sevilmek insanın var olduğunu ve o varlığın kendi dışında bir başka insanı mutlu ettiğini hissettirir, birinin kalbinde yer etmek , önemsenmek , özen gösterilmek, bunlar güzel duygular, o birinin aklından geçen düşüncelerde gerçekleştirdiği eylemlerde pay sahibi olduğunu düşünmek elbette insan ruhuna değer katan çok güzel bir durum. ama bu özel durumun yalnızca içerikte eser miktarda " sevmek" olduğu zaman kıymet buluyor."sevmek ve sevilmek" aynı yerde değilse yaşanılan her duygu Ziyan. ne yazık ki sevmek sevilmek yan yana gelen nadir ve zor gelen iki dost gibi değil mi... birinin olduğu yerde diğerini mumla arıyoruz neredeyse hepimiz. bulan şanslı azınlığa kisaca ballı da diyebiliriz. hanı olursa karşılıklı olsun diye bir dua vardır bilisiniz ben buna ek olarak eşitler arasında yaşansın diyorum bu aşklar.. ruhu ve kalbî birbirine denk olanlar sevdiği kadar sevilir...
1 ay
İnsanın sadece sevilmeye ihtiyaç duyması çoğu eksik duyguyu tamamlayan bir ihtiyaç değilmi?

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
7Görüş
Aslında hiç yaklaşmamış olsak, bunu ihtiyaç olarak görmezdik belki..
Ancak onu tadıp, ondan ayrı kaldıktan sonra anlıyoruz neyin ne olduğunu..
aynen öyle çünkü bilmediğimiz bir duyguyu bu kadar özlem duymuyoruz.. bildiğimiz duygular özlem ya da can yakıyor!)
Tabi ki kesinlikle, sevilme isteği yani sevilme ihtiyacı aslında insanda ki bütün duyguları neredeyse tamamlıyor. mesela birisi anne sevgisi görmediyse eşinin sevgisi ona anne sevgisi gibi de geliyor. ya da o an mutsuzsanız ya da bir derdiniz varsa sevgi duygusu o an için insanı rahatlatıyor ve mutlu ediyor. sevmek ve sevilmek tabi ki bir arada olduğu zaman anlam taşıyan duygulardır.
kesinlikle öyle.. o kadar çok yer kaplıyor ki hayatımizim her alanda..
Yani tabii ki insan sevilmeye ihtiyaç duyması hayatındaki en büyük eksikliklerden bir tanesidir sevilmeye muhtaç olan ilgiye muhtaç olan bir insan yani yanlış yollara sapabilir hatalar yapabilir kendimden daha iyi biliyorum bu durumu gerçek mutluluğu arayayım derken daha kötü yerleri saplanabilir
Ama esas nokta Kendini sevmek. Çünkü başkaları cehennemdir. Sevilmeye takıl biri cehenneme düşer
Tabiki sevmeye sevilmeyede ihtiyaç duyuyor insan
Sevmek sevilmek fıtraten insanin dogaşinda var. Duygular sevmeyle ortaya çıkar
Sahte sevgilerle sevilmek istemem