Aynı şey değil bana göre.. Bazen sevmek için birçok sebep sayarken, aynı zamanda olumsuz şeylerin de bir o kadar fazla olduğunu hissederiz.. Hatta dört olumluyu bir olumsuz yutabiliyor da..

Aynı şey değil bana göre.. Bazen sevmek için birçok sebep sayarken, aynı zamanda olumsuz şeylerin de bir o kadar fazla olduğunu hissederiz.. Hatta dört olumluyu bir olumsuz yutabiliyor da..
Sevmek için nedenim yok, zaten bir nedene bağlı olarak kimseyi sevemeyiz. Sevmek, nedensizce olur ve nasıl olduğunu bile anlayamayız. Bir de bakmışız ki, O'nu ister olmuşuz...
Sevmemek icin sebebimiz olabilir, geçmişte yaşanılan iyi veya kötü tecrübeler bir neden teşkil edebilir...
EİGlerin hepsine toptan teşekkür ediyorum : ))
Toptan rica ederim.. 😄
Sevgi Her anlamda eşit olmalı birinin istememesi o eşitliği bozar, sen seviyorken onun sevmemesi seni iplememesi ne kadar değer gösterirsen göster umrunda olmaması biz bunları yaşadık..
Teşekkür ederim 🤗
Rica ederim.. 🤝
Görüş
1Görüş
Şunu ifade etmek isterim. Sevmemek için nedenimin az olması gerekir. Sevmek için çok neden yaratabilirim. Sesini, bakışını, kelimelerini, duruşunu, ellerini, kirpiklerini, nefesini, onu doğuran kadını, kardeşlerini vb. herşeyini ve ona ait olan herseyi delicesine sevebilirim. Ancak sevmemi engelleyecek sebep bazen bir tane olur ve o sevgi biter. Benim nezdimde bir yanlış tüm doğruları silebiliyor ve sildi de...
Bir insanı sevmenin nedeni sensindir aslında, yani insanın kendisidir. işte bu yüzden kendisini sevmemiz için hiçbir çaba göstermeyen insanları bile kalbimizin en korunaklı yerlerine oturturuz... Gerçek sevgidir aslında. nedenli sevmek demek koşullu sevmektir, "eğer" içeren sevgi demektir ve koşula dayalı sevgi biter, bitmeye mahkumdur. birini nedensiz sevdi iseniz zamana ve zorluklara karşı asla yenilmeyecektir. ne yazık çok azımız biliyoruz koşulsuz sevmeyi.
Eğersiz ve eyersiz sevgiler dilerim herkese...🍃
Soruyla alakalı mı bilmiyorum ama birini içten sevmedikten sonra sebepler yetersiz kalıyor. Mesela zamanında sevmek için çok fazla sebebim olan birini sevmeue çalıştım ama sonu hüsranla bitti. Tam aksi olsaydı da "neden sevmeyeyim bir sebep yok" veya "daha az sebebim var" deseydim bile yine de sonuç aynı olacaktı.
Soruyu kaç kare okudum bi anlayamadım sanki😅, dogru anladıysam cevabım şudur;kimse dört dörtlük degil illaki her kişinin negatif arınması gereken yönleri vardır ama negatif yönler de bana ters olucak, tolera edemeyecegim şeylerse, sevmem. pozitif yanı yüksek negatif yönü tolera edebiliceksem severim, diyim.
Sevmek için bir sebep olmasına gerek yok.. Yeri gelir nefret ettiğin insanı bile sevip aşık olabilirsin.. Boşuna dememişler en büyük aşklar nefretle başlar diye 😅
Sevmemek için ise yaşanılan olaylar, davranışlar, arka arkaya sıralanabilir..
Bence birçok şey gibi sevmeyi de abartıyoruz. Bir nedene ihtiyacımız olmamalı. Sevmek zor değil ki, sadece kalbimizi açmaktan korkuyoruz. Sonra da ardı arkası gelmeyen bahaneleri sıralıyoruz. Sanıyoruz ki birini sevince pişman oluruz ama her hata bizim için bir ders olmalı pişmanlık değil. Sevmek insanı güzelleştirir, kaç yaşına gelmişiz ve zaman hızlı akıyor. Bazı şeyleri ertelemeyi bırakmalıyız. Her şey o an güzel.
sevmek için nedenimin fazla olması önemli.. çünkü bir insanı sevmek istemezseniz size ne vermediğine bakmaniz gerekir ve baktıkça birçok vermediği şey çıkarabilirsiniz.. onun için sevme nedenimi düşünürüm ne vermediğine bakmadan sevmeye Çalışirim
Sevmemin nedenimin çok olması gerek , her şeyi ile uyum sağlayamadığım birini uzun süre sevemem. Sevmemem için neden ihtiyacım yok sevemem hissiyatı bile yeter.
Bence ikisi aynı şey.
Sevdiğin zaman insan herşeyi sever çok fazla sebebi olur.
Ancak sevmediğin zaman tek birşeyi yeterli olur sevmemek için.
Aslında ikisi de aynı kapıya çıkıyor bir yerde, başlarken artıları eksileri kafanda yazıyorsun sonra biraz da gözlemle değişiyor ama bazı olumsuz şeyler dünyanın en iyi insanı olsan da senin önüne geçiyor.
Hersey olumlu bile olsa olumsuz ve ciddi bir konu bütün olumluyu sildirebilir. Değişir yani
soruyu çok düşündüm ve anlamamış da olabilirim 😀 sevmek için nedenimin fazla olması demek istiyorum.. olumsuz seyleri göremeyebiliyor insan severken ama aşırı uç bir olumsuzluk varsa haklısın olumlu seyleri götürmesinde
Ikisinede neden aramam , aldığım elektrikle alakalı
Negatiftiklikten hoşlanmadığım için direkt olumlu olana bakarım az veya çok sevmek yeterli.
Nedene bakmam birini sevmek için o yüzden farketmiyor
Nedenimde yok sebebimde yok
Sevmek için neden önemli
En İyi Görüş