Selamlar,
Kimin ne giydiğini zerre kadar umursamam. Fakat günümüzde tesettürlü kızların bana göre açık kızlardan çok da bir farkı yok. Tesettür neden giyilir? İnsanın kendi inancına duyduğu saygıdan ötürü giyilir. Namahrem olayına özen göstermek için giyilir.
Fakat bizim kızlarımızın kafayı kapalı. Ayakları ojeli bir şekilde geziyor açık açık. Suratta bir kilo makyaj, parmaklarda renkli ve birbirinden farklı garip takma tırnaklar. Sosyal medyada sürekli boyunca fotoğraflar. Nerede kaldı tesettür? Nerede kaldı samimiyet. Eğer giydiğinin hakkını gerçek anlamda verebiliyorsa. Sonuna kadar saygı duyarım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBunda anormal bir durum yok. Giyimi çok önemli değil, insan olarak saygı duyulmayı hakediyor. Bu resim üzerinden yorum yapacak olursak, bence çok şık ve tarz bir giyimi var. Keşke her kapalı kız böyle olsa... Böyle bir giyimi olan bir kızla ilişkim olsun isterdim...
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence saygı duyuyorum bu tarz giyimlere yani yakışana yakışıyor ayrıca. Herhangi olumsuz bir düşüncem olmuyor kesinlikle. Herkesin de saygı duyması gerekir. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
+1 yılKendi giyim tarzı saygı duyuyorum. Giyenede yakışıyor ama önemli olan benim düşüncelerim değil bunu giyen kişinin bakış açısıdır biz insanlara da saygı duymak düşer.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılistediğini giyiyor..
ne düşüneceğim ki..
ancak böyle giyinip aşırı makyaj yapmalarını saçma buluyorum00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılFatma Büşra Ayaydın'ın giyim tarzı çok iyi bence tesettür konusunda. Oradan kopya çekebilirsin
00 Yorumla Gönül ister ki tüm hanımlar bu şekilde tesettüre girsin hak olanı budur doğru olanı budur aksini idda eden fasık eğer bu kişi siz iseniz Allah muvaffak etsin daim etsin
20 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi diyorum.. Bir şey düşünmüyorum başka..
00 Yorumla
+1 yılçok güzel bence ama lütfen giyenler hakkını versin.
31 Yorumla- +1 yıl
Benim sorumda da görüş paylaşır mısın
- Aşk İlişkileri konusunda 902 cevap paylaştı.
+1 yılToplumda maalesef tesettür bir fantezi durumu oluşturmuş durumda.
Oysaki herkes kendine yakışanı giymeli.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel duruyor ama hakkını vererek taşıyorsa yani içi fesat değilse
10 Yorumla Giyim tarzına her zaman saygı duymuşumdur ki ferace de bazılarına hakikaten çok yakışıyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. herkesi kendi tercihi istedigini giyer ister acık ister kapalı saygı duyarım
00 Yorumla
+1 yılÇok beğeniyorum fakat bu topuklu ayakkabı vs biraz süslü. Daha sade olmalı
00 Yorumla
+1 yılbir şey düşünmem ama alltaki topuklu görünce tesettür demeye dilim varmıyor
03 Yorumla- +1 yıl
lütfen bilmeden böyle yorumlar yapmayın. bak yukarıdada açıklamaya çalıştık. araştırmadan milletin kafasını karıştırmayın.
- +1 yıl
@utrftkhyoljh yukarıda açıklama falan yok bununda açıklaması olmaz. Topuklu giymek caiz değil heleki çarşaflılara
- +1 yıl
ne alaka ya. git araştır
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyak bileklerinde ki zincir aksesuar kollar da aynı şekilde , boşlukları doldurmaya çalışıyorlar işte
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeni cok tahrik ediyor. Giyenlerin iclerini hayal ediyorum
00 Yorumla
+1 yılence çok asil duruyorlar tam bir kadın gibi 🌸 elit ve zarif. sizdemi böyle giyiniyorsunuz
00 YorumlaCenazeye gidiyorsun sanırım?
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet senin cenazene geliyorum 👻
hoş durmuş bence böyle
10 Yorumlaçok hoş görünüyor bence ve siyah benim rengim
10 Yorumla
+1 yılBence çok güzeller🤍🤍
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTesettürü modaya alet etmediği sürece çok güzel oluyor.
00 Yorumlakeşke eşim böyle olsa diyorum :D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılAyakkabıyı geç gerisi güzel
00 Yorumla
+1 yıldüşünmüyorum, kim ne isterse onu giyer
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılbir şey düşünmüyorum giyen giyer
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Ne iyi ne kötü. Bir şey düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılBi şey düşünmüyorum, isteyen istediğini giymeli
00 YorumlaNe denilebilir ki saygı duymak gerek
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey. benim gözümde hepsi teyze
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılTercih meselesi🙏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaşallah keşke bütün kızlarımız böyle olsa diyorum, ama öyleleri de varki dışı kapalı içi feaat
00 Yorumla
+1 yılAklımda deli sorular
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Hoşuma gidiyor ve büyük saygı duyuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun ayakları açık ama normalde açık olmaz skfjjd
065 Yorumla
Soran+1 yılAynen ayaklara bakmayalım djxjxjjc
- +1 yıl
ayaklar görünebilir.
Cevap sahibi+1 yılYa ne alaka görünebilir öyle bişey mi var skfjkdf
- +1 yıl
git araştır
Cevap sahibi+1 yılAraştırdım da konuşuyorum bence sen araştır
- +1 yıl
ayn çok biliyosun
Cevap sahibi+1 yılEvet canım çok biliyorum
- +1 yıl
@mirxano teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılKendini beğenmiş derken bu ben mi oluyorum?
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım tesettürlü biri ayakları açık olmamalı
Cevap sahibi+1 yılKendimi beğenmiş ve gururlu biri değilim beni tanımadan yorum yapmasan keşke
Ve mezhebim Şafii benim ondan farklılık olabilir
Soran+1 yıl@mirxano ayaklar kesinlikle kapalı olmalı. Dinen gözükür denilse de dışarda kapalı birinin terlik vs tarzı giyinmesi çok dikkat çekiyor ve bende bu yüzden giyemiyorum
- +1 yıl
@mirxano farkettim bende uğraşmadım. bilen birinin yazması iyi olmuş
- +1 yıl
kusura bakma kardeşim buna sen ben karar vermiyoruz Allah hın emri neyse odur.
- +1 yıl
@mirxano estafurullah ben sadece bildiğimi yazdım. sen daha ayrıntılı açıklamışsın. Allah razı olsun
- +1 yıl
mezheple alakası yoktur emirler kesindir
- +1 yıl
@utrftkhyoljh Allah'ın emirleri zeten kesin ve katıdır şöyle bir şey vardır bazı ayetleri muhkem dir yani manaları direkten anlaşılmayan açıklamaya ihtiyaç duyan. Ör bir ayette Allah'ın elli sizden üstündür. Bundan kasıt onun yüceliği bunun için önce kutsal kitap sonra hadis sünnet ve icma yani fakih âlimlerin birliği
- +1 yıl
@mirxano evet bazı ayetler açıklama konusunda mezhep alimleri farklı yorumlanmıştır ama bu küçük noktalardır ve hepsi doğrudur. ama bunun mezheple alakası yok kesin emirdir.
- +1 yıl
Görüş sahibine hak veriyorum doğru söylüyor. Hiç bosu boşuna yalakalık yapma mirxano
- +1 yıl
@utrftkhyoljh mezhepler sonradan çıkmıştır onların görüşleri de kuran ve hadise dayalı o şekilde yola çıkmışlar insanlara bir ışık olmak adına aydınlatmak adına. Rabbimiz in ayette belirttiği gibi bilenler ve bilmeyenler bir değildir diye buyurmuştur. Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur âlim insanların topluluğuna girin çünkü onların hikmetli sözleri çürümüş kalplerinizi canlandırır
- +1 yıl
@mirxano senin dediğin ılımlı İslam.
Cevap sahibi+1 yıl@mirxano burada siyah kapalı feraceden bahsediyorum ayaklar kapalı olur ve tesettürlü bi kadında ayakların görünmesi hiç hoş değil ve öyle namazda kılınmaz
- +1 yıl
@aslanbabaa kusura bakma ama burada ciddi bir konu konuşuyoruz arkadaş ayetlerle açıklama yapıyor. bunun nesi yalakalık.
- +1 yıl
renk ne alaka. şimdide siyah giymek farz mı diyeceksin yani. lütfen artık kafandan bişeyler uydurma
- +1 yıl
@mirxano Allah razı olsun. çok güzel açıklamışsın.
- +1 yıl
@mirxano yok sen ılımlı değiştirilmiş İslamı anlatıyorsun.. bir kadının eli ve yüzü gözükebilir onun haricinde haramdır.
Koskoca imamı rabbani gibi alimler böyle diyorda hangi yüzle İslamı değiştiriyorsun
Cevap sahibi+1 yılHer yazdığımdan saçma sapan bir şeyler anlıyorsunuz cahile laf anlatmak çok zor iyi geceler
- +1 yıl
@mirxano @utrftkhyoljh Ya Esma, bir kadın büluğ çağına erince -yüzünü ve ellerini göstererek- bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz." (Ebû Dâvud, Libas 31)
- +1 yıl
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, (ayaklarını yere vurmasınlar.) Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz." (Nur, 24/31)
- +1 yıl
@utrftkhyoljh Ebu Said (radıyallahu anh)'e izar hakkında sordum. Dedi ki:
'Tam bilene düştün! Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) şöyle demişti:
"Mü'minin izarı bacağın yarısına kadar uzanmalıdır. Burası ile topuklar arasında olmasının da bir günahı yok. Ama topuktan aşağı inen kısım ateştedir. Kim de gururla izarını (yerde) sürürse, kıyamet günü Allah ona (rahmet) nazarı ile bakmaz." (Muvatta, Libas 12; Ebu Davud, Libas 30; İbnu Mace, Libas 7) - +1 yıl
@mirxano bilekleri gözüküyor arkadaşın ve sen caizdir demeye getiriyorsun. İkincisi hadiste belirtildiği gibi "ayaklarını yere vurmasınlar'' tabiri topuklu giymesinler deniliyor. Altını çizmek isterim iyi akşamlar
- +1 yıl
@mirxano ayakları gözükmüyor bilekleri gözükür yalnız dikkatli bak
- +1 yıl
@aslanbabaa o zaman topuklumu vardı. topuklu ayakkabı 18. yüzyıldan sonra çıktı.
- +1 yıl
buyüzden sana yorum yapmayı bıraktım arkadaşla konuşuyordum.
- +1 yıl
@utrftkhyoljh
Topuklu ayakkabılar ve tarihçesi...
Kadınların vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabıların tarihçesi çok eskilere dayanıyor.
Giriş: 27 Ocak 2014 Pazartesi
Paylaş
1
Her ne kadar bazı kadınlar alışamasa da giydiklerinde acı çekseler de, yine de giymekten vazgeçmezler.
Zarafetin önemli bir parçası olan topuklu ayakkabılar, ne zaman moda oldu ve ilk kim üretti? İlk yapan kişinin adını duyunca çok şaşıracaksınız. Çünkü bu isim geleceğe yön vermiş önemli isimlerden biri.
M. Ö. üretildiği zannedilen topuklu ayakkabıların yinede tarihi tam olarak bilinmiyor. M. Ö. 200’de topuklu ayakkabı dünyasına Romalılar, aktörler için ahşap ve mantardan yapılan platform tabanlı ayakkabı üretilmiş. 1600'lü yıllarda ise, topuklular at sürerken ayakları üzengide tutmaya yardım etmesi için erkek ayakkabılarında kullanılmış. Başka bir bilgiye göre ise, üretilen topuklu ayakkabılar, bir zamanlar kasaplar yerlerde bulunan kanlardan korunmak için üretilmiş.
Ama şıklık için tasarlanan ilk ayakkabı 1533 yılında üretilmiştir. - +1 yıl
Oldumu kardeş
- +1 yıl
@mirxano aynı şeyi söyliyecektim hiç alakası olmayan ayeti kopyala yapıştır yapmış. açıklamayıda becerememiş bilmiyosa kafasından uydurmasın. ciddi bir şey bu.
- +1 yıl
@utrftkhyoljh
Topuklu ayakkabılar ve tarihçesi...
Kadınların vazgeçilmezi olan topuklu ayakkabıların tarihçesi çok eskilere dayanıyor.
1
Her ne kadar bazı kadınlar alışamasa da giydiklerinde acı çekseler de, yine de giymekten vazgeçmezler.
Zarafetin önemli bir parçası olan topuklu ayakkabılar, ne zaman moda oldu ve ilk kim üretti? İlk yapan kişinin adını duyunca çok şaşıracaksınız. Çünkü bu isim geleceğe yön vermiş önemli isimlerden biri.
M. Ö. üretildiği zannedilen topuklu ayakkabıların yinede tarihi tam olarak bilinmiyor. M. Ö. 200’de topuklu ayakkabı dünyasına Romalılar, aktörler için ahşap ve mantardan yapılan platform tabanlı ayakkabı üretilmiş. 1600'lü yıllarda ise, topuklular at sürerken ayakları üzengide tutmaya yardım etmesi için erkek ayakkabılarında kullanılmış. Başka bir bilgiye göre ise, üretilen topuklu ayakkabılar, bir zamanlar kasaplar yerlerde bulunan kanlardan korunmak için üretilmiş.
Ama şıklık için tasarlanan ilk ayakkabı 1533 yılında üretilmiştir. - +1 yıl
@utrftkhyoljh topuklu m. ö kullanılmıştır bilmeden konuşan kim belli oluyor.
Cevap sahibi+1 yılKonu nerden nereye difjjdjg
- +1 yıl
@aslanbabaa ben mi göremiyorum yoksa sen mor ötesi ışınla falan mı görüyorsun. bilek falan yok
- +1 yıl
@mirxano ozaman ben kaçayım sizden by
Cevap sahibi+1 yılBildirim geliyo sürekli yazma artık
+1 yılTakdir ediyorum 🌹
10 YorumlaNe güzel işte
00 Yorumla
+1 yılHerkes özgür yaşasın bana ne ki
00 Yorumla
+1 yılbence cok iyi
00 Yorumla
+1 yıl👌👌👌
00 Yorumlaİçine ne giydiğini düşünüyom
00 Yorumlasubhanallah comrade
00 Yorumla
+1 yılHoşlar
00 Yorumla
+1 yılÖzenti
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılGiymesin
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalık.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı. Maşallah iyi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 64,5b cevap paylaştı.
+1 yılNormal insanlar
00 Yorumla
+1 yılGızel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGördüm mü kaçacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılNedenn
Cevap sahibi+1 yılTehlikeliler
Çok asil
00 Yorumlaharbi güzel duruyor
00 Yorumla
+1 yılSeksi