3 yıllık sevgilimden ayrılmak istiyorum, nasıl yapacağım?

16 yaşında tanıştım hep mükemmel bi insandi ama her zaman cok kiskancti indirdigim oyuna konuştuğum erkek kuzenime kadar karışıyor çocuktum ailemi sevmiyodum hep kavga gürültü sinir hastasiyim her sey üzerime gwliyodu zaten üzerimde buyu vardi hicbiseu yolunda gitmiyodu arkadaslarim yoktu tam böyle herşeyi tam topladim düzene soktum iki uc arkadas edindim derken o çıktı karşıma herseyi ona adadim insanlardan uzaklastim oraya gitme buraya gitme. bunu giyme onunla konusma diye diye mahvetti hayatımi benim icin onca sey yaptı beni gercektem cok temiz seviyor herkesten cok düşünüyor bebekmisim gibi seviyor ama hapis gibiyim istediğim hissettiğim hicbirseyi yapamiyorum bikac ulke gezmek istiyordum hayal ederdim hep hiçbirini yapamiyorum onu birakirsam hayati mahvolur ilk aşkıyım attığı adım bile benim için cokk üzülür ama ilerde daha kotu olucak mutlu hissedemiyorum hayatimi hic yasiyamadim hic eglenmedim bi doğumgünü partisine bile gitmedim arkadaslarimla oturup okey bile oynamadim arkadasta edinemiyoeum kalabalik olan hicbiyere gondermiyor pisirik giyinmemi istiyor yemin ederim cok üzülüyorum keşke buladad kisitlayici olmasaydi boguluyorum artik özgüvenli kendine guvenen biriydim toparladigim zamanlar simdi les. gibi hissediyorum motor alma hayalim vardi ona bile yok çekiyor 3 yila kadae evlilik düşünüyor napicagimi bilmiyorum ikimizde birbirimiz icin çok sey koyduk ortaya ama ben yasiyamadigim hayatım için kahrimdan olucegimi. biliyorum tek umudum allah belki yuzume guler bana yardim eder ayrılmak istemiyorum ama en azindan gezsem tozsam hicbisey yapamıyorum nolursunuz yardim edin cok iyi biri aldatsam bile birakmaz beni ki aldatmam keske o beni aldatsa bi hata yapsa ama yok yapmiyor annesi kapalı ben açığım din üzerinden de baskı yiyorum sanırım hayatımı kurtarmak isterken mahvettim nolurdu kapalı dindar tek isteği evlenip çocuk yapmak istiyen birini bulsaydi

3 yıllık sevgilimden ayrılmak istiyorum, nasıl yapacağım?