⭐ Eskiler bilirler: Buluşma mekânına giderken birbirlerini tanımayı kolaylaştırmak için GÖRÜNTÜSÜZ VE AKILSIZ TELEFONDA konuşup anlaşırlarmış."Boynumda kırmızı fularım olacak" misal. O fulara parfümünü sıkıp gidermiş kadın. Sonra o fular ikinci buluşmaya gönlü varsa, yani beğenip sevdiyse kadın tarafından erkeğe verilirmiş. Erkek te o fuları koklamaya doyamazmış bi daha ki buluşmaya dek. Artık görüntülü konuşma yapmadan gidene e*nayi gözüyle bakılıyor. Bilmiyorum. Bence değilim. Sence? 😄😄😎😎⭐
O devir onu gerektiriyordu, ben de tam olmasa da o dönemi yaşadım. İtiraf sitesinde konuşur, buluşma yerinde ilk kez karşılaşırdık. Ama öncesinde mutlaka bir foto alış verişi yine olurdu. Fakat vesikalık çekilen foto ile buluşmaya gitiğimzide 115 kg ile karşılaşmışlığım da olmuştur :D
Açıkçası şunu söylemek isterim ki ben bu heyecanın hiçbir zaman geçeceğini düşünmüyorum yani internet ortamında WhatsApp telegram ya da burasının ile ilgili mesajla konuştuğunuz kişinin fotoğrafını dahi görseniz o insanla aynı ortamda ve gerçek hayatta yan yana gelmenin verdiği heyecanın aynı duyguyu karşılayabileceğini düşünüyorum, Bir de şimdi şöyle bir avantajımız söz konusu oluyor görüşüyoruz konuşuyoruz veya fotoğrafını görüyoruz bir huyunu beğenmedik ya da örnek veriyorum görüntü olarak beğenmedik o kişiyi çeşitli bahaneler uydurarak ya da bir şeyler söyleyerek o anda iletişimi kesebiliriz ama örnek veriyorum hiç görmedik buluşmak için yüz yüze geldik ama görüştüğümüz konuştuğumuz kişinin de hareketlerini, duruşunun yapısını bakışını herhangi bir şeyini beğenmedik sevmedik ya hal böyle olunca da kişinin yüzüne karşı memnuniyetsizlik ifadesi olursa bu da kırıcı olacaktır o yüzden bence ilk kez görmenin verdiği heyecan hiçbir zaman değişmez.
Evet doğru söylüyorsunuz.. Dahası da var. Eskiden aşıklar birbirleri ile mendiller ile konuşurmuş O zamanlar mendil evrensel bir haberleşme aracı imiş. Aşıklar için mendil sallamak, burnuna götürmek, yere atmak hep bir mana ihtiva edermiş. Günümüz de ise aşklar tanışmalar konuşmalar teknoloji ile birlikte daha kolaylaşırken bir yandan da o kadar basitleşmiş durum da
Haklısın pastane buluşmaları meşhurdur kızın yanında küçük kardeş veya bir akraba çocuğu olurdu.
Teyzemle rahmetli eniştemin yanına beni vermişlerdi. Banane ya oyun oynayacağım diye diretip durmuştum. Beni yanlarından göndermek için bir sürü çikolata, pasta şekerler almış yedirmişti enişte bey. Çocuğum ya hem3n de yutuyordum karnım çok ağrımıştı o gün.
Neyi tukettiysek eminim ki bu günümüzde tükendi. Her şeyi kolaylaştırmak aslında insanoğlunu bitirmekmiş. Günümüzde kendimizi bile unuttuk ki bırak başkasını.
Evet hemde bayağı yitirdi. Bırakın görüntüsünü görmeyi neler oluyor daha görüşmeden. Bu zamanın çok avantajları var ama eskilerde güzelmiş demeden edemiyor insan.