- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAblan doğru söylemiş. Adam eve ekmek getirmezse sana elbise almazsa telefonuna kontör yuklemezse ne kadar süre evli kalırsın.. adam diyebir mi ben senin finansal kölenmiyim. Neticede evlendik yani.
Ama burada sana diyorlar ki aman hicbirsey yapma sen hizmetcimisin sen köle misin.
Yapılan her hareket artı bir puan alır. Nasıl eşin sana söz misal bir çiçek alsa gelse. ki ottur ve lüzumsuz ayrıca da ucuzdur. Ama bir kıymeti olur. Güleryüz gösterir mutlu olur onu da mutlu etmeye çalışırsın aynısı karşı tarafada geçerli. Sen bir güzel söz söylersin.. o gün kocanın günü güzel gecer.
Birde domino etkisi ya da kelebek etkisi denen bir şey var. söz misal bugün sabah kocanla kavga ettin. Daat diye kornaya bastım kocan sinirli daha yeni evden kavgayla çıkmış. Lan ne kada sisiriyorsun görmüyor musun mk yol kapalı. Senin mina korum der. Saldırır bana.. iki senaryo var. ya beni döver ya ben onu döverim. Beni dövdü say.. mahkemeye veririm. avukatti mahkemeydi. Olan yine size olur. Ben onu dövdüm say.. işyerine mor gözle gitti. satış yapamadı rezil oldu..
Peki başa saralım sen öperek yolcu ettin eviniz pür neşe. Ben saygısız şoförum yine arkadan kornaya bastım.. döndü. beyefendi yol kapalı. Ben ne yapayım ki güzel abim dedi eşiniz. Bende kusura bakma kardeşim farketmedim dedim. konu kapandı.
Yani evde huzur olunca yolda huzur oluyor. İşyerinde huzur oluyor. Her yerde kazançlı çıkıyor eşiniz. Ve sizde bu iyi giden durumdan onun eşi olduğunuz için istifade ediyorsunuz.
ya da bir başka örnek patrona karşı eşiniz kavgalı olsanız sabırsız olur. Ya kovulur. Ya pozisyonu yükselmez. Ama aranız iyi olsa algısı yüksek olacağı için işi daha iyi kavrar. Sinirli şekilde gelmediği için aksilikler de sabır eşiği yüksek olur.. buda ona terfi ve daha iyi bir maaş getirir.
Sen köle misin.. kölesin kardeşim sen ona Güleryüz göstermeye saygı göstermeye sofrasını kurmaya kaldırmaya ihtiyaçlarini karşılamaya kölesin. Oda senin tüm ekonomik giderlerini karşılamaya ailene hürmet etmeye sana saygı göstermeye cinsel ihtiyaçlarını karşılamaya köle. Ben köle değilim efendim bunu yapmam. yapma. Zorla elbet yaptıramaz ama bağlar zarar görür
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 753 cevap paylaştı.
+1 yılEv hanımı olmak kötü bir şey değil onu da nereden çıkardın belki burada yorum yazanların çoğunun annesi ev hanımı benimde annem ev hanımı gerek babam gerekse ben ve kardeşlerim hep hayran olmuşuzdur ve çok severiz annemizi aslında çalışan çalışmayan tüm annelerimiz özeldir. Şöyle bir şey söyleyeyim evlilik durumuna gelmişseniz zaten karşı taraf seni her halinle kabul edeceğini ve her halinle seveceği anlamına geliyor. Kocan mühendis bilmem ne Allah katında eşitsiniz makam mevki sahipliği üstün yapmaz senden tabi kide hem erkeğin hem kadının sorumlulukları vardır evliliklerde sen hizmetçi ya da robot değilsin yeri gelecek oda sana yardımcı olacak ablan şu konuda söylemek istemiş yani eve geldiğinde birlikte yemeğinizi yiyin ilgilen sonra ev işleri konusunda söylemiş onları tabi yaptığın zaman kocan sana kölen olur ve evde saygın olursun sende ileride çocukların olduğu zaman hepsi sana hayran olur çok severler
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. İlk cümle on numara ve doğrudur. Ancak o mühendis sen ev hanımısın olayına katılmıyorum. İkiniz de insansınız, eşsiniz, ikinizin de farklı sorumlulukları var, herkes üzerine düşeni yapacak yani. Kimse kimseyi yaptığı işten, aldığı eğitimden veya mali durumundan dolayı farklı yerlerde konumlandırmasın, büyük hata olur. Konum belirleyen faktörler insani olanlardır, ticari değil.
01 Yorumla
Ablan şöyle dese daha doğru olurdu; eşine karşı ilgili, anlayışlı, saygılı ve sadık ol ki o da sana karşı böyle olsun. Bu dünyada her şey karşılıklı olduğu sürece dengede kalır. Köle ol, hizmette kusur etme gibi yorumlar hiç hoş olmamış.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHizmette kusur etme lafını hiç sevmem
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok hizmetçi almıyor sonuçta eş alıyor.
20 Yorumla İlk önce şunu söyleyeyim, sen ona köle ol ki o da sana köle olsun diye bir şey yok. Peygamberimiz kızı Hz. Fatıma Hz. Ali ile evlenirken bir nasihatte bulunmuştu, "sen ona yeryüzü ol ki o da sana gökyüzü olsun" demiş. Birbirinizi tamamlayın manasında.
Sorumlulukların ne gibi artıyor, artık ikinci bir ailen olacak. Kendi ailene ne kadar hoşgörülü isen, eşinin ailesine de hoşgörülü ol. Ailenin evinden ayrılacaksın, kendi evin olacak. Evi sen yöneteceksin. Kadının eşine hizmet etmesi kötü bir şey değil, bazılarına göre hizmet (köle) yerine konulmak. İnsan sevdiği kişiye hizmet ettiği zaman mutlu olur, sana olan davranışı da aynı olur. El üstünde tutarsan, el üstünde tutulursun.
Eşinin mühendis olması, senin çalışmaman ev hanımı olman kocanın senden üstün olduğu anlamına gelmiyor. Kendini küçümseme, her denilene kulak verme. Kendini daha fazla geliştirmeye niyetin varsa, bunu da eşine dersen sana destek olur.
Kendini toplumda geri planda tutma. Bilmediğin bir şeyde de biliyorum diye atılma. Eşine ve ailesine sıkı tutun. Uzak, soğuk durma.10 YorumlaAblan seni ve yaşadığın ilişkiyi en yakından bilen biri sana da en son yalan söyleyecek kişi belki ve sana böylesine şeyler söylemesini sebebi gerçek olduğu içindir yani seni bu yüzden alıyorlar sende hizmetini yapacaksın demiş. Bunu sen kabul edebiliyorsan yani hizmetçi aşçı temizlikçi çocuk bakıcısı gece de karılık görevini yapıp kenara bırakılmaya değer görmemeyi önemsenmemeyi hepsini kabul ediyorsan yaparım hiç problem yok diyorsan evlen ama bunları kabul edemem bu kadarını sürdürmem tarafındaysan evlenmeden bu işi bitir yoksa üzülen sen olursun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Tabiki ev hanımı olmak kötü değil. Koskoca mühendis nasıl oluyor, kocalık nereden geliyor. Her insan değerlidir mesleği onu farklı üstün biri yapmaz. Evet akıllıca davran, evinde olani kimseye anlatma. Kimseye köle olma kimse de sana köle olmasin. Saygı Sevgi anlayış karşılıklı iletişim yeterlidir
00 Yorumla
+1 yılAblan iyi niyetle iyi baslayan bir konusma yapmis ama sonunda sacmalamis. aslinda icerik olarak demek istedigi sey su ev hayatinda erkek karisina kole dir kadinda hizmetci. Yani kocan kole gibi calisir gelir gelsin diye ugrasir. Kadinca hizmetci gibi yemek czmasir bulasik falan ugrasir. Burada bir esitlik var vir nukte var Bunda kotu birsey yok. Simdi millet yok hizmetcimi falan demiste ozaman erkek kolemi oturun aksama kadar evde para gelsin diye bekleyin mk. Sacma sapan kelime savasi yapmak yerine gercekleri konusmsk lazim
00 Yorumla
+1 yılSondan başlıyayım, ev hanımı olmak kötü değil ancak ablanın söylemi hoş olmamış, kıyaslama yapmış resmen o mühendis sen ev hanımısın diye. Evlilikte mutluluk önemli bence illaki kadın da çalışacak değil, çalışırsa da eve katkısı olur iyi olur hani, ilk dediklerine gelecek olursak o kısımda haklı ablan, eşler arasında geçim kolaylığı için gerekli bunlar iki tarafın da birbirine güler yüzlü olması ve sırlarını evinden dışarıya asla aktarmaması evliliğin sıhhati için gerekli ve geçerli şeyler... İnşallah evliliğin mutlu geçer...
00 Yorumla
+1 yılKadınlar duygusallikta ön plana çıkmış olsada aslında erkekler daha fazla duygusaldır. Çoğu zaman kırmamak adına sessiz kalabiliyor kendini bu konuda ifade etmekten ziyade anlayış bekliyor. Fakat maalesef kadinlar bunu erkeklere konduramiyorlar. Aslında evliliği yürüten kadındır.
İletişim kurmayı başaran her çift uzun mutlu bir evlilik sürdürüyor.. sana tavsiyem eşine saygı göster herkes sırtını donsede sen yüzüne bak..
destek ol erkeği bu dünyada ayakta tutan tek şey hayatındaki kadindir.
Şimdi sana bu ablanın sözlerine karşılık saçma sapan konuşanlar olacak sen hizmetcimisin bilmem ne.. mutlu olmak isteyen mutlu etmesini de bilendir...
01 Yorumla- +1 yıl
Birde sor onlara evlilikte tecrübeleri ne :)
+1 yılBazı insanlar iğneyi de çuvaldızı da kendine batırır. Senin ablan da onlarsan bir tanesi. Her insan kendinden sorumludur, sen yanlış olsa bile kendi bildiğini yap. Kimsenin sözüne itibar etme ama sözlere saygın olsun
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 776 cevap paylaştı.
+1 yılSen hizmetçi ya da köle değilsin, ablan köle olmayı seçiyorsa bu onun tercihi senin değil... O mühendis sen ev hanımısın demiş olabilir statü karı koca ilişkisinde işlemiyor bunu ablana söyle, kaldı ki nişanlın çalışmadığını bilmeden mi nişanlandı? Hayır.. canım canım düşünceleri kafanızdan atın... Üzerine düş kıymet ver demiş, üzerine düşersen adam kaçar bu şaşmaz bi kural o yüzden sadece kıymet ver, saygı duy, sev yeterli...
10 Yorumla
+1 yılEv hanımı olmak kötü değil güzelim, ablam kısmen haklıda çokda değil erkeklerin çok ta fazla üstüne düşmek doğru değil tecrübeli biri olarak söylüyorum ne çok üstüne düş nede çok uzak ol herzaman elini nefesini hissettir ama çokta bunaltma bide başkaları nın sözüyle olmaz kendi içinden geldiği gibi olki karakterini yansıt 😊😉
02 Yorumla- +1 yıl
Evli misin?
- +1 yıl
Sana sorup yorum almak istediğim bir şeyler var. Madem bu kadar güzel yorumların var bu çok iyi fikir olabilir.
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılYalan canım. Sen eş olacaksın köle değil elbette evde yaşadığın o evde kalmalı ailene vsanlatmamalısın bu doğru. Fakat üstüne düş hizmette kusur etme nedir ya?
Nişanlın senin ev hanımı olacağını bile bile gönlüyle kabul etmişse ablanın seni ezik göstermesi neden?
00 Yorumla Öncelikle hizmetçi değilsin çalışmıyorsan ev işlerinin ağırlığı sende olur o kadar ki bu en zor meslek. Kocana tabiki kiyemet vermelisin ve sevgini göstermelisin ama bu tek taraflı olmaz aynısı onun içinde geçerli. Ve aranızdaki herşeyi dışa yansıtmayın ailelerin aranıza girmesine izin vermeyin en önemliside saygıda kusur etmeyin onu kaybedersiniz dönüşü olmuyor karşılıklı saygısızlık ardı ardına geliyor benim kendime verdigim nasihat bu şekilde.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet doğru söylemiş. Ev hanımı olmak kötü değil. Fakat " kocana iyi davran ona köle ol ki oda sana köle olsun." diye söylenilen yanlış. Doğru olanı Rasulullah s. a. v kızına : " Kızım Fatıma sen Ali'ye eş ol ki, o da sana köle olsun” diyor.
Şimdikiler ise "Ayaklarının üzerinde dur, kendini ezdirme." diyor. Halbuki kadının kendini ezdirmesi gibi bir durum söz konusu değil.
00 Yorumla
+1 yılDoğru
Acaba erkeklere de evlenirken "karına iyi bak onun gönlünü hoş tut onu evinin sultanı et ona el kaldırma giyeceğini yiyeceğini eksik etme onu çok sev" diye öğüt veriliyor mu?01 Yorumla
Soran+1 yılAynen keşke karşı cinsede böyle söylense
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvinde olan biteni kimseye anlatma derken haklı ama kul köle olmak çok yanlış. Erkeği kadını yok bunun bak birisine aşırı fedakarlık yaparsan eğer, o kişinin gözünde değerin olmaz. Saçımı süpürge ettim yaranamadım der hep kadınlar. Saçını süpürge etmeyeceksin, önce kendini sevip değer vereceksin. Sen mutlu olacaksın ki karşındakine de mutluluk verebilesin. Sevgi, saygı, hoşgörü olsun karşılıklı. Gerisi hallolur ben böyle düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılDoğal davran
Kendin ol
Ablan senin iyiliğini istemiş ama
Saygı ve sevgi varsa tabiki emek vermek doğru ama yoksa
Ister mühendislik ister doktor olsun sana değer vermiyorsa boş ver gitsin
00 Yorumla
+1 yılİkinizin birbirne saygı duyması gerekiyor, temeli bu. Saygı göstermiyorsa mühendis değil, yüksek mühendis de olsa saygıyı hak etmez. Meslekle alakalı değil bi şeyler. Ev hanımı olmak da utanılacak bi şey değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı. Ablanın lafını dinle ne güzel sana yol göstermiş. Hatta daha fazlasını anlatmasını rica et. Buradakileri dinleme? Beni hiç dinleme bak bekarım. Sana akıl veren kaç kişinin mükemmel evliliği var. Buna bak öyle dinle.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılaslında sen daha şanslısın açıktan 3 bir örgüne de kayıt olursan ona gitmesen bile uzaktan eğitimle evde 4 üniversite bitirmen mümkün. Ve Ev hanımı diye dışlanacak bir kavram yok. Herkes evinin hanımı beyidir.
00 Yorumla
+1 yılBence hiç haklı deqil canm kimse köle olmayı haketmez nasıl bir zihniyeti var ablanın m. ettim doqrusu mesela o kişiyle evlendin diyelim sen eşin sana şiddet gösterse sana eziyet etse ilk kulaklarını kapatacak kişi ablan galiba ne kadar boş bir kafa yapısı var m. ettim ablan evli mi ve okumuşlu mu
12 Yorumla
Soran+1 yılBen ev hanimiyim derken hiç okumadım değil bende eczacılık 3 sinifa kadar okudum babam vefat etti durumlar kotulesince dondurdum gecen sene.
Ama ablam hiç okumadi hatta okuma yazmayi bile kendi kendine öğrendi.
Kendisi evli 33 yasinda 5 cocuklu.- +1 yıl
Canım ev hanımı olmak kötü bir şey deqilki bak abim askeri pilot eşi hemşire ama yengem mesleğine devam etmiyor cocuk lar la ilgileniyor ev ile ugraşıyor
+1 yıl"Hizmette kusur etme"
Söze bak !
Biz Osmanlı'yı 1 Kasım 1922'de yıktık.
Medeni Kanun'sa 4 Ekim 1926'da yürürlüğe konmuştur.
ATAM huzur içinde uyu !10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Ablan kocasına kul köle olan kadınlardan yani üzgünüm ama bu dünyada kocası yoksa o bir hiç (o kendisini böyle görüyor). Sen onu dinleme kendi bildiklerini yap
00 YorumlaKoskoca mühendis :)) mühendis kuzenlerim var. Kocamanlık neye göre belirleniyor. Ne mühendisler var. İnsanlıktan bir haber. Kariyerle adamlık olmuyor. İnsanlıkla adamlık oluyor
00 Yorumla
+1 yılEv hanımı olmak kesinlikle kötü birsey değil.. ablan kocana köle ol demesindeki kasıt başka kölelik. Tabii ki iyi davran kocana oda sana iyi davransın.
00 YorumlaEv hanımı olmak tabiki de kötü değil, diğer konuya gelirsek te ablan soylediklerinde haklı erkekler olarak hizmet edilmesini çok olmasada ilgi gösterilmesini çok sevdiğimiz için ilgi gösteren ve biraz hizmet eden hatun 5 adim falan önde oluyor ve kendine daha çok baglatiyor.
00 YorumlaKölelik.. Ablanda köle. Aslında insan gibi yürütmek yerine absürt elde tutma ve gerçeklği bu şartlar üzerine kurma isteği.
Tavsiyem , evli ikende çalış ve maddi anlamda kocana bağlı kalma. Yoksa köle gibi hayatın olur..
00 Yorumla
+1 yılAblan da abartmış biraz meslek ve köle olma konusunda değil ama saygı sevgi konusunda haklı yani yine köle oluyosan ol da öyle köle değil ama kdsjsj
00 Yorumla
+1 yılIyılık yapan değer veren iyi görür.. değer görür Buda özeti..
Sen kendine uygun sekılde uygula 🤗01 Yorumla- +1 yıl
Son cümleleri hıc duyma.. bence boş ver kimisi kensını ezik hisseder ve başkalarını ezer.. Sen nişanlını sevıyormusun?
Mutlumusun?
Gerısı boş.
Afedersin ama ablan çok boş yapmış.
Nişanlın ve senin arana resmen sosyal sınıf koymuş.
Bence kendin ol yeter.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbir ev hanımının işleri basite indirgenecek kadar az değil. çocuk bakma, ev işleri zaten başlı başına bir dert, yemek yapma, çamaşır az mı l a n. ablanı dinleme bence, karşılıklı anlayış saygı sevgi sadakat merhamet yeterli
00 Yorumla
+1 yılYani sen ona kölelik yapmayacaksın ki bir eş ol sevgini göster yani güzel bir sohebt sıcak kanlı ol yeter
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 814 cevap paylaştı.
+1 yılEvet evine huzur eşine hizmet sana sınırsız mutlulugun kapısını açacaktır
00 Yorumla
+1 yılBunları bizim zamanımızda söylerdi büyükler... 😃 😄
00 Yorumla
+1 yılAblan muamele de yap deseydi tam olurmuş. Tövbe kardeşim ya.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Asla haklı falan değil. Senin mi onun mu ablası anlamak güç gerçekten!!!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadınlığını erkeğine daima göster de dedi mi bari bu ne ya kaçıncı yy dan kalma nasihat
00 Yorumla
+1 yılkıymet verene kıymet vermezler sen annesi falan değilsin annesi düşsün üzerine
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılne kölesi ya saçını süpürge etsen bile değer mi acaba... sanmam
00 Yorumla
+1 yılYanlış biliyor o. ben sana taktik veririm. öyle köle gibi hizmet edersen de olmaz
00 Yorumlakısmen haklı çünkü ekonomik özgürlüğün yok o yüzden köle olmak lazm
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorumluluklar ve paylaşım konusunda doğru söylemiş onun dışında söyledikleri ciddiye alınacak gibi değil
00 YorumlaKöle ol ki oda sana olsun diye düşünülen bir görüş açısındaki insandan hiç bir öğüt dinleme. Bu arada sen ev hanımı olup o mühendis diye eziliceksen o ilişki Köle olsanda bir halta benzemez
00 Yorumla
+1 yılYani ev hanımı insan zaten üstüne düşen görevi yaparsın temiz ol titiz ol bakımlı ol sohbetin güzel olsun nerede ne konuşacağını bil eşine saygı sevgi göster yeterliii...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEv hanımı olmak kötü değil ve bunu sadece ablan dediyse ablanın değerini bil derim arani bozma onu unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAblan çok cahilmiş resmen sana köle muamelesi yapmış. Eşin de ablan gibi düşünüyorsa işin zor..
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır değil onunla çok mutluyum.
Cevap sahibi+1 yılMutluluklar o zaman ablanı dert etme eşin iyiyse sorun yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılAblana katılmıyorum kocanın üzerine düşersen kendini vazgeçilmez sanar
10 YorumlaAblan hangi devirden kalma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAblan işi çözmüş
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil. Sal gitsin ya :D
00 Yorumla Bunları söyleyen hemcinsim inanamıyorum
00 Yorumlaayyy kimse için köle olma
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAblan akıllı kadınmış pişmiş iyice
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkşama kadar yat herşeyi kocan yapsın
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Turkuaz88 kanun lar öyle
+1 yılHayır askoo bana kocam hizmet ediyor sahsen
00 Yorumla
+1 yılHer şey karşılıklı olmalı tek taraflı değil
00 YorumlaHaklı yoksa başka kurtlar kapar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru demiş
00 Yorumla
+1 yılİki maddeye katılıyorum gerisini noo..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru.
00 Yorumla - Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne