2 olgu anlatıp (islam ve ateizm) 1 sonuç soruyorsun... oda çocuğun dini ile ilgili... sonra din tartışması olmasın diyorsun. Kendi ateizm i överken müslümanları "yobaz" "yobaz değil" diye ayırıyorsun. Müthiş çelişkilerle dolu satırlar. Kendinden olmayanı tasnif etme "ateizm" içinde bir öğreti sanırım. Çıcuğun dininin müslüman olması ve senin gözünden " yobaz" olmaması benim gözümden de aslını bilmem ama dini öğretilerinin zayıf olması senin için büyük bir avantaj. Ben çocuk için şüphe duymuyotum. Çünkü sevgilin zayıf islami bilgisiyle çocuk 15 yaşına gelene kadar sana katılacaktır. Sonrası tahmin edilebilir zaten. Keşke sevgilin en az senin kadar (ence bir boşluğa inanmaktan farksız ama konu bu değil) dinine hakim olabilseydi. Bu konu buraya soru olarak bile yazılmazdı.
619 Yorumla- +1 yıl
birde insanlar neden kalıptır? mesela dini zayıf veya ateist olanlar neden aynı partiye oy verip osmanlıya küfredip israil in yaptığını savunup müslümanlığa hakaret ederler. Yani bu fabrika mı? başkası olmak mümkün değil mi? Kalıp insan yetiştirme ve tektipleştirme sosyalizm için neden bu kadar hayati öneme sahip. Neden bu kalıp insanların farklı düşünmesine yönelik beyin egzersizleri olmuyor. Zaman değişiyor kalıplar ve insanlar aynı.
- +1 yıl
Tebrikler...+1
Soran+1 yılAteistin de yobazı var yobaz baska fikirlere kapalı kişilere denir. ben dinsiz yetişsi demiyorum aklı başına gelince karar vermeli çocuk. yaşta değil.
Soran+1 yıl24 yasındayım 10 senedir ateistim
Soran+1 yılBana kücükken dini egitim verildi kendi kararımla ateist oldum merak etmeyin ailem islamı ögretti bana da :)
Soran+1 yılOkulda yeterli eğitimi aldım ve kendim araştırdım karar vermek için baskıyla değil istedigim de bu zaten.
Soran+1 yılUzun hikaye din tartışmasına girmiyorum
- +1 yıl
Sadece şunu bil. Islam ın içinde arayıpta bulamayacağın bir cevap yoktur. Çevren sorularına cevap verememiş olabilir. Bu bu cevabın olmadığı anlamına gelmez. Fikri sabit bir insan değilsen. Kendi tabirinle "yobaz ateist" değilsen görüş, düşünce ve fikirlerini tartışabilir ya da yolunun doğruluğunu kendi imkanlarınla sorgulayabilirsin. Sadece hayvanlar sorgulamaz. Sahip olduğumuz beyinler düşnmemek için değil. Düşünüp sorgulayıp doğruyu bulmak için var.
Soran+1 yılMerak etme cevaplar buldum ama ateistlerin savunduğu şeyler daha mantıklı geldi
- +1 yıl
Yargılamıyorum ama "hak ile batılı yargılayıp, batılı seçmek" zor olsa gerek. Bir alim demiş ki " ALLAH ın yokluğunu ıspat etmeye çalışırken. Kendimi onun varlığını ispat ederken buldum" umarım cevapları " bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olarak" vermemişsindir. Peşin kabul en büyük dogma dır.
En İyi Cevaplar
Sen nerde yasiyorsun simdi siz evlenseniz sizden olan cocuklar cip olur niye nikah olmaz besmele hic olmaz hadi bunlar oldu diyelim nikahi bozan seyleri iliski sirasinda yaparsiniz ters iliski organlari yalamak bide bunu iyi bilin en buyuk sihir ve buyu organi yalamakla olur bu dunya sana ve senin gibilerine guzel
02 Yorumla
Soran+1 yılAhaha ne diyim :D
Valla eğer bize soracak olursan biz yanlış olacağını söyleyeceğiz, madem ki bu zamana kadar dine bilmemneye sormadan açık görüşlüce (!) iş yapmışsınız, bundan sonrasını da bize sormadan devam ettirin, bildiğiniz gibi yapın o zaman. Neticede buraya asıl cevabı değil , istediğin cevabı almak için gelmişsin, o halde istediğin gibi yaşa. Herşeyin farkında bile isteye yol alan bir insana ne söylenebilir ki? Doğru olup olmadığını öğrenmeye ne gerek var ki? Doğru olmadığını söylesek, açıklama yapsak işinize gelecek mi ki? O halde gidin ve istediğiniz gibi yaşayın, yapacak bir şey yok, zaten olacak olan bir durumun değerlendirilmesi yapılmaz, sadece yaşanır ve görülür...
21 Yorumla
Soran+1 yılAzarlandım :(
Eğer iki taraf da din değil de 'insanca yaşamak için' çabalıyorsa olur.
Arif için din yoktur bence. Çünkü düşünen insan bir din kalıbıyla kısıtlı kalmaz.
Zaten açık görüşlü diyorsunuz.
Eğer katı olsaydı; zor.
Ama bence kendini taşıyan insanlar için neden olmasın.
Mutluluklar..48 Yorumla- +1 yıl
Benim de bahsettiğim Müslüman gibi yaşamayan Müslümansa olur diyor arkadaş. :)
Soran+1 yılSaldırmayın uzayın hadi yobaz sürüleri.
- +1 yıl
Soran kiz kardeşime öncelikle sunu söylüyorum. farkindamisin sizlr müslümanlara yobaz diosunuz. muslumanlarin sizi kabullenemedigi filan hic yok?
Öte yandan ben ateist biriyle 8-9 ay konuştum çokta mutluyduk çokta keyf alioduk birbirimizi. ama sevgili olmak istemedim çekildim.. kisaca mutluluğa engel değil bak biz çok mutluyduk. Tadini cikarin. ancak aileler karsi cikabilir - +1 yıl
* birbirimizden *
- +1 yıl
Zor bir süre başlayacak yani soran kiz kardeşime. bu yazdiklarim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılGüncellemeni okuyarak yazıyorum.
Sevgilin gerçekten Müslüman olsaydı, Rabbini dinleseydi seninle evlenmezdi. Neden dersen Allah böyle bir evliliği kendi katında geçersiz sayıyor.
Cevap vermemin tek nedeni Allahın emirlerine uyan müslümanlara yobaz tabirini kullanman.
Asıl yobaz kim biliyomusun? İnandım deyip inanmanın gerektirdiği şeylerin tersini yapanlar.!36 Yorumla
Soran+1 yılAsıl yobaz kendi fikrine kör kütük bağlı olup başka fikir dinlemeyenler... ateist müslüman farketmez :)
- +1 yıl
Bu kendi fikri olmuyor Yaradanın, seninde benimde sahibim olanın emri oluyor.
Devlet bir kanun koydu ona uymayan yobaz oldu senin tanımınla.:D
Soran+1 yılSana göre yaradanın emri benim yaratıcım değil. burdan anlaşılıyor yobazlığın.
- +1 yıl
Sen o devleti ve kanunları tanımıyorsan tanıyanlar var saygı göstermek gerekir, saygı göstermeyen yobazdır asıl.
Soran+1 yılTamam amca. yobazım sus artık.
- +1 yıl
Bravo bro katılıyom sana
+1 yılSevgilinin İslam'ı ne kadar bildiğinden şüpheliyim. Fetva istemiyorum demişsin ama bir Müslüman erkek bir ateistle evlenemez. Dinen caiz değil.
Hee bugün medeni kanuna göre evlenirsiniz tabii. Anlaşıp anlaşamamanız ise sevgilinin Müslümanlıktan ne kadar uzak yaşadığına bağlı olarak değişir.20 Yorumlaİslamiyette erken yaşta din eğitimi önemlidir... Benim düşüncem; bir müslüman olarak eşin bunu kabul ettiyse tasalanma yakında oda ateist olur... Çocuk açısından sıkıntılı bir durum oluşabilir... 15 yaşından sonra çocuk neyi öğrenip neyi yaşayacak... Kafasını bulandıracaksınız... Ölürken bile kendini arayan bir adam yaratırsınız demedi deme
24 Yorumla
Soran+1 yılKüçücük çocuk ne anlasın aklı başına gelince öğrenmeli illa ateist olsun da demiyouk mantıklı geleni seçsin ama kendine göre bizim baskımızla değil.
- +1 yıl
Mantik dindir
- +1 yıl
Din eşittir islamiyet
Soran+1 yılİste ben ona mantık şudur budur demicem kendi kararını kendi versin.
+1 yılİyi işte :) sevdikten sonra bu farklılığın üstesinden gelirsiniz. Bakmayın kimseye bildiğiniz gibi yapın.
12 Yorumla
Soran+1 yılOlumlu yorum sonunda saolun :)
- +1 yıl
Önceden böyle demezdim yani bir müslümanla evlilik istemezdim ama saçmalamışım anlayışlı olduktan sonra halledersiniz diye düşünüyorum. :) mutluluklar dilerim.
Hiç önemli değil bence anlasıyorsanız hic düsnmeden evlenin ben Müslümanım sevgilim ateist cok iyi anlasyorzz mantıklı ve adaletli konusuyor her zaman ona hayran kalıyorum.. Hicbir şekilde ona baskı yapıyorum oda bana yapmaz. bizde evlendigimz zaman cocullarmzn kendi seçimlerini yapmasını isteyecegz.. En doğrusu bu..
09 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel mutlulukar :)
- +1 yıl
arkadaşım bilmiyorsan söyleyim ki sonradan sorguda haberim yoktu demeyesin
kendine müslüman diyorsan yani inancın varsa İslama, sevgilin ateistse yani dinsiz ise ve evlenmeye karar verirsen senin imanın gider kafir olursun bunu düşün. Bunu bilmediğin belli ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp olduğu için şimdi sana bunu söylemeyi doğru buldum. Yoksa içimde kalırdı. Ona göre kararını ver kardesim. - +1 yıl
arkadaşım bunlara inanmıyorsan nasıl kendine müslümanım diyorsun?
İslama inanıyorsan onun şeriatına yani kurallarına riayet etmen gerekir inanman ve kabul etmen gerekir. - +1 yıl
Diyebiliyorsun ama müslümanlık içinde inanmadığın, riayet etmediğin şeyler oldukça müslüman olamazsın sadece ''olduğunu'' zannedersin.
''Dinine göre yaşamazsan bir süre sonra yaşadığını din zannetmeye başlarsın'' diye boşuna dememişler. - +1 yıl
Bu benim düşüncem değil İslam hukuku ve şeriatı böyledir. Ben sadece ona inanır ve riayet ederim ve öyle yapmayanlara doğruyu söylerim şimdi olduğu gibi. Saçma diyorsan zaten dine tam olarak bağlanmamışsın henüz düşünüp anlayamadığın şeyler var. ''Saçma'' olarak nitelendirdiğin şey birgün seni dinden çıkarınca, ahirette hesabını sormayacaklarınımı sanıyorsun?
Son sözüm budur ben sadece uyardım sen hala İslam hukuku ve şeriatında olan sahih bişeye ''Saçma'' diyorsan sen bilirsin, sana doğruyu anlattım mı anlattım gerisi sana kalmış.
İyi günler.
çocuğunuz 15 yaşina gelmeden soruglamaya başlayacaktir o zaman ne anlatcaksiniz anne ben dünyaya nerden geldim bizi bu dünyaya kim getirdi sorularina biriniz kendi kendine geldin diğeriniz ALLAH bizi yaratti diyecek çocuk boşlukta büyüyecektir. bu tarz sikintilar hayatiniz boyunca olacaktir
112 Yorumla
Soran+1 yılKendi kendine mi? Evet kendimizce cevaplarız ama onun veya benim baskımla değil kendi iradesiyle karar versin.
- +1 yıl
aklinda karşiklik olcaktir çocuğun neden anam babam farkli şeyler söylüyor diye :) muhtemelen senin söylediklerin saçma gelecektir :) çünkü insanlar fitratlari gereği bir yaratici aramaya başlarlar olmasi gerektiğide bu ve seni haksiz bulduğunda senden nefret etme seni tinlamama gibi sikintilarin olacaktir eşinde inancin olmadiği için ilerleyen zamanlarda sana gereken saygiyi hürmeti göstermeyecektir emin ol
Soran+1 yılTarafsız olmak yerine kendi inancına göre konuşuyorsun tartışmaya değmezsin
- +1 yıl
tarafsiz konuşuyorum çocuk olduğunu düşünsene biriniz cennete gideceğini sölüyor çok güzel bir yer istediğin herşeyinin olacaği bir yer diğerinizde toprak olmaktan çürümekten bahsedecek sen çocuk olsan hangisini tercih edersih bence sen yeterince düşünmüorsun ya da düşünmek istemiyorsun :)
Soran+1 yıl5 yaşında çocuk cenneti mantıklı bulur benim de 5 yaşında olduğum gibi.. bu yüzden 15inde karar vermeli herşeye :)
- +1 yıl
15 yaşina kadar görüş sahibi olur inanç bir günde olacak iş değildir 15 inde ha tmam ben şu olayim diyeceğini mi düşünüyorusm bir yil üç yil kaç yil da oturacağini kimse bilemez çocukluk arkadaşlari camiiye gitcek inançli olacak bu tarz hayat sürdüğü zman senden nefret etme ihtimali yüksek
Soran+1 yılYa bütün çocuklar da camiye gidiyordu zaten :D:D
Soran+1 yıl15 ten kücük olup namaza gideni hiç duymadım :)
Soran+1 yılAtaist değil ateist ve akrabalarım müslüman :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır, uygun değil.
İslam alimleri diyor ki:
Bir müslüman, ateist ile evlenmeye niyet ettiği an müslümanlıktan çıkar mürted olur. Geçmişte işlediği bütün sevaplar yok olur. Tevbe etmeden ölürse ebedi cehennemlik olur. Bu durum senin açından bir sorun teşkil etmese de müslüman açısından büyük bir sorundur.
Olumlu ne söyleyebiliriz ki.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence çocuk sizin fikirlerinize göre şekil almak zorunda değil. Siz sadece 2 fikir vermiş olacaksınız, ama bir sürü din var, inanç var. Bence mitoloji ve dinler tarihi eğitimi vermelisiniz. Tamamen tarafsız olur o şekilde.
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden ben vereyim ki ben nasıl araştırıp öğrendiysem o da öğrensin
- +1 yıl
Hayır yani sadece kendi inandıklarınızı anlatmayın diyorum :) Hem de ebeveyn olacaksanız tabi ki eğitimleri siz vereceksiniz, bir şekilde eğitim olanağı yaratacaksınız. Ebeveynlik zaten bu demek. Mesela kitap alıp okumasını sağlayabilirsiniz. Ya da DVD şeklinde konuyla ilgli belgesel dizisi alırsınız. Bir şekilde imkan sağlamalısınız ki o da okusun.
Soran+1 yılO tür şeyleri sağlarım zaten :)
- +1 yıl
Ben de ondan bahsediyorum işte canım :)
Mantıklı bir yol seçmişsiniz aslında. ama islam dinindeki inanışta evladın anne ve babaya hesap soracağı bir kaç konudan biri kendisine dini öğreti verilip, verilmemesi. Eğer sevgilin için bu sorun olmayacaksa izlediğiniz yol makul.
02 Yorumla
Soran+1 yılIkimiz de anlatcaz kararı çocuk vericek baskıyla değil :)
bence çok güzel düşünmüşsünüz. ikinizde bayağı anlayışlısınız gördüğüm kadarıyla. bence gayet güzel olur fakat oturup din hakkında konuşmamaya çalışın bence. çünkü anlaşmazlığa düşerseniz aranıza mesafe girer
02 Yorumla
Soran+1 yılDin konularına girmiyoruz zaten çocuk için konuştuk sadece onu da çocuğun kararına bırakmaya karar verdik :)
+1 yılİslama göre müslüman bir erkeğin dinsiz bir kadınla evlenmesi caiz değildir erkek arkadaşın bunu öğrenirse sizin evlilik işi yatar ki bu aralar kadir gecesi var ve muhtemelen camiye gidecek sohbette duyarsa yandın
13 Yorumla- +1 yıl
Müslüman bir erkeğin hıristiyanla evlenmesi caiz mi?
- +1 yıl
lover çok güzel açıklamış farklı dinden biriyle erkek evlenebilir fakat kadın farklı dinden bir erkekle evlenemez
Aşk İlişkileri konusunda 822 cevap paylaştı. Bende öyle düşünüyorum.. Belli bir yaşa kadar çocuklarıma din hakkında bilgi vermeyi düşünmüyorum..
Bakalım ne olacak..
İyi düşünüyorsunuz bence..17 Yorumla
Soran+1 yılBen ona allah yok diye de dayatmıcam her fikri araştırsın iradesiyle karar versin istiyorum
Soran+1 yılYok korku empoze etmicez cehennem falan kutsal kitapları ben de okudum ona da okutcam aynı şekilde evrimi falan da öğretcem
Soran+1 yılAilelerimiz tanıştı durumumuz da var beklemek istemiyoruz artık :) evet kendi isteğiyle karar vermeli erken ama düşünmeden olmuyor :)
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yılbırak ateist sevgiliyi arkadaşla bile zor oluyo benim en yakın arkadaşım ateistti sürekli kavga ederdik dinle dalga geçmesine katlanamazdım şimdide konuşmuyoruz zaten ama yinede sen bilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılDala gecniyorum inancına saygım var :)
- +1 yıl
ozaman sorun olmaz heralde ikinizde birbirinize saygılı davrandığınız sürece mutlu olursunuz
Sevgilim deist. Aramızda sorun olmadı. bir kere sana göre ben yanacağım demişti. Çok üzülmüştüm :) Çocuk düşünmüyoruz. Olursada sizin gibi düşünüyoruz.
10 Yorumla
+1 yılAteistin bir inancı yokturki onlar için ilah yoktur. evri, m teorisi yaparsınız. Bu bir inanç degildir. İnanç kendinden güçlü bir ilah oldugunu kabul etmektir. Müslüman bir erkek her türlü kızla evlenebilir sıkıntı olmaz soruuza gelince.
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış biliyorsun. Müslüman erkek her türlü kızla evlenemez. Kızın Allah'ı inkar etmemesi gerekir yani başka dinden olabilir ama dinsiz olamaz. Dinsiz olursa nikah sahih olmaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilinin nasıl müslüman olduğu belli, açık görüşlü dediğine göre çakma müslüman. Ateist kızla evlilik düşünüyorsa onun evlendiği zaman zaten imanı gidicek onun fikri diye bişey kalmıcak dinden çıkmış olucak çünkü müslüman erkeğin dinsiz kadınla evlenmesi haram
00 Yorumla
+1 yılSevgilin yobaz, dindar değilse, inancını eleştirmiyosa hiçbi problem olmaz. Gayet güzel anne baba olursunuz ayrıca.
00 Yorumla
+1 yılZıt kutuplar arada aşk ve sevgi varsa bir birini çeker, aşk ve sevgi bitince bir birini iter nefrete dönüşür. Zor bir karar ve durum.
Dilerim hep saygıyla sürer ve ömür boyu mutlu olursunuz.02 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
Arkadaşım hiçbir sıkıntı olmaz erkek arkadaşın zaten şimdiden imanının zayıflığını göstermiş biraz çabala onu da dönderirsin iki Atayizden de doğan çocuğun bişey seçme gibi sorunu olmaz. Mesud bahtiyar olun inşallah.
00 Yorumla
+1 yılSiz vermesenizde o din eğitimini okullar verecek zaten ne kadar uğraşsanızda. Kendi araştırması için imkan verin bence
00 Yorumla
+1 yıldinler ilişkide sorun değildir :) üstelik sakın birbirinizi bu konuda zorlamayın kendinizin özgür iradesi var kim neye inanıcaaksa inanır
00 Yorumla
+1 yılSen öyle uygun buyuruyorsan mübarek neden olmasın ahahahah ne kafalar var ya.
112 Yorumla- +1 yıl
O babanın aklına tüküreyim bu hiç adaletli değil. 15 yıl ateist yetişecek sonra dini vecibeler anlatılacak o da çocuğa zor gelecek ateist kalacak. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Elemanın bir kaç nöronu var o da evlenecem diye senin peşinde sallanıyor olayın özeti..
Soran+1 yılYa ateist yetişmeyecek çocuk yaşta kafasını doldurmak istemiyoruz iradesiyle aklı başına gelince versin kararını.
- +1 yıl
Atesitlikte dini hiç bir şey yok zaten ne ahlak var ne örf ne de şeref kusura bakma. Tamamen topluma göre şekillenmeye çalışan insanlar bütünü denebilir. Bir dini öğretiyi benimsemiş bir toplumda yaşanıyor onlara göre bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Mesela giyinmek neden giyiniyorsun ki? Ne gerek var diğer insanların dininde öyle yazıyorlar diye ona göre giyiniliyor giyinmek denen bir şey var. Sen neden giyiniyorsun çünkü topluma göre şekkilenmek zorundasın.
Vicdan denen şey var ki vicdan bile yetiştirilmeye göre şekillenen bir şeydir. Sana hırsızlık doğru bir şey diye öğretilseydi sen hırsız olacaktın ve sana normal gelecekti. Ama dine bağlı olan insanların olayı nedir biliyor musun? Ailesi kötü bile olsa doğru olabilmeyi öğreneceği bir yer vardır. Hırsızlık yapmanın kötü olduğunu yazan bir yer..
15 yıl ateist olacak sonra buna devam edecek ortada tarafsız br durum yok. Çocuk ilk önce anneye özenir ve anneyi taklit eder o yaşlara kadar. Ki asıl sorular 7-8 yaşlarında başlar.. - +1 yıl
Ateist çocuğunuz hayırlı uğurlu olsun diyorum şimdiden..
Soran+1 yılTamam.
- +1 yıl
Umarım çocuğunuz olmaz kısırsındır ^_^
- +1 yıl
Saygıdan bahsetme şimdi bana saygısızsın. İşine gelmediğindede oturup konuşabilmeyi öğren sonra gel bana modernliktasla tamam mı annem?
Hadi şimdi s
Soran+1 yılBedduaya inanmıyorum :)
- +1 yıl
Beddua derken? Kafa gitmiş bunun =_=
Ne bedduası temenni var orada ! Umarım kısırsındır yazdım. Kafa gitmiş harbiden din min falan ahahkasjdhkjh
"Ateyiyzim ya beyn bed duyaya inanmiyoyum abi" ne güzel sözler bunlar sdfsdfsdfsd..
Soran+1 yılSaygısızlık yapmıyorum burada kendi fikrini kabul. ettirmek için yırtınıyorsun 2 saat cevap bile vermicem tartışmaya değmezsin.
- +1 yıl
Evet biri bir şey yazıyor sen hala fikir kabul ettirme bıdısındasın. Sana bir şey kabul ettirmiyoruz ettirmeye çalışmıyoruz. Sadece bir şey yazdım işine gelmedi.
Hala bana güzel olmazmı o aşa kadar öğretmesek diyor.
Kafanda bir yetiştime fikri tutturmuşsun o olsun istemişsin ne halt yemeye soruyorsun madem. Yazıyoruz insan yerine koyup geçmiş saygısızca
O kadar yazmışız "Tamam." diyor saygısızca..
Çekilebilirsin umarım kısırsındır, çünkü böyle bir fertilizasyona karşıyım ^_^
Soran+1 yılYarafsız bakmanızı istedim ama herkes kendi dinini savunuyor.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılinsanları dinine göre yargılamaya devam ettikçe ilerde aranızda kan çıkar ben söyleyim insan olmanız hepsinden önemli birbirinize saygınızı sevginizi eksik etmeyin gerisi önemli değil
00 Yorumla daha şimdiden bu kadar farklılk varken siz nasıl bir aile olabilirsiniz. bence ya sen ya da sevgilin biriniz fedakarlık yapıp inancından vaz geçsin yoksa ilerde daha derin ayrılıklar inatlaşmalar yaşarsınız
03 Yorumla- +1 yıl
Sevgilisi vazgeçmesin bence
Ahireti yakmanin luzumu yok
Boyle bir fikir tartisma konusu dahi olmamali - +1 yıl
Uzun sürer neden sürmesine
Sadece birinden biri diğerine uyar
Kiz müslüman kardesimize uyarsa oh ne ala ikisininde ahireti kurtulur
Ancak oğlan uyarsa ailecek yandilar
Ve kiz inancsizliginda daha baskin görünüyor oğlan musljmanliginda daha zayif görünüyor bu durumda oğlan kiza uyacak gibi
Yandi gülüm keten helva
+1 yılOwww yeah. Evlenmişler çocuğu yapmışlar durumunu bile konuşmuşlar.. Piyüüü
12 Yorumla- +1 yıl
Soran bir de kiralık katil mi tutuyor :D
bence cok iyi mantıklı bir karar almasınız sonuçta din için evlenmiyorsunuz ki
00 Yorumlaİlişki denilen şey , dinle , dille , ırkla olan bir şey mi ey güzel insan :)
12 Yorumla
Soran+1 yılDeğil bence de :)
Sorun olmaz merak etme sevgilin zaten gercek bir musluman olsaydi seninle evlenmemesi gerektigini bikirdi iki dinsiz bir arada gul gibi gecinip gidersiniz.
10 Yorumla
+1 yılne acık görüşlü oluresa olsun müslüman birine ateist biriyle nikah düşmez erkek sürekli günaha girecek o erkek böyle düşünüyosa müslümanlıkla alakası kalmamıs zaten bence uygun değil
10 Yorumla
+1 yılben mesela bir ateistle evlenmezdim. bu benim yorumum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer sey şu an güzel, adil, sorunsuz gibi gözüküyor. Ama ilerdde bir çok sorunla karşılaılacak. Ayrıca yobaz sensin senin sıfatını s. kiyim. Kimsin de yobaz diyorsun sen bize?
11 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyeni takı. yobaz demek karşı fikre tamamen kapalı kendi düşüncelerine körü körüne bağlı kişilere denir ateist müslüman farketmez.
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten ateistsin r çocuğun bari müslüman olsun senin yanında yaşayan bir hiçbişeyden habersiz bir çocukta sanmıyorum müslüman olacak evlenmeyin bosuna
14 Yorumla
Soran+1 yılBen illa ateist olmasını istemiyorum kendi kararını kendi versin baskıyla değil
Cevap sahibi+1 yılAma çocuğa kendi savinin doğru olduğunu ister istemez asilayacaksin bırak bunları bari sadece Allaha inanda cennete git 50 -60 yıllık dünya için sonsuza kadar cehenneme GİTME!
Soran+1 yılCevap vermeye değmezsiniz
Cevap sahibi+1 yılBeynin olmadığı için normal karşılıyorum
evlenin allah ya da tabiat mesut etsin. caiz ya da değil umrumda değil. allah yoksa sorun yok var da hesapta varsa sizin sorununuz.
13 Yorumla
Soran+1 yılSaol uyardın :)
- +1 yıl
İyi cevap +1
Gizli Üye(30-35)+1 yıleminim müslüman olcuk çcuk. çünkü senn kaynanan olucak kayınbiraderin oluck görümcen oluck.. onlar küçük yaşta bunu çocuğa aşılarlar
01 Yorumla
Soran+1 yılBana da aşılandı ama ateistim :)
+1 yılÇocuğa küçükten dini eğitim verilmelidir. Eşin muhtemelen evlenince ateist olur zaten. Sıkıntı yapmayın.
10 Yorumlaşimdi olmaz ama ilerde çok sıkıntılar çekebilirsiniz
allah ıslah etsin16 Yorumla
Soran+1 yılIslah edilcek bìşey yapmıyorum allah varsa gitsin israili etsin ıslah
- +1 yıl
Allah gitsin varsa israilimi islah etsin
Sende yoksun ozaman allah israile bişiy yapmior düşüncesi barindirip bu durumda allah yok diosan sen de yoksun ozaman. ? Sen neden müdahale etmiosun? Ki. ya da ya da ya da sen dusun İsraili Allah yoksa? Sevgilinle dogmamis çocuğunuzu dusunene kadar?
Soran+1 yılCirkin her yoruka zıplama canım.. ben onlara da uzuluyorum ama ne yapayım elimden bisey gelmiyor bende mi intihar edeyim?
- +1 yıl
Her yoruma ziplamam senin konuna va sana xper kazandirir. Çok sığsin bu arada
Neden gizlisin?
Konun ilgimi cektiki burdayim
Yoksa mutsuzluklarda bogul bizene
Ateist bir insani adam insan yerine koyduguma şükür et :))) - +1 yıl
Gerçi sizler şükrü nerden bilceniz:)))
Soran+1 yılAdam yerine koyma ve git o zaman :) lütfen.
+1 yılbence gayet mantıklı ve uygun bir yol tebrik ederim :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekürler :)
- +1 yıl
recaa :D
+1 yıl15 yasına kadar hiç bir din eğitimi vermeme zaten onu dinsizliğe eğitmek. Demek
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır büyüyüp zekası gelişince kararını versin istiyoruz çocuk yaşta ne anlıcak zaten
- +1 yıl
5 yaşında 10 yaşında cocuklara din dersi vermek çok saçma akıl ve mantıgını kullanamıyor çünkü o yaştakiler neyin ne oldugunu ayırt edemiyorlar allah muz vercek namaz kıl diye kandırırdı beni annem cocuken.
- +1 yıl
10 yasındaki çocuk hafız oluyor kuranı başından sonuna. Kadar ezberliyor siz yapabilrmisinz ama o küçük sandığınız kafası daha çalışmaz çünkü yaşı. Küçük dedepiniz çocuk ezberliyor bastan sona ve okuyor ezberden tek bir solukta. Acaba kim çocuk soylermisiniz?
+1 yılMüslümanlara güven olmaz. Senin zorla kapanmanı isteyebilir ve çocuğu da zorla müslüman yapar.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır öyle biri değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılDediğine göre saygılı bir eş problem olcağını sanmıyorum. çocuk konusuna gelince en iyisini yapıyosunuz çünkü bu ülkede malesef din özgürlüğü yok.
10 YorumlaHaram Olur Zina Olur, Gerçek Müslümansa Senle Muhattap Bile Olmaz Zaten
00 YorumlaSevgilinin imanıda zayıf problem yaşayacağınızı sanmıyorum mutlu bahtiyar olun
20 YorumlaKeyfine bak gitsin. aklın yolu birdir. kabullenmişse iki taraf bir birini başkalarına halt etmek duşüyor :)
00 YorumlaŞu mübarek günde gerçekten ateist misin sen Türk değilsin o zaman kesin ailende mi ateist
13 Yorumla
Soran+1 yılYa yeter inanç tartışması yapmayın
- +1 yıl
Sen Türk değilsin o zaman ne demek ya? Ne içiyosunuz siz cidden?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmenize yasal olarak bir mani yoktur. İslam'a göre evli sayılmazsınız. Erkek Müslüman olduğuna göre yapacağınız her ilişkiden zina günahı alır.
00 Yorumla
+1 yılErkek arkadasın da Müslüman sayılmaz. Basarılar size
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 353 cevap paylaştı. Erkek Müslüman olursa kız farklı dinden olabilir sorun yok..
02 Yorumla- +1 yıl
Problem orda işte, kız başka dinden değil, dinsiz. Dinsiz olunca sorun oluyor.
Hem islami açıdan caiz onun seninle evlenmesi, hem de çok iyi ebeveynler olacaksınız
05 Yorumla- +1 yıl
Yanlış biliyorsun kardesim caiz değil haram.
- +1 yıl
Hayır.
Müslüman erkeğin dinsiz bir kadınla evlenmesi haram. Nikah sahih olmaz. - +1 yıl
Ben zaten araştırdım bunu çok uzun zamandır biliyorum.
Sen araştırdıysan bana kaynak göster hadi? ? ?
+1 yılBakire degilsen söyle gerisi kolay :) olabilir neden olmasın.
04 Yorumla
Soran+1 yılAlakaya gel
- +1 yıl
:D niyeki bunu belirtmesin daha sonradan sorun olcak şeyleri şimdiden söyle belki önem veriyor?
Soran+1 yılBakireyim veya değilim demiycem bu sizi alakadar etmez ama biliyor aramızda gizli saklı yok :)
- +1 yıl
bende inançlı biri degildim ama güvendikten sonra herşey olur :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTaraflar birbirine saygı ile yaklaşırsa hiçbir sorun olmaz, bu arada tebrik ederim. Ama kendine göre bir ateist, deist, agnostik ya da panteist bulsaydın fena olmazdı.
28 Yorumla- +1 yıl
Panteist nedir?
Cevap sahibi+1 yılkısaca panteizm: tanrı doğa/evren'dir görüşünü savunur.
- +1 yıl
Oda malcaymis :d
Cevap sahibi+1 yılsaçma deseydin saygı duyabilirdim elbette ama dediğin gibi dinler ne kadar malcaysa bu da o kadar malca :)
- +1 yıl
Dinler malca değildir koç;) iyi arastr
- +1 yıl
Biraz kafa yor
Cevap sahibi+1 yılateizm, deizm, agnostisizm ya da panteizm ne kadar malca ise dinler de en az o kadar malca, bunun tartışması yapılamaz.
- +1 yıl
Yali-4; dediğin gibi fena olmazdı ama panteistle de karşılaşmak zor. :) onun yerine farklı olsa da panteizm kadar ilgi çekici vahdeti vücuda inanan olabilir gerçi buna da denk gelmedim ama :)
+1 yılsizden çıkan çocuk geleceği hiç iyi olmaz şimdiden aldırın o çocuğu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılislama göre seninle evlenemez.
28 Yorumla
Soran+1 yılFetva istemedim duruma göre fikir almak istedim
Cevap sahibi+1 yılama bunun farkındaysa sorun çıkar sonra :/
Cevap sahibi+1 yılhem nie kızıosun ki ben ne yaptım şimdi ımm ıhı ıhı ;(
Soran+1 yılEvlenir evlenemez geçin bunları Mülümansa dinini biliyordur.
Cevap sahibi+1 yılaman banane o zaman.
Cevap sahibi+1 yılnie -1liyosun ben sana ne dedim :( bir dada yazmicam senin konularına :( sen kötülük yapıyorsun insanlara :(
Soran+1 yılben eksilemedim al artı
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim :)
dindsen çıkmış biri ile müslim birekrek evelnemez dineme dönmeli töbve almalı
00 Yorumlasiz evlenmeyeceğiniz için ortada sorun da yok.
15 Yorumla
Soran+1 yılNeden ki düşünüyoruz evlilik durumumuz var
Soran+1 yılBen 24 yaşındayım sevgilim 27 ve maaşlarımız da iyi gayet ünv ayrı evde okudugumdan işleri de biliyorum
+1 yılMüslümanlığı tercih edeceğine kefil olabilirim.
46 Yorumla
Soran+1 yılİnanç tartışmasına çevircekseniz yazmayın neyi seçeceğini sormadık
- +1 yıl
15 yaşına kadar demişsin de zaten din dersleri var ilköğretimler de. İlla ki öğrenecek İslam'ı
Soran+1 yılOnlar yüzeysel dersler
Soran+1 yılAyrıca ben de öğrendim ama ateist oldum emin olmayın :)
- +1 yıl
Ama diyim sana müslüman olacak.
+1 yılevlenemezsiniz ne çocuğu hahahhh
04 Yorumla
Soran+1 yılFetva istemedim fikri olan yazsın
- +1 yıl
sevgilin baskı yapıcak evlenince eğer evlenirseniz yaz bunu buraaya
Soran+1 yılÖyle baskı yapıcak biri değil
- +1 yıl
ilerde görürsün canım benim iyi günler
Ortak noktanızı bulmuşunuz, artık ne diyeyim.
00 Yorumla
+1 yılDoğacak çocukları deist olur =)
10 Yorumla
+1 yılSevgilinin ailesi dinii bir aile mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır değilller dindar
- +1 yıl
Ozaman bu evlilik gerçekleşebilir :D
akraba ilişkileri zor olur... evlenilse bilee
00 Yorumla- Devamını Gör (14)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem