Eşiniz çalışmak istese izin verirmiydiniz
Sizce evlilikte kadınlar çalışmalımı
Sizce evlilikte kadınlar çalışmalımı
Ben ne olursa olsun evli ve ya bekar özellikle türk toplumundaki evliliği sadece kendi çıkarı üzerine görüp kadını eve mahkum bırakan zihniyetlere karşı kadının çalışmadı gerekriğini ve hiç bir şekilde bir erkeğin eline bakmaması gerektiğini düşünüyorum evliliklerde de erkek buna saygı duymak zorunda bu konu hakkında eşine baskı yapamaz sonuçda eşin kölen değil hayat arkadşın ve özgür iradesi kendine ait özel hayatı ve çevresi var o saygı sınırı aşılmamalı erkek içinde aynı şey geçerli
Bu kadının kendi vereceği bir karar. Ve bana sorulursa her kadın çalışmalı. Hem eve katkı açısından, hem bulunduğumuz ülkenin ekonomik durumundan, hem de ileride emekli olabilmesi için çalışması lazım.
Kendi kararına bırakırdım. Çalışmak isterse çalışır istemezse evinde durur. Çalışsa bile yine benden para alabilir mahsuru olmaz. Yerim onu canı ne isterse onu yapsın
Cevap
7Cevap
Ben evliyim, eşime çalış veya çalışma demedim, kendisi çalışmak istemedi, sağ olsun çok savurganda değildir, geçinip gidiyoruz şükür :)
Abi keşke benimkide istemese ben istemiyorum çalışmadını tutturmuş çalışıcam
Anladım ben evlenmeden sormuştum çalışmaya isteği yoktu zaten, benim de işime geldi ama okumak istiyor ben de açıktan bölümler buldum onlara yazıldı, hem okuyor hem oğlumuzla daha çok ilgileniyor, ben de hep destek oluyorum elimden geldiğince.
Çalıştırmam, çalışmasına izin vermem, cüzdanını hiç boş bırakmam
Bende böyle düşünüyorum
olması gereken bu dostum zaten.
Niye kadın? Şöyle soralım sizce kadının çalıştırılmak istenmemesi normal mi?
Değilmi
Elbette onunda çalılmaya hakkı var sen bu soruyu sorduğuna göre pek istemiyor gibisin
Yalan yok dostum valla ben istemiyorum allaha şükür ona bakabilecek güçteyim onun için çalışıyorum zatenn ben daha kimşn için çalışıyorum onun için herley onun için paraysa para gezmekse gezme gidip çalışmasını istemiyorum şahsen ben
Açıkçası ben senin ne demek istediğini anladım çalışmaya da zaten ihtiyacı da yok diyorsun ama ben karıma bırakırdım bu meseleyi. Paramız olduğu halde istese bile kendisi bilir. Diğer türlü ne kadar gezdirsen de entsende bi nevi ev hanımı olmasını istiyorsun ve ev hanımı olur. Bu bazı kadınlara iyi gelmez özgüven düşürücü bir durum birazda. Kendi parasını kazanması onu daha iyi hissettirir ona bırak bu seçimi karın olabilir ama malımız falan değil eşlerimiz
Evli bi kadının evde oturması lükstür özellikle bu zamanda çalıştırmayacak erkek varsa evlenelim
Ben
Kadının çalışmasını karşıyım evliyken kocası boşunamı var ben istemem
Ya olur mu öyle şey neden çalışmasın heleki bu devirde
Mesleğimden vazgecmem
Ya vazgeçme ama diyelim bebeğin var yinedeöi çalışıcsksın
Ne güzel bir anne olucsksın sen püğğğ çocupuna bakmya acizsin lan daha sizden bi halt olmaz
İzin vermeyenleri anlamiyorum ilerde erkek boş ver olup gittigin de kadinlar orta da kaliyor bu yuzden ayaklarinin ustun de durmasi lazim.
Çalışmayana ekmek yok ekocan
Çalışacak.
Erkeğin kadınını çalıştırması dinimizde caiz değil hoş karşılanmıypr
Kadının çalışması haramdır
Tabii ki çalışmalı
Çalışmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?