İnsan eşiyle anlaşamıyorsa ayrılmalı mıdır?

Eşimle birbirimize aşık olarak evlendik.

Evliliğimizin 5. Senesindeyiz ve çok fazla tartışıyoruz kendimi değersiz hissediyorum benimle hiç ilgilenmiyor ben yokmuşum gibi davranıyor çok nadir gelir öper. İşe gidiyor işinden pc başında oyun oynuyor yemeğini yanına veriyorum yalnız yemek yiyorum.

İlişki deseniz ayda 1 kere oluyor ya da olmuyor.

Onun eski sevgilisiyle karşılaşmıştık bir mekanda kız sigara içmek için dışarı çıktı eşimde sigara alıp geliyorum dedi yanına gitti ben çıldırdım orada yanıma geldiğinde neden gittiğini sordum bana ortam vardı dedi sigaranın ortamı mı olur? Evliliğimizi tebrik etmek için aradığında cevaplamış ve konuşmuşlar hayır konuşmayacaksın dediğimde bana "ayıp olur" dedi bana ayıp olmuyorda başkasına nasıl olabilir? Bana en başında bunları yaşatmıştı. Yinede sevgimin önüne geçemedim. İlgisiz ve karşılıksız davrandığı için terapi görmesini istedim ama gıdım değişkenlik yok "ben böyleyim" diyip sıyrılıyor sanki birinden kendinizi soğutmak istersiniz ya öyle davranıyor. Yapma dediklerimi yapıyor. Yardım et dediğimde elinde telefon umursamıyor. Kendimi yorgun bitkin feda edilmiş bir ah. mak gibi hissediyorum.

Bazen ondan nefret ederken bazende sevdiğimi hissediyorum ama sevgimi hak ediyor mu?

Artık çok yoruldum... Başkasıyla görüşmek beni daha iyi hissettiriyor çünkü eşimden duymadığım iltifatlar ilgi alakalar görüyorum bir yandan da içim huzursuz ayrılsam üzülürüm ayrılmasam bir dert ne yapacağım ben?

İnsan eşiyle anlaşamıyorsa ayrılmalı mıdır?