Sevgilim "namaz kılmıyorsun" diyerek benden ayrıldı. Bahane mi bu?

abi bir insan namaz kılmıyor diye red yer mi yav? ben yedim. diyeceklerim bu kadar. 2 aylık ilişkimdi.
Bu tip spesifik istekler iletişim kurulurken istenir, tartılır yahut ölçülür.
Yani birisi namaz kılmıyor diye, tesettürlü değil diye yahut açık diye kabul edilip edilmeyecekse iletişim en başından kabul edilir yahut edilmez. 2 aylık süreç bu yüzden hatayı o kıza çeviriyor. Madem namazınız yok diye olmayacaktı, neden demedi başta? Duruş bu olmalıydı.
Yani şu aşağıda '' elbette bu bir kriterdir '' diyenler de maalesef ne dediklerinin farkında değiller. Bu bir kriterdir, anlıyorum da, bu iletişim kurulmadan evvel dillendirilip, ona göre onayı verilip verilmeyecek bir durum. Madem ki öyle birini istiyordu, o zaman sizi değil, ona uygun birini seçecekti. Tabi olay anlattığınız gibiyse...
Normalde yorum yapmıyorum bu tip durumlara ama çok fazla hatalı yorum görünce aşağıda yapma gereği duydum.
Hakkınızda hayırlısını dilerim, karşınızdaki kişinin isteği doğru ama iletme '' zamanı '' hatalı.
Bir kız vardı bende de. Ben ateist olduğumu söyleyince soğudu. Beni ikide bir imana getirmeye çalışıyor. Hem soğuk yapıyor hemde istiyor. En son dedim ben buyum ya böyle ya hiç. Biraz gitti geldi derken. şu an lo desem gelecek. Ama biliyorum yine ayni muhabbet olacak. Sürekli birbirinin kalbini kıracagiz. O bana kit bilgisi ile islami anlatacak. Bende ona bütün dinlerdeki ortak anlamsız yanları anlaticam. Dedim gerek yok. Bende soğuğa soğuk. Bundan dolayı şak giden de oldu. O zaten seni sevmemiştir. Seven çünkü dayanamaz döner. 😉
Bence haksız, ona ne ki? İbadetin senin Allah ile aranda. Kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Ha inanç gereği hatırlamakta fayda var var tabi ama konu o değil
Millet kız için 2 ay çıkmış o zamana kadar aklı neredeymiş bahane bulup ayrılmış demiş? bir kız buluşmadan görüşmeden evleneceği adamı başka nasıl tanıyacak? 2 ay bakmış gözlemlemiş ne namaz ne abdest hak getire benim yaşantıma ters diyerek ayrılmış. Bu bir ilişkide kadının en doğal hakkı değil mi?
Görüş
49Görüş
Eğer kendisi farz olan ibadetleri eksiksiz yapan biriyse haklıdır. Ama diğer türlüyse sadece bunun arkasına sığınmıştır. Ama bunu iki ay içinde sormayıp şimdi sorun yaptıysa bahane olasılığı çok yüksek..
Sadece senden sıkılmış
Kimse kimsenin dinini sorgulayamaz. Bu kişiyle ilgili bir şey. Kılmayan birine de kalkıp "dinsiz" diyemeyiz. Herkesin kendi hayatı yalnız kendini bağlar. Şu sebepten ilişki sonlanabiliyorsa zaten o ilişki, belli bir olgunluğa ulaşmamış demektir. Çok seven çiftler, böyle konulara takılı kalmazlar ve irdelemezler bunu. Dinde bile baskı yokken insanların baskılaması neden..
Bizim oraların lafıyla deyim yerindeyse osuruklu göte arpa ekmek bahane kısaca sevmiyormuş sevseydi biraz zaman tanırdı seni kendine çekip değiştirceğine inanırdı yav bi şekilde duyardı ama bunu bahane etmiş işte boş ver kadın demek bela demek ucuz kurtulmuşsun git sadaka felan ver
Bence mantikli. Bende olamazdin oyle biriyle. Allah'in emrini onun huzurunu terketmis benimi terketmeyecek? Diye dusunurdum. Ama tabiki bu inanista degilsen saygi duyarim oyleyse de birbirinizle zaten uyumlu degilsiniz demektir bastan bitmesi iyi olmus
Ona bakarsan senin dinine göre sevgili işleri de yanlış. O zaman boku da yeme? Abi ne alaka cidden nasıl bi düşünce yapınız var hayret…
Ben sevgili yapman dogru veya ben yapiyorummu dedim? Ben Şu an tanistim nisanlandim ve evlenme arifesindeyim. Asil senin nasil bi kafan var?
Gerci senin gibi sevgilisini kizdirmak icin baskasiyla flort eden, yien sevgiliyi unutmak icin baska kollara kosan birisi bunu nasil anlayabilirki? Sen kendi dinine ve yapina gore yaşa ama milleti işaret ederken once bi elin temizmi diye bak. İyi gunler
Soru “sevgilim namaz kılmıyorum diye ayrıldı” ya hani bayan endemik zeka. Sen veya senin boktan tanışma hikayenle ilgilenmiyorum.
Bende ona cevap verdimya bayan çokbilmiş. Araya giren sensin ben fikrimi belirttim o halde fikrimden sana ne? İlgilenmissinki kosa kosa gelmissin. Tanisma hikayemide anlatmadim ayrica. Ki ustelik benim ozel hayatima atifta bulundugun icin bunu soyledim. Ya nerden tutsam elde kalacak kadar tutarsiz ve kıt zekalisin. Sen git birazda milleti aldat, kalitesiz seyler yap sonra kizlarsoruyorda agla. Benle ugrasmaya calisma tatlim😂
Sanırım kafan güzel. Sen soruya “bence mantıklı” diye cevap vermişsin ya hani. Ben de ona itafen cevap vermiştim. Bak mala anlatır gibi anlattım anla artık beynine sıçtığım
Mala anlatir gibi anlatan senmisin benmiyim. Hercumleni curuttum ama islah olmaz bir canım. Senin sorunami cevap verdim atliyosun. Soran belli yorjm yapan belli ne yapisiksin. Tekrar ediyorum bencee dini degerlere saygi gostermesi mantikliii ama sence degilll. Cunku sen namusunu ortalikta meze etmissin. Sordugun sorulardan belli. Hadi uzatma. Kendine saygin olsun biraz ben seni rezil etmekten biktim. Daha da yazmam çünkü tam bi zaman kaybisin.
Ay nasıl üzüldüm şimdi :( soru ekinin ayrı yazıldığından haberi olmayan türbanlı kaşar namusuma yorum yaptı diye kendimi kahredeceğim şimdi 🥺
Siz şişman, esmer, kısa, cinselliğe yanaşmayan vs gibi sebeplerle birilerinden ayrılabiliyorsunuz, ama bir kızın namaz kılmıyorsun diyerek ayrılmak istemesi çok büyük problem öyle mi... Bu yaşayış tarzıyla alakalı bir durum, kendisi dindardır namaz kılıyordur karşısındakini de öyle istiyordur. Bahane değil kriter diyoruz biz buna.
kız esmer diye ayrılan var mı? bunu ayrılık sebebi olarak görenler neden ilişkiye başlıyor ki?
Yok artık trolmü bu yorumlar
Madem namaz kalmadığını biliyor niye 2 ay birlikte oldu.
Eski sevgilin ya çok hassas bu konularda ya da ayrılmak için bahane arıyor du. Ne deyim
Dediğin gibi "Belki onun için bu konu çok önemlidir" ama bunu 2 ay sonra dile getirmesi saçma olmuş. En başında söyleseymiş keşke
bu bir bahane şahsen,2 ay önce seni tanıdığında namaz mı kılıyordun ki? namazı zaten o kız için değil, Allah rızası için kılarsın.
Herkesin hayattan beklentileri farklı. Onun beklentileri ve yaşamaya çalıştığı ideal seninkiyle uyuşmuyorsa yolları ayırabilir
Seni seven seni olduğu gibi kabullenmek çünkü kimse kimseyi istekleri ve arzuları için deyiştiremez her insanın yaśam tarzı farklıdır
Kendisi gerçekten namaz kılıyorsa bahane değil. Karşındakine namaz kılmasını istemesi çok normal bir şey.
Ee kıl sende neden kılmıyor sun ki Müslüman isen kilarsin çünkü Müslüman'a namaz kılmak Allah tarafından emir edilmiş zorunlu farz görev
Çok saçma. Dinen sevgili olmak helal mi? Hayır, ee? O zaman sevgili olurken aklı neredeydi? Namaza konu gelince yolları ayırabiliyorsa, en başından dinen doğru değil demeyi de bilmeli
Bu kadar saçma bir sebep olabilir mi! Önemli olan merhametli iyi bir insan olmasıdır.
Bu konuda titizse istediği gibi biri ile olmaya hakkı var.
Kız haklı olabilir. İnançlı ve mütedeyyin ise eğer...
kimse kimseye bu konularda baskı yapamaz. bahanesi olmuş
Onun için bu kadar önemli olsaydı konuyu 2 ay sonra açmazdı ayrılmaya bahanesi olmuş
2 aylık ilişki için inanılabilir bir bahane. Şans verdi ve olmadı sadece, öyle bak. İnanç meselesi
En İyi Görüş