Kimseye aşık falan değilim hatta aşka inanmayan biriydim. Hala daha inanıyor muyum onu da bilmiyorum. Ama mesela hayatım gayet olumlu giderken bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorum. Ne olduğunu da bilmiyorum o eksik şeyin. Bu aralar bunu düşünmeye başladım, acaba inanmadığım aşkın eksikliğini mi yaşıyorum? Ve asıl soru evet öyleyse bu hayatta herkesin bir aşkı var mıdır ve onu gördüğümüz anda anlar mıyız?
Cevabın nedir?
+1 yılEvet bence aşkın eksikliğini yaşıyorsun özellikle çevremizde aşkı bu denli yaşayan insanlar varken :)
İnsan nasıl yemek yemeye ihtiyaç duyarsa bundan daha fazla da sevmeye ve sevilmeye ihtiyaç duyar. Bazı tatları yaşamak ister mesele evlenmek çocuk sahibi olmak bu hayatta bir amacı olduğuna inanmak
Kimse yalnız kalmak istemez en kötüsü de yalnız ölmek. . .
Herkes ölecek mesele zaten güzel işler yapıp hayırlı şeyler bırakarak ölmek
Toplumsal alandan bakarsak da bir insanın karşı cinsten yanında olacak onu anlayacak sevgisini paylaşabilecek ve onu fazla çocuksu ve mutlu hissettirebilececek insanlara ihtiyaç duyarlar :)
Aşka inanabilirsin inanmaya da ama aşk var :)
He şeye rağmen aşk var :)
İnanmamanın haklı sebepleri olabilir belki doğru insanlarla karşılaşmadın veya aktif bir insan olamadın
Yine de aşk var sadece doğru kişiyi bulmak çaba gerektiriyor
Ben henüz bulamadım ama bir gün bulacağım :) Buna inanıyorum
Hayatı güzel kılacak bu duyguya hepimiz hasretiz çünkü hepimizin ihtiyacı var :)
Sevmeye ve sevilmeye :)
Sana tavsiyem de umutsuzluğa kapılma belki hayat seni şaşırttabilir :)25 Yorumla- +1 yıl
Kafanda iyi senaryo yazmışsın. Bravo ;)
Aşk, klasik müzik ve çiçekleri satabilmek için uydurulmuş bir hollywood ürünüdür.
Aşk yoktur. Cinsel arzulara göre hoşlantı vardır. Sen istediğin kadar ruhunu sev, cinsel olarak ona çekim duymuyorsan o kişi senin için hiçtir. Bilimsel gerçek. - +1 yıl
Bunlar benim düşüncelerim katılmıyorsan bile saygı duymalısın
Ayrıca ben olduğunu biliyorum siz ister inanın ister inanmayın
Soran+1 yılHer zaman aktif biri oldum, geri planda kalmayı pek sevmem :)
Çevremdekiler, hoşlanmayı aşk sananlar oldu genelde, belki de onların yüzünden inancım gitti.
Hiç kimse yalnız kalmak istemez, bunu bu sıralar daha da fazla hissediyorum doğrusu, geçen sene ne güzel okulum vardı :)
Hayatta her zaman bir amacım oldu, hala daha da var, biliyorsun :)
Umutsuz değilim, bu bana göre bir şey değil, inşallah gelir diyorum :)- +1 yıl
Genel yazmıştım ben fazla tuturamamışım ama dediğiniz gibi yalnızlık zor aşkı basitleştiren insanlar yüzünden aşka güveninizi kaybetmeyiniz bence :)
Soran+1 yılTamam :)
En İyi Cevaplar
+1 yılAşk tarif edilemez bir şeydir. "Aşka inanmıyorum" diyen yalan söyler. Herkesin içinde aşk vardır. Kimininki fazla kimininki az. Günümüzde birçok kişi hoşlanmayı aşkla karıştırır oldu. Sen de o yüzden aşka inanmak istemiyorsun belki, acı çekmemek için falan. Ama bu duyguyu eninde sonunda yaşayacaksın. O eksiklik dediğin şey ise sen kendini "aşka inanmıyorum" cümlesine inandırmış olman. İçindeki aşkı bir yerlere saklama. Onunla mutlu ol. Ve evet herkesin kaderinde 1 kişi vardır ve o kişi doğru zamanda doğru yerde doğru nedenle karşına çıkacak, ve hayatını altüst edecektir. Belki canın yanabilir, acı çekebilirsin, üzülüp ağlayabilirsin ama kaderindeki kişi mutlaka senin olacak bunu unutma. Bazı insanlar kaderindeki kişiye ulaşmak için sürekli " ay şuna aşık oldum ay buna aşık oldum" diye geziniyor ortalıkta. Bence birilerini kullanarak değil, bekleyerek gerçek aşkı bulmalı.
23 Yorumla- +1 yıl
Bu yaziya sapka cikartilir.
Soran+1 yılZaten sevmediğim, aşık olmadığım için hiç kimseye ilişkiye başlamadım, teklifleri bile reddettim. Ama dediğiniz şu cümle var ya, 'hayatını altüst edecektir. ' İşte ben bunu isteyeceğimi sanmıyorum. Gayet düzgün, bir hayat için uğraşırken...
- +1 yıl
Ama bunu istesende istemesende yaşayacaksın, sen seçemezsin
+1 yılValla 6 sene önce biten ilişkimden sonra bende senin gibi AŞK'a inancımı yitirdim. Yeniden bulur muyum bende bilmiyorum... Hatta bulup bulamayacağım konusuna kadar sana katılıyorum. Yine de bazen adı AŞK olmasa bile birileri sana dokunduğunda yüreğin de kıpırdanan bir şey olduğunu hissedersin. O duygu öyle güçlüdür ki en ufak bir kıpırtı bile sana mutluluğun kapısının aralandığını bilirsin ve oradan gelen ufak bir ışık hüzmesinin bile gözlerine yansıdığını görebilirsin. Belki AŞK değildir o ama bir başlangıçtır, uzun bir yoluculuğun taa en başıdır orası... Anlarsın yüreğin de ki kıpırtının bir çığ etkisiyle seni rüyalarında bile bulamayacağın kadar mutlu edeceğini... Yola çıkarsın, geri dönüşün yoktur ama geri dönmek de istemezsin sende zaten... Asık sorunun cevabı ise sen de saklı. önce sen karar vermelisin SEN ARTIK BU HAYATI BU ŞEKİLDE YALNIZ BAŞINA YAŞAMAK İSTİYOR MUSUN? Önce kendine dürüstçe bunun cevabını var. Sonrası zaten kendiliğinden gelişecektir...
22 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki tek başıma yaşamak istemiyorum, ama ucunda üzülmek de istemiyorum.
- +1 yıl
Üzülme zaten, biri senin değerini bilmiyorsa o üzülsün sen değil bu kadar ince düşünebilen bir erkeği bulup kaybetmeyi göze alacak bir kadın varsa ( herkesten özür diliyorum ) aklından zoru vardır onun. O yüzden böyle düşünmemelisin, bu sana adım atman konusun da hep sıkıntı çıkartır. Her şey olacağına varır.. Korkma bu hayatta her zaman umutsuzluk olmayacak, cesur olursak mutluluk da hep bizim yanımızda olacaktır.
Eksik olduğunu hissettiğin şey aşkta olabilir tabiki, ama her insan dönem dönem bunu hisseder :) Atıyorum ben evliyim ve birde küçücük oğlum var, şu aralar bende adını koyamadığım bir eksikliğimin olduğunu düşünüyorum, sanki bir şeyler olmalıymışta olmuyormuş gibi... işle alakalıdır herhalde diye düşünüp senaryolar yazıyorum kendime, bilmiyorum...
Eğer aşksa senin eksikliğin, ve O'nu gördüğümde bunu anlayabilir miyim diye soruyorsan, bence gördüğünde anlarsın kardeşim :) İlk gördüğünde bile şimşek çakar kafanda ;)17 Yorumla
Soran+1 yılDüşünüyorum, başka bir eksiklik gelmiyor ki aklıma, her şey istediğim, hayal ettiğim gibi şuan. Bir tek o yok, bende buna bağladım artık. İnşallah öyle olur :)
- +1 yıl
Ben eşime, ondan hoşlandığımı ve birlikte olmak istediğimi söylediğim ilk gün, önümüzde büyük bir aksilik ve terslik yaşanmazsa onunla evlenmek istediğimi, bu ilişkinin böyle sonlanmasını istediğimi ve beklediğimi söylemiştim. Bu, aynen bu şekilde konuştuğum ilk kız arkadaşımdı, bir dahada bu şekilde hiçbir kızla konuşmadım ;)
Soran+1 yıl:) :)
Soran+1 yılİnşallah :) Hazirana kadar olmasında sonra iyi olur :)
Soran+1 yılSağolun :)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
121
Cevap
72Cevap
Bence aşk vardır ona muhtaç olmak onsuz olamamak her dakika ona sarılmayı istemek gözlerinde hayat bulmak onsuz bir saniye bile olamamak asktir ve tek bir kez yaşanabilecek kadar güzel bir duygudur bana göre her aşkım dediğine inan aşık olamaz diye düşünüyorum aşk bu kadar basit değildir mesela ilk görüşte aska da inanmıyorum insan tanıdıkça aşık olur her gün biraz daha aşık olur ilk görüşte olan tipe bakılarak olur ve sadece hoslantidir diye düşünüyorum sende yaşarsın inşallah doğru zamanda doğru kişiyle
10 YorumlaAşkta bende bılmezdım aşk nedir nasıldı öylece sevgılı oluptamı asşk denir sanırdım ama gercekten öyle bırseyde değill aşk bir çözüm olmalı dıye dusunurdum flimlerde sokak ask yasananlarda aşk nedenlerı nasıl oldgunubılmeden ask boyle derler bazı ılıskıler ask cok degısık türler var ama ask olmak bambaska dusundm asık olmayı bekledm ılkkez aşık oldum o an aşık olunca ıcımdekı kıpırkıpır klebekler gıbı uctu cok degıstı kalbım o anda sankı beynımı sıfırlamıs gıbı oldu ınanılmaz bırseydı bu hıslerım gercekten cok guzel aşk ılk goruste aska ınandm aşık olmayı bekle dıcem ama beklemekle degıl sen ınsanı gorunce o kısıyı kalbıne carpıyorsa aska denır ;)
10 Yorumla
+1 yılİlk görüşte aşka inanmam ama aşk diye bişey elbette var ve yaşadım tarif edilebilecek bişey değil ama şöyle diyim ki ;
Aşıksan onu her gördüğünde kalbin deli gibi çarpar
Her aradığında saatlerce konuşmak istersin
Hep yanında olmak istersin
Dünyada hiçbişey ondan daha önemli olmaz
Hep aklındadır bir saniye bile çıkmaz
Ve okadar mutlu hissedersin ki kendini
İşte bana göre aşk budur...26 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiye kadar hiç kimseye (ailem dışında tabii ki) o kadar önem vermedim. Her zaman ön planda hedeflerim oldu, kişiler değil.
Güzel yorum ayrıca, teşekkürler :)- +1 yıl
Rica ederim benimde ailem herşeyden önce gelir işte anlatmaya çalıştığımda o zaten aşık olunca farklı düşünüyo insan ama gerçek aşk olcak...
Soran+1 yılİnşallah olur diyelim o zaman :)
- +1 yıl
İnşallah allah herkeze nasip etsin çok güzel bir duygu :))
- +1 yıl
:)))
+1 yılinsanın kaderinde tabi ki biri vardır ve onunla tanışcağı günde vardır her şeyin yeri ve zamanı var ve kaderinle zamanı geldiğinde tanışırsın ne geç ne erken tam zamanında..:)
ve hissedersin : işte dersin işte benim kaderim alın yazım , için titrer kalbin yerinde duramaz onsuz olamayacağına inanrsın ve beraber yaşlanmaya EVET dersiniz :D
uzun oldu ama inşallah anlatabilmişimdir :D12 Yorumla
Soran+1 yılAnlatabildiniz, teşekkürler :)
- +1 yıl
peki rica ederim :)
+1 yılşimdiye kadar 4 kez aşık olduğumu düşündüm. bunların hepsi beni çok zorladı fakat şimdi diyorumki acaba bunlar aşk değil miydi. değildi ise neden bu kadar zordu. aşk ne diye düşünüyorum. Tevfik Fikret e göre ise anladığım kadarıyla insanlara duyulan şey aşk değil cinsel çekicilik. gerçek aşk Allah a duyulan aşk. fakat ben henüz tam olarak anlayamadım bu duyguyu
13 Yorumla
Soran+1 yılAşk, eğer varsa tabii, 4-5-15-20 defa değil tek sefer olur diye düşünüyorum. Ve evet aşk gibi bir duygunun yalnızca Allah'a duyulabileceğini de düşünüyorum bazen :)
- +1 yıl
neden tek sefer olsunki bence insan birkaç kez aşkı yaşayabilir.
Soran+1 yılBilmem, bence böyle bir duygu bir kez yaşanabilir.
+1 yılBencede aşkın ruh eşinin eksikliğini cekiyorsun ne kadar gülümsesende hep bir yalnızlık bir durgunluk var gözlerinde kalbin aşk istiyor sevmek sevilmek istiyor kalabalıklar içinde bile yalnız hissediyorsun çünkü ben de öyle hissediyorum sanki hayatımda bir boşluk var ve bir türlü dolmuyor umarım hislerine tercüme oluşumdur :)
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet, oldu diyebiliriz :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu zamana kadar hiç inanmadim aşka sadece basit hoslanmalar bir gün biri geldi ve tuhaf şeyler hissettim içimden bir ses yıllardır beklediğin o dedi bir garip oldu içim ve kimseyle hiç bir erkekle kurmadığım bağlantıyı kurdum onunla.
Onu tanıdıktan sonra bir sürü tesadüf oldu mecburen bir cok kez yolum onla kesişti. Benim rüyam, onun rüyası , hatta arkadaşım bizi evlenirken görmüş rüyasında tarif ettiği kisi o ve ben ona hiç bahsetmemistim öyle biriyle konustugumdan tanımıyor bilmiyor.
şu an benim hissettiğim yaşadığım aşk mı sizce ve kaderimdeki o mu acaba..11 Yorumla
Soran+1 yılUmarım gerçektir :)
+1 yılAsiri dozda mutluluk yuklemesi yasarken icler dislar carpiminda bir o kadar mutsuzda olsan tek cumleyle iyi ki yasiyorum iyi ki onu tanimisim vs. yani kisaca iyi ki kelimesini icinden gele gele soyletiyorsa bu asktir anlarsin. tarifi imkansiz bir duygudur. midende kelebekler ucusur kalp ritmin değişir. ben bunu BEŞİKTAŞ macini izlerken yasiyorum orasi ayri :D
11 Yorumla
Şimdi yorum yazan bir kaç arkadaş var da sataşmak istemiyorum... şıpsevdilikle aşkı sevgiyi birbirine karıştırdı bizim devir...
Emin ol karşına bir gün çıkınca ne demek istediğimi anlayacaksın.. burada olur orda olur ne yeri ne de zamanı var bu illetin
.. acı acı sarıyor her hücreni.
Bazen hem mutlusun hem mutsuz bir kaç işi aynı anda yapmakta zorlanan insan beyni aşkla beraber ne haller alıyor bir bilsen şaşarsın...
Tek önerim çok beklentili olmamak... yetinebilmek, doyumsuzluğa doymak...
O zaman herşey ve herkes seni mutlu edebilir.02 Yorumla
Soran+1 yılTeiekkürler cevap için :) Zaten mutluyum, ama bir eksiklik hissediyorum işte.
Bence eksiklik yaşıyosun herkesin bir aşkı vardır bir efsaneye göre aslında biz iki başlı olarak yaratılmışız daha sonra Allah bizi ikiye ayırmış bu ayrılan parça ruh eşimiz olmuş ve ömrümüzü ruh eşimizi bulmakla geçirmek görevimiz olmuş ama bulunuyo ya
11 Yorumla
Soran+1 yılBuluruz :)
+1 yılBundan 5 ay öncesine kadar ben de aynı şekilde hissediyordum. Hatta sevgilimle ilk tanıştığımızda Aşk diye bişey yok yea diye geyiğini yapıyordum. Sonra birden öyle bir şey oldu ki hormonlar mı devreye girdi gezegenler mi yer değiştirdi artık bilimsel olarak nasıl açıklanır bilmiyorum bir şekilde onun hayatımdaki eksik parçam olduğunu hissettim. Evet bu adam evleneceğim adam diyorum (kendi kendime tabii) :)) Kısacası hissetmek değil de biliyorsun aşkın olduğunu...
20 Yorumla
+1 yılRuh eşin falan o olayları pek bilmem ama aşk'ı tanırsın.
İşte şimdi sçtm dersin.
Heyecan falan boş köpek görsen heyecanlanırsın basit bir tutku da olabilir. Hemen ulan aşık mı oldum diyemezsin. En çok giderken anlarsın, gittikten sonraki zaman anlarsın.
Aradan zaman geçse de hayatına kimseyi alamazsan, başa dönüp inancın hiç kalmazsa
geçmiş olsun...20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkarnın da kramp, iştahsizlık,4 saatlik uykuyla cin gibi kalkmak, uyandığında ilk aklına gelen, planlarını hep onun üzerine kurmak, onun sevdiği seylerden nefrette etsen bir zaman sonra sevmeye başlamak.. benim yürümeyi sevmeyipte saatlerce onunla yürümem gibi.. aşk böyle bir şey.. ama ilk bakışta aşk yoktur.. huyunu suyunu seversin zamanla alışkanlık yapar ve bakmışsın onsuz olamıyorsun ve al işte aşk.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yılhep aşkı tatmamış olanlar aşka inanmazlar.. ben tattım.. güzel gelişmeler olmasa da iyi ki tatmışım hayatımda en anlamlı en güzel şey en tatlı ve en harika duygu diyebilirim... sonunda çok üzülsem de insana yaşadığını o kadar hissettiriyor ki anlatamam... ve evet ilk gördüğümde kalbim çarpmaya başladı... ama aşık olduğumu kalbim çarptıkça çarptıkça farkettim... ve emin ol ne kadar üzülsen de bu hayattaki en güzel şey <3 ve çook değerli birşey.. umarım bir gün doğru insanda sen de o duyguyu tadarsın :)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılben ilk aşkımı ilk zamanlar anlamamştım yokluğunda bana noluyor demiştim o zaman anladım ilk. Ben ilk gördüğümde birşey hissetmediğim halde garip birşey olmuştu; ben onun varlığını, ben ortama girince bir şaka yaparak beni güldürmeye çalışınca farketmiş ve bakmamıştım bile, ama içimden bir ses bunun o kişi olduğunu söyledi hadi be dedim kendi kendime :D
he bizde mutlu son olmadı ve kimseye aşkı tavsiye etmem, tanıyarak oluşan sevgiyi tavsiye ederim :)10 Yorumla
+1 yılGercek askinla karsilastiginda anlarsin onun senin eksik parcan oldugunu. Hayallerindeki Eş adayını bile sollar ve ondan binkat daha iyi gelir senin gözüne.
Ama sorun ne biliyormusun? Herkes gerçek aşkıyla evlenme, kavuşma, veya en azından karşılık görme lüksüne sahip değil !
yani anlıyacağın gerçek aşk demek karşılıklı mutlu mesud beraber olmak değildir. Gerçek aşk bazen o kişinin bile sendem haberi olmadan gerçekleşir senin kalbinde.10 Yorumla
+1 yılAşkın herkesde farklı bir anlamı var. Kimisine göre buluşamayınca aşk olur kimisine göre karşılıklı olmak zorunda duygular. Bence o aşk olgusu hoşlanmayla başlayan ve büyüyen duygulardır. Aşka döner. Tek taraflı da olur. Bilemiyorum ya ben bir kez bir sihir hissettim. Ama aşksa bitmezz dicem bitirmek isteyince bitiyo. :( bilemiyom
10 Yorumla
+1 yılBence birini gördüğün an da aşık oldum diyemezsin. Ben ''seni görür görmez aşık oldum'' diyene kesinlikle inanmam. Beğendiğim birinden yani görünüş olarak en ufak hareketiyle soğuyabilirim ya da birini tanırım ve zamanla bir bakmışım ki aşık olmuşum bu istemsiz olan bir şey. Ama hemen o an ''aşık oldum'' diyemezsin. Bana kalırsa aşk zaman alan bir şey. Bunu anladığında yani ''ben aşığım'' dediğinde belki de o insan artık hayatında olmayabilir :)
10 Yorumlaevet onu hissediorsun.. hayatın nekadar yolunnda giderse gitsin bir aşkın hisseddirdigini hiçbişey hissettiremez... Dünyayı tozpembe gormeye başlarsın.. ama ayrıldıgında o tozlarda bogulursun hayatın mahvolur bnu goze almak önemli... :/
11 Yorumla
Soran+1 yılHayatımın mahvolması mı :( Ben hayatım mükemmel olmasa da ona yakın olsun diye uğraşan biriyim.
Benim oldu hatta çok çok kısa bir süre önce. Aşk kendini hertürlü belli edermiş. Ben 1 ay öncesine kadar aşka hiç inanmayan ve ne kadar kişiyle çıkarsam çıkayım hiç aşık olmayan biriydim sonra birgün birinin bakışlarına denk geldim ve o an kendimi kaybettim öldüm sandım kalbim inanılmaz atıyordu hatta ona sımsıkı sarıldığımda ağlamıştım mutluluk bu demiştim. Ama keşke onu tanımasaydım hiç.. beni sigaraya başlatan biriyle artık hayal kuramam..
10 Yorumlagarip bir heycan geliyor manasız salaksı bir gülümseme oluşuyor yüzünde aklından 1 sn 'niye bile cıkaramadın onu merkezin yapıyorsun hayat sana güzel oluyor garip bir cocuksuluk şımarklık oluyor ama birazda hüzün olşuyor Kıskanclık başlıyor Ya Kaybedersem Korkusu Aklının bir köşesine yerleşir ve en mutlu onun hayallerini kurarken birden 'Ya Kaybedersem ' diyosun moralin bozuluyor cevrendekiler seni beceriksiz olarak görüyor hic bir işi dogru dürüst onu aklından cıkarmadıgın icin dogdu dürüst bir işi yapamıyosun dalgınlaşıyorsun hayaller kuruyosun sonrasında Gereksiz bir ÖzGüven artışı oluyor vs. vsvs
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBu zıt kutupların birbirini çekme yasasıdır. Adem babamız yaratılıp cennete konulduktan sonra bir şeylerin eksikliğini hissediyor. Halinden hoşnut olmuyor, düşünün her şey önüne serildiği halde.! Ne zaman ki Allah c. c. ona bir eş olarakHavva annemizi yaratıyor. O zaman ruhu ve bedeni tam bir sükunete ve huzura varıyor. Hayatın kuralı bu istediğiniz kadar hayatınız 4-4 lük düzene zenginliğe ulaşırsa ulaşsın ama hayatınızın karşı kutbuna yapışmamışsanız Adem babamız gibi puzzle ın 1 parçası hep eksik kalır.
00 Yorumla Ben de aşka inanmıyorum diyorum ama biraz kızgınlıktan biraz kırgınlıktan.. O hissettiğin boşluk aşk olabilir , bence bir insanla tanıştığında farklı bir şey hissedersen, hayatının bir yerinde olacağını kalben görürsen bu ismini koyamadıgın şey aşk olabilir..
10 YorumlaAşk hormonlu mutluluktur bana göre.
Az sürer, sonra elinizde bir kibrit ve canla kalırsınız.
Yakabilene 'aşk olsun'.
O eksiklik aşk ise şayet, şükür namazı kılın bayım.12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler öneri için :)
+1 yılhiç sevilmedim ama aşka inancımı kaybetmedim çünkü o güzel yüreklere gelen bahar kışın ardından gelen ilkbahar benim için hep uzağımda yeşerdi çiçekleri ama uzaktaki güzelliği bile tebessüm etmeme yetti
güzellik içinde güzellik barındıran zorluktan fedakarlık aşılayan aşk seçiciydi
ama biz ne kadar çok aşk istediysek kalbimiz kapılarını yalnızlığa açtı aşkın gölgesinde yalnızlığın içinde büyüdük10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 11b cevap paylaştı. Bir kalp aşkı hissettiğin de gözlerinden anlaşılır gözler en net cevabı verir doğru bakmayı bilirsen
Aşk bir anda da hissedilebilir zamanla da olabilir bu kişiye kalmış bir olgudur ama aşkın en güzel hali duygularıyla yaşanması ve yavaş yavaş insanın kalbine işlemesidir Aşk eksiklik olarak düşünüyorsan veya çevren de bu yönden duygular alıyorsan cevap sadece zamandır zaman kişileri bize getirir05 Yorumla
Soran+1 yılUmarım öyle olur :) Bundan önce ki konuşmalarımızdan sonra benim böyle bir soru sormam biraz garip olmuş olabilir senin için :)
Soran+1 yılRahatsızlık demedim, hep duygular yoktur vs. diye konuşurdum ya onun için.
Soran+1 yılİyi o zaman :)
aşk sadece bir kere yaşanılır o kişi gelince de anlarsın merak etme gerçekten günlük heycanlardan kısa süreli hoşlanmalardan çok farklı oluyor. geldiğinde elinde tutmayı bilmek gerek ben oldum kaybettim şu an ciddi bir ilişkim olsa da aşk bu değil. Umarım tadarsın ve hiç kaybetmezsin
03 Yorumla
Soran+1 yılBende sadece bir kere olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar hayatımda kimse olmadı, zaten aşka inanmazdım ama hep bir açık kapı bırakırdım eğer gerçekten varsa ben istemesem de olur zaten diye. Şimdiye kadar olmadı çünkü o yoğun sevgiyi hissedemedim kimse de. Umarım dediğiniz gibi olur.
Soran+1 yılTeşekkürler cevap için :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen tattım sanırım bilmiorum çarpılöak derler ya cidden elektrik carpmıscasına irkilio insan giderkn yolda biri oturuodu bn öyle bakıoken döndü baktı hiç beklemiodum öyle bir bakış yaptı ki ağzım açık kaldı kalbime bisey oldu öyle bakakldım hakim olamadım kndime kaç defa görmek için ugrastm ama olmadı bir dha da göremedim ama hala aklıma geldikçe irkiliorum tuhaf oluorum. s. s
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHissetmemiş olsam belki bende böyle düşünürdüm fakat benim aşkı tatmam çok erken bir yaşta oldu, 8. sınıftaydım ve gerçekten bir insanın başka birisine verebileceği tüm sevgiyi verdim hala da veriyorum. Arada ayrılmak zorunda kaldık o başka bir şehre taşındı aylarca hiç konuşmadığımız zamanlar oldu ama şu an ben üniversiteseyim aynı şehirde okuyoruz ve birlikteyiz. Gerçekten çok ayrı bir duygu. Allah herkese bu duyguyu tatmayı nasip etsin.
10 Yorumlaserseri ol arkadaşım efendi olma fingirdeş herkesin içinde küfür et o zaman senden iyisi yok kızlar öyleleriyle gezer
11 Yorumla
Soran+1 yılBen öyle biri olmamam.
Aşk İlişkileri konusunda 609 cevap paylaştı. zaten aldatmalarin cogu bile bu eksiklikte basliyor
evli olunca bile asik bitiyor sonra arayis baslar bayanlarin cogu bu yüzde mutsuz13 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince aşkı geçip saygının başlaması gerekir sanıyorum. Ölüm dahi varsa bu Dünya'da hiç bir şey sonsuz değildir. Evlenince artık o mutsuz günlerin olacağını da kabullenmiş olmak gerek.
Soran+1 yılSağolun :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılbulduğun anda hissetmen mümkün değil. ben hala kabul etmekte zorlanıyorum. aşk gerçekten var ama herkes aşık olamuyor. ben de olmasaydım iyiydi aslında. 3 yıl geçti ve hala 3 yıldır görmediğim birine aşığım, unutamıyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun :)
Cevap sahibi+1 yılinşallah :)
Aşk hep içimizdedir zaten. Arada şekil değiştirir sadece. bir insan için ölümü göze alırken başka birisi için ölemeye bile kıyamayız. Zaman geçsin, insan değişsin yeter. Aşka inanmayanlar arkadaşlığa değer biçer haddinden fazla. Inanablar sevdiğine. Mesela şairler için de aşk imkansız olandır. Imkansızı severler ki aşk aşk olarak kalsı...
00 YorumlaKesinlikle. Hayatı bir puzzle olarak düşünelim. Her parça yerli yerine otursa dahi, bir parça eksik kalacak ki bana göre en önemli parça bu. İnsanı boşlukta hissettiren o parçanın eksikliği değil aslında. O parça olmadan yaşamaya çalışma hissiyatıdır. Bu konuda tecrübeli sayılırım.
10 Yorumla
+1 yılGordugunde anlarsin diyolar ama ben inanmiyorum boyle bisrye ilk gordugunde inansan bile kaybolup gidiyo yerini tartismalar kavgalar aliyo. O ilk kalp catpintisini ask saniyo millet bu yuzdende bosanmalar ayrililiklar cogaldi hep.
10 YorumlaIlk görüşte aşk olmaz, ilk görüşte olan tamamıyla cinsellik olur. Cinsel olarak tatmin ederse merak olur, merak edersin, sonra vakit gecıreyım dersın, merak gıder yerını heyecan alır. Bu heyecanı canlı tutarsa adı aşk olur. Tutamazsan adı orospuydu zaten olur.
00 YorumlaBen bir kere hissettim, sonra o gece 3 bardak nescafe ictim, aydinlandim. Gecti.
14 Yorumla
Soran+1 yıl:) Ben her gece 3-4 bardak içiyorum acaba o yüzden mi olmuyor :)
Soran+1 yılBak onu yapmıyorum, bundan sonra elmalı kurabiye de alayım yanıma :)
İlk görüşte aşk uzak olsun benden. Karşılıklı sevgi saygı ile yaşayan ve her zorluğun üstesinden birlikte gelen çiftler bence dünyanın en aşık insanlarıdır.
30 YorumlaBende hiç aşık olmadım yaşamadığım için bilemiyorum bilemem belki de karşıma böyle biri çıkmadığı için benimde hep bir yanım eksik gibi dilerim doğru insanla aşk yaşarsın
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah :)
+1 yılask güzel bir duygu ve gördüğünde anlarsın sadece iyi bakman gerek karsılıklı olursa harika hepimiz bazen bunun yoklugunu yasıyoruz eksiklik onunla alakalı muhtemelen ask farklı bir mutluluk kalbının atısı bile farklı guzel :D
10 Yorumla
+1 yılAşık olsanda bişeyler hep eksik kalıyor zaten. O his ömürlük.
11 Yorumla
Soran+1 yılDeme :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılkişiden kişiye değişir. bazıları aşık olduğunu anıyor ama aşık olmadığını gerçekten aşık olduğunda anlıyor. bazıları aşık oluyor ama aşık olduğunu anlamıyor. bazıları ilk görüşte aşık olup aşık olduğunu anlıyor. bu kişiden kişiye değişir
AŞK:Bir kişiye bitmek tükenmek bilmeyen bir ihtiyaç duymak. yanisi birine muhtaç olmak10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Senin inanmadığın aşk değil, insanlardır bu yüzden o boşlukta muhtemelen aşk ya da sevgi eksikliğidir çünkü insan her ne kadar istemiyorum ben böyle mutluyum dese bile hep bir tarafı eksiktir.
10 Yorumla
+1 yılHissedersin zor değil :) ayrı kaldığında özlüyor arıyorsa, sıkı giyin üşüme diyorsa, çiçek alıyorsa, sevdiğin şarkıyı biliyor güldüğünde yüzüne hayranlıkla bakıyorsa aşıktır. Sen de aynısını hissediyorsan karşılıklıdır :)) bu kadar
10 Yorumla
+1 yılGördüğün anda o aşk değil beğenme ya da hoşlanma olur. Aşk zaman içinde tanıdıkça oluşan bir duygudur. Eksikliğini hissettiğin şey ise muhtemelen yalnızlık duygusu olabilir..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhissediyo insan onu ilk gördüğüm an öleceğimi sandım heyecandan otobüse binmişti ben içerdeydim o an anladım aşık olduğumu
11 Yorumla
Anlarsın hissedersin, hissetmezsen aşk olmaz ki zaten. Heyecanlanırsın, garip bir sekilde bakmaya doyamazsın oysa etraftaki insanlardan hic bir farkı olmayan sıradan biridir gercekte hatta belki tipsizin biridir. Ama senin gözünde her zerresi öpülesi, her zerresi muhteşemdir.
10 Yorumla
+1 yılGördüğünde kalp ritmini değiştiren ve aklindan çikmayan bir kiz bulursan hiç kaçirma. Aşk zor bulunuyor. Ben de aşık olmadim daha. Hoşlanma ile aşk kariştiriliyor genelde.
10 Yorumla
+1 yılKarsina ciktiginda anlarsin ama her ask zannettign de gercek ask olmayabilir, dikkatli olmak lazim. Hem ask hem de mantik dengesini kaybetmemek lazim :)
10 Yorumlatabiki görünce bu o diyemezsin aşık olman için dıştan görmen yetmez canım önemli olan huyu tanıman lazım baya bir süre tanıman lazım tanıdıkça seversin
10 YorumlaAşkı hissederim belki de Yalnızlık çekiyorsundur, olamaz mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılSanmıyorum.
Ben heyecana asla ask demedim evet kalbim ıkı kişi için farkli Çarptı ama bunun adı ask degildi ask ten uyumudur bence
20 YorumlaAşık olduktan sonra insan anlıyor ki önceki hayatı sadece siyah beyazmış.. Sonu ayrılık olsa bile.. Aşık olmak tanıdıkça olacak bişey bence.. İlk görüşteki hoşlantıdır sadece..
10 Yorumla
+1 yılGerçek aşk çok az kaldı ama her insanın aşka ihtiyacı vardır ve evet gördüğünde sanki içini de görüyosun ilk görüşte aşk işte ben yaşadım yaşıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Aslında onun gerçek bir aşk olması için iki tarafın da aşık olması gerek bence, ben şu an o benden hoşlandı mı beni takıyo mu bilmiyorum sadece arada bakıyo bir şey anlayamıyorum maalesef, ama bir insan tek taraflı da aşık olabilir tam bir aşk olması için karşı taraf da sevmeli bence
+1 yılHer sevdiğim adamı doğru kişi zannederim ben bunu anlayacak en son kişiyim sanırım
11 Yorumla
+1 yılGeldiğin de anlar mısın bilmem de, gittiğinde mahvoluyorsun onu biliyorum.
30 Yorumla
+1 yılBende aşk diye düşünüyordum o eksikliği namazla tanisinca, gerçek askida buldum o eksikligi alnimin seccadeyle buluştuğu an huzura dönüştüğünü fark ettim.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen sadece kendini ozel hissettiricek adamın yoklugunu hissediyosun.
13 Yorumla
Soran+1 yılAdamın? Erkeğim ben :)
Cevap sahibi+1 yılAyy pardon 😊😊😊 kızı ariyosun ozaman. d
Soran+1 yılEvet :)
+1 yılSizin düşündüğünüz sekil birden tutulma olmaz ask biriyle zaman geçirip birşeyler paylaşmaya basladiginda ortaya cikar sonra yeşerir buyur olgunlasir
10 Yorumlabir insanın her hali sana mükemmel geliyorsa bu aşktır. Aşkı kafana takma eninde sonunda karşına çıkar
10 Yorumla- Devamını Gör (133)
Devamını Gör(178)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem