- Xper 3 Yaş: 222 ay
Evlilik artık saçma bu devirde. Evlilik artık çok siyasileşmiş bir durum ek olarak bir zorunluluk gibi görülüyor. Bildiğim kadarıyla evlendikten sonra alınan mallar ortak oluyor ve durum biraz sıkıntılı. Ayrıca aşkın belirli bir süresi vardır 1-2 ortalama bu kadar sürer bu süre geçtikten sonra ilişki içersindeki kişilerde aşk yerine arkadaşlik bağı kalır ve sonradan benim için sadece arkadaş olarak kalacak birisiyle bir ömür geçirmek istemem, özel alan paylaşımı ve aşırı sorumluluk yorucu olur. Ayrıca evlenen kişilerden belli şeyler beklenir örneğin çoçuk. Ama evlenen kişiler bunu yapmak istemeyince sanki onlarda bir sorunun veya hastaliğın olduğu düşünülür ne yazikki evlenen kişilerin üzerinde toplum baskısı çok olur ve bu zamana kadar nesiller boyu sürdürülen bu saçma gelenek binlerce insanın hayatını karartır. Ek olarak evlenen bir kadının sorumluluğu bir erkeginkine göre çok daha fazladır. Kadından evine bakması gerektiği en kısa sürede çocuk yapması gerektiği ve hizmetçi gibi gece gündüz ara bakmadan kocasına hizmet etmesi istenir. Diyelim ki evlendik ve boşandık mal dağılımının çıkaracağı soruna ek olarak bir de evlenipte ayrilmiş kadın damgası yemek var her türlü kadın için evlilik özgürlük kısıtlayacı bir şey özelliklede çocuk yapmışsa cünkü çocuk yapmış bir kadının çok daha fazla görevi vardır. Çocuk büyütmek kendinden çok çocuğuna ilgilenmekle olan bir şey ve bu hayatını karartır. Kendine gerekli olan ilgiyi veremezsin ve sonunda sadece çocuğun için yaşarsın çocuğuna bakarkende senin ihtiyacı karşilamasi gereken kişi kocan olur çünkü çocuğa kadın bakar en azından bizim toplumumuzda (maalesef). Kadın çocuguna bakarken erkekte kadına bakar ve kadın erkeğe muhtaç olur ve bu ataerkil sistem sonsuza kadar devam eder. Demem o ki eğer mutlu olmak istiyorsanız evlenmeyi ve çocuk yapmayın bu her iki cinsiyet içinde geçerli benim görüşüm bu yönde
00 Yorumla
En İyi Görüşler
- Xper 6 Yaş: 20 , eig 99%2 ay
Benim şahsi fikirim evlilik üremek için üremek istemeyen kişi ise bir zaman sonra yalnız kalmaktan korkuyor. Toplum baskısıyla evleniyor. Dindar biriyse zaten evlenmek zorunda kalıyor.
00 Yorumla
- Master Yaş: 32 , eig 97%2 ay
- Beni hayat arkadaşı olarak görüp rakip olarak görmeyeceksin
- Karşılıklı sevgi ve saygı olacaksa
- Ben demeyi bırakıp biz olacaksa
- Birbirimize sarılırken keyif alacaksan
- Sadakat içine işlemişse
- Benden olanı bizim sayacak ve koruyup sevecekse
Çok güzel bir şey, herkese tavsiye ederim 🙂
10 Yorumla
- Yoda Yaş: 25 , eig 97%2 ay
Şimdi ilk önce şu soruyu sormalıyız aslında sevgililik ve evlilik bunun ikisindeki farklar ne bence çok büyük fark yok evlilik sadece kağıt üzerinde birbirine bağlanıyorsun sadece başka bir şeyi yok.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
4Görüş
- Yoda Yaş: 32 , eig 77%2 ay
Evine geldiğinde kapını açacak, hoş geldin canım diyerek sarılacak, çocuğunun üzerine atlayıp çikolata istemesi, masaya oturduğunda Allaha şükredip iyi ki diyeceğin, Iyi günde kötü günde omuz-omuza olduğun eşin, çocuğunun büyüdüğünü, okul yıllarını, evlilik merasimimi gördüğün, eşin ile yaşlanınca aynı evde olup mutlu şekilde saygı sevgi ve devam eden aşk sonunda ise ölmek...
Evlilik çok şey, saygı sevgi ve sadakat olduğunda 💙10 Yorumla - Bilge Yaş: 20 , eig 99%2 ay
Evlilikten de evli insanlardan da soğudum o yüzden benim için artık bir anlamı yok
00 Yorumla - Xper 6 Yaş: 1222 ay
Sevdiğin adamı her an her saniye her salise görmek demek. Onunla aynı şeyleri yemek onunla aynı şeyleri izlemek beraber gülmek ağlamak demek ve günün birinde ondan da bir parçayı dünyaya getirmek demek.
00 Yorumla - Bilge Yaş: 29 , eig 94%2 ay
evlenmek iyidir evlenmeyip napalım? Aileyle yaşanmaz. Bu devirde yalnız hiç yaşanmaz. En güzeli evlenip iki kişini de çalışması ve çocuk yapmadan rahatça geçinmek.
10 Yorumla Evlencegin kişi eğer kafa denginse evlenmek çok güzel bişeydir Eşimi çok seviyorum ve bütün çocukluğumu onunla yaşıyorum. 😍❤️
01 Yorumla- 2 ay
MUTLU OLAN COK AZ
- Master Yaş: 22 , eig 99%2 ay
Evlilik mutlu olmak ve değer vermektir
00 Yorumla Bu zamanda hiçbir anlamı kalmadı
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)2 ay
Koca parası yemek
00 Yorumla İkilı delilik
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Görüş