Neredeyse hepimiz, tüm duygular içinde aşkı en tepeye koyuyoruz. "Aşktan sonrası teselli" diye bir söz okumuştum hatta. Sizce de aşk insana ait en güçlü duygu mu yoksa biz mi çok anlam yüklüyoruz?

Neredeyse hepimiz, tüm duygular içinde aşkı en tepeye koyuyoruz. "Aşktan sonrası teselli" diye bir söz okumuştum hatta. Sizce de aşk insana ait en güçlü duygu mu yoksa biz mi çok anlam yüklüyoruz?

Bence bu da çoğu zaman psikolojik.. Hakkını verebilen, gerçekten aşk duygusunu hakkıyla yaşayan az insan var..
Gerisi ise o şartlanmayla kendini zorla o duyguya sokuyor.. Ben aşık olmalıyım, ben de aşkı tatmış gibi görüneyim, benim onlardan neyim eksik diye timsah göz yaşları dökenler azımsanmayacak sayıda..
Aşk, diğer bütün duyguları siler süpürür. Aşka yakalanmış insanda ne korkuya yer kalır, ne nefrete ne de kendini güçlü sanan diğer bütün duygulara. Aşk öyle deli, öyle gözü dönmüş, öyle önüne çıkan duyguyu, seline katıp götürecek çoşkunlukta bir duygu halidir. şu an dünyadaki bütün insanlar aşk içinde olsa yani aynı anda biz bütün insanlar aşık olsak, aşkın en içinde olsak mesela, dünya şu anki halinden 1500 derece daha farklı bir yer olurdu. Çok daha güzel ve masum bir yer. Dünyanın içi kıpır kıpır ederdi, yerinde duramazdı dünya, sallanırdı. Herkes zelzele oluyor falan sanırdı ama kimse korkmazdı. Çünkü herkes aşıktı ve dünya yıkılsa da, yansa da, kopsa da kimsenin umrunda değildi. Aşk bir umursamazlık halidir ve umursamazlık dünyadaki en güçlü duygudur. Ne kadar özel ve güçlü, en baba duygu olduğunu anlayın diye yazdım.
Bence en güçlü duygudan da fazlası, duygular toplamı.
Aşk diye bir duygu yoktur. Mesela sevgi, heyecan, korku diye tanımlanamaz. Tanımalamk isteyen birkaç tane belirti veya semptom yazmak durumunda kalır. O sebeple duygu değil, duygular toplamıdır.
Sevgi, saygı, güven, bağlılık, tutku vs. kişinin duygudurumunu oluşturan ne kadar ihtiyaç varsa hepsinin karşılanmasıdır.
Aşk zaten doğada var olan bir şey değil, insana ait, bizim anlam yüklediğimiz ve istediğimiz bir şey.
Aşk insanın güçlü duygusu değil, aksine en zayıf yanıdır. İnsanı istismara açık hale getirir, saçma sapan şeyler yaptırır. Bittiğinde arkasında enkaz bırakan bir duygu nasıl insanın en güçlü duygusu olabilir ki?
EİG için teşekkürler 🙂💐
Ben teşekkür ederim 🦋
Fazla realist yazmıştım, EİG beklemiyordum
Farklı bir bakış açısı, mantıklı. Beğendim ben.
Cevap
13Cevap
Aşk bence gerçekten öyle güçlü bir duygu. Yapmam dediklerini, yaptırıyor. Ama aşktan daha kuvvetli ve gerçek bir duygu var ki, o da nefret.
Aşk bilimsel olarakta gerçek değildir. ama insan her zaman doğa üstü olaylara ya da büyü gibi şeylere ya da şanslara anlam yüklemiştir. buda inanç ihtiyacından kaynaklanır.
hem evet hem hayır
hem çok anlam yüklüyoruz hem de bence güçlü bir duygu diye düşünüyorum ben çünkü aşk insanın var olma nedeni. ancak bunun kontrolünü elimizde tutmayınca anlamları ağırlaşınca kontrolü kaybediyoruz gibi
her zaman şunu söylüyorum Dünyada güçlü aşırı güçlü ama 3 duygu var
1-aşk
2-nefret
3- kıskançlık
dikkat edin bu üç duygu perişan eder
Bence biz çok anlam yüklüyoruz. Hem aşka hemde insanlara. Aslında çok boş ve gereksiz şeyler bana göre böyle artık.
Biz çok anlam yüklüyoruz aşk eninde sonunda bitecek bir şey çoğu insan bunun bir heves olduğunu bilmiyor
Aşk sadece duygularına yenildiğin bir beyin oyunudur.
Bence çok anlam yüklüyoruz. Bu dünyada metaryalist olmak lazım. Sonuçta birine aşık olduktan sonra bittiğinde başkasına gidebiliyoruz. Daha güçlü olan duygular var
En güzel duygu aşk ama karşılıklı olması gerekiyor
Sevmek anlayışını anne babadan alıp yabancılara yükleyen bizleriz. Her ne kadar da ağır bir cümle gibi gelse de, cinsel zevkimize aşk deyip kendimizi kandırıyoruz
Sağlıklı bir duygu olduğunu düşünmüyorum sevgi takıntı kıskançlık kısıtlama sömürü... Duyguları taşıyor
Aşkı unutunca anlam yükleyen bizmişiz gibi geliyor ama aslında aşk hakediyor abrtılmyı
Tabikide aşk güçlü bir duygu aşk yüzünden adam dağ delmiş mecnun çöle düşmüş
içimizde var
ama fanıilik için degil
Aşk güzeldir 🙂
Kişiler kendını çok kaptırıyor.
Hangi aşk olduğuna bağlı
Aşk mı kaldı kalmadiki
Ergenlerin aşırı anlam yüklediği bir his.
Çoook güçlü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?