme cızırtısı çoğu öğrenciyi kaçırır, dayanamayan kusan bayılan olur. Kaldı ki , bunu bir de hayat kurtarmak için canlı biri üzerinde yapmak ve hatasız olmak zorundasın.
Bu konularda doğuştan gelen bir şey yok , tüm yetenek ya da yeteneksizlikler bu günlerde edinilir. Ya kurtaramayan doktor olur ya da kurtaran ve ona göre de mesleğinin akı ya da karası olur. Maaşın ya da başka neyin önemi var ki ; yaptığı baraj yıkılıp gönülleri ardındaki sele kaptırdıktan sonra insanların , birşeyin kaçtığı yok, ancak enerjiyi bölmenin sonra fotokopiden ders çalışanlardan olmamanın önemi çok büyük.
Evet , fotokopi dersle sınıf geçen de oluyor , kopya ile de.. Peki masada ne yapacak bu doktor? Ne uğruna bu gerileme? Bütün hocalar da bunun farkına varır ve kendini topla çunki biz seni toplamayız der. Bu dal böyle..
Soran+1 yılCok dogru
- +1 yıl
@cems34 hocam öncelikle siz doktor degil keske edebiyatçı olsaymışsınız :) bu yola baş koyduktan sonra geri dönüşü yok gereği neyse sonuna kadar gideceğiz değerli bilgileriniz için sağolun.
- +1 yıl
@TrypanosomaZ , söz uçar yazı kalır, umarım yolunuzda zayıf da olsa bir mum ışığı olur da arada bu hocayı hatırlarsınız , size edebi den çok mesleki yararım oldu ise ne mutlu... Değerli gizli soran , eic seçtiğin için de ayrıca teşekkür ederim.
Konun aslında biriyle ilgili değildi , çoğu kişi böyle algıladı. Konu aslında sen ile doğal duyguların arasındaki çekişmeydi ki , sanırım yeterince açıklama ya da yorum geldi.
Gayri sen bilirsin diyelim , konu bitsin :)
Başarılarınızı istiyorum zira , gelecekte sizler o hastaların acılarını dindireceksiniz ; her ne kadar bugünlerde kendi acılarınıza yokluk ve yoksunluklar ile seçmek zorundalıklarına ekmek bansanız da bu yol böyle..
TUS da görüşelim :) - +1 yıl
@cems34 inşallah hocam :) ayrıca sitede böyle kaliteli birinin olması beni hayli şaşırttı :)
- +1 yıl
Hocam ikisini de seçebilirsin. Amacın + hormonların. Ablam gibi...
Ama altında ezilir misin o da ayrı konu, çetin bir süreç olur... - +1 yıl
Esas sevgili ve sevgisi, eskiden bu vb. insanlar sayı bazında 2-4 arası çıkabiliyordu hayırlı işlere aracılık yapanlar ve dürüst insanların çok olup yetiştirilmesi vesilesiyle...
Şimdiyse 1 kişi çıkarsa ne alapara kazanılır, tabiki tıp okuması hanfendinin maddiyatı öne aldığı anlamına gelmez. meslek, ne derece öenmeli ve makamsal olursa olsun eve getirilmez vede evde geçmez eşiyle uyum adına olmazsa olmaz değildir !!!
Dertleşmek, günlük yaşanılanları anlatmak adına bahsedilebilir ama hergün değil... vede zamanla eş bu vb. paylaşımları az çok idrak eder bilgili eşin açıklamaları vesilesiyle :) doktorlarında branşlarına göre evlilik hayatları mutsuz sıkıcı ve gergin geçmesi vb. olaylarda olmaktadır... meslek farklılığı bir tarafıda denge sağlayıcı yapabilir... ruh eşini bulamadıysan ve yanlızsan dünya senin olsa ne olur maddi olarak?
Açıklamanız ideal, cems34 ancak görünmeyen yüzü, ve geniş kapsamlı ele alarak ve objektif bakmalısınız. hormanlarla konu ( . ) 'lanmaz.
+1 yıldoktor ablandan tavsiye denk kültürde ve eğitim seviyesinde bir insan bulmaya çalış. ilk başlarda aşkın verdiği heyecanla önemsemezsin, olur dersin ama cicim ayları dedikleri zamanlar geçince sorunlar ortaya çıkar. senin ortamların, iletişim kurduğun insanlar çok farklı olacak. bu başka insanları aşağılamakla alakası yok. benim babam da ilkokul mezunu ama gerçekler de var. ayrıca ekonomik seviyeniz de çok farklı olacak. sen alanına göre eve ayda 7 bin 10 bin 15 bin getirip de o asgari ücretle çalıştığı vakit kendini ezik hissedecek. erkek milleti para konusunda pek gururlu olur. eğer evlilik derecesinde ciddi görüyorsan dediklerime iyi kulak as.
eğer sadece gelip geçici birşeyse de tıp eğitimi zorlu bir süreçtir. bir mühendis, öğretmen, asker, polis değilsindir. bu işin mesaisi emekliliği yoktur. o yüzden konsantrasyonunu çalacak işlere bence çok girişme. çünkü duygusal dalgalanmalar motivasyonunu çalabilir. hele ki önünde tus denen bir dağ var ve istediğin bölüm nedir bilemem ama bunu aşmak öyle kolay değil. umarım herşey güzel olur senin için genç meslektaşım..23 Yorumla- +1 yıl
hekimlik eğitiminin de nasıl bir süreç olduğunu yaşamayan bilmez. meslekleri sidik yarışına sokmak cahillik olur. eğer öyle düşünürsek inşaat çalışan ameleler her gün kum karıyorlar, sırtlarında kilolarca torbalar taşıyorlar. bazı mesleklerle kıyaslamamın sebebi tıp eğitiminin aslında ömür boyu devam ettiğiyle alakalı. çünkü hekim her daim donanımlı ve bilgili olmak zorunda. bilginin de sınırı yoktur.
Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. Bak insan ayırt etmem ama arada uçurumlar varsa dur derim heleki bir erkek bir kadının altında ezilmeyi sevmez bu durumu gurur yaparsa başka şeylerde senden üstün olmaya çalışır ailelerde önemli aileler arasındada uçurum varsa 2 gün geçer sen doktor olursun o kasiyer ailesine gittiğinizde istenmeyen olursun ve senin ailende onu istemez şimdi sevgili iken birbirinizi gördüğünüz vakitler sınırlı konuşmalar sohbet sınırlı ama evlenince eve gelince konuşacak 2 laf bulamazsanız ortak noktaların olmadığını farkedince orada sıkıntı başlar
02 Yorumla
Soran+1 yılSevgiki degiliz derdimi anlamissin su asagidaki kiza da biri anlatsin kendi capinda konusuyor orda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
+1 yılOlurmu öyle şey, tersini düşün. Bir doktora ya da tıp mezunu birine aşıksın. Küçümsenmek ve başlamadan bitirmesinimi isterdin yoksa seni her konumunla kabullenmesinimi. Okumayan ve mesleğinde ne kadar uğraşsada ya da uğraşmasada çizgiden öteye geçemeyen çok insan var. Herkes herkesi dışlasa idi bu işler gözü yüksekliğe bakıyor olurdu ki konumu çok güzel beş para etmez kişiler dolu memleket. İyi düşün. Değen biri ise bence herkesi boşver. kendin için geldin dünyaya. Millet ne der düşüncesi kendini değerli görmediğin kanısına vardırır. sen ve düşüncelerinden ötesini önemseme
111 Yorumla
Soran+1 yılBen onu kabulleniyorum ama o kompleks yapar ve yurumez derdim bu
- +1 yıl
niye kompleks yapsın ki. O komplekse sokmaz isen gurur yapmaz canım merak etme aksine senin onu her halinle kabullenmen. onu buna yaşayarak göstermen gerek. Aklı kıt değilse zaten gurur yapmaz :D :D
Soran+1 yılBenle bitse sıkıntı degil canim. bunun esi dostu akrabasi var hic mi biri demiyecek
- +1 yıl
canım bence sen fazla abartıyorsun. çevremde bu tarz durumu yaşayan çok kişi var çevreyi takmıyorlar bile. çevrede işi gücü bırakıp onlarla meşgul olmuyor bir saatden sonra. herkesin işi gücü var. En fazla 2 gün laf ederler sonrası onları alakadar bile etmez. en güzel cevabı siz verirsiniz onlara bir çift söz ile. Ben olsam derdim konumun ne ki konumu eleştiriyorsun. O çocugun bence senin desteğin ile ilerlemesi önemli. Millete kalsa iki günde boşatır bu durumda olanları. Malum millet
Soran+1 yılEvlendikten sonra her konuyu ezmeye bağlar sen cok biliyosun zaten der ben bunlara bizzat tanik oldum bana degil tabikide
- +1 yıl
Bunları en başında konuş. Emin ol akıllı biri bunu en başında konuşan bir kıza tepki vermek yerine akıllıca kararını düşüncesini söyler. zaten akıllı değil ise bunu belli eder sana konuşurken. sende bunu anladıgında vazgeçÇünki yapacağın fedakarlık öfke olmamalı ilerde onun tarafından
Soran+1 yılAnladim
- +1 yıl
Onu komplekse sokabilecek tek bir kişi var; o da sizsiniz. Başkasının ne dediği önemli değil. İster sizin yakınlarınız, ister onun yakınları ona laf sokmaya çalışsın, gelişine çakacaksınız ağzına en ağır sert sözleri, susup kalacaklar kedi gibi. Değer verdiğiniz insana sahip çıkacaksınız. O da sizle arasındaki bu kazanç farkının önemli olmadığını, ona ne kadar değer verdiğinizi görecek ve kompleks yapmayacaktır hiç. Ben hayat arkadaşıma babam dahi olsa laf söyletmem! Özellikle de toplumda!
Bu arada @yagmurunkizi126 ağzınıza sağlık. - +1 yıl
teşekkürler sizlerinde ağzına sağlık. Doğrusuda bu zaten
Soran+1 yılOyle diyosunuz da bana mesaj atti ben daha tek kelime etmeden kendi yapti şu an bu durumu taksiysa ileri gitmezz
- +1 yıl
ben dikkat edersen akıllı ise takmaz bunu dedim. Demekki değilmiş. konuş sen onunla bence. olmuyorsa olmuyordur hepsi bu.
Ne yazık ki toplumumuzda aşkın önüne geçen şeyler var.. Aşkın önüne de demeyelim ikiniz aynı ortama girseniz sana sorsalar napıyorsun diye tıpta okuyorum diyeceksin. Aynı soruyu ona sorunca utanacak illaki ve bir zaman sonra gerçekten katlanılası bir durum olmaz, yapamazsınız, izin vermezler buna.. Üzgünüm ama başlamadan bitmesi bence en doğrusu. Şimdi burada çok yazan olur gerçek aşkın önüne geçemez hiçbir şey falan diye ama bence Türkiye de o hesaplar öyle olmuyor. Bir kere en başta ilerde ciddileşek olsa bence ailen karışır bu duruma. Yine de Allah yardımcın olsun kardeşim hayırlısı olsun hakkında ben sadece sana kardeş gözüyle dile getirdim dinlersin dinlemezsin doğrudur yanlıştır bilemem ama biz burdayız her zaman yanındayız sor cevaplayalım sen de rahatla biz de :))
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim burada insanlar lafi neresinden anlasam diye evirip ceviriyor
çok yargılamışlar gerçekten seni bende tıp okuyorum başıma gelebilir bir arkadaşta demiş davul bile dengi dengine türkiyedeki işsiz oranını düşün bu çocuğun senin kadar ya da sana yakın kazanabilmesi için ne kadar büyük bir şans gerekiyor kimse bunun farkında değil galiba. Sen onun önüne bilmem kaç bin lira para koyarken o asgari ücretle çalışıyor olucak başka bir yeteneği yoksa hep küçük görcek kendini senden. Hep bir sıkıntı çıkıcak bir evlilikte erkeğin kendini üstün görmesi her zaman önemlidir bence. Bence çok geç olmadan soğut kendinden hem onu üzersin hem üzülürsün. Yanlış anlama yürümez demiyorum ama hep aranızda bir sıkıntı olucaktır. Seni çok seviyorsa girsin üniversite sınavına kazansın okusun bir yer benim tanıdığım çok kişi var öyle
01 Yorumla
Soran+1 yılSecmeseydim eic secerdim seni
+1 yılBir Bilgisayar Mühendisi adayı olarak toplumsal sınıf farklılıkları yaratanlara acayip öfkeliyim, tahammülsüzüm, hatta küfürbazım. Hayatınız para olmuş, gurur olmuş. Sonra mutluluk arıyorsunuz. Arayın, sittin sene de arasanız bulamayacaksınız hiçbir şeyi!
Bu olayın tersi yaşansa eminim hiçbir sorun olmaz. Sonra da kadın erkek eşittir. Has... n gidin oradan! Ben böyle düzenin ve toplumun ta..!
Lafım soruyu sorana değil, toplumun zihniyetinedir. Kırın artık şu aptal zincirlerinizi, kırın!42 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim.
- +1 yıl
Alkışlıyorum seni üstad..
Gizli Üye(30-35)+1 yılaçıkça düşüncelerimi yazıyorum bence karşındakine güvenip güvenemeyeceğinden emin ol önce tıp okumak kolay değil parlak bir geleceğin olacak sonuçta ve şunu unutma 24 yaşındaki biri eğer hiç üni bitirmediyse şu saatten sonra düzenli bir işi olmayacak biri demektir.
güven konusundan kastım ise herkes gururlu değildir belki de adam sırf senin geleceğin iyi diye evlenmek bile isteyecek ileride elalem ne derse desin der belki belli mi olur.
valla benim bildiğim hiçbir erkek sevgilisi tıp okurken kendisi bu denli aykırı olsa ilişkiye başlamak bile istemez, başlamışsa bile hep kendini ezik hisseder. öyle bir izlenim hiç yoksa onda uzak dur bence.
ama illa olumsuzluk var demiyorum. ve her şeyden önce kendi fikirlerini, izlenimlerini değerlendir. fakat çok gençsin kendini hemen kaptırmaya meyillisin dikkat et.21 Yorumla
Soran+1 yılAnladim cok güzel konuştunuz
Aşk İlişkileri konusunda 808 cevap paylaştı. Mesele etiketse yanıma kimse yaklaşamaz bayanlarda o zaman.
Aaaa bizim çocuk TMF Yarış Pilotu kızda doktor "muş" diye düşünürsen bu işin sonu yok. Milletin ne dediğine ne bakıyorsun sen. Her gördüğünde kalbin atıyorsa zaten aşk vardır. Ama her gördüğünde kalbin atmayı bırakmışsa zaten böyle sorulara gerek kalmayacaktır. Pistte ne hatunlar gördüm inan böyle yanında yatmaya kıyamassın ateş gibiler :) Aldıkları da 8.000 TL 9.000 TL civarı vardır. Ben tutup anne buda benim sevgilim diyemem böyle düşün. Ama x mesleğinde düzgün olan kişiyi karşısına çıkarsam hemen onaylarlar. Anlamışsındır umarım demek istediğimi.00 Yorumla
+1 yılAranızda çok buyuk bir sınıf farkı olacak. Şimdilik bir sorun gibi gelmez ama bir yere gittiğinizde ya da bir şeyler yapmak istediğiniz de daha geri kafalı dusunecektir. Tıp çok yüksek bir bolum. İleride çok ezilir senin altında
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle dusundum kendimden degil oyle olsa ay bimde calisiyo ezik derdim insanlar gelmis bana sen cocugu kucumsuyosun diyo ben onun toplumda kucumsenmesinden korkuyorum bir akrabam dese sen niye okumadin bak kiz tip okuyo diye ne cevap verecek?
+1 yılNeden başkasını önemsiyorsunuz ki? Sen kasiyer olmassan o olmassa ben olmazsam fırıncı olamazsa çöpçü olmaz kim olacak? Nasıl dönecek bu dünya? Saçmalamayın arkadaşlar seviyorsanız milleti boşverin hayatınızı yaşayın. Millet aradığı aşkı bulamıyor siz bu yüzden bırakmak istiyorsunuz şaka gibisiniz.
12 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık!
Kimin ne düşündüğünün ne önemi var ki gerçekten? İnsan mutluluğunun peşinden koşmalı. Zorlukların üstesinden birlikte gelmeli. Toplum da onların mutluluğunu görüp bundan feyz almalı. Aileye kimin ne katkı sağladığı kimi ırgalar yahu!
Erkek doktor, kadın ev hanımı olsa kimse çıkıp da davul bile dengi dengine demez. Ama tersi olunca kızlarımız kasiyer çocuğu, fırıncı çocuğu, çöpçü çoğu sevmezler, başlamadan bitir derler. Sen doktorsun, senin eşin makam sahibi fiyakalı biri olmalı, derler. İki yüzlü yavş. klar sizi!
Emin olduğum bir şey var; bunu diyenler ömrü billah mutlu olamayacaklar. Hep daha azıyla yetinecekler. Olması gereken de bu zaten! - +1 yıl
@meczup-adam Aynen öyle.
Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı. Aşkta etiket olayına karşıyım. Ama ileride bir arkadaş ya da davet grubuna girdiğinizde meslekleriniz sorulacaktır. Gerisini sen düşün. Dünyada olsa belki normal karşılanır ama ülkemizde mesleklere göre tercih yapılıyor maalesef.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe yapayim ya cok düşünüyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılben sevgili ya da eşlerin kültür, statü, eğitim, kariyer her konuda denk olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bu ilerde sorun olabiliyor çevremizde çok görüyoruz. Bayanın statüsü ve kazancı daha iyiyse adam bazen komplekse kapılıp kendini üzebiliyor ya da tam tersi adam çok kazanıyorsa eşini yerebiliyor Ben de bu düşüncelerden dolayı bitirdim. Ama herkesin tercihleri ve kararları kendine
10 YorumlaO değilde bence sen farklı bir gözle görülürsün. Düşün onunla biryere gittiğinde, ben doktorum oda bimde kasiyer dediğini düşün, birde o soruyu soran kişinin yüzündeki ifadeyi. Bu çok önemli değil diyebilirsin. haklıda olabilirsin ama evlendikten sonraki dönemlerde, dış görünümmüş, aşkmış hiç bir önemi kalmayacak ve önemsiz görülen birçok şey batmaya başlayacak. Senin en az kendin kadar kariyerli biriyle evlenmen gerekir. Buda mutluğun garantisi değil biliyorum ama başka şansın yok.
00 Yorumlageltat olsa belı alısverıs yaparken karsılasırdın ama doktor moktor oldugunda bımede gıtmezsın kı okadar fark var aranızda davul bıle dengı dengıne ve ayrıca tamamen karakter meselesı. ben sevıyosam maddı durumum ıyıse calısmasın zaten eglenelıp 3 gunluk hayatı beraber adam gıbı yasıyalım
00 Yorumla
+1 yılBende İngilizce öğretmenliği okuyorum oda tekstilde çalışıyo ilkokul terk ama zekasına hayranım. Tabi ben erkek o kız olduğu için pek önemli bir durum yok ama ilerde düşün eve büyük katkıyı yapan sen olurken onun az katkı yapması zoruna gider. Milletin ne diceğini boşver onun düşüncesi önemli. Tabi ilk başta ciddi düşünüyosa.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılmantikli cevap; sorunlar cikabilir, yani ailen bile buna iyi baknayabilir. kimin ailesi bakarki. cocugunu tipda okuy bimden birile olsun. yani ilerde bile aranizda sorun cikar maddi anlamda.
Kalpten cevap; seviyorsan herseyin ustesinden gelebilirsiniz. saygi oldugu surece o seni sen ona statusunuzla degil kalbinizin retmini yaristircaksiniz.
kalp me mantik mi sen karar ver00 Yorumla başlamadan bitirin bence erkek gururu denen bişey var toplumda rahatsız olur aşağılık kompleksine girer huzur olmaz bn deyim sana
29 Yorumla
Soran+1 yılBenim derdim de o millet gelmis kucumsuyorsun diyor
Soran+1 yılCansın
Soran+1 yılSağol ya bitanesin
Soran+1 yılGüvenmemek mi aa :)
Hep en az üni biri isterdim. Sevemem derdim. Ama aşık olunca meslek önemsiz oluyor. Ama şu da var ailemle tanıştıramadım arkadaşı. Kendime yakıştıramadım maslesef. İş ilerlemeden bırak derim...
20 Yorumla
+1 yılbakıyorumda ciddi bitir diyenler olmuş bencede bitir şimdiden böyle bir ayrıma giriyosun ne kadar ayıp ! eğer o efendi ve dürüstse namusuyla para kazanıyorsa yaptığı işin ne önemi var neden küçümsesinler?
21 Yorumla
Soran+1 yılO isler oyle olmuyor bizim burada
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa baskasını boşverin allah için bir anlayın şunu karsındakının insan oldugunu adam oldugunu bir farkına varın kasiyer diye ayrılcakmsın aşşağılık olarakmı göreceksin? yani şu soruyu sorman bile hata olmakla birlikte kendi kendine bunu düşünmüşsün zaten yani bence kendi haline üzül derim.
21 Yorumla
Soran+1 yılKasiyer olmak kotu bisey demiyorum ben
şimdileri çok zevkli olur senin için, biraz takılır heyecanlanırsınız birlikte, ancak ilerde bimci çocuk ezilebilir, şu anda öğrencisin aranızda uçurum yok, ama sen işe başladığında gidip kendine son model bir araba alacaksın, arkadaşların, çevren değişecek, senin kültürün ve hayata bakışın değişecek.. Başkası değil, farkına varmadan sen incitebilirsin çocuğu..
00 Yorumla19 yaşta olsa olsa 2. sınıfta falansınızdır. önünüzde 4 sene var. otursun çalışsın. bir yerlere gelsin. bimde müdür olunabiliyor sanırım 4 senede. ama tam bilmiyorum. insanlarla iyi geçinsin. bir sorun olmaz. ayrıca yanlış anlamayn ama odada milletle yalnız kalmayacaksınız. onunla kalacaksınız. kimseyi umursamayın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBaslamadan bitireyim mi?
Bu senin verecegin bir karar.
Fakat sana bir kac ornekleme seytanin avukatligini yapim
Evlendiniz ve senin almak istedigin ve esinin istemedigi birsey var ve ben kendi paramla alirim dersen,
ya da bir tanisma vs ne is yaptiginiz sorulunca vs
Ben herzaman diyorum yine soyleyim. Kadin erkekten daha cok para kazaniyorsa o evlilik fazla surmez :))00 Yorumla Böyle bir tartışma yaratarak en başta sen küçümsüyorsun. Hayat senin hayatın kimsenin yorum yapmasına izin verme. Belki şartlar onu sağladı ve onun geleceğide böyle şekillendi. İlerde sen bir kavga sinir anında bunu yüzüne vurmayacksan neden olmasın. Ki sinir anında eminim yaparsın
10 Yorumla
+1 yılSen bu kiyaslamayi yapiyorsan hic bulasma bu cocuga sen cunku kendini hep bir numara kendini yukarda hissediyorsun inan mimarlik ogrencisi felan olmasaydi da bunu dusuncektin. Bosver kizim sen doktor bak
14 Yorumla
Soran+1 yılO bunu kafaya takti bu yuzden sordum ok?
- +1 yıl
Takar tabi onemli olan senin bunu hissettirmemrndi bir kere bile dusunmemendi.
Soran+1 yılHissettirmedim canim tek kelime etmedim niye kafana gore kuruyosun ki
- +1 yıl
Kurmuyorum ben adami anlayarak konusuyorum. Bende biliyorum bu durumu merak etme yapan gereken basit arkadaslarindan ortamindan bahsetmek yerine hep onu konusucaksin onu ogrenxeksin ne seversin ne yaparsin gelecek veya simdiki planlarin ne ilk once onu tanimaya calis yucelt o zaten biliyor seni merqk etme asil sorunu hadi o doktor olucak ilerde ya ben? Dusuncesi..
+1 yılAyril harcama cocugu. Yarin doktor olup ise basladigin zaman begenmezsin cocugu. Daha cok uzulur. Ha yo ben o kadar temiz kanli yuksek iradeli bir kizim nolursa olsun severim vazgecmem diyosan ben onu bilmem.
12 Yorumla
Soran+1 yılSen bana ne demeye calisiyosun
- +1 yıl
O derece sevmek her yigidin harci degildir demek istiyorum.
Çevre etkisini bir yana bırakalım önemli olan senin ne hissedeceğin. Başhekimin eşin ne iş yapıyor soruna kasiyer cevabını verirken azıcık olsun bir burukluk hissedersen olmaz. Onu arkadaşlarının eşleriyle kendi beyninde bile olsa kıyaslarsan olmaz. Sen yapamazsın öyle olursa
00 YorumlaBence eic secmekle hata yapmışsın çünkü o sana senin neler istediği vermiyor kendi fikrini sana stmış. Ayrıca insanlarımız malesef çok acımasız ve cahil herşyi paragöz olarak aktıkları icin kimse sevmez bu gibi tipler. Kendine şunu sor acaba ben bimde çalışıyor olsam oda tıp okusa ve B'nden hoşlanıyor olsa benimle sevgli olurmuydu?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. İnsanların kariyeri sadece para, saygınlık içeriklidir.. Başka bir işe yaramıyor bu ibarelerde herşey demek değil. Diyelim sen bu cocukla evlendin sonra trafik kazası yaptınız sen meslegine devam edemez hale geldin o zamanda bimdeki yakışıklı delikanlı diyecekmi bu nasıl eş benim elim ayağım düzgün yakışıklıyım giderim var bu ise sakat kaldı yüzünede bakılmıyor off? :) desee ... Daha fazla devam etmek istemiyorum çünkü bazı insanlar için kariyer ilahtır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. canım aşk çok mucizevi bişi.. her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bişi.. ancak ne yazık ki davul bile dengi dengine demişler.. çok zorluk çeker çekersiniz
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi diyosun :( mesela hangi konuda
Kimse mesleğiyle üstün olmaz mesleğindeki alın teri kavramıyla üstün olur !
Eğer o alnının teriyle helaliyle çalmadan çırpmadan dolandırmadan kasiyerlikte gece gündüz çalışıp parasını kazanıyosa ayaklarının üstünde duruyosa alnı açık başı dik bu işte devam edebiliyosa senin doktorluğunun tıp bölümünün kat be kat ilerisidir214 Yorumla- +1 yıl
Vay be peri kızı sana gercekten helal olsun ya çok iyi cevaplama yapmış sin buradaki bütün bayanlara ornek olması gereken birisin ve suna inanki senin gibi düşünceli surda bir tane mantıklı kız yok bu soruyu soran kizin bence cevabını aldığını düşünüyorum ve çok fazlasıyla +1 değil +10.000 halk ettin;)
Soran+1 yılYa soruyu anla bir yorumlarimi oku sonra gel yorum yaz
Soran+1 yılHe öyledir soruyu bile anlamamis ya
- +1 yıl
okudum arkadaşım ben diyceğimi dedim parasını düzgün yollardan kazanıyosa isterse belediyede çöpçü olsun utanmazsın çünkü emek veriyodur çabalıyodur ve para kazanıyodur herkes öğretmen avukat mühendis olucak diye birşey yok öbür meslekler ne olucak o işlerimizi kim görücek öyle düşün o yüzden toplumda halkın yararına hizmet eden ama şerefiyle namusuyla hizmet eden her çalışan aslında manevi anlamda büyük bir mevki sahibidir
Soran+1 yılMesele onun bunu kafaya takmasi oyle bir kisi evlenince beter olacak durumumuz
- +1 yıl
neden beter olucak biliyo musun senin onu küçük görmen yüzünden bizim değil ! ben daha senin sevgilini hiç tanımadan bilmeden savunuyorum yanlış anlama sadece çalışması ve mesleği için sen daha soruda bim diye ekleme yaparak aslında çalıştığı yeri bile gözümüze gözümüze sokuyosun hani kasiyer ama bir de bim yani demek istiyosun sen zaten belli bir çizgidesin soruyu sorman bile hata
Soran+1 yılYa isine git hadi senle mi ugrascam lafı gediginden anlama ikile!!
Soran+1 yılInsan gibi sana dert anlattik karsidaki insan olsa!
Soran+1 yılKendini yazmissin buraya resmen
Soran+1 yılAyrim diyor ya insallah basina gelir o zaman gorursun ayrimi. bunun ayrimla alakasi olmadigini anlayamadiysan hala durma buralarda
- +1 yıl
bak canım ben iktisat okuyorum üniversitede tamam mı sevdiğim insan da tekstilde çalışıyo hemen hemen aynı durumdayız ben okulluyum o da işçi sınıfında ama ben onla gurur duyuyorum ben onun gibi çalışamam onun çalıştığı şartlarda yapamam ama o yıllarını bu işe vermiş lise okumuş en fazla ve sonra hayata atılmak zorunda kalmış ve yıllardır bu işi gece gündüz demeden maaşının azlığına çokluğuna bakmadan yapıyor bana da annem babam karşı çıktı biliyolardı hep bunu konuştular sen ilerde makam mevki sahibi olucan o altında ezilecek vs. ama ben hiç umursamıyorum o benim başarılarımla gurur duyar ben de onun eve getirdiği helal parayla ister 500 lira ister 5000 lira yeter ki bizim aramızdaki sevgi huzur bozulmasın ben elalemin lafında hiçbir zaman olmadım olmam onla konuşsun dursun benim sevgimde aşkımda eksilme oluyo mu olmuyo gerisi boooooşşşşş !
+1 yılTıpta okuyorsun ama kafanın içi bomboş.. İnsanların küçümsemesi senin içindeki sevgi duygusunu öldürüyorsa, kadavra ol şimdiden tıp tarihine bir faydan dokunsun... Ben insanların laflarına göre yaşamam. Kendim neysem oyum. Dinime küfreden müslüman olsa.. ! Şimdi her şey gösteriş. Kapitalizmin kölesi olmuş insanlar.. Ne sevmesini bilen, ne saymasını bilenler var.. Her şey sahte..
21 Yorumla
Soran+1 yılLafi neresinden anlayacagini sasirmissin
çocuğu da kendini de yakarsın sen alacaksın 10 bin maaş eee o ne alacak asgari ücretin iki katı maksimum. ekonomik yönden sıkışan erkek şiddet uygular bilgin olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılYapmaz o :((
Hiç başlama önce önemli değil gibi gözükür ama çok önemli bu farklılıklar sonradan problem olur çünkü aşkın gözü kördür ama bir gün biter yani aşkın kimyası böyle bigün biticek ve kör olan gözün açılıcak.. işte ozaman enaz problem yaşayan ilişkiler işi sevgiyle yürütebiliyo.. ama sizin durum çok umutsuz bence çünkü sosyal açıdan çok farklı konumda olcaksınız.. maddiyatı saymadım bile..
10 Yorumlabence etrafı takma canım eğer gerçekten iyi biriyse sana değer veriyosa bitirme olabilir okumuş cahil yok mu sanki ki belki okumuş insandan daha bilgilidir
03 Yorumla
Soran+1 yılYok konuyu acti şimdiden acti ve ileri gidiyor şu an
Kıskançlık ve nazar'dan korunun. kimin ne dediği önemli değil, mutlu olun ve gülerek pozitif enerji saçın etrafınıza. sizin mutluluğunuzu görenler çatlasın. Kültür ve gelir denkliği her zaman sorun olmaz, istisnaları vardır.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım bu düşünceye benimde kapıldığım olmuştu. Seni iyi anlıyorum. Toplumu geçtim acaba o bunun ezikliğini yaşar mı? Belkide sana bunu hissetiriyodur? O da kendini geliştirmek için bişeyler yapabilir illa tıp okuması şart değil. Bunu pat diye onun yüzüne söyleme. Ayrıca geliştirmese bile karakteriyle konuşmalarıyla önde olması önemli. Böyle neler neler var kafana takma. Hakkında hayırlısının en güzeli olsun. Benimde öyle :))
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. 10.000 tl cevabini gördüm de
sirf onun icin cevap vermek istiyorum
kac yil sonra 10.000 tl alicaksin
mezun olan arkadasim var cocuk bir pisman anlatamam
türkiyede tıp okuyanin hakkini vermiyorlar burda...04 Yorumla
Soran+1 yılOzelde garantim var tanıdık
Soran+1 yılAnlamadim
+1 yılsinemalarda olur ya hanımefendinin şoförü aşkı gibi ne olacak ki iki gönül bir olursa seni hissettiriyorsa başkalarının ne diyeceği umrunda olmamalı elalemin ağzı torba değil ki büzesin toplum ne der şu ne der değil sizin ne hissettiğiniz önemli...
02 Yorumla
Soran+1 yılFilm iste hep onlar
- +1 yıl
herkes kendi filmini kendi oynar sizde oynayın yani arkasında durun :)
Şu an farkına varman çok zor ama gün geçtikçe anlayacaksın ki entellektüel açıdan birbirinizden çok farklılaşacaksınız. Ne dinlediğiniz müzik, ne izlediğiniz film ne de konuştuğunuz konular aynı olacak ve kendiliğinden bitecek. Secim sizin; şimdilik kefiyli zamanlar geçirip mutlu olabilirsiniz.
00 Yorumladavul bile dengi dengine derler ama okulunu bitir önce hala aynı duygularla aynı şekilde bimdeki kasiyer ne olursa olsun diosan okul bitene kadarda bir rütbe falan alır müdür olsa yeter heralde :)
00 YorumlaKucumserler tabi. Zaten yürümez bu ilişki, hiç uğraşma bitir şimdiden daha az üzülursun. Sen tipcilarla mühendislerle takıl. Mesaj at bana yardımcı olurum
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden yürümez :(
Soran+1 yıltamam konu kapansin atayim
Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı. Bir sevgilin olursa tıbbı bitiremezsin zaten.. Ve böylece eşit olursunuz..
11 Yorumla
Soran+1 yılAhaha
+1 yılOf olmaz bu is. Birak baskalarini o bile kompleks yapar
11 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerin dediklerine baksana ya moralim bozuldu klavye sovalyeligi kolay tabi gercek hayatta olsun da goreyim ben onlari
+1 yılSen bitir bitir... Bu soruyu sorman demek zaten bitirmiş olduğunu gösterir...
13 Yorumla
Soran+1 yılSevgili degiliz
- +1 yıl
o zaman sevgili olma... İlerde en çok senin başın ağrır...
- +1 yıl
tıp zor bir bölüm, seni bunaltır, başarılı olamazsın, işine odaklan, o olmazsa başkası olur, ama geleceğini sen düşünmek zorundasın, başkası düşünmez...
+1 yılbir erkek asla böyle bişeye tahammül edemez hemde davul bile dengi dengine daha genösin hem yoluna bak
10 YorumlaSen tıp okuduğun için kendini yüksekte görmeye başlamışsın bile. Yürümez..
Dipnot: İnsanın insana üstünlüğü yoktur. Üstüklük takvadadır.15 Yorumla
Soran+1 yılNerde yüksekte görmeye baslamisim ya baslik dikkat ceksin diye oyle yazdim
Soran+1 yılBircok erkekten duydum arada maas farki cok ben uzulurum yazmislar
Soran+1 yılHklsin
+1 yılÖnemli olan senin nasil bir duruş sergilicen? Ama yasin 19 muş daha toysun. Zamanla herşey yerine oturur. Ayrilirsinda Unutursun da. Belki de evlenirsin. Bilemeyiz. Ama anı yaşa. Mutluysan devam ettir. Onu kucumseyip kibirlenenlerin ortamına sokma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenimle adam gibi yazışacaksan yarıda kesip gitmeyeceksen yorum yapmak istiyorum.
118 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesiz konusmazsan hakaret etmezsen tabiki
Cevap sahibi+1 yılŞartlarımın içinde sizinde şartlarınız geçerli tabi ki. Niye terbiyesizlik yapayım hakaret edeyim?
Bir kaç soru sormak istiyorum. Ne kadar zamandır sevgilisiniz? Onu ne kadar çok seviyorsun? Onun seni ne kadar çok sevdiğini düşünüyorsun? İlişkiniz ciddi mi? Evlilik olabilirse ne zaman olur? Aileler biliyor mu?
Soran+1 yılSevgili degiliz.8aydir konusuyoruz. aileler bilmiyor ama bu soruyu baskasi soruyormus gibi sordum olmaz dediler kultur farki maas farki erkek kotu hisseder dediler
Cevap sahibi+1 yılO zaman şöyle düşünelim. Bir yandan iç ses/yüreğin bir yandan mantığın/geleceğin konuşuyor. Sen bu adamı eşin gibi görebiliyor musun? Yani düşündüğünde içine siniyor mu? Yeterince anlayışlı mı derslerin olduğu vakit seni üzmeden yürekten anlayış gösterebilecek mi? Hayatın boyunca yanında taşıyabileceğine inancın var mı? 8 aydır konuşuyormuşsunuz neler düşünüyorsun sana ne gibi sinyaller verdi? Biraz net ol ona göre sorularım çoğalabilir. Belli boşluklar dolmadan senin için yanlış yorum yapmak istemem lütfen eksiksiz cevap ver.
Soran+1 yıl8ayda bir insani taniyamam evlilik hayalleri tabiki kuruyordum ama hep o uzulur mu acaba boyle düşünür mu diyordum. evlenince benim ona soyledigim her laf belki de ona kucumsemek gibi gelecek bundan emin olamiyorum iste sen zaten cok biliyosun herseyi biliyosun der en ufak bir seyde. derslerime anlayis gosterir.
Cevap sahibi+1 yılKısa vadede bu sorun olmayabilir ama uzun vade de bu dediğin sıkıntı olabilecekmiş izlenimi veriyor ve görüyorum ki sende bundan memnun değilsin. Şu an bulunduğun durumdan dolayı sıkıntılıymış gibi algılıyorum. Şu an belki bu az seviyede ama bunun dozu sevgili olduktan sonra ciddi artış gösterebilir. Şu an benim düşüncem olumsuz yöne doğru kaydı. Olumlu bir yorum yapmak zor.
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunlarin icin
Soran+1 yılAnladim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Eğer ağırlıklı düşüncen konuşmayı kesmek yönündeyse lafı fazla uzatma. Çocuk 24 yaşına gelmiş belli ki ciddi bir ilişki arzuluyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Soran+1 yılSağol. senin yaşını sorabilir miyim mahsuru yoksa olgun konusuyorsun
Cevap sahibi+1 yıl22 yaşındayım.
Soran+1 yılÜni ögrencisisin sanirim. sormaya cekiniyorum ozele girmiyim diye
Cevap sahibi+1 yılAÖF son sınıf askere 1 senem var.
Soran+1 yılAnladim. senin de hakkinda hayirlisi olsun.
Cevap sahibi+1 yılİNŞALLAH. Bu arada bir detayı atladık. Bende bim'de kasiyerim.
Soran+1 yılHayirlisi.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. Hayırlı akşamlar.
Soran+1 yılSana da
- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar ve düşünceleri.. Ah neden bize insan diyorlar ki.. Ne farkımız kaldı diyorum bu tür dramları gördükçe bir tek hücreliden.
10 Yorumla sacmalama ya cocuk sankı pezevenklık yapıyor namusuyla calısıyor
213 Yorumla
Soran+1 yılErkekler tahammul edemiyor maas olayina
Soran+1 yıl1300 galiba emin değilim
Soran+1 yılBen en az 10bin alicam ins.
Soran+1 yılArada 8bin700farkvar
Soran+1 yılTahammul edemez diyorum sen nediyosun ya paraci olsam evlenmem bikere
Soran+1 yılOnunla konusmadim utanirim
Soran+1 yılBosversene su insanlara bak ne yazmislar ayip be ben toplumda olan biseyi soyluyorum
Toplumu boşver. Seviyorsan zamana bırak hayatın ne getireceği belli olmaz. Sırf bu yüzden fazla nazlama ama işiniz ayrı sevginiz ayrı dursun şimdilik.
00 Yorumla
+1 yılBen yargilamadim bunu dusunmen gayet dogal sen dusunmesende cocuk mutlaka dusuncektir eger asik degilsen bitirmelisin bence
00 Yorumla
+1 yılBence baslamdan bitir. Hayatinda illede bir sevgiliye ihtiyacin yok helede kucumsemek degil ama sonucta sen calisip bir yerlere gelmissin herkes dengi dengine...
10 Yorumla
+1 yılOlmaz, sen onu paranla ezer duruma geleceksin bir zaman sonra.
İlişki yürümez, erkek her zaman kendini küçük görür öyle durumlarda, sağlıklı olmaz30 Yorumlatoplum değil de en fazla ailen tepki gösterir yoksa kime ne
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim degil de onun ailesi gösterebilir tabi benim de gosterebilir belli olmaz
- Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı.
+1 yılToplumun küçümsemesi önemli değil de, kültür eğitim ve gelir farkı aranızda sorun olabilir ileride
01 Yorumla
Soran+1 yılOf :(
- Aşk İlişkileri konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılBaskasindan sanane önemli olan senin düşüncen sen kucumsemedigin baskasinin düşüncesini takmadigin sürece hicbi sorun olmaz
10 Yorumla Etrafındaki insanlar belki yadırgayabilir ama bişeyler hissediyosan mevkiinin ne önemi var ki bence böyle bir hata yapma, sevgi mevkiiye bakmıyo :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYürürlüğe bakiyor
+1 yılBacım tercih senin milletin mk millet hep konuşur ama o bu şu dedi diye vazgeçemezsin geçtiğin an sende milletin o ön yargı, siyasetçi, muhalefet tarafında olursun. Sadece doğrularını değerlendir ve gerçekleri gerçekçe yaşa. SAYGILAR.
00 Yorumlabu ilişki yürümez , başlamadan bitir.
//Bir erkek kadınının ondan çok para kazanmasını nasıl kaldırabilir ki. Bu sadece erkeğin kadını parası için evlendiği için olabilir.03 Yorumla
Soran+1 yılBen de bunu düşünüyorum ya zaten erkekler empati kursaniza ya esini sizden cok cok fazla maas aliyor kendini kötü hissetmez misin? hissetmem diyen yalancidir. millet gelmis kucumsuyorsun diyor beyinsiz insanlar
- +1 yıl
Benden çok maaş almasını bırak benden üstün olmasını kaldıramam bu doğa kanunudur , erkek koruyucudur , erkek kadınına bakandır. O iş yürümez bunca zaman çaba harcayıp tıp kazanmış okuyorsun kendi çaban kadar bir insan ile evliliğe yanaş. Bu iş küçümseme ile alakası yok olması gereken bu.
Soran+1 yılBunu şu kotu yorum yazan erkeklere anlatsana bakalim kendileri allta kalmaktan hoslaniyor mu
- Aşk İlişkileri konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılbence sevıyorsan tut kolunda sahıp cık
kımse kımseyı kucumseyemez
sen sevdıkten sonra01 Yorumla- +1 yıl
çok doğru
- Devamını Gör (118)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam