Arkadaşlarım canım çok yanıyor! lütfen takma düşünme demeyin empati şeklinde cevap verin.. sizce Allahından bulur mu?

eski sevgilim, psikopat gibiydi yani duygu durumunu çok değğişik yaşıyordu. Benim için kendini kesti ayrılınca evimi buldu özürler vs. hep böyleydi kaçıyordum. ama bu 6 aylık dönem büyük psikolojik şiddet gördüm... vücudum hastalandı manipüle olmuş durumdaydım. 3 aydır asla konuşmadım başka şehre gittim. Dün bana ulaştı ve biriyle oldun mu gibii sorular sordu... sana aşığım evlenelim dedi inanmıyorum çık hayatımdan dedim... Tokanı bile atmadım vs dedi sonra birini hatta bağlı bi kadını konuşturdu ! kadına soruyor niye sevdin beni! nasıl aşıksın bana diye!! ben demedim mi senle yatıp takılsam bile ben eski sevgilimi seviyorum diye tekrar canımı yaktı manipüle etti !!! kızın dedikleri onun dediikleri aklımdan asla çıkmıyor!!! ve böyle pisliğe rağmen gel evlenelim seni sevdim diyor!!! kız ise bana nispet yaptı... hemen telefon numaramı değiştirdim... Lakin psikolojik olarak çöktüm arkadaşlar çöktüm...
Arkadaşlarım canım çok yanıyor! lütfen takma düşünme demeyin empati şeklinde cevap verin.. sizce Allahından bulur mu?