+1 yılAteist bir erkek, müslüman bir kıza aşık olabilir. Aşk, insanların inançlarından ve kimliklerinden bağımsızdır ve herhangi bir insanın kalbine doğrudan etki edebilir. Dolayısıyla, ateist bir erkek, müslüman bir kıza aşık olabilir ve bu durumda ilişkileri de sürdürebilirler.
Ancak, ateist bir erkek ile müslüman bir kız arasındaki ilişki, bazı zorlukları da beraberinde getirebilir. Örneğin, iki insanın inançları farklı olduğu için, kültürel ve dini değerleri de farklı olabilir. Bu nedenle, ilişkileri sürdürürken bu farklılıkları dikkate alarak, anlaşmazlıkları çözmeye çalışmaları gerekebilir. Ayrıca, bu ilişkiyi sürdürürken, iki insanın ailelerinin de inançlarına saygı göstermeleri gerekebilir.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAşk mevzusu başka belli ki çocuğun kafası karışık
Dinimizde kafasında karışıklık olan kişiye yardım edilmeli merak ettikleri cevaplanılmalı
Böylelikle müslüman olarak vazifeni yerine getirirsin
Ama eğer ki bunlara rağmen inanmamakta kararlıysa vazgeç bu işten çünkü Allah'ın huzuruna bile gitmekten aciz olan bir kuldan hayırlı şeyler bekleme
Sen her daim Allah'a dinine imanına bağlı birini sev
Çünkü Allah'ın farz kıldığını yerine getirebilen biri Allah'ın emanetine (kadınlara) nasıl davranacağını da bilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden olmasın ki gönül bu gönül işleri belli olmuyor Bi bakmışsın tesettürlü birine aşık olmuş ya da Hristiyan Budist komünist aklına gelebilecek her dine mensup birine aşık olabilir türkiyede çok var bir bakıyorsun Rus la ukraynalı Çinli japonla evli olan erkekler var aynı şekil dede kadınlar var yani anlayacağın gönül ilişkisi belli olmuyor gönül kime kaydıysa ben açık bir kıza da tek taraflı aşık oldum tesettürlü sevgililerim oldu gibi gibi
00 Yorumla
+1 yılİbadet edip etmemesi veya farklı dinden olması aşıklığı belirtmez. Duygusal bir şeydir aşk dinle alakası yoktur bunun birisini sevmenin. İbadet etmeyip karakteri iyi olan insanlarda vardır. Çevremde 5 vakit namaz kılıp evli olup yaşım kadar çocuğu olanın, dedikodu, entrika, iftira, kızlara bakma, sapıkça videolar izleme, küfür vs. ettiklerini bilirim.
Erkek iyi mi kötü mü bilmem ama karakteri iyiyse eğer olur bu iş neden olmasın.
02 Yorumla
Soran+1 yılibadet derken karakter davranış buna dahildir zaten. ama o biraz farklı şeyler ister diye korkuyorum.
- +1 yıl
Elbette fakat sonuçta dört dörtlük olamaz herkes. Farklı şey isteme olayı bilemeyiz fakat sırf ibadet etmiyor diye farklı şeyler isteyip istemeyeceği anlamı taşımaz. Senin tercihin fakat bence tanı derim farklı şeyler ister rahatsız ederse noktalarsın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta her şey olabiliyor emin ol
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,8b cevap paylaştı.
u +1 yılFikirler uymayacağı için aşık olmaz bence. ama bu kişiye göre değişir
00 Yorumla
+1 yılGayet de sevebilir ama sevmesi ilişkiye döndürebileceği anlamına gelmiyor. İlişkiye döndüğünde sen oruç tutarsın o tutmaz, sen alkol almazsın o eve rakı sofrası kurarsa uyusamazsiniz. Böylece iki taraftan birinin bağlılığı da kaybolabilir. Sevmek mümkün ama iki taraf da birbirine yönelmediği sürece ilişki sürdürmek neredeyse imkansız olur.
14 Yorumla
Soran+1 yılhani düzelirmi onu sordum
- +1 yıl
O senin karşındaki kişiye bağlı oturun konuşun uygun olur mu olmaz mi diye uzun vade için. Ailesi yine daha dindarsa aranız olabilir ama ailesi de cok uzaksa inançsızsa evet dese de inanma
Soran+1 yılailesi baya inançlı kendisi bi değişik
- +1 yıl
O zaman olabilir, konusabilirsin bu konuda
+1 yılAşk yalnızca aynı görüşü paylaşmakla olmaz. Ateist arkadaşlarım vardı. Din konusu açılmadıkça gayet iyi insanlardı, hayvanseverlerdi, iyi de anlaşıyorduk. Bu durum karşı cinsle de olabilir. Farklı inançtaki kişilerin birlikteliğini nadir görmemizin sebebi yaşamsal farklılıklar olacağının düşünülmesidir. Olur mu olmaz mı tartışılır.
10 Yorumla
+1 yılBen tesettürlü müslümanım erkek arkadaşım müslüman değil ve asla inanmadığını söylüyo aynı zamanda birbirimize saygı duyup bu konuları hiç açmıyoruz ve birbirimizi çok seviyoruz. Birbinize saygı duyup bu konuları açmazsanız olur
111 Yorumla
Soran+1 yılörtüne karışırmı peki
- +1 yıl
Peki sen Müslüman olarak kocana üzülmüyor musun. Ahirette ne durumda olacak hayat arkadaşım diye.
- +1 yıl
Hayır karışmaz saygı duyar
- +1 yıl
Hayır üzülmüyorum, üzülecek bi durum yok islam dinini benden daha çok araştırmış ve müslüman olmamaya karar vermiş. İnsanlara zorla bişeyleri dayatamazsın içinden gelmesi gerekir
- +1 yıl
Niye üzülecek durum olmasın sen hakiki manada iman etmiyosun o zaman. Onun inanmasına vesile olmak için hiçbir çabaya girmezsen nasıl inansın. Sürekli tebliğ yapman gerekir kardeşim benim. Sefer senden takdir Allah tan.
Soran+1 yıl@Legolas3434 kız onu diyo zaten
- +1 yıl
Onun karşısında islam dinini savunacak bilgiye sahip değilim o benden daha bilgili söylediğim herşeye bi cevabı var ver verdiği cevaplar çok mantıklı geliyo konuyu açmıyorum bende dinden çıkarım diye
- +1 yıl
O zaman sen zaten diken üstündesin. Çok sıkıntılı durum inşallah okuyup araştırıp ilmini çoğaltırsın. Allah ilmini çoğaltacak güç kuvvet versin sana inşallah. Taklidi iman değil tahkiki iman versin inşallah. Selametle.
- +1 yıl
@Zeyneppcey İslam alimleri hepsine cevap vermiş ateistler hep aynı cümleleri bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlsa ne? Inanci yoksa aşkı da olmasın. Eğer gelecek düşüncesi varsa inançlı biri kadın erkek farketmez inançsız biriyle ev le ne mez. Hatta bence konuşmasın bile.
Ateistlik ne ya, komik. Dünyada tüm inananlar aptal hepi topu bir avuç olan onlar mı akıllı da inançsızlığı seçmişler.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzaman kizda dinden ciksin islami kullanmasin. İslam oyuncakmi? İmanli kizin birisi dinsiz ateistle evlenilmeyecegini bunun yasak oldugunu pekala bilir. Din sizin oyuncaginiz degil yaraticiya slk muamelesi mi yapiyorsunuz koskkca kainatin yaraticisinimi kandircaksin. Acayip komik. Sonrada internette basortulu p. olari almis basini yuruyor. Yaw yapin yapcagijizi bizene ama milletin dini ile alay etmeyin arkadas.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHoşlantı olabilir ama iki farklı düşüncede insan yapamaz. İlişkinizin ilk zamanları birbirinize karşı gayet anlayışlı davranıp zamanla hareketleriniz birbirinize hoş gelmemeye başlayabilir. Ki zaten diyorsun ben onun kadar bilgili değilim diye seni yolundan etmeye çalışabilir. Her türlü açıdan zorlanırsınız.
Eğer diyorsan ki ben her türlü başa çıkabilirim size mutluluklar dilerim.
00 Yorumla
+1 yılBu gönül İşleri hiç belli olmaz
Bakıyorsun uzman doktor yanında çalışan sekretere aşık olabiliyor
Holding patronu adam hizmetçinin kızına aşık olabiliyor
Hayat sürprizlerle dolu
01 Yorumla
Soran+1 yılo türk dizisi knk
+1 yılNiye olmasın Gönül işlerini dini görüşler belirlemiyor ki.
21 Yorumla
+1 yılBelli olmaz, olabilir de olmayabilir de. Düzgün ateistler de vat orrr ateistler de var 💖
08 Yorumla
Soran+1 yılbu ne çok tatlı
Soran+1 yılama bu bana bakamaz
- +1 yıl
Nasii kim sana bakmaz 🤨
Soran+1 yılaltında bu kediyi sana baksın diye tuttum yazıyo. yanlış okumadıysam
- +1 yıl
Evet 🤠 Gözetliyo seni kötü bişi yapma diye
Soran+1 yılyok yapmam
- +1 yıl
cici kız. Kedy'yi görevden çekiyorum.
Soran+1 yılen iyisi ben korkim
+1 yılNe saçma soru bu aşk varsa hiç bir şey engel olmaması lazım
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 881 cevap paylaştı. Günümüzde kime sorsan Müslüman ama bir kere namaza gitmez bir kere Allahı zikretmez şükretmez
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir duygu sonuçta bu kime nasıl aşık olacağını bilemiyorsun
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlur evlenirsiniz ama en guzeli erkek islam dinine doner ise daha guzel olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Ikinci guzelini okumadim ozur.
Yardimci ol bence. Bence anlat hatta hocaya getir o daha iyi anlatir senden. Bence yardimci ol. Dinini tam yasasin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİmanımız bu dünya hayatımızın yaşama gayesidir, sebebidir. Dinini yaşamana sabote edecek kişiyle hayat arkadaşlığı yapmak büyük risktir. Kendine denk birini bulman senin için daha hayırlı olur kardeşim vesselam.
12 Yorumla
Soran+1 yılsağol ama ben düzelirmi diye sordum. yoksa yalanmı söylüyor
Cevap sahibi+1 yılAşk denilen şey geçici hevesdir kardeşim. Filmlerde dizilerde insanlara pembe pembe empoze edilen yalanlarla insanlar çok kolay manipüle oluyor. Sevgi saygı lazım geçici zevk olan aşk değil. O yüzden dikkatli ol.
+1 yılOlabilir canım niye olmasın. Senin zihniyetini bilemem ama ateistlerin çoğu dinlerden ya da dindarlardan nefret etmiyor. Eğer gerçekten dinin gereklerine uygun davranıyorsa oldukça saygı bile duyuyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnanan kişi ibadet etmese bile ateist değildir. Müslüman bir kadın ise yalnızca Müslüman bir erkekle evlenebilir.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Aşık olmaz, hoşlanır. Dünya görüşü bir olmayan birine aşık olamazsın. Zaten bu kadar uç noktalardaki kişilerde konuşacak bir şey de bulamazsınız.
12 Yorumla- +1 yıl
Bnced
Gizli Üye(18-24)+1 yılAteist değilse ateist diyemezsin. Müslüman birine kafir diyemezsin. Bu dinden bile çıkartabilir imanını tazelemelisin. İbadet etmeyen birisi direkt ateist mi oluyor?
111 Yorumla
Soran+1 yılonunda kafası karışık pek inançlıda değil
Soran+1 yılhani beni tebliğ et diyo. ama yalan mı söylüyo bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılEğer kafası karışık ise tebliğ et. Kafası karışık değil de İslam düşmanı ise tebliğ etme. İslam düşmanı olduysa oturmuştur o saçmalıklar kafasına düzelmesi çok zor.
Soran+1 yılistese kendisi öğrenmezmiydi. hani beni kandırmayamı çalışıyo. sonuçta bende kendi başıma dini araştırdım
Cevap sahibi+1 yılKendisi öğrenebilir tabi. Bahane olarak kullanıyor olabilir ama belki de gerçekten muhafazakar biriyle birlikte olup onun kendisine bazı şeylerde vesile olacağını düşünüyor da olabilir.
Cevap sahibi+1 yılZaten o Müslüman olmadan onunla evlenemezsin.
Cevap sahibi+1 yılHayır evlenemez.
Soran+1 yıltaktınız evliliğe. çocuk doğrumu söylüyor buna cevap verin yeter
Soran+1 yıl@lastnova çok bekler o zaman
+1 yıldin konusunun her şeyin önünde her şeyin üstünde tutulması nasıl bir akıldır nasıl bir haldir anlamıyorum
00 YorumlaNiye olmasın? Ha bu sırada ibadet etmemekle Ateist olmak arasında baya bir fark var. Yani soruyu ilk başta yanlış şekilde sormuşsun.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bende ibadetlerimi yerine getirmiyorum bende mi ateist oluyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılinanmıyorsan ya da şirk işliyorsan müslüman değilsin
- Aşk İlişkileri konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılYa ben asiri iki ucta insanlarin aşklarinin uzun surecegini zannetmiyorum... ibadet etmeyen herkese de ateist demen de cok ilginc
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılDin dediğin İslam işte islam a göre kadın musluman olmayan bir erkekle evlenemez. Haramdır. Gerisi nefsin ile senin aranda.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Önemli olan kafa yapısı ve karşılıklı kalpten yaşanan hisler. Bu sebeple dinle inançla bir ilgisi yok aşık olmanın bence
00 YorumlaYa ateist dediğin kişide değişir görünmek için ateistim diyordur. Onu def et sen öyle Allah'ını peygamberini inkar eden birini ister misin.
00 Yorumla
+1 yılBenim enişte işte ateist kız müslüman en çokta çocuklarımın dinini merak ediyorum olursa dini ne olur acaba..
00 Yorumla
+1 yılBizim fakülteden bir kız japon bir adamla evlendi demek ki oluyormuş
02 Yorumla- +1 yıl
Olur niye olmasın artık şu zihniyeti bırakın
Soran+1 yılkusura bakma böyle olmaz zaten de. düzelirmi diye sordum
+1 yılAşık olabilir, fakat ateist bir erkeğin Müslüman bir kızla evlenmesi haramdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılhani doğrumu söylüyor. zaten böyle olmaz
+1 yılOlur. Ateistler müslümanlara göre çok daha anlayışlı ve saygılılar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOlabilir. Sonuçta insanoğlu kalbine söz geçiremez. Ve kime aşık olacağını da seçemez.
10 Yorumla
+1 yılAşk çok ilginç bir metafor, dil din ırk hiçbir şekilde fark etmez.
20 Yorumla
+1 yılAşk varsa neden olmasın dinle ne alaka evlilik olmayabilir ama aşık olunur
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasın biz olmuştuk sevgilim dinine baglı bi Müslümandı
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Olabilir aşk da insan kime aşık olacağını bilemiyor
00 YorumlaDinen günah
Dinen bir müslüman bir erkek Yahudi, hristiyan bir kızla evlenebilir
Ama Müslüman bir kız Müslüman olmayan biri ile evlenemez00 YorumlaAteist olmak ahlak ve kültür bakımından zayıf ve eksik olmak anlamına gelmez.
Neden olmasın.00 Yorumla
+1 yılİnanç onun kendi kararı seviyorsa olur ayrıca dediğin gibi ateist değil sadece ibadeti yok
00 Yorumla
+1 yılAteist bir arkadaşım başörtülü bir kıza aşıktı bir dönem. Olabiliyor yani.
00 Yorumla
+1 yılAslında hayran oldukları için bu kadar öfkeliler
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAteistin ne olduğunu öğren idrak et öyle sor. Ve hayır ateist birinin yaşam tarzına uymaz. Masallarda yaşamıyoruz.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumları kahkahalarla okudum ne çok dinden bihaber insan var kendi dinlerini iyi bilmemeleri daha komik müslüman kadın farklı dinden erkekle evlenemez
+1 yılValla abla ateist değilimki sana cevap vereyim ,
Ne demişler aşk bu orada konar b**** da yani olabilir neden olmasın insan sonuçta onların duyguları farklı olmuyor00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlsa da fırsat verilmemeli bu iş evliliğe gitmemeli
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın iyi biriyse yani erkek iyi ve dürüst biriyse inanılır
ama dikkatli olmak gerek bence zoru elde etme uğraşı da olabilir genel olarak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz.. düşünebilen hiçbir canlı, uyumlu olamayacagi birine kapılmaz
00 Yorumla
+1 yılhahahhaa olmaz çok nadirdir :D :D bu arada her örtülü de imanlı olmuyor nice açıklar var senden imanlı :D
00 Yorumlaimanla dinle ne alakasi vardir ask insani kör eder rasistlik mi yapiyorsun sen
06 Yorumla
Soran+1 yılne alaka düzgün oku
Soran+1 yılne alaka düzelmese olmam zaten
Soran+1 yılboş yapma dayı
Olabilir insanız sonuçta.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Aşık olabilir ama evlenmeleri caiz değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir neden olmasın
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Olabilir ancak avucunu yalar.
10 Yorumla
+1 yılNiye olmasın sonuçta herkesin dini kendine
10 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın ki
10 Yorumla
+1 yılAşk bu olur oldurmazları oldurur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir neden olmasın
10 Yorumla Olur tabii niye olmasın kız onu da imana Soka bilir
00 Yorumla
+1 yılOlabilir ama o kızın senle evlenmesi gunah ancak Müslüman olman lazım
00 YorumlaOlur senin dininle aşkın ne alakası var
19 Yorumla
Soran+1 yıldetaya inince çok alakası var
Soran+1 yılhani ben tesettürlüyüm imanlıyım ama o ilişkide bazı şeyler istiyor. istedikleri inancıma ters
Soran+1 yıltam olarak bu konuyu konuşmadık ama önceden çıktığı kişiler falan bana bu izlenimi verdi
Soran+1 yılyani bunun gibi şeyler
Soran+1 yılbenim kafamı karıştıran da bu. acaba ne düşünür bu konuda
Bi asamadik daha su konulari yahu
14 Yorumla
Soran+1 yılkusura bakma ama imanlı olması şart benim için
Soran+1 yılhani düzelirmi zamanla. bana yardımcı ol falan diyor
- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026