29 yaşındayım yakında 30 olacağım. evlenmek istiyorum, hayatımı düzene sokmak istiyorum, sevmek sevilmek istiyorum. eşimi arzulamak istiyorum. çocuklarım olsun istiyorum. almanya’da yaşadığım için birini “bulmak” öyle kolay değil. tr ye gelince hep işsiz güçsüz kısmetlerim çıkıyor hepsinin amacı almanya. ne yapmalıyım bilmiyorum. iyice bunalıma girdim. evden dışarı çıkmak istemiyorum kimseyle görüşmek istemiyorum. bekar görüşeceğim arkadaş kalmadı. evliler hepsi, buluşabilseniz için önce eşleriyle çocuklarıyla planlarını yapıp araya vakit olursa görüşebiliyoruz. özeniyorum bende istiyorum. yok mu dertleşenileceğim biri
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİşi gücü olup evinde , huzur olmayacaksa işide kalsın , gücüde. İşi yok diye tembel insan olduğunun garantisi midir. ya da çalışmıyor diye zeka seviyesimi belli oluyor? . İlk önce mutlu olabileceğin insanı bul onuda kendi çevrende yoksa başka arkadaş ortamlarına girmeyi dene. Örnek veriyorum ortamlarına girmeyi istiyorsun ama içerden kimseyi tanımıyorsun ama aynı mekanlarda karşılaşıyorsunuz. Al 2 tane kahve kendine diğer kahveyide o ortamdan artık kim ile denk geldiysen ona ver. Verirkende şöyle yaratıcı birşeyler söyle klasik kahve istermisin diye sorma istese bile hayır teşekkürler diyecek :) genelde bu cevap oluyor ordan idmanlıyız :)) ben bir örnekle gireyim hemen bakalım yaratılıcığım nasıl :) merhaba şeker koymadım emin olamadım şekerli mi? Yoksa şekersiz mi kahve sevdiğini henüz söylemedin? O yüzden şekeri yanımda getirdim :) gözlerinin içine bakarak hafif bir tebessüm ve peşine hafif diş gözükecek şekilde gülümse :) ama çokta abartma sakın , sonra düştü sanar yanlış hedefi vurmasın Eros :)) sonra şöyle devam edin sürekli aynı ortamlarda sizi görüyorum ama hiç tanışma fırsatı yakalayamadık. Ben Sezer veya Ben Cansu diyip tanışırsın. Alsana giriş geliş me sonuç bu tarz şeyler idman yaparak olur. Bol bol practice. Diyelimki tanışma iyi gitti ortama girdin bir şekilde farklı arkadaş ortamından birinden hoşlandın diyelimki karşılıklı , flirtleşme filan derken sevgili oldunuz. Boş vakitlerinizde konuşuyorsunuz beraber zaman geçirip , aktivitelere katılıyorsunuz gerçekten artık aşık oldun diğer X kişide böyle hissediyor. Evlilik kararı aldınız , ama adam işsiz? Napıcan vaz mı? geçiçen sevginden? . Bak kardeşim Evlilik bir günlük olmamalıdır. Her gün günlük Gülistanlık olamaz hayat ozaman monotonlaşır hayattan sıkılırsın. Hergün aynı yemeği, yemek istemiyoruz bir çoğumuz. Neden? Ben söyliyim sıkılıyoruz değil mi? Allah yukarda affetsin. Allahım olmayanlarada versin ama doğruya doğru bunu hepimiz yapıyoruz. Farklılık ararız sürekli. Düşünsene hergün mutsuzsun kavga kıyamet? Hakaretler? Dertler? Sorunlar? Sıkılırsın değil mi? Mutluluk ta böyledir … iyisiyle kötüsüyle birbirinize olan sevginiz saygınız anlayışınız , hoşgörünüz devam ediyorsa iyi günde kötü günde , hangi taraf yardıma muhtaç ise öteki taraf onu gerekirse sırtında gerekirse başının üstünde gücü yetene kadar taşımalı. 2 taraf içinde geçerli söylediklerim. İyi günlerinizde olacak , kötü günlerinizde? Bahane üretmeyin. Çözüm bulmaya çalışın gerekirse iki iş arkadaşı gibi iş yapar gibi beraber çalışmalısınız? bana kalsa yıllarca , anlatırım da. Okumaya değer bulan olur mu? Bilmem. Belki birinin zihnini açar , Ufkunu açar. Belkide hatasını anlar. ya da ilerideki yapacağı hatadan vaz geçmesine sebeb oluruz. Demem o ki Böyle bir insan bulursan hiç düşünme ve evlen. İşi yok diye onu işi üzerinden , maaşı ya da kıyafeti üzerinden yargılama önce insanlık. Araç gereçler bulur , satın alınır ya da üretilir. İlerde sende işsiz kalabilir sin? her şey kayboluyor para bile.
Uzaklardan Bir dost …00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında Almanya'da çok fazla Türk var yani önemli olan kendinize bir ortam edinmeniz gerekiyor yani standart devam eden hayatınıza yenilikler katmanız lazım bence Türklerin genel olarak bulunduğu ortamları bir araştırın bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılzaten çevremiz geniş ama iyiler gitti bize işsiz güçsüzler kaldı
Gizli Üye(18-24)+1 yılyerinde olsam yabancı adam bulurum, hem senin yerinde türk bir erkek olsaydı ve almanyaya gitseydi, evlenecek olsaydı türk kadınına burun kıvırır, alman kadın arayışına girerdi. bence düzgün muamele görmek için yabancı adamlara şans ver. hem sarı sarı çocuklarınız olur :)
00 Yorumla
+1 yılKimseye güvenemiyorsan yakın çevrenden güvendiğin insanların önerdiği kişilerle görüşüp tanışabilirsin
15 Yorumla
Soran+1 yılyok öneren de yok
- +1 yıl
Neden öneren yokki akrabalar çok meraklıdır birilerini evermeye
Soran+1 yıltürkiye’de oluyor ama o erkeklerin derdi de hep almanya. ben gitsem geçim çok zor olacak. kira olmuş 5-6bin adam kazanıyor 7-8 bin
- +1 yıl
Haklısın oraya kapağı atmak istiyo herkes sen iyisimi ordan bi kısmet bulmaya çalış ümidini kesme yarın karşına ne çıkacağı belli olmaz hayat bu
Soran+1 yılinşallah istemekle olmuyor:(
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
69Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılKısmet işlerine akıl sır ermez zaman size ne olacağını gosteriri
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence zamana bırakın zamanla doğru kişi çıkacaktır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik işi çok kolay bir iş değil emin olman lazım hem kendinden hemde karşındaki insandan emin olman lazım. Karakterine bakman lazım seninle uyuşuyomu karşındaki kişi buna layık mı bunu da bilmelisin. Ben evlilik kadınıyım diyebiliyomusun mesela o yükü kaldırabilecek misin? Her ne olursa olsun en nihayetinde yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyo bu bariz net yani. Umarım her şey istediğin gibi olur
16 Yorumla
Soran+1 yılevet.. evde hamarat dışarda hanım efendi, işyerinde çalışkan :)
- +1 yıl
O zaman çok iyi zaten hiç birimiz umduğumuzu bulamıyoruz nasip deyip bıraktım bende umarım istediğin gibi birisi karşına çıkar da hayallerine kavuşursun bu arada başkalarına özenmeyi bırak yani evlilik çocuk çocuk olaylarından bahsediyorum nasibinde varsa özensen de özenmesen de olur diye düşünüyorum boşa dememişler nasibinde varsa bağdattan da gelir diye :)
- +1 yıl
Bu arada buraya gelmek taraftarınmısın yoksa alıp götürmek taraftarı mı?
Soran+1 yıltürkiye’den olursa ben gelirim ama asıl tercihim buradan olması. ailem burada hem çalışıyorum. tr den biri olması hem benim hem karşındakinin hayatını zorlayacak
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun o halde istediğini bulman dileğiyle 🙏
Soran+1 yılcümlemizin inşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle Allah hayırlısını versin gerçekten doğru insan gelecekse varsın 30 yaşında ol belkide henüz vaktin var evliliğe bu kadar kafayı takma :)
16 Yorumla
Soran+1 yılbiyolojik saatim işliyor, etrafımdaki herkes hadi hadi hadi bunalttılar beni artık..
- +1 yıl
İnsanlara bakma herkes bişiyler söyler burada senin tavrın önemli onlar yuva kurmayacak sen kuracaksın
Soran+1 yılbende istiyorum ama olmayınca olmuyor.. haklısın
- +1 yıl
Allah'tan hayırlısını dile vakti gelince olur 🙇
Soran+1 yılsohbet için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 💐
- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılBenimde evlenme niyetim var ama kendine güvenip dışarı çıkıp konuşacak bir kadın bulamadım.
Size de kızamıyorum.
Sonuç olarak etrafta onca sapık varken bizide onlarda zannedip güvenemiyorsunuz.
Ama bunun çözümünü sizin üretmemiz kime güvenip guvenmemeniz gerektiğini maalesef ki görmek durumundasınız.
Kurunun yanında mümkünse yaşıda yapmayınız.00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. Görücü usulü denediniz mi? Ben eşimle öyle tanıştım.
12 Yorumla
Soran+1 yılalmanya’da yaşadığım için o tarz şeyler olmuyor, yoksa isterim.. türkiye’de oluyor ama onlar da almanya’ya gelmek için geldikleri bariz ortada
Daha çok gençsin
Bulursun
40 yaşında evlenen var.12 Yorumla
Soran+1 yılöyle ama biyolojik saatim var ondan
- +1 yıl
Biyoloji hikaye
Kısmetse olur her şey
+1 yılGönlüne göre biri olur umarım. Sen ne iş yapıyosun peki
17 Yorumla
Soran+1 yılsigortacı
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
Kolay gelsin biraz konuşalım mı
Soran+1 yılçalılıyorum şimdi ama eklersen daha sonra olur
- +1 yıl
Ekledim, bi merhabalaşalım en azından
Soran+1 yılxper sayım mesaj atmaya yemiyor sen yabilie misin
- +1 yıl
Yaptım
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılO kadar haklısın ki , umarım istediğin gibi birini bulursun
13 Yorumla
Soran+1 yıldualarına beni de dahil eder misin?
- +1 yıl
tabii ki :)
Soran+1 yılAllah razı olsun, inşallah senin de her şey gönlünce olur
+1 yılBulursun acele etme. Almanya'da yaşayan Türkler var onlardan bulursun belki. Zaten Almanya'da yaşadığı için seni kullanıp Almanya'ya yerleşeyim diye düşünmez hem. Ama korkma evde kalmazsın
10 YorumlaTürkiye de işsizlik zaten çok ama asıl sorun çalışmaya bir tarafi olmaması. Caliskan biri denk gelirse bir şans ver derim, statü iş ayrımı yapmadan. Ayrıca maalesef çoğunun derdi yurtdışına kapak atmak haklısın zor bir durum menfaat için kullanılmak.
03 Yorumla
Soran+1 yıl10.000tl maaş işe ortalama bi yaşam sürülebilir mi türkiye’de
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. İnsanın karakteri budur. Elinde olmayanı ister. Evlilik o kadar da matah bişey değil, hele de gerçekten sevmediğin birisi ile evlilik hiç cekilmez. O yüzden gerçekten sevdiğin çıkana kadar yalnız olmak çok daha iyi.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılHakliskn bende oyle ama hayat iste tercih ettiklerimiz de hep eglence derdinde oluyor ya da istemiyor is ciddiyete baglaninca esinle de yasaya bilir insan
03 Yorumla
Soran+1 yılbiyolojik saatim işlediği için çok geç kalmak istemiyorum. anne olmak istiyorum :(
- +1 yıl
Yazarmiskn bana
- +1 yıl
Haklisin bak bunkknuda
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılAlmanyada olduğunu söyleme millete ya da de ki almanya dan sıkıldım turkiyeye taşınacağım ki almanya icin evlenmesin
00 Yorumla
+1 yılDogma buyuma mi almanyadasin? Yalnizmi yasiyorsun? Sevgilin olmadimi hic yoksa ayrildinmi?
02 Yorumla
Soran+1 yılevet, ailemle yaşıyorum
- +1 yıl
Yažžarmisinn bana
+1 yılİnşallah gönlünce biri çıkar karşına 🌺
32 Yorumla
Soran+1 yıldualarına beni de dahil eder misin 😍
- +1 yıl
Ederim tabi ❤️
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeni al yemek yaparım temizlik delisiyim. Akademisyenlik sınavına hazırlanıyorum. Almanya'ya götüreceksen orada çalışmaya dünden hazırım 😅 Almancamda var az çok. Çocukken heves edip biraz öğrendim.
00 Yorumla
+1 yılKaçırmışsın kısmetleri artık %90 evde kaldın
00 YorumlaBunlar birazda kısmet işi gerçekten de. Hayırlısını dilemekten başka çaren yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılkısmetin biraz da senin elinde derler. herkesi ittim elimle şimdi onlar gelse şükredeceğim ama evlendiler hepsi
+1 yıl93lü olarak beklemedeyiz..
13 Yorumla
Soran+1 yılne olduysa bizim nesile oldu.. 20 yaşında bulan kurtuldu
- +1 yıl
Çokta erken evlenmek gibi bir niyetim olmadı aslında. Acele etmek istemedim. Kısmet ve hayırlısı diyorum hep.
Soran+1 yılben önce işim mesleğim olsun derdindeydim ne zaman hazırım dediysem yok kimse. etrafımdaki insanlar bunalıma sürüklüyor evlen evlen diyerek. tamam deyince olmuyor ki
İnşallah kalbının istediği kişi çıkar karşına
11 Yorumla
Soran+1 yıldualarına beni de dahil et :)
+1 yılher şey gönlünce olsun ama gerçekten yaşın geçmiş
00 Yorumla
+1 yılTakma kafana. Merhaba konuyla alakası yok bana yardımcı olabilir misin karşı cins olarak profil fotoğrafımda çirkin miyim sence eleştiriye açığım bakıp yorumlar mısın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılgüzellik/yakışıklılık görecelidir
- +1 yıl
Yani kötüyüm
Soran+1 yılöyle bir şey demedim
- +1 yıl
Yani tipin değil
+1 yılCocuk yap evlilik sartmi farzet evlenip ayrildin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,7b cevap paylaştı. Önceden düşünecektin bunları kadınlar tehlike yaş kemale gelince hemen kendilerini başkalarına yamamaya çalışıyor kimse kanmaz bu durumlara
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla bulam buluyo ama kabuğuna çekilen havasını (benim gibi 🤓) aliyoo
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsanları işine gücüne göre değerlendirmen, orada olmayı nimet sayman da senin için engel bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kendim için aynı dusuncedeyim maalesef.
15 Yorumla
Soran+1 yılsen kaç yaşındasın? erkekler için daha kolay değil mi?
Cevap sahibi+1 yıl28 yaşındayım sandığın gibi kolay değil
Soran+1 yılben bi erkeğe yazsam 2. ye yazamam ama erkekler istediğine açılabılır
Cevap sahibi+1 yılHiç kimseye yazmadım daha.
Soran+1 yılneden ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılben de zengin olduğumu söyleyince farklı söylemeyince farklı davranıyorlar. Gerçek aşka olan inancımı yitirdim
10 YorumlaTanisacagin kişiye güvenene kadar almanyada olduğunu söyleme güvenince soylersin
13 Yorumla
Soran+1 yıl2 hafta en fazla gidebiliyorum türkiye’ye görüşme yazışma falan kısıktı olunca saklayamıyorum
Soran+1 yılinşallah
+1 yılbu zamanda biz hanımların ve beylerin en büyük problemi güven buda çok üzücü
11 Yorumla
+1 yılGel senle aynı dertten muzdaribim ben de
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yıl21 yaşındayım ben ne ama evlenmeyi düşünmüyorum boş ver böylesi daha iyi
17 Yorumla
Soran+1 yılyaşın küçük olduğu için
- +1 yıl
Hayır istemiyorum diye
Soran+1 yıl5-6 sene sonra tekrar konuşalım
- +1 yıl
Ahhhahhhh 😂 yaşarsak o zamana kadar
Soran+1 yılAllah uzun ömür versin inşallah
- +1 yıl
Amin inşallah 🤲 size de
+1 yılBende 26 yaşındayım hiç sevgilim olmadı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılAlmanya'ya gelse ne oluyor adam anlamıyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılbende
- +1 yıl
Sanki Almanya'ya götürdüğünüz sırtınıza yük oluyor
- +1 yıl
Benimde gurbetçi akrabalarım var
- +1 yıl
İyi olduğumuzu istemiyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılNeden begenmiyorsun kimseyi kriterlerin mi çok
02 Yorumla
Soran+1 yılşimdi gelse beğeneceğim de eskisi gibi gelen yok
- +1 yıl
Ne degişti sende
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBulursun buradan merak etme.
02 Yorumla
Soran+1 yılburadan istemiyorum. burada herkes cinsellikten başka bir şey bilmiyor
- +1 yıl
Hayatı cinsellikten ibaret olmayanlar da mevcut.
+1 yılCiddiysen seni tanımak isterim
02 Yorumla
Soran+1 yıl29 yaşındayım sen 27 galiba
- +1 yıl
Evet öyle
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAnlat bakalım sorun ne
06 Yorumla
Soran+1 yılsorun evlenecek kimse yok
- +1 yıl
Belki de kriterlerini çok yukarda tutuyorsun? Yani böyle diyorum anlat bakalım diye hiç mi aday yok?
Soran+1 yıldünya yakışıklısı olmasına gerek yok ben beğeneyim yeter. sade mantık yetmiyor birliktelik için beğenmek şart. sabit bi işi olsun mutlu olalım o kadar. zamanında beğenmediğim insanlar şimdi gelseydi hemen evlenirdim. pişmanlığı var
- +1 yıl
Biraz da acele ediyosun sanki kısmet ne zaman çıkar belli olmaz. Peki almanyadasın neden alman biriyle evlenmeyi düşünmğyosun
Soran+1 yılacele mi? 29 oldum 30’a günler kaldı. tüm arkadaşlarım evli görüşebilecek arkadaş kalmadı. herkes çocuk yaptı ben sana sap. biyolojik saatim işliyor
- +1 yıl
Evet hiç belli olmaz belki hayatın aşkı 35 de gelcek o arada yalnış biriyle evlenme
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlık öldü mü ya dertleşelim ayıpsın
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyin bir zamanı var korkma
10 Yorumla
+1 yılNasıl birini arıyorsunuz meslek olarak
00 Yorumla
+1 yılmantık aşkı ariuo çoğu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 751 cevap paylaştı. Hakkında hayırlısını diliyorum 🙂
00 Yorumla
+1 yılDetaya inanan safları merak ettim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,7b cevap paylaştı. Turkiye ye gelip evinin kadini olacaksan olur
08 Yorumla
Soran+1 yıltürkiye’den talibim var ama kiralar olmuş 5-6bin, adam kazanıyor 7-8bin. nasıl geçineceğiz. buraya getirsem o iş bulamayacak ben evi geçindirmeliyim. doğum izni olduğunda nasıl geçim sağlayacağız
Soran+1 yıladam da 30 memur ve dükkanı var ama elde avuçta borçtan başka bir şeyi yok. bile bile kendimi de sıkıntıya sokmak istemiyorum. bilşyorum çok iyi eş çok iyi baba olur onsan ama tip olarak beğenip arzulamıyorum
Soran+1 yılaşk ve mantık
Soran+1 yılgüven yoksa mantık olmaz ki
+1 yılKetçap mayonez de ister misin?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSap olmamanı öneririm
02 Yorumla
Soran+1 yılo ne demek
Cevap sahibi+1 yılnasibini kısmetini bekle demek
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇare görücü usulü
00 Yorumla Valla ben tr deyim isim gucumde yerinde evimde var düşünürsen tanışalım ciddi şekilde istersen tr dede yasariz
02 Yorumla
Soran+1 yılyaşın küçük sağol
Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Bende bekarım evlen benimle almanya da yaşarız
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSonun tama olarak evlilikmi sence?
03 Yorumla
Soran+1 yılçocuk istiyorum eşimi arzulamak istiyorum. biyolojik saatim işliyor kadın olarak çık ertelemek iyi değil
Cevap sahibi+1 yılDilerseniz bu konuda size yardımcı olabilirim
Cevap sahibi+1 yılBana hl—@şmanız yeterlidir
Akmaya mı?
Benimle evlenir misiniz cghvjjgvvg00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılorada mi doğdun büyüdün?
07 Yorumla
Soran+1 yılevet
Cevap sahibi+1 yılkismetinin kapali olmasi tesadüf değil
Soran+1 yılneden
Cevap sahibi+1 yıloralar uzak yabancı kültür sıkıntı yani sen te de yasamak ister misin evlenince?
Soran+1 yıltr de yaşardım ama benimde kendimce şartlarım var. mesela tr de olan talipler hemen almanya istiyor. biri var 7-8 bin kazanıyor e kira olmuş zaten 5-6 bin… orta derece bi hayat sürebilmem lazım burada tüm düzenimi ailemi bırakıp geleceksem
Soran+1 yılolur yaz
Soran+1 yılmesaj atamıyorum xper yetmiyor
- Aşk İlişkileri konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılHayırlısını iste
10 Yorumla
+1 yılYaşlarımiz yakin bende okul öncesi öğretmeniyim
11 Yorumla- +1 yıl
Tanışalımmi
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yıluzaktaymışsınız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYabancı müslümanla evlen o zmn
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenme kısmına tepkiliyim ama sokmak sevmek ok
00 Yorumlaönce sev sonra evlen
010 Yorumla
Soran+1 yılyok ki kimse çıkmıyor..
Soran+1 yıltalipler ya bi defada birden gelşyor ya da uzun süre hiç gelmiyor. aylardır yok vallaha
Soran+1 yılalmanya’da gidilecek bir yer kalmadı sorun o.. eskiden düğün dernek şölenler gidiyorduk kısmet çıkıyordu. korona elimizi ayağımızı bağladı resmen
Soran+1 yılalmanya’ya gelse evi ben geçindirmeliyim. doğum izni olsa kira bile ödenmez çok zor. eski rahatlık yok burada da enflasyon var, belimizi büküyor
Soran+1 yıldoğalgaz sorunu da var, buranın insanları sustuğu için belli olmuyor çok ama gerçek anlamda belimiz büküldü her şey pahalı, evler ısınmıyor
- Devamını Gör (16)
Devamını Gör(61)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sap geldim, sap gideceğim diye çok korkuyorum. Ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler