Şirkete yeni biri geldi, Perşembe günü genel gidişatla işle ilgili biraz konuşmuştuk. Sonra beraber çıktık işten. Yürürken de konuştuk sonra yollarımız ayrıldı, Dün de iş çıkışı bana geliyor musun diye sordu benim de zaten işim bitmişti evet dedim yine beraber çıktık Dün yollarımız ayrılırken ona görüşürüz dedim bana kendine dikkat et dedi. Ve bu benim çok hoşuma gitti. Çünkü ilk defa bir erkek bana kendine dikkat et dedi. Geçen hafta c. tesi günü de 1'de işteydim. O gün işe gelip gelmeyeceğinden haberim yoktu. Acaba gelip gelmeyecek mi diye düşünürken kapı çaldı. Kapı çalarken ben patronun odasında maillere bakıyordum. Benden önce muhasebecilerimiz var 2 tane onlar gelmişti. Neyse kapı çaldı. Kapıyı, açtım. Arka odada olduğum için kimin geldiğini göremedim haliyle. Sonra ben kapiyi acinca bana x diye seslendi. Bende burdayim maillere bakıyorum dedim. Bir de burada muhasebecilere birsey demeyip bana seslenmesi de çok hoşuma gitti. Bir de yine geçen gün isyerinde kahvaltidayken patron bana birseyler soylemisti, bende onun yaninda oturuyordum patronla konusurken yüzüme bakti. Bir de cuma günü çıkışta beni bir gruba eklediler dedi, bende zaten o gruptaydim. Numaramı kaydetti. O günden beri de whatsapp durumlarima bakıyor. Bende whatsappi açıp duruyorum o günden beri. Ve o geldiği günden beri yani Perşembe gününden beri aklıma geliyor bazen whatsappi acip durumlarima bakisina bakiyorum. Ama onu görünce kalbim falan atmıyor anlamadım. Bir de mesela iş yerindeyken çok kez göz göze geliyoruz. Mesela birisinin yanındaysa ve ben onun yanındaki birisine birsey söylersem direkt bakıyor. Bir de geçen hafta da yine işten beraber çıkmıştık bana mezun olduğum üniyi ve buraya ne zaman ve nasıl başladığımı sordu. Bir de mezun olduğum bölümü söyledi. Buna şaşırdım çünkü isyerinde bununla ilgili son zamanlardabirseyler söylediğimi hatırlamıyorum. Dün de ben, o ve isyerinden başka birisi daha işten beraber çıktık. Yoldayken ben diğer kişiye tünelden geçince sana birsey soyliyicem dedim, 2-3 dk sonra tünelden çıktık ve bu benim yüzüme bakti. Bu benim çok hoşuma gitti dediğimi unutmamış çünkü. Bir de bugun liste göndermem gerekiyordu. 2sini de ters göndermişim, sonradan fark ettim yıkıldım. Listelere onunla baktıkTers gönderdiğimi anlayınca ağladım yerime geçtim. Arkamdan geldi panik yapma birsey yok gibi birseyler söyledi. 2-3 kere anlamıyorsun demi dedi. Asansordeyken bana dünyanın sonu değil herkes hata yapar çok panik yapıyorsun kalbim sıkışıyor dedi. Bir de ben birisiyle konusunca direkt yuzume bakiyor. Son olarak ben bugün mutfakta şu içerken bu da içeride başka biriyle konuşuyordu. Ne konuştuklarını tam duyamadım sadece birkaç cümle duydum. Bunun konuştuğu kişi ciddi misin ne kadar oldu geleli gibi birseyler söyledi. Bu da kimseye söyleme abi dedi. Boşa mı düşünüyorum bunu merak ediyorum bir deBütün bunların anlamını anlayamadım. Bir de bugun izne gitti 10 gün kadar yok bugün o çıktıktan sonra çok kötü oldum neden böyle oldugumu da bilmiyorum. Ne yapmaliyim?
Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı. sana yaklaşmaya çalışıyor sen de ona karşı bir şeyler hissediyorsun gibi tabii fazla acele etme biraz onu tanımaya çalışabilirsin bu süreçte. tabii aranızda bir şey olduğu söylemek için bazı şeyleri açıkça konuşmanız gerekli.
0546 Yorumla
Soran+1 yılAnladım peki ne yapmaliyim
Soran+1 yılSabahtan beri çok kötüyüm biliyor musun neden bu kadar kötü olduğumu da bilmiyorum m
Soran+1 yılAnladim. Sana yaklaşmaya calisiyor dedin. Dün isteyken birisi buna datein noldu gibi birseyler sormuştu yanlış hatırlamıyorsam datei varsa nasıl benimle de ilgileniyor
Soran+1 yıl?
Soran+1 yılEvet bende böyle düşünüyorum. Datein noldu diyen kişiye yalan oldu diye cevap verdi dün. Sence ne gibi bir anlamı olabilir ya da neden bana yakın davrandi
- +1 yıl
bu buluşma işi yalan da olabilir seni zor durumda bırakmak için. sana yakınlık gösterdi istediği karşılığı alamayınca (onun istediği gibi) böyle bir oyuna başvurdu beni başkaları da beğeniyor gibi. öbür türlü seninle ilgilenen birisi başkasıyla buluşmayı düşünmez veya sana reklam yapar gibi açıkça ortada konuşmazdı.
Soran+1 yılşimdi anladm. gözümün önünde konuştular ya işkillendim bende. peki ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım ona karşı geçmişte kalbim çok kırıldı tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum
- +1 yıl
eğer bu kişi seni gerçekten sevseydi biraz daha bekleyip belki duygularını sana açardı fakat seni istediği şekilde elde edemeyince bu tür oyunlara girip farklı yollar denemesi gerçek niyetini gösteriyor gibi. zaten seninle yeni tanışıp sana çok yakın davranmaya çalışması ve kendini epey iyi göstermeye çalışması da bu planın parçası işte. tabii bunları ona söylesen hemen inkar eder ve öyle bir şeyin olmadığını söyler. senin hissettiğin duygular da normal her kişi sevmek ve sevilmek ister. evet bazen birisiyle tesadüfen bir yerde tanışıp ciddi bir ilişki de yaşayabiliriz ama o tanışmanın oluş şekli o an hissettiğin duygular bu olaya göre gerçekçi olurdu. Sonuçta bu davranışlardan sonra senin yerinde olsam o kişiye karşı mesafeli davranırdım çünkü orası senin iş ortamın belirli bir ciddiyet ve ağırlığın olmalı o kurumda. Ayrıca bu olayda durup dururken moralin bozuldu biraz hayal kırıklığına uğradın o yüzden aynı şeyleri farklı olayla yaşamaya gerek yok.
Soran+1 yılAnladım peki bütün bu sonuçlara nasıl vardın
Soran+1 yılAslında biliyor musun dedigin çok mantıklı. Peki davranışlarının asıl nedenini nasılsın öğrenebilirim ya da anlayabilirim. Yani beni gerçekten seviyor mu yoksa kandırıyor mi bunun ayrımını nasıl yapabilirimv
- +1 yıl
davranışının asıl nedenini ya bir olay yaşayarak veya olan duruma göre hislerin doğrultusunda karar vererek doğruyu bulabilirsin. bir konuda genelleme yapmak isterim kızları en çok yanıltan şey gerçeği görmek istememeleri veya o kişinin ilerde düzeleceğine inanmak. sonuçta benim görüşüm belli o kişi hakkında, yukarıda yazdım zaten. sen tabii farklı düşünebilirsin sadece bir ilişkiyi yaşarken veya karar aşamasında olaylara içerden bakmakla, dışardan bakmak farklıdır.
Soran+1 yılAnladım. Peki sen düşüncelerini söyledin ya, bu düşüncelere yani onun davranışları gerçek değil gibi geldi bana demiştin ya bu düşünceye nereden vardın
- +1 yıl
davranışları samimi değil nedenini kısmen anlattım yukarıda özetle şöyle birden sana çok yakın davranmaya başlaması bir açıklama yapmadan tatile çıkması, gelince de duyduğun o konuşmalar onun arkadaşını dediği manitayla buluşma işi ne oldu gibi cümleler. senin, onun yakın davranışından etkilendiğini düşünüyorum sadece olaylar hızlı geliştiği için bir anlam vermeye çalışıyorsun sadece emin olamadığın için veya karşılığı var mıdır gibi kafanda soru işaretleri olduğu için harekete geçmedin. ben senin anlattıklarına dayanarak bu olayla ilgili kendi düşüncelerimi yazdım, sen belki bütün olumsuz durumlara rağmen olumlu düşünüyor olabilirsin. ben sonuçta seni tanımıyorum ama burada bir şekilde yaşadığın olayı paylaştın bunun üzerine yorum yaptım, sen iyi niyetli birisi olduğun için önemli olan bu olayda zarar görmemen.
Soran+1 yılAnladim tam aklımdakileri dökmüşsün inanki. Peki geldiği zaman ona nasıl davranmaliyim
- +1 yıl
aslında benim söylediklerime katıldığını düşünüyorum ama onu beğendiğin için akan sular duruyor işte:) o geldiği zaman ya aynı devam edersin veya daha mesafeli davranırsın. istersen bunun üzerine biraz düşün, ona göre tekrar yorum yaparız. son olarak sen ne yapmak istiyorsun bu konuda
Soran+1 yılIste ne yapmak istediğimi de bilmiyorum ki sorun da bu zaten
Soran+1 yılNedir
Soran+1 yılHaklısın. Kalbimin tekrar kırılmasını istemiyorum
Soran+1 yılDeğilim 1 kere kalbim çok kirildi tekrar ayni şekilde kırılırsa kaldıramam
- +1 yıl
bu kişi son olmazsa dünyanın sonu değil başka kişiler için tanışma fırsatı çıkar karşına. bazen bana da bir işi için gittiğimiz yerde birisiyle tanışma fırsatı çıkıyor, o kişi sana yakın davrandı diye hemen karar verip yeni bir başlangıç yapmak zor. çünkü bu durumdan emin olamıyorsun. bu tür karar verirken aslında net olmak gerekli. öbür türlü sonu yok.
Soran+1 yılAnladım haklısın galiba. Tam olarak ona karşı nasıl davranmaliyim peki
Soran+1 yılDün geldi isyerine. Dünden beri bir tuhaf bana karşı
- +1 yıl
bu kişinin davranışlarını bir süre izlersin bakalım ne yapacak? sen normal iş hayatına devam edersin. sen bir şey konuşmak için acele etme. ben hala aynı fikirdeyim, tatile çıkmadan önce seni etkilemeye çalıştı ama işler düşündüğü gibi gitmedi. sen onun niyetini az çok biliyorsun veya belirli bir sebepten dolayı ona güvenmiyorsun işte. bunun farkında olduğun sürece bir zarar görmezsin. tabii ki sevginin oluşması için bu tür şeyler olmaması gerekir ama bazen böyle oluyor.
Soran+1 yılAnladım peki ne değişmiş olabilir 10 günde de böyle oldu
- +1 yıl
sen gerçeği kabul etmek istemiyorsun. her şey iyi olsa o zaman seninle bir şekilde iletişime devam ederdi. birden tatile çıkması ilginç, sana ilgi duyuyorsa bu süreçte yalandan da olsa seni arayıp bir hatır sorardı. beklediği karşılığı alamadı işte başka ne olabilir? sen ona bu davranışlarını açıkça sorsan muhtemel öyle bir şey yok biz iş arkadaşıyız diyebilir.
Soran+1 yılAnladım. Mesela dün sürekli göz göze gelmiştik. Bir de birisine komik birsey söylediğimde o da dinliyor gülüyor. Bugün de sürekli göz göze geldik. Bugün de baska birine komik bir şeyler söylediğimde güldü. Bir de bugun isyerinde bir kızla konuşuyordum bu da masasinda çalışıyordu. Kızla öyle genel muhabbet ediyorduk. Birden yorum yaptı
Soran+1 yılBen o kızla öyle genel hayat hakkında konuşuyordum. Ona hep ev iş iş ev arası gidip geldiğimi bu düzenden sıkıldığımı söylüyordum. Bir de arada bir en sevdiğim yere gidiyorum o kadar. Anlayacağın bu ara hayatım hep ev iş iş ev arasında geçiyor. Ben kızla konuşurken bu da bana geçen gün benim semtime gelmişsin dedi. Bende evet dedim. Teyzem ona çok yakın oturuyor biliyor zaten bunu u
Soran+1 yılHangi konuyu anlamadım
Soran+1 yılŞimdi anladım ama neden bu konuyu konuş dedin
Soran+1 yılAnladım ama bu konuyu benim açmam doğru olur mu ki
- +1 yıl
geçen hafta mesela o kişiyle bir şey düşünmüyorum tarzı bir şeyler söylemiştin ama diğer taraftan da ona ilgin bir şekilde devam ediyor bu durumda ya bu konu konuşulur veya kapatılıp yaşamına devam edersin. evet senin konuşmanın daha önce anlattığım gibi belirli riskleri var. bu süreçte eğer karşı tarafın böyle bir düşüncesi varsa gelir benimle konuşur, ben gidip konuşamam. bu benim acelem yok olursa olur diye düşünüyorsan o zaman böyle devam edersin.
Soran+1 yılAnladım. Ben zarar görmemem için en iyisi bu konuyu kapatayım. Bir de sence bana karşı birşeyler hissediyor mudur
Soran+1 yılAnladım. Peki ne yapmaliyim
- +1 yıl
ben senin yerinde olsaydım bu duruma bir açıklık kazandırmak için onu bir kahve içmeye davet edip onunla bu konuyu konuşurdum. temel amaç belirsizlikten kurtulmak olurdu, sürekli acaba ne hissediyor ne demek istedi gibi şeyleri düşünmemiş olurdum. bunun sonucunda görüşme düşündüğün gibi geçmese bile birinci kazancın kendine oldukça güvendiğin için böyle bir görüşmeye gittin ikinci de aklındaki sorular cevap bulmuş olursun. bu durum sana uyar mı? biraz zor ama düşünülebilir.
Soran+1 yılYok bu olmaz ben davet edemem bir yere. Başka nasıl çözebiliriz bu durumu
Soran+1 yılBir de bugun bayağı konuştuk öyle havadan sudan, iş hakkında falan. Beni gerçekten dinlediğini fark ettim ve gülümseyerek konuşuyor benimle bu da haliyle çok hoşuma gidiyor. Onunla konuşurken kendimi çok iyi hissediyorum bu yuzden de sürekli konuşasım geliyor
- +1 yıl
iki kişi arasında olan bir durum taraflardan birisinin konuyu açarak konuşmasıyla çözülebilir. O kişi sana yakın davranıp ona karşı bu tarz şeyler hissettiğin için sen de onu davet edip bu konuyu konuşabilirsiniz dedim. Başka nasıl olur dersen ben ikinizi tanısaydım senin adına konuşurdum ama sen yine beni konuşturmazdın:)
Soran+1 yılAnladım. Bugün sabah beni aradı neredesin diye. Onunla her gün çok güzel muhabbetlerimiz oluyor. O böyle yaptıkça da ben etkileniyorum işte. Etkilenmek de istemiyorum çünkü kalbim kırılacak biliyorum
Soran+1 yılAnladım. Peki bu durumun ortasinin olmamasının nedeni ne
- +1 yıl
belirsizlik durumu, sen bu konuda risk alıp bir adım atamadığın için bu konu böyle devam eder. çözümü belli u kişi anlattığın kadarıyla sana ilgi duyuyor fakat sana karşı açılamıyor sen de bu konuşmayı ben yapamam diyorsun. o zaman bu durumu kabul edip (belirli sebeplerden dolayı) normal iş arkadaşı olarak devam edersin bunu da istemiyorsun. bir şeyin olabilmesi için bir karar verip harekete geçmen gerekir yoksa bir şey değişmez. hayatta senin için önemli konuda karar verirken korkarsan o şeyi sadece ertelemiş olursun o olay farklı bir şekilde senin karşına çıkabilir. bazen hayatta kazanırsın bazen kaybedersin bu herkes için böyle.
Soran+1 yılAnladım, peki onunla konuşmak yerine ona ilgi duyduğumu hareketlerimle belli etsem nasıl olur? nasıl belli edebilirim, bunu da bilmiyorum
- +1 yıl
öncelikle benim seni anlamadığımı düşünme. sen onunla konuştuğun zaman olumsuz bir durum olursa kalbinin kırılmasından korktuğun için bunu tercih etmiyorsun ama diğer türlü de bir ilerleme olmuyor. O dediğin yöntem de olabilir mesela onunla karşılaştığında daha sıcak davranırsın, sohbet edersin ilgini kısmen belli edersin gibi şeyler olabilir.
Soran+1 yılSen beni gerçekten çok iyi anlamışsın. Haklısın kalbimin kırılmasından korkuyorum ve yine haklısın diğer türlü de bir ilerleme olmuyor. Peki şöyle sorayım. Bir ilerleme olması için me yapmaliyim ona nasıl davranmaliyim
Soran+1 yılInanki hiçbir bilgim yok. Ne yapılmalı
Soran+1 yılAnladım peki bu süreçte o ne düşünüyordur ki
Soran+1 yılHaklısın. Ama ben şunu fark ettim. Gelip bana birseyler dese hayır demem yani
Soran+1 yılişte bende bunu soruyorum tam olarak. teklif etmesşi ya da bana bu tarz birşeyler söylemesi için ne yapmalıyım
- +1 yıl
direkt konuşmadığın sürece bunun belirli bir tarifi yok. dünkü yazdığım gibi onunla iş ortamı veya dışarda denk gelmeye çalışırsın, sohbet edecek bir konu bulup bir şekilde ona olan ilgini belli edersin. o zaten seninle bir şekilde konuşuyor bunu daha ileri bir noktaya taşımalısın. tabii bu biraz zor bir durum şimdi ona ne kadar yakın davranırsın ve bunu ayarlamak zor. neyse en azından bir denersin.
Soran+1 yılPeki bunu nasıl daha ileriye taşıyabilirim. Bir de bugun yine sürekli göz göze geldik
- +1 yıl
Bu durumda farklı olarak önereceğim bir şey yok çünkü karşılıklı konuşamadığınıza göre o zaman davranışlarınızla, hareketlerinizle birbirinize yakınlık sağlanması gerekir ama sonuçta yine bir şey olabilmesi için birinizin konu hakkında konuşması gerekiyor. şimdi yine ben hayatta konuşamam desen de bu görev sana düşüyor.
Soran+1 yılIste hareketleriyle belli etmek istiyorum ama o nasıl olacak bilmiyorum
Soran+1 yılEvet bende bunu merak ediyorum işte. Onunla normal konuşuyorum
- +1 yıl
Bildiğim bir şey olsa zaten söylerdim çünkü senin o kişiyle birlikte olmayı çok istediğini düşünüyorum ama gidip konuşamıyorsun. eğer senin için bu kişi önemli olmasa kaç gündür onunla konuşma hakkında konuşmazdın veya olmuyor, ne yapalım düşüncesini de kabul etmiyorsun. seni korkutan şey nedir işler ters giderse kalbinin kırılması ama iyi olursa da mutlu olma şansı da yüksek. bir şey yapmayınca bir değişiklik durumu olmuyor. Özetle bu konuda iyi olacak diye düşünüp adım atarsan kazanma ihtimalin yüksek. ben oranı olumlu 70- olumsuz 30 derim. kaybedeceğin şey en fazla biraz üzülmek olur, kendine güvenmelisin. mesela onunla konuşma imkanı oldu neler söylerdin?
Soran+1 yılGenelde işle ilgili şeyler konuşuyoruz bazen genel konuşuyoruz. Bir de 2 gündür şunu yapıyorum. Onunla masalarimiz ayrı bazen onun yaptiklarini kontrol ediyorum sorun oldu mu ona whatsappdan yazıyorum isteyken. Bugün mesela birsey bulamadım maillerde. Diğerlerine sormak yerine ona yazdık wbatsappdan
Soran+1 yılBir de o da bana söylediğim şeyi bulup gönderdi sonra ben gülücük koydum
- +1 yıl
gayet güzel böyle böyle onunla sohbetini ilerletebilirsin tabii bulduğun yöntemlerde iyi. mesela öğlen yemeğe çıktığınızda veya mola verdiğinizde seni çay, kahve içmeye davet ediyor mu? bu tür dinlenme zamanlarında sohbet etmek için fırsat çıkmış olur. onu sana olan ilgisi nasıl eskiye göre artış var mı?
Soran+1 yılInanki bana olan ilgisinden artis var mi yok mu hiç anlayamıyorum. Yine bir soğuk bir yakın davranıyor
- +1 yıl
eğer sana bir şey teklif edecekse şimdiye kadar bir ilerleme olması gerekirdi, bir yakın, bir uzak davranış olmaz. buradaki sorun bu kişinin net olmaması. kaç zamandır konuşuyoruz hep sen bir şeyler yapmaya çalışıp veya bu konu üzerine düşünüp bir adım atmaya çalışıyorsun. tamam çekinip, konuşamıyor olsun. ama gerekli adımları atıyorsun yine değişen bir şey olmuyor. ben bunu anlamıyorum.
Soran+1 yılInanki bende anlamıyorum. Bunun nedeni ne olabilir
- +1 yıl
bir sürü nedeni olabilir belki hislerinden emin değil, hislerini ifade edemiyor da olabilir. Dün söylediğin şeyi dikkate alırsak sana yakın ve uzak davranması. Senin korktuğun soruyu soralım senin düşündüğün gibi bir şey hissetmiyorsa ne olacak veya ilk başta şansını denedi beklediği cevabı alamayınca kendini geri çekti şimdi oturup izliyor. benim düşüncem ikinci söylediğim şey. hatırlarsan daha ilk başlarda söylemiştim sen biraz kızmıştın nereden anladın falan demiştin. Senin anlattıklarına dayanarak benim yaptığım çıkarım bu şekildeydi. Aradan belirli zaman geçti bu kişi hala sana açılıp konuşmadıysa ve senin ona yakın davranışlarını gördüğü halde uzak duruyorsa seni konuşmaya zorluyor işte. Sen onunla tanışmayı çok istediğin için diğer olumsuz düşüncelerimi bir kenara bırakıp bu konuda seni destekledim fakat karşı taraf senin gibi düşündüğüme inanmıyorum. Bir kız senin yaptığın gibi onunla günlerdir konuşmaya çalışıp, yakın davranacak o kişi de bunların farkında olmayacak, bu davranışlar bana inandırıcı gelmiyor. ben senin duymak istediğin şeyleri söylersem sonuç seni mutlu etmeyebilir ama bazı gerçekleri bilip ona göre hareket edersen mutlu olma olasılığın daha fazla. Eğer benim söylediğim şeyi yapacaksan bütün sorularının cevabını bulacaksın kararını verip, yazarsın.
Soran+1 yılSenin söylediğin gibi yapalım ne diyorsun
Soran+1 yılNapayim görüyorsun ona hep yakın davranıyorum ama gelmiyor bir türlü nedense
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım demek istediğini
- +1 yıl
yarın işe gittiğinde öğlen gibi onu yemekten sonra çay içmeye davet edersin, bu konuyu üstü kapalı açarsın sonra ona karşı ne hissediyorsan hepsini söylersin işte, bakalım ne yapacak? kendine güvenin yerine gelecek, kalbin falan da kırılmayacak. çekinecek bir şey yok. söz verdin, güzel haberlerini bekliyorum..
Soran+1 yılYa şöyle ben bu konuyu onunla konuşamam ama isyerinde benden 3 yaş büyük ablam olarak gördüğüm birisiyle konuşmuştum bana şey demişti. Sen ona karşı birsey hissetmiyorsun o da sana karşı sizinki normal bir iş arkadaşlığı sadece demişti bu da kafamı karıştırdı
- +1 yıl
ablan dediğin kişi senin o kişiye olan duygularını nereden bilecek? O söylediği şeyin olma ihtimali de var ama sen onunla birlikte olmak istiyorsun. Ben sana ilk günden beri şunu söyledim, ben veya bir başkası bu konuyla ilgili yorum yapar ama bu duygusal süreci yaşayan sensin eğer bu duyguya gerçekten inanıyorsan bu konuda adım atarsın. ben de bu süreçte sana yardımcı olmak istedim, onun sana karşı davranışları iş arkadaşı olarak değil benim düşüncem böyle.
Soran+1 yılAnladım. Ya o da öyle söyleyince kafamı karıştırdı dediğim gibi. Peki sen onun yerinde olsan neden hala gelip bana birseyler demezdin
- +1 yıl
dediğim gibi onun davranışı anlamsız. ben olsam eğer karşı tarafın bana ilgisinden eminsem seni kahve içmeye davet ederdim, eğer kabul ederse ona göre konuşup duygularımı anlatırdım ama bu kişi böyle yapmıyor. evet ben seni tanımıyorum ama o kadar konuştuk eğer seni biraz tanıdıysam kimse senin duygularınla böyle oynamamalı diye düşündüğüm için senin bu konuyu artık netliğe kavuşturman gerekir. sonuçta oyun değil bu.
Soran+1 yılHaklısın kimse kimsenin duygularıyla oynamamalı sadece benlik durum değil bu. Peki şöyle söyleyeyim onunla konuşmak yerine ne yapabilirim
Soran+1 yılHaklısın. Peki şöyle birsey sorayım. Eger beni sevseydi ya da birseyler hissetseydi çoktan gelmez miydi
Soran+1 yılhiçbir bilgim yok inanki. ben onunla konuşmaya gitsem kız arkadaşı var mı yok mu bilmiyorum ki bir de patronun kulağına bgitmesin
Soran+1 yılHaklısın. Peki bunun dışında ne yapmali
Soran+1 yılhaklısın da işte böyle de tam orası kafa rahat olmuyor
Soran+1 yılHaklısın ya işte beni en çok bu kadar düşündüren ortanın olmaması
Soran+1 yılHayır o benden 4 ay sonra geldi
Soran+1 yılHaklısın ama onunla konuşamayacağıma göre bu ikilem devam edecek :/
Soran+1 yılIste bu ikilem çok kötü. Asıl kafaya takılan bu. Ve işin kötü tarafı da bu ikilem geçmiyor her gün aynı ikilem var
Soran+1 yılAnladım. Haklısın galiba. Birde şöyle birsey var. Bu ara hiç yazan falan da yok ne ara karşıma birisi çıkacak ki hep ev iş iş ev yapıyorum havalarda sogudu
Soran+1 yılAnladım. Teşekkür ederim güzel yorumların için. Bu arada sabahtan beri yine işle ilgili ona whatsappdan yazıyorum ve sabahtan beri bana çok iyi davranıyor ama tık yok iste
Soran+1 yılAnladım. Benim hala anlamadığım birsey var. Madem seviyor ediyor neden hala gelmiyor. Utaniyor çekiniyor desem bilemedim ki
- +1 yıl
zaten günlerdir bunun sebebini bulmaya çalışıyoruz, kısmen hata sende. şöyle sen bir şeyin değişmesini istiyorsun doğru değil mi? bunun için bir adım atılması gerekiyor ben neyi söylesem, sen ben onu yapamam diyorsun. böyle olunca geriye yapacak bir şey kalmıyor. Kendimden örnek vereyim birisiyle tanışmak için bir yere davet etmek lazım aramızdaki ilişki seninkinden daha farklıydı aradan belirli bir zaman geçti hala çağıramadık neyse bir gün bu kızı başkasıyla kahve içerken gördüm. burada hatalı kim? ben tabii bunu düşünmek yerine harekete geçsem sonuç farklı olurdu. Bu anlamda kendini değiştirmeyi denersen, hayatında bazı şeyler daha güzel olabilir.
Soran+1 yılAnladım. Bir de bugun şöyle birsey oldu. Ben onun masasının karşısında oturan kişiye birseyler söylemek için yanına gittim. Karşısındaki kişinin yanında onunla konuşurken bunun telefonu çaldı. Ne konuştuğunu tam hatırlamıyorum ama aşkım lafını duydum. Madem hayatında aşkım diyebileceği birisi var ne diye benim kafamı karıştırıyor
- +1 yıl
evet dediğin gibi hayatında birisi de olabilir. Şimdi bu kişiyle konuşmak artık sana zarar verebilir. Düşünsene sen ona açıldığında sana hayatımda birisi var derse zor durumda kalırsın. En güzeli bir teklifi olan kimse gelip seninle açıkça konuşmalı. Neden kafanı karıştırıyor olabilir hiç bilmiyorum.
Soran+1 yılAnladım. Haklısın galiba en iyisi onunla normal iş arkadaşı olarak konuşmak. Kalp kırılabilir. Inanki bende bilmiyorum kafami neden karistiyor. Hayir kafami karistirip eline ne gececek ki onu da anlamadim. Bir de şöyle birsey oldu bugün. Bugün ben ona 2 kere soru sordum sadece suratıma baktı bir şey demedi. Bir de ben başka biriyle konuşurken yine yüzüme baktı. Bir de bugün yanıma geldi 2 kere birseyler sormak icin. Bildiğin dibime kadar girdi. Son olarak, yılbaşı çekilişi yapacakmisiz. Arkada bana itafen x bana çıkarsa birseyler alicam gibi birseyler dedi, telefondaydım tam duyamadım
Soran+1 yılVallahi ya al benden de o kadar. Aklıma şöyle bir şey geldi bu duruma çözüm bulmak açısından. Bilmiyorum ne kadar çözebiliriz ama. Şöyle ki sen bütün bu davranışları neden yapardın
- +1 yıl
Bu davranışları bilerek yaptığını düşünüyorum, eskiden de bunu yazmıştım. Herhalde onun çevresinde olman, ona ilgi duyman hoşuna gidiyor. Yaptığı da şöyle sana ne evet diyor ne hayır fazla umut da vermiyor ama muhabbeti de kesmiyor. Sen de burada duygusal çıkmaza düştüğün için en sonunda bir şekilde onunla konuşmaya gidebilirdin bu işe bir çözüm bulmak için. O zaman eline düştün işte. Seni çok beğenen veya aşık olan birisi bu şekilde davranamaz. istediğin kadar zorla böyle ikilem yaşamazdınız, evet veya hayır. Ben sana neden bu olayı kafanda netleştir dedim. eğer bu kişiyle olmuyorsa kendi önünü kapatma önüne farklı bir fırsat çıkacak belki. bu açıdan işte.
Soran+1 yılAnladım. İnanır mısın bende ona karşı eskisi gibi değilim. Yani bu hareketlerinden sıkıldım artık
Soran+1 yılAynen öyle söylediğine katılıyorum. Ama dediğim gibi cidden bi öyle bi böyle davranışlarından çok sıkıldım. Bende ona karşı eskisi gibi olmadığımı fark ettim çünkü dediğim gibi sıkıldım artık
Soran+1 yılTekrar selam. İnanır mısın bana karşı hala aynı davranıyor. Bir soğuk bir yakın. Cuma günü şirketteyken bunu birisi aradı. Masalarımız birbirine yakın olduğu için ne konuştuğunu duymuştum ama tabii net olarak hatırlayamıyorum şuanda. Ama telefonda konuşurken yavrum dedi telefondakine. O arada yanında diğerleri de vardı onların da kız arkadaşıyla mı konuşuyor ne öyle bir şeyler dediğini duydum. Seninle daha önce de konuştuğumuz gibi belli ki hayatında birisi var, yavrumlar aşkımlar falan dediğine göre. Ama bana neden bu şekillerde davrandığını hala anlamadım
- +1 yıl
selamlar, arkadaş sen neredesin? o gün cevap yazarken sayfa kapandı bir daha soruyu da bulamadık tabii. gizli kullanıcı olduğun için seni bulma imkanı da olmadı, nick olması lazım geri mesaj için. neyse bir şekilde bulduk seni. o kişiyle ilgili ben sana davranışı samimi değil veya bir şey saklıyor olabilir demiştim sen de nereden anladın gibi bir şeyler demiştin. sen onunla birlikte olmak istediğin için ben de senin duymak istediğin şeyleri söylemeye başladım sonuçta bazı şeyleri senin görmen daha iyi oldu. Çok bir kaybın olduğunu düşünmüyorum, biraz hayal kırıklığı olabilir. kendi duyguların da kısmen doğruymuş onunla bu konuyu açıkça konuşmak istemedin. ben konuş derken belirsizlik durumunun son bulması içindi ve hep söylediğim kendine duygularına güvenmelisin. O neden böyle davranıyor orası belli değil hem hayatında göründüğü kadarıyla birisi var hem de sana ilgi gösteriyor. belki o kişiyle mutlu değil, bir arayışta veya çevresine bana ilgi gösteren başkaları da var gibi bir hava katmış.
Soran+1 yılHaklısın galiba. İşte dediğim gibi çok saçma davranışları
Soran+1 yılNormal iş arkadaşı şeklinde devam
Soran+1 yılSon yazdığıma daha dönmedin ama birsey söylemek istiyorum. Görünce toplu cevap verirsin. İşyerinde bir kız var. Bundan 7 yaş büyük. Son zamanlarda ona bana davrandığından yakın davrandığını görüyorum. Mesela birseyler soruyor ona. Bana sormak yerine falan
- +1 yıl
sana neden böyle davrandığını yukarda kısmen açıklamaya çalıştım fakat bu kişi diğer kıza da aynı taktikle yaklaşıyor, hatırla ilk zamanlarda sana çok yakın davranıp sürekli çevrende dolaşıyordu beraber yürümeler, çeşitli rastlantılar iş konusunda sohbetler falan. O zaman benim söylediğim şey senden beklediği ilgiyi göremedi veya kafasındaki düşünce neyse işte. Bu kişiye de aynı şekilde davranıyor herhalde kızların ilgisini çeken birisi bu tür davranışlarla. Bu şekilde davranmak ona bir şey kazandırıyor fakat daha bulamadık.
Soran+1 yılEvet yani işte inan ki en sinir olduğum insan tiplerinden birisi bu tipler
Soran+1 yılBen gayet iyiyim. Artık onunla isyerindeyken daha az konuşuyorum umurumda degil
Soran+1 yılEvet haklısın. Bugün yine kaç kere söylediklerime güldü biliyor musun
Soran+1 yılNasıl yani, sorduğun soruyu anlamadım
Soran+1 yılBilmiyorum ki iste bende bunun nedenini merak ediyorum nedir
- +1 yıl
hayır ilginç olan artık iş arkadaşı olmanız. zaten baştan beri iş arkadaşındı:) bak aklıma ne geldi sana bu kişiyle ilgili akıl veren abla dediğin birisi vardı, o kişiyle sen iş arkadaşısınız öyle bir şey yoktur demişti. bunu söyleyen kişi de onunla bir iletişim kuruyor olabilir mi? geçen senden 6-7 yaş büyük bir kıza yakın davranıyor demiştin aynı kişi mi o anlattığın kız.
Soran+1 yılYok ikisi aynısı değil
Soran+1 yılYok ayni konumdayız bir de dün herkesle öyle konuşurken bu kız Arkadaşını söyledi. Bende bunu anlamıyorum işte. Madem kız arkadaşı vardı ne diye bana böyle davranıyor. Hala başkasına söylediklerime gülüyor ve beni dikkatle dinliyor
Soran+1 yıltabiki de onda. ama bende bunu anlamıyorum işte. kız arkadaşı var tamam seninle dalga geçiyor dedin ama neden işte
- +1 yıl
bence hata sende o kişiyi bu noktaya senin davranışların getirdi böyle sana istediği keyfi davranması. İlk zamanlar ben sana madem bu kişiye yakın bir şeyler hissediyorsun bu konuyu onunla konuşmalısın demiştim en azından kafanda soru işareti kalmazdı. Onunla konuşmak seni düşürür veya bir sürü sebepten dolayı ben onunla konuşamam dedin ama ona karşı diğer davranışların onu seninle konuşmaya çağırıyordu. Yanlışlık buradan başlıyor o bunların farkında olduğu için sana bir gün yakın bir gün uzak davranıyor, sonra ortaya bu gizemli kız arkadaş çıktı, iş ortamında başka kızlara da yakın davrandı gibi şeyler. tamam konuşamadın, o zaman ondan uzak dur, ona seninle bu tür bir ilişki aşamasına girdiğinde istediği gibi davranamayacağını davranışlarınla anlatman gerekirdi. Bu süreçte anlayıp anlaması onun sorunu olurdu sonuçta ne oldu istediğin şey olmadığı için de sinir olduğunla kaldın. Konu sadece ona açılman değil senin kendini net ifade edememen, eğer ifade etseydin sana bu şekilde davranamazdı. Herkesin hayatta belirli bir yaşam tarzı vardır, ama bazı şeyleri de değiştirmek senin elinde. Sana gelip bu şekilde davranıyor bu tür şeyler yaşamaman için ben de sana elimden geldiğince bazı şeyleri anlattım ama maalesef değişime açık olmadığın için bunları yapmadın. Sen güzel şeyler yaşasan ben zaten sana bir şey demezdim olan şeyler ortada.
Soran+1 yılanladım peki bundan sonra ona karşı nasıl davvranayım
- +1 yıl
onun sana olan davranışını ben kabul edemiyorum, sana karşı böyle davranamaz dünkü çocuk gelmiş, seninle duygusal olarak oynuyor. sen de bunu önlemek yerine sürekli ona fırsat verdin iş bu noktaya geldi. ona karşı mesafeli olmalısın, gerekmedikçe konuşmazsın resmi davran işte. senin bir duruşun olmalı, o kurumda ondan eskisin işle ilgili ona bir şey sormak zorunda değilsin.
Soran+1 yılHaklısın bende kabul etmiyorum cok saçma yani
Soran+1 yılEvet dediğin gibi zaten son zamanlarda onunla gerekmediğinde konuşmuyorum. Buna son zamanlarda daha çok dikkat etmeye başladım
- +1 yıl
bu kişi hakkında ben sana düşüncemi söyledim sen de bana onu savundun öyle olunca ben de sana destek oldum onunla konuşman veya iletişim konusunda. çünkü onun sana uygun bir kişi olduğuna inandığın için bu düşünce seni mutlu ediyordu sadece bir adım bekliyordun belki sen üç adım atacaktın. neyse aradan belirli zaman geçti bazı şeylerin düşündüğün gibi olmadığını gördün ve olanlar belli işte. konu şu değil seni beğenmemiştir başkasıyla çıkar, bu kişi başkasıyla birlikte hem de sana umut veriyor sen de bu noktaya geldiğin için bazı şeylerden emin değilsin hala umutla beklemeye devam ediyorsun o da istediği gibi davranıyor işte. senin yaşadığın bu şeyi kabul etmiyorum konu bu, eğer biz konu üzerine konuştuysak sonuç böyle olmamalıydı. ben senin ufak da olsa mutlu olmanı istedim pek olmadı işte.
Soran+1 yılAnladım galiba haklısın. Peki bu saatten sonra yapılabilecek şey nedir belli ki hayatında birisi var
Soran+1 yılHaklısın. Bugün telefonu çaldı aşkım diye açtı telefonu
Soran+1 yılBir de en başından beri sen haklıymışsın. Gerçi taaa en başta sana yaklaşmaya çalışıyor diye yorum yapmıştın ama. Ya ben bir de şunu anlamıyorum. Başta hani beni sevdiğini falan düşünüyorduk ya, yani hani hareketleri falan onu gösteriyordu ya, peki bu kadar kısa bir sürede nasıl vazgeçer ki üstüne bir de sevgilisi var. Ben birisini sevsem üstüne birini bulmayı bırak o beni başından atana kadar severim yani. Hemen vazgeçiyor böyle bir şey olabilir mi
- +1 yıl
ben bazı şeyleri baştan gördüm sana yaklaşıp kandırmaya çalıştı amacı hızlı bir yakınlaşma olur , başka şey de olabilirdi neyse sonra işler onun istediği gibi gitmedi aslında amacının ne olduğunu da biliyorum ama yazmayacağım. bu kişi birilerini etkilemeyi biliyor tecrübeli işte, o süreçte sen farklı düşündüğün için o zaman ben olumsuz konuşmayı bıraktım bir süre geçince olaylar farklı gelişmeye başladı onun sana karşı davranışları, başka kişiler, eski sevgili ortaya çıktı. burada tuhaf olan şey hayatında başkası olduğu halde sana yaklaşıp etkilemeye çalışıyor. sen yanlış anladın denecek bir durum da yok sonuçta önemli olan bunları senin görebilmen çünkü bu tür durumlarda insanın kendisi doğru karar veremeyebilir. ben de ilk sorduğunda düşüncemi söylemiştim sonra konuşmaya devam etmemizin nedeni de senin iyi niyetli olarak sevgi hissettiğin için onun amacı da seni kandırmaktı, doğru bildiğim şeyi söylemeye çalıştım yoksa bir kere söylerdik sonuçta hayat senin hayatın, kendi istediğini yapacaktın. belirli bir ilişki yaşadığın düşünsene sonra bir başkasını olduğunu öğrenmen veya seni bırakıp gitseydi duygusal olarak yıkım olurdu senin için. burada güzel olan şey onun bu tuzağına düşmedin ama olma olasılığı da yüksekti. tabii sen bu soruyu sormasaydın konuşma şansımız olmazdı daha doğrusu konuştukça senin şüphelerin arttı seni kurtaran asıl şey kendi hislerin oldu ona tam olarak inanmadın karşı tarafın oyunu burada bozuldu. ben hep sana her konuda kendine güvenmelisin derken belirttiğim şey bu, olayı yaşayan sensin en doğru kararı yine sen verebilirdin.
Soran+1 yılEvet diyorum ya işte başından beri haklıydın. Bir de farkında misin bir aydır bunu konusuyoruz
Soran+1 yılHaklısın. Neyse bitti artık hersey kafada soru işaretleri kalmadı
- +1 yıl
bazen bir şeyleri görebilmek için zaman geçmesi gerekiyor veya o an göremiyorsun işte. Düşünsene bir ay boyunca o kişi hakkında konuştuk şimdi sana mantıklı gelmiyor ama o zaman düşüncelerin farklıydı. Başka ilginç olan şeyler de var, sana neden yaklaştı, hayatında birisi olduğu ortaya çıkıyor ama yine seninle ilgilendi gibi bazı soruların cevabı bilinmiyor. Dün yazdığın şeyleri görünce biraz şaşırdım bunları söyleyen sen misin diye.
Soran+1 yılAnladım haklısın. Dediğin gibi bazı şeyleri kendim görmem daha iyi oldu. Peki şöyle bir şey sorayım. 1 ay önce bana bu kadar güzel davranan hadi onu da geçtim. Daha birkaç gün önce söylediklerime gülüyordu ya
- +1 yıl
Bütün sorularının cevabı aslında onunla bu konuyu konuşma imkanın olsaydı hepsini öğrenmiş olurdun ama bu olmadı. Kendi yazdıklarıma tekrar baktım bir ay önce bu konuyu açıkça konuşursan daha iyi olur diye yazmışım. Evet bu işi çözerdi ama bu çözüm sana uygun değilmiş, başka yöntemlerde denedik o da pek bir ilerleme sağlamadı. Bu ortaya çıkan kız arkadaş şöyle açıklanabilir, seninle işler istediği gibi gitmeyince bu kişi bir arayışa girdi bu kızı ya eskiden tanıyordu ilişkisine ara vermişti sonra tekrar ilişki kurup yeniden başladılar veya bir şekilde yeni tanıştılar. Neden hayatında birisi varken seninle konuşmaya devam etti o biraz bu kişinin ahlaki sorunu ve çeşitli sebeplerle çevresine hava atmayı seven birisi olabilir mesela beni beğenen başkaları var, bunu da iş ortamında ilgi çekmek için yapmış olabilir. Bu ilişkiyi senin en çok isteme nedenin o kişinin yanında kendini çok iyi hissetmen, birisi tarafından sevildiğine inanmak insana farklı bir güç katıyor, yaşam enerjin değişiyor işte. Bunları o yazdığın şeylerden çıkardım, bu kadar uğraşma nedenin de bu tür fırsatlar insanın her zaman karşısına çıkmaz sen de uygun birisi olunca bu şansı kullanmak istedin sonuçta hepimiz sevmek, sevilmek isteriz bu bir duygusal ihtiyaç.
Soran+1 yılHaklısın. Bazen ne düşünüyorum biliyor musun. Acaba kız arkadaşı falan yok da yalan mı söylüyor. Ben ondan her şeyi beklerim artık. Çok saçma mı oldu bilmiyorum ama daha lafını bile acmadi onun
Soran+1 yılBir de dün toplantı vardı sürekli bana bakıyordu kaç kere göz göze geldik. Toplantıdayken bana işle ilgili bor şeyler de yazdı whatsappdan
- +1 yıl
evet bu kız arkadaş meselesi de yalan olabilir çünkü sonradan ortaya çıktı nedense bu kızla hep telefonda görüşülüyor, senin duyacağın şekilde. Tabii yalan söylüyor diye düşünürken gerçek de çıkabilir, belli değil. şimdi bu konuda ne yapmak istiyorsun bu önemli. benim söylediklerimin etkisinde kalmadan kendi gönlünün söylediği nedir?
Soran+1 yılEvet işte onu diyorum birden ortaya çıktı ve dediğin gibi hep niyeyse ben duyuyorum. Şöyle ki, bu son sorduğun soruya cevap vermeden önce benim en son yazdığıma birsey demedin. Şuna:
Bir de dün toplantı vardı sürekli bana bakıyordu kaç kere göz göze geldik. Toplantıdayken bana işle ilgili bor şeyler de yazdı whatsappdan
Soran+1 yılAnladım. Ama kız arkadaşı gerçekten varsa yani yalan söylemiyorsa toplantıdayız davranışlarının nedeni ne olabilir peki
Soran+1 yılEvet işte bende bunu merak ediyorum inan ki
- +1 yıl
sonuçta hayatında birisi de olsa onu seviyorsun bu şekilde kabul eder misin desek normal şartlarda olsa kabul etmezdin ama bu durum farklı sadece bir konuşmaya bakar, çünkü aklın orada. bu durum san mantıklı gelmiyor kabul ediyorsun ama ona olan duyguların bunu kabul etmiyor, işin zor.
Soran+1 yılAslında ben bu olayı çözdüm. Nedir biliyor musun. Aklın orada dedin ya, çok güzel söyledin ama aklımın asıl orada olmasının nedeni bu ikilemin hep devam ediyor olması bence. Hani seviyor mu hayatında birisi var mı bir gün öyle davranıyor bir gün böyle gibi
- +1 yıl
evet bu sorunun temel kaynağı belirsizlik ama onunla konuşma imkanın olmadığı için bu davranışlarının sebebini bilmiyorsun. Bir buluşma ortamı olsa iş arkadaşlarının bir daveti gibi belki orada konuşma imkanınız olur yani en azından hayatında birisi var mı yok mu anlama imkanı olurdu.
Soran+1 yılEvet haklısın. Bir de sen şey diye sormuştun ya bu konuda ne yapmak istiyorsun diye. Ben artık ona güvenmiyorum yani o hareketleri falan artık sinirimi bozmaya başladı
- +1 yıl
ben bu öneriyi senin yaşadığın ikileme çözüm bulabilmen için önerdim bunun dışında o kişiyle ilgili hep olumlu düşünüp bütün bu olanlara rağmen hala aynı beklentiyi korumak hakkında düşüncen değişmiş olabilir. seni bu konuda yani onunla birlikte olmak konusunda engelleme çalışmak doğru olmazdı neden diye sorduğunda benim söylediğim şeye fazla inanmamıştın sonra kararın değişir gibi oldu ama hala bazı soruların cevapları olmayınca net karar veremiyorsun. Evet bu kişi evlenmiyorsun ama sevgili durumu da olsa bu kişide aradığın şey güven olmalı. yani söylediği şeyler, davranışları biraz tutarlı olması gerekir diyelim bu kişiyle çıktınız sana ertesi gün bir olaydan dolayı sana soğuk davranırsa ne yapacaksın? anlamsız tartışmalar olur veya farklı şeyler.
Soran+1 yılaynen öyle haklısın o yüzden dediğim gibi ben soğudum ya bi öyle bi böyle
Soran+1 yılHaklısın. Zaten nü olsaydı bile dediğin gibi bir gün farklı bir gün farklı davranacaktı. Peki bunların dışında birsey sorayım sana. Haftaiçleri her gün işten eve evden işe gidiyorum. Haftaiçleri eve geldiğimde saat 7 buçuk 8 oluyor. Cumartesileri de çıkıyorum ama belli olmuyor saatleri, hafta içi gibi degil. Çalıştığım zamanlarda ise eve zaten yol uzun sürüyor. Böyle bir hayatım var anlayacağın. Ve bu şekilde hayatıma girecek insan nasıl karşıma çıkacak ki
Soran+1 yılTamamdır bekliyorum cevabını. Cevabını düşünürken öbür konuyla ilgili birşeyler oldu, onu söyleyeyim. Pazartesi günü bayağı hastaydım işe gelip eve gittim. Salı günü işe gidemedim evdeydim. Dün işe geldim. Dün bana whatsappdan işle ilgili birşeyler yazdı yine. Bende cevap vermiştim. Bir de dün bu yoktu bu da hastaydı. Dün buradaki çalışan arkadasla telefonda konuşurken buradaki arkadaş benim bugün ofise geldiğimi ona söyledi. Sonra bugün de bu yoktu. Bugün yine whatsappdan birseyler yazdı bana işle ilgili. Bir de aradı beni yine işle ilgili
- +1 yıl
şimdi senin anlattığın şartlarda yeni birisiyle tanışma imkanı oldukça sınırlı, çoğu zamanın iş ve yolda geçiyor sosyal ortamın işten arkadaşlar ve kendi arkadaşlarından oluşur doğal olarak. Önüne çıkan işten birisiyle tanışma fırsatı çıktı bunu da değerlendirmek için elinden geleni yaptın, fikir danıştın hemen vazgeçmedin bu iyi bir şey. en azından bir çaba gösterdin. başka ne olabilir ailenin bulduğu bir kişiyle tanışman, iş ortamından bir kişi, arkadaşlarının önerisiyle birisiyle tanışman bunlar dışında internet üzerinden sosyal medya platformları, arkadaşlık siteleri gibi yollarla birisiyle tanışılabilir. tabii sen daha çok kendi bulduğun birisiyle tanışmayı tercih edersin diye düşünüyorum. gelelim bu nasıl olabilir? ben de işten geç geldim bu kısma da yarın devam ederim. Onunla işle ilgili konuşuyorsun işte olması gerektiği gibi. hasta olduğunda bugün işte gelmedin, hasta olduğun için geçmiş olsun dedi mi*
Soran+1 yılDedi ama bu son yazdığıma bir şey demedin hala. Tamamdır bekliyorum cevabını. Cevabını düşünürken öbür konuyla ilgili birşeyler oldu, onu söyleyeyim. Pazartesi günü bayağı hastaydım işe gelip eve gittim. Salı günü işe gidemedim evdeydim. Dün işe geldim. Dün bana whatsappdan işle ilgili birşeyler yazdı yine. Bende cevap vermiştim. Bir de dün bu yoktu bu da hastaydı. Dün buradaki çalışan arkadasla telefonda konuşurken buradaki arkadaş benim bugün ofise geldiğimi ona söyledi. Sonra bugün de bu yoktu. Bugün yine whatsappdan birseyler yazdı bana işle ilgili. Bir de aradı beni yine işle ilgili. Buna birsey demedin
- +1 yıl
Onun seni işle ilgili arayıp çeşitli şekilde konuşmasını mı sordun? İşle ilgili de aramış olabilir diğer yandan eski davranışını sürdürüp işle ilgili bir şeyler sorup konuşmaya çalışıyor gibi. amacı belli değil. Şimdi diğer tanışma konusuna gelelim, anlattığın şartlarda birisiyle tanışmak zor kabul, önüne belirli bir fırsat çıktı sen de tanışmaya çalıştın fakat olmadı. sanki oluyordu fakat ilerlemedi sonra iletişim koptu sonra bu konu üzerine epey konuştuk. karşı taraf adım atmayınca sorunu çözmek için senin adım atıp açıkça konuşman gerektiğini birkaç kez belirttim bunun sana uygun olmadığını söyledin sonra ilişki iyi gitmedi gizemli kız arkadaş falan çıktı. Bu bir fırsat diyelim evet bu kişi sana geliyor seninle tanışmak istediğini anlıyorsun fakat adım atamıyor, konuşamıyor. Bu durumda kafan karışık, başkasına soruyorsun çözümü sana söylüyor tamam diyorsun fakat bir türlü o konuşma olmuyor yine benzer konuşmalar oluyor fakat bir çözüm bulunamıyor. İşte bunun temel sebebi içinde yaşadığın korkular, bazen fazla temkinli olmak insanı tehlikeden korur bazen de belirli fırsatları kaçırmasına neden olur. Biraz da değişime açık değilsin, bunu denemeye çalışsaydın bugün farklı sonuç da alabilirdin. Yapılması gereken şeyi belliydi değil mi? ben sana onunla konuşmalısın dememin sebebi bu işin olmasını çok istediğin içindi çünkü madem olmuyormuş deyip kenara çekilmedin sürekli bunu düşünüyordun başka yöntemler de aradın ama olmadı işte. Bu olaydan anladığımız şey sabit fikirli olmamak, değişime açık olmak olmalı. Bazı fırsatları anlık değerlendirmek için hızlı karar vermek gerekir çünkü aynı fırsat tekrar karşına çıkmayabilir. senin yaptığın şey düşünüp güzel cümle kuruyorsun ama noktalama işaretleri eksik bu da anlam karışıklığına yol açıyor. O noktayı koyabilsen her şey daha farklı olur. Bunun temel sebebi de içinde yaşadığın korkular işte.
- +1 yıl
O kişinin iyi niyetli olup olmaması, çelişkili davranışları, ne yaptığı belli olmayan tutumlarını eleştirebiliriz ama burada önemli olan şey kendi eksiklerimizi görmek. Mesela benim sende anlamadığım şey bir şey konuşuyoruz şöyle olmalı falan diyoruz sen de tamam diyorsun aradan belirli bir zaman geçiyor yine aynı işte bu değişimi sağlamak için adım atabilsen bir sonuç alacaksın ama o şey olmuyor. değişime kapalısın dediğim şey bu yoksa benim söylediğimi yapıp yapmamak konusu değil.
Soran+1 yılAnladım peki onunla ilgili yapılması gereken nedir artık ona güvenmiyorum dediğim gibi çünkü hala bi öyle bi böyle davranıyor
Soran+1 yılHaklısın evet. Dediğin gibi devam edicem. Peki bir şey soyliyicem hala bu kadar tutarsız davranmasinin sebebi ne olabilir ki
Soran+1 yılAnladim evet dediğin gibi en başta iyi birisi izlenimini vermişti. Bir de işyerinde sadece bana böyle davranmasi tuhaf
- +1 yıl
epey zaman o kişi ve ne yapmaya çalıştığı hakkında konuştuk ama bir sonuca varamadık çünkü her gün farklı davranış sergiliyor bu aslında neden biliyor musun? kişiliği oturmadığı için davranışları böyle tutarsız olabilir. birisini beğeniyorsan, seviyorsan ona göre yakın davranırsın ilişki ilerler veya bir iki denersin olmuyorsa uzak durursun veya normal arkadaş olursun. tamam gizemli davranmak bazı kızlara değişik gelebilir ama sürekli olması iyi değil. bazı konularda net olmak gerekir.
Soran+1 yılHaklısın. Ve sana daha önceden de dediğim gibi bu kişinin davranışları benim artık sinirimi bozmaya başladı
Soran+1 yılÖnceden hoşuma giderdi biliyorsun
- +1 yıl
evet ona karşı hislerin farklıydı sonra değişmeye başladı. bunun sebepleri zaten belli şimdiye kadar konuşup anlamaya çalıştık ama bir çözüm bulamadık. Biraz hayatta olaya kendi açımızdan bakmak gerekli mesela bugün çalıştın, günün yorgunluğu olabilir gün içinde seni mutlu eden bir şey oldu mu? veya senin için bir şey yapıldı mı? bu hatır sorulup sohbet etmek de olabilir, her şey işte. önemli olan günün sonunda seni mutlu edecek bir şeylerin olması ve değer görmek. sevdiğin arkadaşlarla zaman geçirmek de olabilir. hayatta sana değer veren kişiler için zaman harcarsın, onların bir sorunu için yardımcı olabilirsin. o kişi seni gerçekten sevseydi bir şekilde yanında olurdu bu tür saçma davranışlarda bulunmazdı benim baştan kabul etmediğim şey onun sahte davranışları yoksa birisiyle çıkarsın baktın yürümüyor, anlaşamıyorsun devam etmezsin. kim ne diyebilir ki? gayet normal. ama bu kişinin sana umut verip duygularınla oynaması senin durumunu gördüğü halde bilerek böyle davranması ayıptır işte. düşün işte bu kişiden sana ne fayda gelecek? sen de biraz daha dikkatli olmalısın.
Soran+1 yılHaklısın saldım zaten daha. Bu arada işyerindeki diğer kişiler beni ayırıyor. Mesela herkes sofraya oturuyordum beni çağırmıyorlar, herkes birbiriyle kakara kikiri bi bana böyle davranıyorlar. Müdür konumunda olan bir kadın o zaten canım önde gideni o daha beter bunlardan. Ve her ne kadar kendime sinir olma falan desem de oluyorum. Buna ne yapmaliyim peki
- +1 yıl
işyerindeki kişilerin sana böyle davranmasının sebebi ne olabilir? hep konuştuğumuz kişiyi yok sayarsın da diğer kişileri yok sayma durumun yok çünkü bir şekilde iletişim kurman gerekiyor bir de tek başına kalmak kolay değil öyle bir ortamda. Bu davranışın bir sebebi olmalı senin bilmediğin, çünkü hepsi aynı şekilde davranıyor. Yani çalışırken onlarla konuşman gerekiyor mu* bazı işler mecburen birlikte çalışma gerektiriyor. bilgisayar üzerinden bağımsız çalışıyorsan biraz daha iyi ama o genel yaşadığın durum seni psikolojini bozabilir. Burası müşteri hizmetleri tarzı bir yer mi? müdürle aran iyi değilse o da farklı bir sıkıntı, hepsi de sana denk gelmiş. sen bu davranışların sebebi tahminin yazarsın. ama biraz ayrıntılı anlat ki iş ortamını, hangi sektör, görevini falan yazarsın ki doğru yorum yapalım. diğer olayı anlattığın gibi işte. müdürü de aynı şekilde yazarsın sana mesela nasıl davranıyor? işi düzgün yaptın halde sürekli hata mı buluyor gibi ayrıntılar.
Soran+1 yılMüdürün niye öyle davrandığını bilmiyorum inanki. Düşünüyorum ama gerçekten benimle onun aramda hiçbir şey geçmedi. Ben sadece işle ilgili şeyler soruyorum ona. Mesela birisi var müdür dışında geçen gün herkese kalem getirdi bi bana vermedi. Bir de bir örnek daha vereyim mesela patron buradayken hepimiz oturup kahvaltı yapıyoruz patron yokken herkes kendisi kahvaltı yapıyor. Mesela trenden iniyorlar bana sandviç falan almıyorlar
- +1 yıl
bu bilgilerle bir yorum yapmak zor şöyle bir sebepten dolayı o kişilerle aranda bir duvar oluşmuş bu ilişki öyle devam ediyor, müdür olan kişi bir sebepten dolayı sana takmış bu konu her şey olabilir. Aslında bu olaylar ve diğer tanışma meselesiyle ilgili ortak bir nokta olabilir, senin bir tahminin var mı?
Soran+1 yılİnanki bu konuyu düşündüm ama aklıma birsey gelmiyor. İşe gidip geliyorum yani
- +1 yıl
her iki olay arasında da temel bağlantı senin yaşadığın korkuların. ilk başta aradan o kadar zaman geçmesine rağmen o kişiyle ilgili bir türlü adım atmaman veya konuşamaman. çünkü ters bir durum olduğunda b planın yok yani bu kişiyle ilgili düşündüğün şey olmazsa bunu kaldıramazdın bu yaşadığın ikilem acaba bunları yaşar mıyım korkusuyla karar almada veya uygulama aşamasında sorun çıkartıyor. iş arkadaşlarınla ve müdürünle yaşadığın problem de yine farklı korkulardan kaynaklı bir sorun olabilir. sen çevrene karşı açık biri değilsin çok fazla kendinle ilgili detay vermeyi sevmiyorsun ancak tanıdığın, bildiğin kişilerle kendini güvende hissedersen onlara karşı daha açık olabilirsin. bu kapalılık durumu iş arkadaşlarınla yaşadığın herhangi bir sorun veya bir olaydan dolayı onları böyle davranmayı tercih etmiş olabilirler. mesela seninle tartışma çıkartıp, kavga etmiyorlar sadece uzak duruyorlar. müdürünle yaşadığın sorunu ayrıca yazarım. ben sana hangi sektörde çalıştığını, görevini, iş arkadaşlarınla ne derece yakın çalışma içinde olduğunu sorma sebebim daha doğru tahmin yapabilmek adınaydı. işte bu soruya cevap vermeme nedenin de aynı sebepten, açık olmak seni bir şekilde korkutuyor. Diğer yandan aslında istediğin zaman yeterince açık olabiliyorsun bu kişiye ve olaylara göre değişiyor.
Soran+1 yılAnladım. Dediğim gibi müdür olan kadın bana farklı davranıyor. Ben birsey söyleyince hep bakicam diyor. Whatsappdan birkaç kere de işle ilgili birseyler yazmistim. Onlara da cevap vermemişti genel olarak böyle. Bende sabah günaydın bile demiyorum ona. Ha bana birseyler söyleyince konuşuyorum o kadae
Soran+1 yılHaklısın da işte hiçbir şey olmadı ki neye takıldı bu canım
Soran+1 yılGer zek
- +1 yıl
insanları değiştirmek zor , senin başka şekilde çözüm bulman gerekiyor. Bu yaşadığın tanışma sorunu ve iş arkadaşlarınla yaşadığın sorunlarda bir noktadan sonra yaklaşımını eleştirmemin sebebi biraz gerçekçi çözüm bulmak için. başkasını suçlayınca da bir şey değişmiyor o zaman farklı bir bakış açısıyla olaya yaklaşmak gerekiyor. mesela tanışma meselesiyle o kadar konuştuk ama bir ilerleme elde edemedik ben düşündüm benim söylediğim şeyler illa doğru olmayabilir zaten bir konuda aynı düşünmüyorsan sen zaten bunu belirtiyordun. konu zaten benim söylediğimi yapıp yapmaman değil burada sana faydası olacak, kafana yatan bir durum varsa onu uygularsın. Bunun olması senin için çok önemliydi çünkü birisi sana ilk defa böyle yakın davranmış, belki bu kişiyle mutlu olabilirsin onun belirli eksiklerine rağmen olması için uğraştık sonrasında onun sana karşı yanlış davranışları şeklinde ilerledi. burada ana yaşatılan şeyleri kabul etmediğim için o kişiye kızdım sana da böyle davranmasın izin verdiğin için kızdım. Ona keşke zamanında beni böyle beklentiye sokup sonrasında böyle davranmazsın gibisinden bir iki laf söyleseydin , benim zoruma gitti sana yapılan davranış, sen hakkını aramazsan kimse senin adına bir şey yapmaz asıl seni eleştirme sebebim bu. sana o müdür böyle davranıyorsa gerektiği zaman saygı çerçevesinde kendini ifade edeceksin ki haksızlık yapmasın.
- +1 yıl
sonuçta bu çalışma hayatı, tamam seni sevmek zorunda olmayabilir ama sen işini düzgün yaptığın sürece böyle davranması doğru değil. iş arkadaşları durumu biraz farklı seninle tartışmadıkları, kavga etmedikleri sürece onlarla yakın ilişki kurmak zorunda değilsin tabii ki aran onlarla iyi olsa daha güzel olurdu.. aynaya baktığında ne görüyorsun kendinle ilgili?
Soran+1 yılAnladım. Müdür konumundaki kadın su son 1 haftadır bana melek gibi davraniyor inanabiliyor musun. Ne değişti ki
Soran+1 yılEvet, dediğin gibi böyle davranması güzel ama umurumda değil inanki. Nasıl yapıyorsa yapsın. Bir de isyerinde başka birisi daha var. Benden sonra geldi. Ne söylesem ne yapsam hepsine bir lafı var. Bende kaç kere söyledim dedim başkasına söylüyorum falan diye. Anlamıyor aynı anneannem gibi vallahi bak. Her bo ka bir lafı var. Başkasıyla konuşuyorum araya giriyor ona bile lafı var. Bir de sonra yanıma gelip alakasız konular konuşmaya çalışıyor. Böyle yaparak sevimli falan olduğunu zannediyor
Soran+1 yılBütün ilginç insanlar da senin çalıştığın yere toplanmış normal kişi pek yok anlaşılan dedin ya, buna çok güldüm inanki 😂😂 Vallahi çok doğru bir tespit. Haklısın mesafeli duruyorum zaten ve dediğim gibi umurumda bile degil. Ha gelir bana birsey soylerlerse ya da benimle neşeli bir şekilde konusurlarsa bile konuşurum onun dışında yok artık birsey bitti
- +1 yıl
evet gerçekten ilginç insanlar, tanışmaya çalıştığın kişi başta olmak üzere sonra müdürün ve diğer gelen yeni kişi hepsi değişik özellikle seni bulmuşlar gibi:) mesafeli olmak olup sınırlı iletişim en iyisi öbür türlü sorun yaşarsın, huzurun bozulur. sonuçta iş ortamında yakın hissettiğin kişi de olsa özel sırlarını anlatma yarın aran bozulur bunları gider başkasına anlatabilir. bunun dışında iş yaşamında insanlar sana iyi görünüp arkandan seni kötüler, herkese fazla güvenme.
Soran+1 yılHaklısın. Dediğin gibi bundan sonra mesafeli davranıcam. İş dışında kimseyle birsey konusmuyucam
Soran+1 yılEvet işte mesela atıyorum birsey yaparken yardıma ihtiyacım var onu söylerim ama iş dışında bit muhabbetimiz olmaz
Soran+1 yılTekrar selam. En son yazdıklarıma dönmedin ama dün işteyken bir şey oldu onu söyleyeyim dedim. Birşeyin değiştirilmesi gerekiyordu degistirmezsek sirkeye para kaybettirir. 2 gün önce ben bunu müdür konumunda olan kadına söyledim sagolsun çok ilgilendi ama konu yine çözülemedi. Dün de yine bu konuyu hatırlattım Dün çözüldü neyseki. Dün bu konuyu cok hatirlattim cok kez soyledim herkese cunku dedigim gibi sirkete para kaybettirecekti. Dün bu yukarıda yazdığım herseyime karışan bi kız vardı ya, onunla bir işimiz vardı mecburen yanına gitmek zorunda kaldım. Neyse işimizi hallederken arada bir yerde bunun bilgisayardan whatsappini açtığını gördüm. Bu sana yukarıda hep bahsettiğim oğlana şunu yazdığını gördüm: En son şamarı yiyecek haberi yok. Aynen bunu yazmisti. Bu ne demek oluyor? Bunlara ne
- +1 yıl
Her şeye karışan kız bunu seninle tanışmak isteyen oğlana yazmış, doğru anladıysam. şimdi senin yapmak istediğin şey bir iş yanlış yapılmış ve bunun düzeltilmesi için uğraş veriyorsun bunu yapma sebebin de çalıştığın şirketin para kaybetmemesi için. bu işin tamamlanması ekip çalışması gerektiriyor ama bu işin düzgün yapılması ve çalıştığın şirket kar etmiş, zarar etmiş bu kişiler bununla ilgilenmiyor onlara iş çıkardığın için de sana uyuz olmuşlar arkandan konuşuyorlar işte. Sen işine sahip çıkıp, görevin neyse onu iyi yapmaya çalışıyorsun ama diğerleri başka iş peşindeler zaten o kızın her şeye karışması , diğer oğlanın kızlarla tanışıp bu işlerin peşinde koşması vs gibi işlerle uğraşmaları çalışmadıklarını gösterir. İşiyle ilgilenen birisinin bu tür şeylere zamanı olmaz. Birçok şirkette birileri gerçekten çalışır bazıları da çalışır gibi yapıp. dedikodu yapar, internette dolaşır, müdüre yalakalık falan yapar böyle geçinip giderler. Burada iki şey yapılabilir ya müdür veya patron düzgün çalışmayan bu tür işlerle meşgul olan kişileri işten çıkartacak veya sen gidip bu durumu onlara anlatıp bilgi vereceksin tabii bunu yaparsan sana düşman olurlar aslında seni bu çalışmandan dolayı müdür yardımcısı falan yapmaları gerekir onlar da sana böyle davranamazdı. tabii bu anlattıklarım varsayım bunların olması zor., bu şartlarda sen doğru olan şeyi yapmaya devam edersin onlar da aynı şekilde çalışmaya devam ederler. onlar sonuçta senin dostun değil, iş arkadaşın gerektiği sürece iletişim kurarsın. normal şartlarda onlara ihtiyacın yok, dışarıdaki kişilere her zaman güçlü görünmen gerekir. hem zaten aslan dolunayındayız, duygular zirvede bazı şeylerin tamamlanma zamanı işte.
Soran+1 yılAnladım peki ne yapmam gerek
- +1 yıl
öncelikle bu tür davranışları sahip kişilerin davranışlarını düzeltmesi zor, bu tür davranış sergileyen kişilerin orada çalıştırılmaması gerekir. Düşünsene bu kız geliyor herkesin işine karışıyor yani istediği davranıyor ve birileri de bunu hoş gördüğü için böyle devam edebiliyor. Bu şekilde çalışabiliyorsa ya müdürün tanıdığı veya onu sevdiği için kolluyor veya düşük ücretle çalışmayı kabul ettiği için işe devam ediyor. onlar bu şekilde çalışmaya devam ederler ya onları yok sayıp mümkün oldukça bu kişilerden uzak duracaksın veya bunlarla mücadele edeceksin. Bu ikinci seçenek daha zor bir yol, bu yolu seçersen aranızda tartışmalar, kavgalar çıkabilir. sen işini düzgün yaptığın sürece kimse sana bir şey diyemez onları uyardın diyelim belki o işi doğru yapacaklar diğer iş yine eksik olacak çünkü çalışmaya niyetleri yok. iş değiştirme imkanın var mı? daha iyi şartlarda çalışabileceğin bir şirket olabilir. Bunu söylememin nedeni bu tür çalışma yapısı bozuk olan yerlerde bir süre sonra ne kadar iyi çalışırsan çalış bir süre sonra motivasyonun bozulmaya başlıyor insanın kendisi de onlara benzemeye başlıyor çünkü diğerleri iş yapmadığı gibi seni de engellemeye başlıyor sonuçta sen de o kadar uğraştığın halde sinir olduğunla kalıyorsun. en azından bu konuyu araştırmanı öneririm.
Soran+1 yılAnladım haklısın galiba. Bu arada bugün birsey oldu da onu söyleyeyim. İşteyken sana yukarıda anlattığım her işime bir lafı olan kıza bir soru sormuştum. gayet güzel cevap vermişti. Sonra yukarıda daha önce bahsettigimiz oglanla whatsappdan yazışıp gülüştüğünü duydum. İkisi de karşımda oturuyordu. Yine benim hakkımda konuşuyorlardı Neyse ses etmedim. Bu sa lak kız çıkmadan önce bana bir listeyi gönderir mısın dedi. Bende dedim ki şu an işim var. Başka bir şeye bakıyordum hem de gıcık etmek için öyle dedim. Bi görsen bi tribe girdi ki sorma. Sana anlatamam görmen lazımdı hareketlerini. Bu neyin tribi anlamadim
Soran+1 yılSonra bi sinirden çıktı gitti ma l mıdır nedir. Bir de çıkarken bir daha kimse benden birsey istemesin dedi. Başkasına böyle yapmaz ama adım gibi eminim
Soran+1 yılAynen öyle dediğin gibi iyi yaptım. Haklısın bunların anladığı dil bu, o zaman bende bundan sonra böyle konuşurum. Bilmiyorum benim hakkımda ne konustuklarini. Ama yüzde yüz eminim benim hakkımda olduğunu çünkü ben o kıza birseyler sorduktan sonra whatsappdan yazisip gülüşmeye basladilar
- +1 yıl
sen de birisini bul o kız geçerken aynı onun hakkında konuş en azından öyle yapmış gibi görün maksat altta kalmamak. seni kıskanıyorlar işte, belki sürekli çalışmanı veya başka bir şey. farklı bir şey olsa seninle direkt konuşurdu veya sorun neyse işte. seninle ilgili neye gülüyor olabilirler
Soran+1 yılInanki hiçbir fikrim yok. Bunların psikolojik sorunları var anlaşıldı. Bunların başka bir açıklaması yok çünkü
Soran+1 yılHaklısın aynen öyle. Peki ne yapılmalı
Soran+1 yılAnladım. Bir de mesela şöyle bir şey var. Patron işyerindeyken sesleri çıkmıyor. Patron yokken dışarıda kı ç atıyorlar. Bugün kaç kere dışarı çıktılar
- +1 yıl
evet patron varken böyle davranmamaları normal, o gidince farklı davranmaları orada buna müsaade eden bir yapı olduğunu ve bu kişilerin orada çoğunluk olduğunu gösterir. Burada yapılacak şey ya her şeyi göze alıp bu kişilerle mücadele etmek bu yolda karşılaşacağın şeyler bir kere tek başınasın, birisine güvensen o kişi de seni yarı yolda bırakabilir, diğerleri sana düşman olacaklar onların düzenini bozduğun için bu sefer senin açığın bulmaya çalışacaklar bunun gibi zorluklar. Burada kendine sorman gereken soru şu bu şirket için bunları yapmaya değer mi? evet sana çalışmanın karşılığında bir ücret ödeniyor sen de bunun karşılığı olarak işini düzgün yapıyorsun, yanlış olan şeylerin doğru olması için uğraşacaksın ama orada birincisi sen yönetici değilsin, ikincisi sana ortalamanın üstünde iyi bir ücret veriliyordur sen de bu çalışmayan veya şirketi zarara sokan kişilere karşı bir sorumluluk alıp mücadeleye girersin ya da patronla bu durumları konuştun diyelim o da seni ciddiye alıp belirli görevler verir gibi şeyler içermesi gerekir. Öbür türlü sen her şeyi düzeltemezsin veya kurtaramazsın. tabii sen çalışırken diğerleri çalışmıyor başka şeyler yapıyorsa gözünü kapatmalısın demiyorum ama bir karar alırken meseleyi çok yönlü düşünmek gerekir. Ayrıca diyelim böyle bir mücadeleye girsen şirketteki müdür, patron senin arkanda duracak mı bakalım? Maalesef benim çalışma tecrübem bunun böyle olmadığını söylüyor. sana yakın davranan patron, yönetici kendi menfaatine aykırı bir durum oluştuğunda seni harcayabilirler, önce bu olanlara inanamazsın çünkü oraya yıllarını vermişsindir hep şirketin menfaatini öncelik almışsındır fakat hayatın gerçekleri farklıdır işte.
- +1 yıl
özetle burada yapılacak şey normal olması gerekendir. sen görevini elinden geldiğince iyi yapmaya çalışırsın diğerleri yapmıyordur o bu o kişilerin sorunu. Orada yönetici, müdür neden var düzeni sağlamak için değil mi? iş hayatında bunlar yıpratıcı şeylerdir ama herkes çalışandan düzgün iş ahlakına sahip olmasını bekler bakalım şirket sahibi, yönetici ne kadar iş ahlakına sahip* bunlar çalışma hayatında bir bütündür büyük kurumsal şirketler çalışanlarına belirli ölçüde değer verir maddi, manevi anlamda mutlu olmasını önem verir, çünkü çalışanından verim alabilmesi için bunlar gereklidir. senin çalıştığın yerde on kişi çalışıyorsa tahminim 3-4 kişi gerçekten çalışıyor diğerleri de yarı çalışıp sonra kaytarıyordur bunun farklı sebepleri olabilir bu genelde böyledir. belki patronda bunun farkındadır ama iş yürüyorsa sorun yoktur. iş hayatı, özel hayat, arkadaşlar genelde farklı konular ama davranış biçimin değer görüyorsan karşılık olarak değer vermek şeklinde olmalı, fazlasına gerek yok.
Soran+1 yılYine her zamanki gibi haklısın. Takmamak gerekiyor. Ama bende takip sinirleniyorum işte. Peki böyle takip sinirlenmemek adına ne yapabilirim
- +1 yıl
Orada çalışınca bu tür olaylardan bir şekilde etkileniyorsun çünkü çalışma ortamında mutlu değilsin. o sorduğun sorunun cevabı biraz zor bu kişileri her gün görüp onlarla uzun saatler birlikte çalıştığın için belirli bir noktadan sonra tahammülün kalmayabilir söyleyeceğim yine görmezden gelmeye devam edersin diğer söylediğim şeyleri de dikkate alırsın orada devam etme konusu, eğer senin için ekonomik açıdan belirli avantajları varsa idare edersin olmuyorsa iş araştırması yaparsın.
Soran+1 yılEvet dediğin gibi çalışma ortamından mutlu değilim ama inanki işimi çok seviyorum. Her gün 1 saatten fazla yol gidiyorum ama dediğim gibi çok seviyorum.
- +1 yıl
burada tek iyi olan şey işini severek yapman, bazı çalışanlarda sorun olabilir buna da senin yapabileceğin bir şey yok. biraz şartlara uygun davranmak lazım her şeyi düzeltemezsin işte. benim çalıştım yerde de benzer sorunlar var sorunun kaynağını da herkes biliyor ama kimse düzelmesi için bir şey yapmıyor. güzel olan şeylerle mutlu olmaya çalışmak lazım.
Soran+1 yılAynen öyle haklısın. Bir de bugun patron yoktu bunlar kaç kere dışarı çıktılar
Soran+1 yılHaklısın anladım
Soran+1 yılAnladım. Sana başka birsey söyleyeyim yorumunu merak ettim. Salı günü patron yurtdışına gitti. Patron yokken bunlar hep dışarı çıkıyor. Dün bir tanesi işe hiç gelmedi. Bir tanesi de 12 gibi geldi. Bir de dün birisi dedi ki ben yarın gelmiyicem. Bi sabah gidip akşam çıkan benim. Herhalde tek ena yi benim. Bu konudaki yorumunu merak ettim
- +1 yıl
orada belirli çalışma düzeni oluşturulmuş, diğerleri patron gidince tatile çıkıyor, işte nöbetçi olarak da sen kalıyorsun burada seni eleştireceğim fazla çalışıp sistemi bozuyorsun:) sonra bir gün patron uyansa ne görecek? senin çalışmana bakacak diğerleri azar işitecek. işte seni aslında bunun için sevmiyorlar, onlar fırsat bulunca geziyor sen de hep çalışıyorsun bu tehlikeli bir durum. müdür bu durumlara ne diyor veya o patron gidince neler yapıyor? gerçekte sen ve patron çalışıyor diğerleri de part-time çalışıyor. iş nasıl yürüyor peki? bu şirket düzelebilir ama büyük olaylar, kavgalar çıkar. bu işi kim yapacak? benim çalıştığım şirkette de benzer olaylar oluyor düzeltmeye çalıştığında bir süre sonra boşuna uğraştığını anlıyorsun çünkü kimsenin böyle bir sorunu yok. burada hata patronda ona göre düzeni sağlayacak tedbirleri alması gerekir. mesela sana sorumluluk verse bunu düzeltebilir misin? o kişilere nasıl davranırdın
Soran+1 yılEvet haklısın. Ben hariç hepsi dışarıda kı. Ç atıyor. Keşke patron bunları bir şekilde yakasala. Inanki tek isteğim bu şu an.
Soran+1 yılIste patrona anlatsam dediğin gibi olur. Neyse ben sana başka birsey soyliyicem. Bu taa en başta konuştuğumuz kişi vardı ya, Dün baktım beni instagramdan takibi birakmis
Soran+1 yılAnladım ama bu beni instagramdan takibi bırakmasına yaptığın yorumu anlamadım
Soran+1 yılValla taaa ilk zamanlar seninle konuştuğumuz zamanlardaydi
Soran+1 yılAnladım umurunda Değil ne b Ok yerse yesin
Soran+1 yılB. Ok yesin dediğim gibi. Sana başka birsey söyleyeyim. Geçen gün yemek yerinde şirketten iki kişiyle karşılaştım sırf ben yanlarına gitmeyeyim beni görmeyeyim diye yüzlerini kapattılar
Soran+1 yılHiç bilmiyorum ki
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
bunun sebebini düşünürsen psikolojin bozulur çünkü bu tür davranış normal değil veya bunun nedenini onlara açıkça sormalısın ortada bir tartışma, kavga yoksa neden yani? diğer kişilerle normal konuşuyor musun? sana böyle tuhaf davranan birkaç kişi sanırım o tuhaf kız, o çocuk ve bu iki kişi başka kimse var mı?
Soran+1 yılYok bunlar dışında
Soran+1 yılHaklısın açıkçası umurumda da değil
Soran+1 yılAynı bildiğin gibi. Hala aynı şekilde devam ediyorlar
Soran+1 yılBu arada taa en başta konuştuğumuz kişi vardı ya, o hani birisiyle aşkımlı falan konuşuyordu ya, artık birisiyle öyle konuşmuyor anlamadım
Soran+1 yılDemek istediğini anlamadım
Soran+1 yılHayır niye konuşayım ki
Soran+1 yılSadece bu davranışlarının nedenini anlamıyorum. Dediğim gibi o aşkımlı konuştuğu kişiyle artık konuşmuyor. Ben anlamadım bilerek mi yaptı böyle birşeyi bilerek yaptıysa da niye yani çok saçma. Bir de geçen gün Kadınlar günüydü ya, kadınlara ofis olarak çiçek verildi. Bende en son 2-3 sene önce eski sevgilimden kadınlar gününde çiçek almıştım bunu ortalık yerde söyledim bu da suratıma baktı. Bir de geçen de etek bluz giyip gitmiştim herkes bugün çok şık olmuşsun dedi bu da bana bakıyordu
- +1 yıl
o konuşma konusunda bir duruşun olması güzel ama tekrar senin hakkında planlar yapıyor olabilir.. gördüğüm kadarıyla bir şekilde seninle iletişim kurmaya çalışıp, kendini hatırlatıyor işte. başka birisi var mıydı? belki bilerek böyle davrandı onu başka kızlar da beğeniyor gibi gösterip, seni zor durumda bırakmak için. o atacağı adımların hepsini önceden hesaplayıp ona göre davranıyordu ben kafandaki bu tür soruların cevabını bulmak için. hep onunla bu konuyu açıkça konuşmanı önermiştim. tabii bu eskide kaldı. bundan sonra hayatında sen ne yapmak istiyorsun? tamam çalışıyorsun işinde bazı sorunlar olmasına rağmen kısmen mutlusun. mesela başka hedeflerin var mı? işte yeni birisiyle tanışıp sevgili mi olmak isterdin yoksa idealin evlenmek mi? kariyer hayatıyla ilgili hedeflerde olabilir.
Soran+1 yılValla şöyle söyleyeyim o zaman. Kariyer olarak işyerinde ve pozisyonunda şu an gayet başarılıyım patron görüyor ama daha da başarılı olmak isterim. Bir de ilişki konusunda da tabiki hayatımda birisi olsun beni sevsin isterim. şu an için evliliğin erken olduğunu düşünüyorum ana
Soran+1 yılAma
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılAnladım peki
- +1 yıl
aslında benim söylediklerim sadece bir öneriydi, senin düşüncene gelirsek bu olay senin için daha kapanmadı bir gün onunla bu konuyu konuştuğunda neden böyle davranışlar sergilediğini mutlaka soracaksın, eğer mantıklı bir açıklama yaparsa belki tekrar konuşabilirsin ileriye yönelik. neden böyle söyledin dersen sanki aklın hala o olayda kalmış gibi geldi. benim söylediklerim belki mantıken doğru olabilir ama olayı senin açından değerlendirirsek duygusal yön daha ağır basıyor, sonuçta bakış açımızın değişmesi zor, değişen şey olayların gelişimi..
Soran+1 yılEvet haklısın hala aklım o olayda kaldı. Çünkü hep konuştuğumuz gibi hareketlerine anlam veremiyorum. Mesela geçen işle ilgili birsey oldu yine beni aradı
Soran+1 yılSon olarak ben bugün mutfakta şu içerken bu da içeride başka biriyle konuşuyordu. Ne konuştuklarını tam duyamadım sadece birkaç cümle duydum. Bunun konuştuğu kişi ciddi misin ne kadar oldu geleli gibi birseyler söyledi. Bu da kimseye söyleme abi dedi
Bir de hatırlıyor musun sana taa en başta bu yukarıdakini yazmistim. O zaman bu da mı yalan oldu. Ama madem bana karşı böyle birsey hissetmiyor ne diye tutup diğer adama böyle birsey demişti ki
Soran+1 yılBu yazdığım iki farklı şeye ayrı ayrı cevaplar bekliyorum 🙏
Soran+1 yılTaa ilk geldiği zamanlarda seninle konuşurken söylemiştim zaten aynı yukarıda yazdığım gibi birseyler soylemisti
- +1 yıl
benim söyleyeceğim onun hakkında yine benzer şeyler, senin iş olmayınca bir arayışa girdi birisini buldu veya sana öyleymiş gibi gösterdi belki hayatında kimse yoktu. sonra bugünlere geldiniz taa başından beri söyledim bir konuşmaya cesaret etseydin bugün işler düşündüğünden daha güzel olabilirdi sen elli tane bahane uydurdun yok patron kızar, yok başkası duyar o neden gelip konuşmuyor gibi. evet bu kolay bir karar değil ama hayatta bazen risk almak gerekiyor yoksa fırsatları kaçırırsın. ondan vazgeçemedin bir şekilde onu takip ediyorsun o da arada bir kendini hatırlatıyor. seninki biraz karasevda olmuş tam olmayabilir ama benziyor işte. benim düşüncem belli fakat sen bu konuda ne yapmak istiyorsun?
Soran+1 yılEvet işte arada bir kendini hatırlatması çok kötü
Soran+1 yılŞimdiki kararım onunla arkadaş olarak yola devam etmek çünkü diğer türlüsü olmaz
Soran+1 yılYa işte sorun da bu zaten. Arada sırada kendisini hatırlatıyor bana. Onunla ilgilenip ilgilenmediğimi bilmiyorum. Daha doğrusu anlayamiyorum. Bir de şöyle bir şey var ki hani diğer kızla whatsappdan benim hakkımda konuştuklarını görünce gerçekten ondan soğudum
Soran+1 yılTam hatırlamıyorum ama ikisinin whatsappdan benim hakkımda konuşup gulustugunu daha önceden sana söylemiştim zaten
- +1 yıl
öyle bir şey kısmen hatırlıyorum başka atladığım bir şey var mı diye sordum. tabii başkasına senin hakkında dalga geçer tarzda konuşması iyi değil. madem hoşlandığın birisi başkasına gidip senin hakkında nasıl böyle konuşuyor veya diyelim ikinizin arası iyi oldu yarın diğer kişi bu senin hakkında böyle böyle konuşup dalga geçmişti derse ne diyecek? anlamak zor. bazı gerçekleri biliyorsan ona göre davranmalısın.
Soran+1 yılEvet haklısın işte bu dediğim nedenden dolayı açıkçası umurumda değil artık
Soran+1 yılBir de bugun ben birseylere gülmüştüm yine benim gülüşüme guldu
- +1 yıl
hani konuşamıyordu falan idare edilebilir ama öbür davranışını ne diyeceğiz? insan hoşlandığı kişiye nasıl böyle davranıyorsa o zaman davranışları samimi değil. dolayısıyla belki tekrar olabilir mi diye düşünüp harekete geçtin fakat gördüğün gibi olmadı ben gerçeklere gözüm kapattım hep eleştiriyor destek olmuyor demeyesin diye bu sefer sen kabul edemedin. yapılanlar ve davranışlar ortada. sen istediğin zaman çoğu şeyi yapıp başarılı da olabiliyorsun. çalışma ortamına rağmen işine sahip çıkman ve patronun, müdürün çalışmanla dikkatini çekmen. özel günlerde şık giyinip kendini iyi ifade edebilmen. ikili ilişkilerde de analiz, tahmin de iyi sayılır. tek eksik olan şey özel hayatında bazı şeylerin istediğin gibi gitmemesi bu zamanla aşılacak bir şey. yapılması gereken şey eski olmuş olaylarla zaman kaybetmek yerine yeni olaylara, kişilere hazırlık yapmalısın. Yoksa bu konudaki mutsuzluğun senin genel hayatını da etkileyebilir.
Soran+1 yılAnladım o zaman şöyle söyleyeyim bu ara hiç yazan falan yok inanki. Böyle birisi nasıl karşıma çıkacak ki
- +1 yıl
şimdi bu kişiyle bir yola çıkmıştın fakat istediğin gibi olmadı böyle olunca biraz boşluğa düştün sürekli eskiye dönmen sebebi bir çıkış yolu araman. benim söylediğim şey eskiye kafayı takıp uğraşmak yerine yeniliğe açık olursan daha farklı şeyler olabilir hayatında. Diğer kişi nasıl karşına çıkıp bazı gelişmeler olduysa yeni birisi de bu şekilde karşına çıkacaktır. tabii bunun zamanını ve nasıl olacağını bilemeyiz bu kısmetle ilgili.
Soran+1 yılAnladım peki şöyle birsey sorayım yeniliğe açık olursan diye yazmışsın ya bu nasıl olacak peki
Soran+1 yılAnladım. Ya aslında bakarsan bu ara hiç yazan falan da yok biliyor musun. Bir de şöyle birsey var. İşten eve evden işe gidiyorum bu ara doğal olarak. Ev ve iş yeri uzak. Yolda git gel 1 buçuk saat geçiyor. Haftada 1 gün de resim kursuna gidiyorum hobi olarak hem de bu standard ev iş iş ev ikileminden çıkmak için. Bunun dışında bazen kuaföre gidiyorum bazen ailemle çıkıyorum o kadar. Bu şekilde birisi karşıma çıkar mı ki ya. Bana gerçekten değer verecek beni gerçekten sevecek birisi :/
- +1 yıl
anladım, hayatında belirli zorluklar olabilir bürütün gün çalışıyorsun ev ve iş arası da uzakmış doğal olarak belirli bir yorgunluk olabilir ama bu önemli bir başarı aslında. evde oturup rahat bir hayatı da tercih edebilirdi. bir işe girmişsin, çalışıp ve günlük üç saat yol gidip geliyorsun. hayatını kazanıp ve kendi ihtiyaçlarını karşılıyorsun bu değerli bir şey. mesela çalışmak, kariyer planı yapmak bile ileriye yönelik bir hedeftir. tabii hayat sadece çalışmaktan oluşmuyor, resim kursuna gitmen de çok güzel sanatsal açıdan kendini geliştirebilirsin. evet sana değer verecek birisi de karşına çıkarsa daha mutlu olabilirsin sadece karamsarlığa kapılma. resimde ne tür çalışmalar yapıyorsun?
Soran+1 yılIste yani böyle karşıma çıkar mi ki ne zaman çıkacak
Soran+1 yılBakalim
Soran+1 yılKarakalem neden
Soran+1 yılAnladim. Peki benim soruma ne diyorsun
- +1 yıl
senin sorunun belirli bir cevap vermek zor. birisiyle tanışmak biraz kişinin kendisiyle ilgili yani senin bu tür bir arayış içinde olman gerekli. sen öncelikle bu tür yeniliklere biraz kapalısın dışardan gördüğüm kadarıyla. aslında birisiyle tanışmak kızlar için erkeklere göre daha kolay doğru mu? birisiyle tanışmak aslında hem çok kolay hem çok zor. kendine belirli kurallar koyarsan işte sadece şöyle olursa şu özellikte olursa diye o zaman iş biraz zorlaşıyor. en kolay tanışma ortamı okul ve arkadaş ortamında olur. bunlar olmuyorsa çalışılıyorsa iş ortamı fakat buradan tanışmak biraz daha zor çünkü burada çalışma arkadaşları duruma göre bazen rakip veya terfi, ekonomik imkanlar gibi konulardan dolayı farklı konular daha ön planda olabiliyor. bunun dışında sosyal medya ve arkadaşlık siteleri ve internet platformlarından birileriyle tanışılabilir. Çoğu kızda şunu görüyorum ben internetten hayatta birisiyle tanışmam diyor. evet böyle düşünebilir bir sorun yok fakat bunu söyleyebilmek için normal hayatında birileriyle rahatlıkla tanışabiliyor olması gerekli. yolculuk ederken bile birisiyle tanışabilir fakat bu dışarısı ve internetten tanışılan kişilerde biraz dikkatli olmak gerekiyor. sonuçta arkadaşın da sana birini tanıştırsa belirli risk içeriyor çünkü o kişi yakından tanımıyorsun. daha doğrusu birisini tanımak belirli bir zaman alıyor güven açısından. bu konu biraz uzun yarın da devam edeceğim sen de düşüncelerini yazarsın.
Soran+1 yılAnladım peki ne yapmaliyim bu konuda
- +1 yıl
şimdi senin belirli bir düşüncen var o pek değişmiyor. bu anlamda zor beğenen birisin daha doğrusu o aradığın özelliklerde birisinin olması gerekli. nasıl olabilir kısmının ilk yapılması gereken şey eski olayları fazla düşünmemek ilerde neler yapabilirime odaklanmak olmalı. ben sana daha öncesinde o olayla ilgili şöyle yapmalısın dediğimde sen genelde yapmadın. dolayısıyla yapmadığında da hayatında bir şey değişmedi. tabii ben sana o konuyla ilgili bir öneri sunarım, son karar sana ait. şöyle bir örnek vereyim internetten birisiyle tanıştığında birisiyle anlaşma şansın, bir tanıdık vasıtasıyla tanıştığın kişiyle anlaşma şansı aynı sayılır. çünkü iki olayda da karşı tarafı tanımıyorsun bu zamanla olabilecek bir şey. bu internetten tanışmaların geneline bakıyorum işte instagramdan yazdı sonra tanışma şeklinde oluyor ama burada biraz seçici olmak gerekiyor sadece görsel fotoğrafa bakıp tanışmak da çok sağlıklı değil. bu söylediklerim biraz bakış açısıyla ilgili işte.
Soran+1 yılAnladım bu ara hiç yazan falan da yok inanki
Soran+1 yılHmm anladım
Soran+1 yılbildiğin gibi
Soran+1 yılBu arada dün birisiyle tartıştım işyerinde. Şöyle ki ben normalde yani günlük hayatımda biraz panik ve duygusal bir insanım ve ne yazık ki çevremdekilere de böyle zarar veriyorum hem de kendimi üzüyorum. Bunu işyerine de yansıtıyormuşum. Dün bu tartıştığım kişi bana dedi ki benden bu yüzden uzaklaşıyorlarmış. Bu yüzden bana bir şey söylemiyorlarmış ama böyle de gidip arkamdan konuşuyorlar. Gelip yüzüme söyleyebilirler. Bİr de ne olursa olsun bana böyle davranmaya hakları yok haksız mıyım?
Bir de diğer bir konu ise şu bunlar geçen hafta işten hep gece 12 - 1 gibi çıkmışlar. Dün tartıştığım kişi bana dedi ki sen 6 da çıkarken biz gece çıkıyorduk işten. 1. cisi ben Allah'a şükür oruç tutuyorum ve ezan 7 buçuk gibi okunuyor. Ev ve işyeri arası uzak bu yüzden öyle çıkıyorum. 2. cisi ben işten 12densonra çıkarsam hiçbir toplu taşıma çalışmıyor eve nasıl gidicem. Ev ve işyeri arası 1 buçuk saate yakın sürüyor. Ve ofisteki herkes de bunları afedersin eşek gibi biliyorbana laf ediyor
Bu yazdığı iki farklı konuya iki ayrı cevaplar bekliyorum- +1 yıl
O tanıştığın kişi seninle ilgili bir kişisel bir yorumda bulunmuş ve bunu işine de yansıttığını söylemiş. O bu şekilde düşünebilir fakat diğerleri de onunla aynı şekilde düşünüyorsa bu sıkıntılı bir durum. tamam panik ve duygusal davranışların olabilir bu çevrendekilere nasıl bir zarar veriyor mesela? diğer suçlama bunu işyerine yansıtma şeklin, bu şekilde davranınca onların işini yapmasını mı engelliyorsun? madem diğerleri bu kadar rahatsız oluyor senin bu davranışların konusunda oranın müdürü veya yöneticisinin uyarması gerekmez mi? Böyle bir şey de olmadığına göre bu yorum doğru değil. Diğer çalışanlar belirli sebeplerden dolayı sana takmışlar ve bu sana anlatılırken bir şey söylenecek işte. Madem bu şekilde düşünüyorlar o zaman bunu sana açıkça söylemeleri gerekir tabii söyleyemediklerine göre çok haklı değiller. Senin hakkında yapılan her yoruma inanmamalısın tamam senin de belirli eksiğin olabilir ama dışarıya karşı olan duruşunu da biraz daha iyi olmalı. bu davranışlar ve dışarıya karşı olan duruşun hakkında konuşuruz.
Soran+1 yılhayır bu şekilde davranınca onların işine yapmasını engellemiyorum tabiiki. herkes her zamanki gibi işine bakıyor. Evet haklısın madem rahatsız oluyorlar uyarı gerekiyor. Ben geçen gün müdürle bu konuyu konuştum biliyor musun dedim ki odaya gidip benim hakkımda konuşuyorlar zannediyorlar ki ben duymuyorum anlamıyorum ama herşeyin farkındayım. aynen gittim müdüre bunu söyledim geçen gün. bana verdiği cevap şu. tabiki farkındasın. başka da bir şey demedi. Ya müdür güya ama diğerlerinden beter kendine hayrı yok. Bak ama mesela patron öyle değil patron ne olursa olsun benim tarafımı tutuyor hep beni destekliyor gerçekten öyle. ilk geldiğim günden beri de bu böyle
''Madem bu şekilde düşünüyorlar o zaman bunu sana açıkça söylemeleri gerekir '' bu yazdığına aynen katılıyorum. haklısın gelip söylemeleri gerekiyor ama onlar napıyor her seferinde odalara kapanıp arkamdan konuşuyorlar bunun yerine gel yüzüme söyle haksız mıyım?
cumartesi günkü yaşayan o tartışma gerçekten benim için bardağı taşıran son damla oldu. bu sefer gerçekten öyle oldu. peki bu saatten sonra ya da şöyle sorayım artık ne yapmalıyım- +1 yıl
Diğer konu senin çalışma saatlerinde çıkış saati belli olduğuna göre mesela 6 da çıkıyorsan bu saatte çıkmayıp 8 de mi çıkman gerekiyor? ikincisi diğerleri gece 12 de çıkıyorsa bunun seninle ne ilgisi var? gitsin müdüre konuşsun ama konuşamazlar. ikincisi oruçlu insanın aslında daha erken çıkarılması gerekir sonuçta şartlar belli hatta geç bile çıkıyorsun diyebilirim ama mesai saatlerine uyuyorsun işte. Sonuçta onlar çalışmış sen neden onlar kadar kalmamışsın onu dert edinmişler ikincisi sana önceden taktıkları için olay bu noktaya gelmiş. sana bunu da önceden söylemiştim ortak hareket edip taktıklarını. bunlar 12 ye kadar çalıştığında mesai ücreti almıyor mu? şikayetleri varsa gidip patronla, müdürle konuşmaları gerekir. bu ortamda işin zor bu kişilerle.
Soran+1 yılİnanır mısın patron kaç kere bana dedi 5te çıkabilirsin gec bile çıkıyorsun diye. Kaç kere bunların yanında da söyledi. Haklısın diğerleri gece çıkınca benimle ne ilgisi var bunu bende anlamadım. Yav patron kendisi kaç kere dedi 5te çıkabilirsin diye. "Sonuçta onlar çalışmış sen neden onlar kadar kalmamışsın onu dert edinmişler" buna şöyle bir yorum yapayım, iyi de onlara ne patrona çıkarken ben çıkıyorum diyorum her seferinde bana diyor ki görüşürüz geç çıkıyorsun diyor. Yani bunlara ne oluyor anlamıyorum
Sana önceden taktıkları için olay bu noktaya gelmiş dedin. O zaman kusura bakmasınlar da gitsinler topluca el ele tutuşup bi psikoloğa. Manyaklar ya yemin ederim. Bu duruma ne yapmali peki.
12ye kadar çalışınca mesai ücreti almıyorlar hepimiz aynı parayı alıyoruz. Haklısın hep dediğin gibi şikayetleri varsa gidip konuşmaları gerekir ama bunlar konuşma olayını yanlış anlamışlar herhalde benim arkamdan konuşuyorlar 😃- +1 yıl
bu anlattığın sorunlar anladığım kadarıyla müdürle konuşmakla çözülemez çünkü o da durumu idare ediyor sana haklısın derse diğerleriyle kötü olacak o iş yürüyor mu ona bakıyor işte. şimdi bu durumu sürekli düşünüp diğerleriyle tartışma biraz sakin olmaya çalış. bir düşünelim bakalım sen de tekrar bu konuda düşün. kendinde gördüğün eksikleri de yazarsan daha doğru bir analiz yaparız.
Soran+1 yılEvet müdürün düşüncesi aynı öyle bence de. Ya bu durumu düşünme demişsin ama yuzlerini haliyle annemden babamdan daha çok görüyorum ve her gün aynı bo. Kluk olduğu için haliyle düşünüp sinirleniyorum. Ne yapılabilir bu saatten sonra
Soran+1 yılDün yazdığıma cevap vermedin hala ama başka birsey oldu sana onu yazayım. Dün yazdığıma da bu yazdığıma da yorum yaparsın. Hani ben sana bir ara whatsappdan 2 kişi benim hakkımda konuşuyor demiştim ya, bugün birisinin bilgisayarından maillere baktım bakarken benim hakkımda whatsappdan konuşanlardan ikisinden birinin whatsappi acikti. Bende acip diğer kisiyle olan konuşmalarına baktım. Çünkü adım gibi emindim benim hakkımda konuştuklarına. Ve gördüm. Sana aynen konuştuklarını yazıyorum. Kişi 1, 2 diye yazıyorum:
Kişi 1: ciddi anlamda onu bıçaklatma isteğim var. Tinerci balici varsa yönlendir.
Kişi 2: O bu kafayla çok dayanmaz
(Arada patronla dalga gecmisler)
Kişi 3: Ona araba çarpsın diye dua ettim. Yine olmadı
Kişi 4: ona uzun bir ömür dile kabul olur belki
Kişi 5: o kesin kabul olur a. yav
Dediğim gibi dünkü yazdıklarıma ve bugünkünden yorum bekliyorum- +1 yıl
ne yapmalısın kısmına cevap veririm ama önce şu son kısımda hakkında konuşulan şeyleri okudum da bu kadar düşmanlığın sebebi ne olabilir? böyle düşünmeleri için büyük bir kötülük yapman gerekir tamam dalga geçiyorlar diyelim ama hiç güzel değil. bu seni bıçak vs şeyi yazan kişiyle aranda bir olay geçti mi? bir diğeri de araba çarpsın diye dua ettim demiş hey Allah ım. Bu kişilerle nasıl iletişim kurulabilir ki? biraz da sen alttan alıp durumu idare etmeye çalış diyecektim ama bunların bir kısmı sana ciddi anlamda düşman olmuşlar bunun bir sebebi de patronla aranın iyi olması, onlarla birlikte hareket etmemek gibi sebepleri olabilir. tamam bunlarla zaten işin düşmediği sürece pek konuşmuyorsun diyelim bir yakınlık sağlamanın imkanı yok gibi. dünkü yazdığından biraz onlarla aranı düzeltsen daha iyi şartlarda çalışmış olursun diye düşünmüştüm ama bugünkü yazdıkların çok farklı şeyler. Bu noktadan sonra biraz dikkatli olman lazım onlar şimdi senin açığını aramakla meşgul olacaklar onlara bu fırsatı verme. sürekli diğerlerini patrona, müdüre şikayet etmek de bir çözüm olmuyor bu sefer onların gözünde geçimsiz birisi gibi yanlış bir imaj oluşabilir. bu sana yapılanlar tabiiki haksızlık ilk önce sakin olmalısın, ani tepki verirsen onların tuzağına düşüp kavga çıkabilir bu da sana zarar verir çünkü onlar birbirini destekleyecektir. şimdi sen oruç tuttuğun için bu önemli ayda sabretmeyi öğreniyoruz bu kişiler senin sınırlarını zorlayabilir ama her zaman kontrollü olmalısın.
- +1 yıl
İnançlı birisi olduğun için bunu bir çeşit sınav olarak düşünmelisin tabiiki o ortamda kolay değil gördüğüm kadarıyla çoğu sana takmış böyle iş arkadaşlığı mı olur? herkesin amacı para kazanmak değil mi neyi paylaşamıyorlar? biraz da senin bir duruşun olmalı yani gerektiğinde birisi bir şey söylediğinde kendini savunabilmelisin hep susmak olmaz. bazen de sesini yükseltmelisin haklı olduğuna inandığın sürece.
Soran+1 yılInanki bu kadar düşmanlığın sebebini bilmiyorum ilgilenmiyorum da. Haklısın sürekli şikayet de olmaz. Peki bu yorumuna şöyle bir cevap vereyim. Bu whatsapp konuşmalarını artık okuduğuma ve bildigime göre onlara karşı nasıl davranmalıyım bu saatten sonra
Soran+1 yılValla neyi paylasamiyorlar demişsin ya, o kadar haklısın ki. Yani sonuçta oraya dediğin gibi para kazanmaya gidiyorsun. Yani 2 günlük insanlar ya, bir de whatsapp konuşmalarını yakaladım ya, bir kaç konuşmalara daha baktım sürekli küfür yazmışlar. İki laflardan birisi sürekli küfür. Ben normalde de zaten küfür sevmem ağzımdan tek bir kelime bile duymazsın. Bunların maşallahı var patrona bile saydırmişlar. Bazen sesini yukseltmelisin kendini savunmalısın hep susmak olma demişsin haklısın ama mesela ne olsa sesimi çıkarayım
- +1 yıl
senin hakkında böyle küfürlü mesaj yazan kişiler ne yapılır inan bilmiyorum bu tür şeyleri ilkokulda falan yaparsın kocaman insanlar yaptıkları şeylere bak. normal insan olsalar oturup konuşup orta yolu bulunur başka sebebi de cahil insan olmaları. efendi, kültürlü bir kişi ne yapar çalışıyorsa işiyle meşgul olur diğer çalışma arkadaşları hakkında böyle şeyler yapmaz. bu yazışmaları gördükten sonra yapılacak şey de sıkıntı, ona bir şey söylesen büyük ihtimal kavga edersiniz çünkü adam bıçaklatmaktan bahsetmiş., bununla ne konuşulabilir? ne diyecek şaka mı yapmışlar? mecbur kalınca kavga da edilir ama bu kişi tek değil bu sefer hepsi sana saldırabilir sonra olay müdüre, patrona gider bu sefer sen de zor durumda kalırsın. bize gelip kavga çıkardı deyip sana iftira bile atarlar. sen normal çalışmana devam et onları hiç takma, istersen onları gördüğünde selam bile verme. iftar saati yaklaşınca aynı saatte işinden çıkıp evine gidersin. onları davranışlarınla bir çeşit yok sayacaksın.. çok mecbur kalmadıkça iş konusunda onlardan yardım da isteme. eğer sana sataşırlarsa bir sorunun varsa git patrona şikayet et diyebilirsin altta kalmamış olursun. onlara karşı ciddi olmalısın, onlara karşı fazla gülümseme bir bakıma senden çekinsinler. işini en iyi şekilde yap ki bir açığını bulamasınlar. bu okuyup öğrendiğin şeyleri bir kenara yaz istersen, yeri gelince onlarla bir kavga durumu olursa müdüre, patrona yazdıkları şeyleri tehditlerini, hakaretlerini anlatırsın şu an değil ama. bu süreç biraz zor geçebilir ama bu kişilerle iş arkadaşlığı falan da yapılmaz. seni açıkça tehdit edip, araba kazası geçirmeni isteyen kişiler kısaca insan değil. sen bir kadınsın insanda biraz utanma olur böyle şeyi nasıl yazabilirler?
Soran+1 yılInanki şu söylediklerinde o kadar haklısın ki. Dediğin gibi onları yok sayarak devam edicem. Önceden onlarla sadece iş konusunda konuşuyordum ama artık o da olmayacak. Dediğin gibi mecbur kalmadıkça konuşmuyucam. Ama yine susmayacaklar yine konuşacaklar yine aynı davranacaklar bu durumlara ne yapmali peki
Soran+1 yılBir de demin birsey oldu onu da yazayım. Önceki yazdığıma da buna da ayrı ayrı cevaplar verirsin. Bizim çalıştığımız yerlerden ikisine birseyler götürülmesi gerekiyor. Ve götürülmesi gereken yerler ve isyerinin arası uzak. Sabah ofise gelince bana söylediler bende oruç ağız hepsini nasıl goturucem dedim. Bu geçen kavga ettiğim kız vardı ya bana demediğini bırakmadı. Baskasi aradı sonra yine bana demediğini bırakmadı. Suçlu ben oldum yine anlayacağın. Bu duruma ne yapmali peki
Soran+1 yılBir de dün akşam hepimiz yemekteydik. Önümden geçip durdular birsey demediler bi merhaba bile yoktu
Soran+1 yılTamamdır diğer yazdıklarına akşam cevap bekliyorum o zaman. Unutma ama 😃 Valla ben onlara artık birsey söylemiyorum ya nasıl yapalım bilmiyorum vallahi ben hayatımda ilk defa böyle birsey gördüğüm için yorumsuz kaldım
- +1 yıl
Bu diğer çalışanlar sana açıktan tavır almışlar bu saatten sonra onlarla iyi bir ilişki bekleme. O kız götürülmesi gereken malzemeleri neden özellikle sana veriyor? Bu senin görevindir tamam ama bunun dışında bir iş olduğu için kasıtlı yapıyorlar işte seni zor durumda bırakmak için. şimdi direkt kavga çıkaramazlar ama iş üzerinden olay çıkartıyorlar işte. Yapılması gereken şeyi kısmen yapmışsın tabii böyle karşılık beklemediği için bağırıp çağırmış. bir daha sana iş vermeye çalışırsa git kendin götür dersin bunu sana söyleyen orada müdür sanki. O firmada çalışıyorsan her iş, görev neyse o yapılır veya o iş arkadaşının yardıma ihtiyacı varsa yardımcı da olursun ama böyle iş yapılma şekli yok. bu davranışlar herkesi birbirine düşman yapıyor zaten çalışma hayatı yorucu bu tür şeylerin kime ne faydası var? Artık onlarla bir süre bu tür tartışmalar, kavgalar yaşayabilirsin ama burada senin duruşun önemli. eğer kendini iyi ifade edersen bir, iki defa yaparlar sonrası kesilir. hakkında yapılan eleştiriyi kabul etmene gerek yok karşılığını verirsin o üzülecekmiş, kırılacakmış önemi yok. gerektiğinde kavga da edeceksin çok kişi olmaları önemli değil senin kimseden korkmadığını onlara anlatman gerekli. evet bunları konuşmak güzel değil ama şartlar böyle maalesef.
- +1 yıl
bugün de yazdığım o tehdit meselesi biraz düşündürücü. böyle şeyi nasıl yazabilirler? senin adına sinirlendim fakat bir şey yapamıyorum. sen onları şikayet etsen iş adliyelik olur bilmem farkındalar mı? tabii o farklı bir boyut. benden bir yardım istersen yazarsın imkan dahilinde yardımcı olurum. bunun dışında zaten konuşuyoruz sen moralini bozma ilerde her şey düzelir inşallah.
Soran+1 yılSenin duruşun önemli demişsin. Ben bu saatten sonra onların söylediklerine gulmuyucem gerekirse günaydın bile demiyicem evet ama bu duruş nasıl olmalı yani ne yapmaliyim
Soran+1 yılİnanır mısın o whatsapp konuşmalarını gördükten sonra (hani bıçaklatmak araba çarpsın bilmem ne) aklımdan şunu geçirdim direkt: bunları mahkemeye versem mi. Vallahi billahi dediğim gibi aklimdan direkt bu geçti o konuşmaları görünce. Aklımı okudun ya inanılmazsın gerçekten 😃
- +1 yıl
şikayetçi de olunur ama bunlar adam değil. onları korkutmak için savcılığa gideceğim de bak sonra davranışları sana karşı nasıl değişecek sana daha karışmazlar. eğer çok daralırsan patrondan izin alırsın onların duyacağı şekilde savcılığa suç duyurusuna gideceğini söylersin hangi kişilerse tabii olayı inkar edeceklerdir biz aramızda yazışıyorduk üstüne alınmış bile diyebilirler. o konuşmada seni adın geçiyor mu? bu olayı ispat durumu gerekebilir. tabii iş ciddiye binerse aslında bir yere gitmezsin ama kararlı şekilde böyle yapacağını söylersen ortalık bayağı karışır o korku onlara yeter. o sonraki aşama ilk etapta onlara karşı belirli duruşun olsun sen kendi görevini yapmaya devam edersin senden bir iş istediklerinde hemen yapma eğer öyle taşıma işi falan olursa bir sorunu varsa git müdüre şikayet et dersin. onlara karşı ciddi ol, fazla gülme gerekmedikçe muhabbete girme. iş için gerektiği kadar konuşursun tavır aldığını anlasınlar. bu şekilde davrandığın sürece sana uyuz olacaklar bir şekilde seni kızdırıp kavga çıkarmaya çalışacaklar o tuzağa düşme bir olay olursa da gider müdür, patrona gidersen kavgayı onlar başlattı dersin sana bir şey olmamış olur. her şeyi düşünerek yaparsan hatayı sen değil onlar yapmış olur. belki bir süre sonra seninle uğraşmayı bırakırlar. eğer onlarla tartışıp moralini bozulursa onlar amacına ulaşmış olur Gördüğün gibi harekete geçtiğin takdirde kimse seni ezemez. kendini savunmasını bilirsen bir şey yapamayacaklarını anlarlar. sadece onlardan korkma, en fazla kavga edersin. ben aklını okuyamam belirli şeyleri tahmin ederim ama sana bazen kızıyorum harekete bir türlü geçmiyorsun ve potansiyelini kullanmıyorsun.
Soran+1 yılAnladım. Zaten dediğin gibi bu saatten sonra onlara bu yazdıkların gibi davranırım. Bir de şu sonda yazdığın cümleyi tam anlayamadım onu biraz açar mısın. Harekete bir türlü geçmiyorsun ve potansiyelini kullanmıyorsun diye yazmışsın ya onu
- +1 yıl
harekete geçmen bir şeyler yapmaya başlaman anlamında kullandım. ister daha önce tartıştığımız konuşma meselesi olsun, bu kişilerle yaşadığın sorunlar olsun gördüğün gibi kendiliğinden çözülmüyor. onlara karşılık vermen, her söylediklerini yapmaman, müdürle bir çözüm bulmak için konuşman sorunları çözmeye yönelik bir davranış biçimi böylece harekete geçmiş oluyorsun. öbür türlü susup, korksaydın onların her istediğini yapardın seni daha çok ezerlerdi. belirli eksiklerin olsa da bunlar senin için iyi gelişmeler hangi olay olursa olsun bir sonuç almak için bir şeyler yapman gerekiyor. tabii senin çalıştığın yerdeki kişiler akıllı olsalar seninle kavga edip birbirinize zarar vermek yerine kendini geliştirmekle uğraşırlardı faydalı bir işle uğraşmak lazım. mesela beş sene sonra da bu kişiler yine aynı tür işler yaparlar bu kafayla. senin yapman gereken bu saatten sonra sana değer veren, seni bilgi, düşünce anlamında ileriye götürecek kişilerle arkadaşlık yapman gerekir. bu çalıştığın şirkette belki yüksek maaş almıyorsundur ama burada iş hayatı ve meslekle ilgili tecrübe kazanıyorsun. eğer çalıştığın işi iyi öğrenirsen ilerde daha iyi noktalara gelirsin. bu arada ticaret yapmayı da öğrenebilirsin sonuçta patronla aran iyi, bir şeyler öğrenmeye istekli olduğunu görürse belki o da senin için farklı planlar yapabilir tabii bu zamanla olacak bir konu. Diğer çalışanlarla takışmak senin çalışma hevesini kırabilir o yüzden onlarla fazla muhatap olma, kendi işine bakarsın. kimseye de fazla özel hayatını anlatma. sen zaten birçok şeyin farkındasın o yüzden genel olarak iyi yoldasın, o kişileri düşünüp moralini bozma.
Soran+1 yılYa kusura bakma 2 gündür çok kötü grip oldum yazacaktım unutmuşum. Cuma günü işteyken gidip müdüre söyledim biliyor musun. Yemin ederim gidip söyledim. Hatta artık içimde tutmak istemiyorum dedim. Konuşmaları da gösterdim. Kadın haliyle ne diyeceğini bilemedi. hiçbir şey söylemeyi karşımda donup kaldı koskoca müdür. Bir de sinirlendi dedi ki sen kimsin bıçaklatma bilmem ne şeyler söylüyorsun dedi. Bir de bana dedi ki patrona söylersek ya sen suçlu olursun ya da onlar. Sen suçlu olursun çünkü whatsapp konuşmalarına izinsiz bakmışsın. Onlar yazdıklarından dolayı suçlu olurlar dedi. Kadın bir şey diyemedi haliyle. Mesele öylece kaldı. Bende ne diyeceğimi bilmediğim için haliyle kadına da bir şey diyemedim. Ama kadını çok takdir etti biliyor musun. Hsni ben sana bir ara müdür de beni diğerlerinden ayırıyor diye anlatmıştım ya, bu sefer dediğim gibi kadını çok takdir ettim. Bir de kadına en son aynen şunu söyledim. Bu ikisi benden bir şey yapmamı isterlerse yapmıyıcam, üstüne siz bir şey söylerseniz yaparım. Aynen gidip bunu söyledi kadına
Soran+1 yılbu saatten sonra ne yapmalı nasıl davranmalı peki
- +1 yıl
geçmiş olsun, havalar tam hastalık havası dikkat etmek lazım. O konuyu müdüre söylemekle iyi yapmışsın şu aşamada bir şey yapamasa da en azından sana nasıl davrandıklarını bilsin. olaya yaklaşımı ve söylediği şeyler çok doğru. Şimdi bu olay patronun kulağına gitse o kişiler böyle bir şey yazmadığını söyleyecekler dolayısıyla senin bunu ispat etmen gerekecek ve seni telefonlarını karıştırmakla veya gizli şekilde onları takip etmekle suçlayacaklar çünkü o tür şeyleri yazanlardan her şey beklenir. ben de buna benzer şey olabilir diye yazmıştım bu şikayet durumu olursa. tabii müdürün dediği şekilde bu olaydan senin suçlu çıkman çok saçma, çünkü zarar gören sensin ama onlar bir şekilde haklı çıkıyor. ama müdür de konumu gereği öyle davranmak zorunda senin tarafını tutsa diğerleri kanıtınız var mı veya olayı gördün mü diye soracaklar. bir de onlar daha kalabalık senin aleyhinde şahitlik yaparlar arkadaşlarını korumak için. sen düzgün çalışıp şirketin menfaatini koruyorsun onlar da tersine davranıyor ve sana da kötü davrandıkları halde onlar korunuyor. hayat böyle maalesef. yapılacak şeylerin çoğunu yapıyorsun aslında gerektiği sürece onlarla muhatap oluyorsun ve müdüre onların söylediğini yapmayacağını belirtmen de iyi olmuş ama şuna dikkat etmelisin sen görevini ihmal etme o kavga ettiklerin dışındakilerle kısmen de olsa uyumlu olmaya çalış. samimi olmak zorunda değilsin iş gereği konuşursun bu kadar. dışardan seni görenler senden biraz çekinmeli. bu senin davranışlarına bağlı, işte ciddi olup, az konuşursan (onlarla gereksiz konuşmamak) ve eğer bir olayda sen haklıysan kendi hakkını savunursun.
Soran+1 yılanladım peki sen olsan bunlara nasıl davranırdın ya da ne yapardın. benim yerimde olsaydın
Soran+1 yılanladım tamamdır böyle yapalım
Soran+1 yılgerçekten beni çok iyi tanımışssın :) evet üzülsem de sevinsem de içimde yaşarım herşeyi, nadiren dışarı vururum.
Bir de ''Şimdiye kadar senin hep iyi yanınla karşılaştılar bu sefer farklı bir yüzünle karşılaşabilirler'' bir de böyle yazmışsın ama burada ne demek istediğini tam anlayamadım- +1 yıl
ben seni çok tanımıyorum sadece hakkında tahminde bulunuyorum:) şimdi bu kişiler bir süredir seni rahatsız edip, üzüyorlar. sen bu mübarek Ramazan ayında hem işinde çalışıp hem oruç tutuyorsun ve ibadet ediyorsun. herkesin yaptığı ortada işte. birlik olup bu tür kötü şeyler yapsalar da sen onlardan daha manevi olarak daha güçlüsün. evet şimdiye kadar sabrettin ama artık gitmiyor. Oruçlu kişinin duasını Yüce Allah geri çevirmez bunun ne kadar farkındalar acaba? işte senin gücün bu.
Soran+1 yılŞimdi anladım dediğin doğru:)
Soran+1 yılBugün de bir şey oldu onu da hemen sana anlatayım. Ben hasta olduğum için evdeyim işe gidemedim. Yaklaşık 10 gün kadar önce falan işyerinden birisi benden bir işle ilgili birşeyleri iptal eder misin demişti. Bende etmiştim o söylediği zamanlarda. Aralarından bir tanesini iptal etmeyi unutmuşum o kişi bugün bana demediğini bırakmadı. Dedim iptal edeyim mi, şimdi mesaj yazmış bana şey diye hiçbirşeyi iptal etme zamanında yapmamışsın şimdi de yapma. Ya ben iptal etmiştim dediğim gibi hatta kaç kere de kontrol etmiştim iptal ettiklerimi hepsi tamamdı. Ya hadi bak bunu da geçtim olabilir yani atlamışım iptal etmemişim. Unutmuşum yine unutuluacak işyeri yani sonuçta orası. Başkası yapsa ona böyle tepki vermez ama bana niye böyle tepki veriliyor bunu anlamadım. Moralimi çok bozdu canımsın
- +1 yıl
Ramazan ayında bu anlaşmazlığa bir ara verilse kötü mü olurdu? Zaten iş ortamı stresli hayat sartları zor daha iyi şeyler için uğraşmak lazım ama olanlar ortada. Bu sekilde davranınca kim ne kazanıyor acaba? Diğer sana yapılan seye akşam cevap yazarım. şimdi hiç moralini bozma. hayırlı iftarlar
Soran+1 yıltamamdır akşam bekliyorum cevabını çok geç yazma ama merak ettim ne diyeceksin :)
- +1 yıl
Selamlar gündüz işten fazla vakit olmuyor o yüzden akşam yazıyorum. bu anlattığın olayda senin bir eksiğin yok yani hep aynı davranış şekli bir şekilde senin açığını bulup olay çıkartmaya çalışıyorlar sadece kişiler değişiyor, birlikte hareket ediyorlar gibi. Müdüre de gidip söylemişsin senin yanındaymış gibi davranmış ama hepsini karşısına almak istemiyor ondan pek fayda yok. iş yürüyor mu ona bakıyorlar. Bu kişilerle kavga etmek de bir çözüm değil zaten onların istediği bu. biliyorum çok sıkıldın yani kalıcı bir çözüm istiyorsun şu ramazan ayında biraz bu durumu idare etmeye çalış ondan sonrasında tekrar konuşacağız. bu işin senin için artıları ve eksilerini belirleyelim. İşin uzak olması, bu kişilerin rahatsız edici davranışları eksi olan kısım, iş ortamında severek çalışman, patronla aranın iyi olması ve çalışmanı beğenmesi artı kısımları. maaş kısmı ve kariyer anlamında seni ne kadar mutlu ediyor bunları bilmediğim için bir yorum yapmıyorum.
Soran+1 yılHep aynı davranış şekli sadece kisiler değişiyor diye yazmışsın ya gerçekten çok haklısın. Ve evet dediğin gibi çok sıkıldım kalıcı bir çözüm arıyorum yani artık çenelerini kapatsınlar kökten istiyorum. İşin artı ve eskilerini de çok güzel özetlenmiştir teşekkür ederim :) maaş ve kariyer anlamında ise artı yönlere eklenebilir :)
- +1 yıl
burada maaş kısmı da önemli ortalama maaşlar piyasada 10-11 bin tl civarı tabii bu mesleğe ve iş tecrübesine göre değişir eğer aldığın ücret bu tutardan yüksek ve diğer yan hakları yeterliyse (servis-yol ücreti, prim özel sağlık sigortası gibi) bazı şeyleri kısmen kabul edebilirsin sonuçta bütün orada çalışıp üstüne yolda uzun zaman harcıyorsun bir açıdan karşılığı olması gerekir. Diğer türlü hem çok çalışıp, maaş kısmı iyi değilse bir de bu sorunlu kişilerle uğraşmak çok anlamlı değil. başka bir iş seçeneği de araştırılması gerekir sonuçta çalışmamızın amacı para kazanıp ihtiyaçlarımızı karşılamak. bir de ileriye yönelik birikim meselesi önemli. bu tür bir maddi birikim yapıyor musun? az veya çok olması önemli değil belirli tutarda düzenli bir birikim yapmak önemli. Eğer ekonomik açıdan kısmen güçlü olursan daha rahat hareket edebilirsin. bir de yabancı dilin hangi seviyede? bu konuda dil durumunu gösteren bir sınav sertifikan var mı? bu dil meselesi oldukça önemli belirli kurumsal şirketlere başvuruda seni diğer adaylardan iki adım önce olmanı sağlar sonra da iş tecrübesi , sertifikalar ve kişisel özellikler gelir. ben mesela dil sorunu yüzünden bazı iş fırsatlarını kaçırdım, aynı şans tekrar gelmiyor işte. bu tür iyi şirketlere girme imkanın olursa hayat standartların değişir. maaş imkanlar daha iyi, çoğu kişi işini severek yapıyor. böyle psikolojik sorunlu kişilerle karşılaşma oranı oldukça düşük. çalışana kurum tarafından belirli ölçüde değer veriliyor bu da senin çalışma motivasyonunu arttırıyor gibi şeyler. bu anlattığım şeyler büyük bir şirkette kendi yaşadığım tecrübe. ileriye yönelik hedeflerinin olması önemli.
Soran+1 yılAnladim. Bu anlattığın şeylerle ilgili birsey söylemek istiyorum. Evet bunlar susmuyor gördüğün gibi artık günübirlik birseyler çıkartıyorlar biliyorsun. Ama bunlara rağmen işimi çok seviyorum ve her gün severek gidip geliyorum
- +1 yıl
Maaş ve kariyer olanaklarının iyi olması senin açından güzel en azından yaptığın işin bir karşılığı var. zaten işini severek yapmasan böyle bir sıkıntılı ortamda çalışamazsın. Diğer konu duygularını kendi içinde yasaman seni oldukça duygusal yapıyor mesela karşındaki kişi senin hakkında belirli bir fikir edinmesi zor. bir şeyin olması senin istemene baglı yoksa senin duyguların belirsiz işte. Fakat senin yapın böyle bunun degişmesi zor ama biraz duygularını paylaşırsan bazı şeyler daha kolay olur çünkü sen duygularını hep içinde yasadığın için istediğin şeyin olmaması ömemli bir olayda senin için tarif edilemez bir yıkım olabilir.
Soran+1 yılanladım peki bu söylediklerinin işyerinde olanlarla ve o kişilerle ne ilgisi var pek anlayamadım
- +1 yıl
işyerinde olanlarla da ilgisi şu geçen senin hakkında birisi yorum yapmış ya duygusal tepki veriyorsun ve senin kendi yapın hakkında söylediğin şeylerle ilgili genel bir yorum yazdım. mesela bir olay olduğunda bunu kendi içinde yaşayıp üzülmektense sorunun ne olduğunu karşındaki kişiyle paylaşsan veya bunu açıkça sorsan belki bu kadar sorun yaşamazdın.
Soran+1 yılAnladım tabi öyle olabilir ama bana bıçaklatma ya da araba çarpma gibi şeyler yazanla ben sorun da olsa paylaşmam kusura bakmasınlar
Soran+1 yılAnladım tamamdır
- +1 yıl
Bazı şeyler için önceden onlara karşı tavır alsaydın böyle üstü kapalı tehdit cümleleri yazamazlardı. Ses çıkarmayınca bundan cesaret amışlar. Bu saatten sonra patrona gidersen ya ben giderim ya onlar gitsin diye net konuşursan sorun kesin çözülür. Tabii patronla konuşmak riskli işte fakat onunla konusunca böyle dwmesen bile konu bu noktaya gelecektir
Soran+1 yılhaklısın patronla konuşmak riskli. anladım demek istediklerini
Soran+1 yılpeki ne yapmalı bu saatten sonra
- +1 yıl
belirli bir çözümü şu şartlarda yok gibi. baştan işten işler bozuk ilerliyor personeller arasında ciddi anlaşmazlık var, tartışmalar ve kavgalar oluyor müdür fazla karışmıyor. büyük kavga çıkarsa olaydan patrona bilgi verilir o da ne yapar belli değil. benim çalıştığım şirkette de farklı sorunlar var. İşini düzgün yapan kişiler çoğu ayrılmak zorunda kaldı sebebi bir kısmı işle ilgili doğruyu söyledikleri için bir kısmı maaş konusundaki anlaşmazlık. Patronlar son model arabalara biner son derece iyi yaşarlar ama çalışanlara zam yapmadıkları gibi oldukça düşük ücretlere çalışıyorlar. Yeri geldi iş için Türkiye nin birçok iline gittik , gece gündüz çalıştık sonuç ne oldu peki hep çalışanları kandırdılar en son müdürümüz de ayrıldı şimdi mahkemelik oldular bu kişi şirket için hayatını verdi 40 yıldan fazla çalışmıştır mesela şirketin 10 tllik çıkarı varsa onu savunmuştur bu kadar dürüst, çalışkan işinde oldukça başarılı birisiydi bize de öğrettiği şey dürüst olun işinizi en iyi şekilde yapın şeklindeydi. sonuçta yanlış giden şeyleri ben de söylemeye çalıştım aynı devam edildi çünkü firmayı batırma konusunda iyi gidiyorlar, çoğu müşteriyi kaybettik bana da yapacak fazla bir iş kalmadı. düzelme şansı yok yapılacak şey oradan gitmek. Çünkü diğer çalışanlar da aynı kafa yapısına sahip birbirlerini tamamlıyorlar işte.
Soran+1 yılAnladım. Ben kaç gündür hastayım demiştim ya sana, rapor almıştım. Raporum bugün bitti yarın işbaşı yazıyor. Bu yüzden bende işe gidicem yarın yani cumartesi. Bu müdür konumunda olan kadına bugün saat 4 gibi falan whatsappdan şey yazmistim işte dedim böyle böyle kendimi iyi hissediyorum musaden olursa yarın işe gelmek istiyorum diye. Tek bir kelime bile yazmadı biliyor musun. Başkası ona yazsa özürlü gibi atlıyor ama. Yazık ki ben ona bu benim hakkımda whatsappdan konuşanları falan söylemiştim, yazık ki ben ona son zamanlarda değer verdiğimi hissetmiştim meğer çöpmüş hepsi
Soran+1 yılBir de başka birsey daha vardı onu da sana söyleyeyim. Önceki söylediklerime ve buna ayrı ayrı yorumlar yaparsın. Mesela birsey oluyor ya, sanki herseyi ben yapmışım gibi muamele ediliyor bana bu hersey de böyle. Bu duruma ne yapmali. Peki
- +1 yıl
o rapor kısmında müdür neden öyle davrandı pek anlamadım. yaptığın da yanlış bir şey yok doğru olanı yapıyorsun zaten. kimseye fazla değer verme sonunda üzülen sen olursun. ben de bazı şeyler anlattım iş hayatında önemli olan şirket menfaatidir çok çalışırsın, geç çıkarsın fazla önemi yoktur sen uzun süre çalışırsın sonra yeni birisi gelir ona daha fazla değer verilir. peki bugün işe gittin mi? sana nasıl davrandı? belki rapor aldın diye tavır aldı.
- +1 yıl
işte senin eksiğin olduğunda senin daha fazla üstüne gidiyorlar bir çeşit senin üstünde psikolojik baskı kuruyorlar. belki önemli bir hata veya olay değil ama sen yapınca başka sebeplerden dolayı olay büyütülüyor. Raporlu olduğun sürede arkadan kim bilir ne kadar konuştular veya belki müdür onlara gidip sizin hakkınızda böyle böyle söylüyor dikkat edin bile demiştir. ben çünkü bu tarz olaylar gördüm sana iyi görünüp arkandan iş çevirirler bunu yapanlar da genelde iyi dediğin iş arkadaşlarıdır.
Soran+1 yılbugün işe gittim ama bu kadın yoktu onun yerine başka birisi vardı ve o da bana her zamanki gibi davrandı. yani hep ters davrandı bir geçmiş olsun bile demedi
Soran+1 yılbelki önemli bir hata veya olay değil ama sen yapınca başka sebeplerden dolayı olay büyütülüyor. böyle yazmışsın ya, bunda sonuna kadar haklısın biliyor musun. ama bunun nedeni nedir ben anlamadım. yani niye herkes bir başkasına değil de bana böyle davranıyor
bir de raporlu olduğun sürede arkandan kim bilir ne konuştular diye yazmışsın. evet farkındayım- +1 yıl
müdürün yerine bakan kişi neden sana iyi davranmıyor olabilir? gerçekten ilginç. diğerleri sana belirli sebeplerden takmış olsun bu kişi de mi aynı şekilde düşünüyor? bu kadar tesadüf olamaz. sen bu ortamda nasıl çalışıyorsun peki? seni bir şekilde istemiyorlar tamam nedenini söylesinler ne yapıyorsun herkes çalışırken sen çay içip müzik mi dinliyorsun veya onlara bir şey yapıyorsun herhalde. burası dershane ortamı falan olsa oraya gidenlerin bile bir amacı olurdu bu iş ne üzerine ki bu kadar boş zamanları kalıyor kavga etmeye.
Soran+1 yılbu bahsettiğim kişi müdürün yerine bakan kişi değil. o bana aynı diğerleri gibi davranan başka bir çalışan. işte bende bunu anlamıyorum ki. yani herkes neden benim üstüme bu kadar geliyor. mesela dünde sana söylediğim gibi bir şey oluyor sanki sadece ben yapmışım gibi muamele ediliyor. ve hiç kimseyle konuşup muhattap olmuyorum yine bir yerlerden birşeyler bulup çıkartıyorlar hayret edersin ya
- +1 yıl
o zaman şöyle yaparsın önce bayrama kadar durumu idare et bayram üstü kavga edip moralini bozma. hem bayram tatilinde biraz dinlenip kafanı toplarsın sonra duruma bakıp tekrar ne yapabilir diye konuşuruz. bu hafta da onlar senin üstüne gelmeye devam edebilirler hiç önemseme işini yapmaya devam edersin bu sorunlar için elbet bir çözüm yolu bulunur.
Soran+1 yılanladım. ben sana bir şey söyleyeyim mi bunlar bayramdan sonra da böyle davranacaklar adım gibi eminim bak gör
Soran+1 yılYok zannetmiyorum dediğim gibi olacak. Bir de şöyle bir şey var. Mesela birsey oluyor ya, sanki ben yapmışım gibi suçu bana atıyorlar. Bir de bunlar son zamanlarda böyle oldu. Bu kadar nefretin nedeni ne anlamadım
Soran+1 yılYok değişmez ya eminim ben artık bunları tanıyorum çünkü
Soran+1 yılNeyse umurumda da değil açıkçası. Sadece böyle davranmalarının nedeni merak ediyorum
Soran+1 yılSon yazdıklarıma cevap vermedin, yeni bir şey oldu. Bunu söyleyeyim dedim. Yaklaşık 1 saat kadar falan önce patron bana burada 1 yılın dolmak üzere memnun musun bilmem ne birşeyler söyledi. bende evet flaan dedim. en sevdiğin işleri sırala dedi söyledim sırayla. sonra diğerlerine benim yaptığım işleri nasıl buluyorsunuz dedi. Diğerleri suspus oldusonra birden konuyu kapattı anlamadım
- +1 yıl
Bu davranışları hemen değişmez tabii zamanla değişebilir. Onların sana böyle davranma amacı seni yıldırmak, zor duruma düşürmek işte. mesela bu psikolojik baskı sebebiyle işten ayrılsan onlara ne faydası olacak? sen iyi pozisyonda yönetici olursun veya yüksek maaş alıyorsundur bazıları senin yerini kapmak isteyebilir bu anlaşılabilir bir sebep diyelim bunların derdi seni çekememek veya kıskançlık olabilir. İşini severek ve iyi çalıştığın için bunu birisi görüyor olmalı sonuçta patron bu işi firmayı kurduğuna göre kimin çalışıp çalışmadığından haberi vardır diye düşünüyorum. buradaki diğer problem bazı sorunlu kişilerin işe alınması veya bu tür davranışlara müdahale edilmemesi. bunun da sebebi etkin bir insan kaynakları biriminin olmaması. Nereden belli bir sorun olduğunda müdüre veya patrona gitmek durumunda kalıyorsun kurumsal bir şirkette senin şirketle veya personelle sorunun varsa insan kaynakları birimiyle görüşmen gerekirdi.
Soran+1 yılAnladım peki patronun bana bugünkü söylediklerine yorumun ne? Niye başkalarına sormuyor da gelip bana soruyor diğer 2 kişi benden sonra geldi. Bir de patron bunlara benim yaptığım işlerden memnun musunuz diye sorunca bunlar neden tek bir kelime bile etmedi. Bir de patronun bu sorularının altından bunlar çıkabilir mi me bileyim
Soran+1 yılBu yazdığım şeylere ayrı ayrı cevaplar bekliyorum
- +1 yıl
Patron bir yılı doldurduğun için sana iş hakkında çeşitli sorular sormuş olabilir tam nedenini bilemesek de çalışma performansını beğendiğini düşünüyorum sana sorma sebebi bu olabilir bunun arkasından bunlar çıkma ihtimali zor çünkü iş ile bu kadar ilgilenseler zaten aranızda böyle sorunlar yaşanmazdı herkes işiyle ilgilenirdi. Patron bir de yaptığım işlerden memnun musunuz diye sorması çalışanlar işi ne kadar ediyor ve çalışanların memnuniyetini de ölçmeye çalışıyor olabilir.
Soran+1 yılAnladım. Tam da bugun soylediklerin cikti biliyor musun😃
bu saatten sonra onlara nasıl davranmalıyım peki
Soran+1 yılBugün yazdıkların
- +1 yıl
yani senin çalışma performansından ve ve işe olan ilginden memnun o zaman. bu senin açından güzel haber, diğerlerinin seni kıskanma ve kavga çıkarma nedeni bu da olabilir neden onlar değil de senin çalışman daha çok beğeniliyor? insanlar sinsidir gerçek düşüncelerini bilemezsin.
Soran+1 yılŞimdi anladım demek istediğini. Peki ne yapılmalı
- +1 yıl
sen aynı şekilde çalışmaya devam edersin sonuçta önemli olan patronun veya müdürün senin çalışmanı beğenmesi. diğerlerinin ne yaptığının fazla önemi yok. sen ileriye yönelik hedeflerine odaklanmalısın. biraz dinlenip, sevdiğin dostlarınla zaman geçir veya resim çalışması yapmak sana iyi gelebilir.
Soran+1 yılAnladım peki patronun gözünde daha da iyiye gitmek için ne yapmalıyım
- +1 yıl
işini elinden geldiğince iyi yapıyorsun diyelim senin diğer personellere göre senin vazgeçilmez olman için daha fazla şey yapman gerekli mesela işle ilgili aklına yeni bir fikir gelirse bunu patrona bir şekilde anlatmalısın bu fikir çok farklı bir şey olması gerekmez maksat senin işe sahip çıktığını o şirkete bir katkı sunmak için çaba gösterdiğini görmeleri güzel olur. bunu dışında fazla bir çalışma gerektiğinde ben yaparım dersin diğerleri işten kaçsın önemli değil gece veya hafta sonu çalışması da olabilir. bu zamanla sana farklı bir statü kazandırır.
Soran+1 yılAnladım
Soran+1 yılMüdür konumunda olan kadını sana daha önceden anlatmistim hatırlarsan. Perşembe günü ben ona işten çıkmadan önce yarın gelecek miyiz diye sormuştum (dün bayramın ilk günüydü ya, o yüzden sordum) bana dur ben gruba yazayım demişti. Gruba yazmisti yarın kimler geliyor diye. Sonra aynı gün yani Perşembe günü akşam saat 11 buçukta yarın bayramın ilk günü kimsenin gelmesine gerek yok diye yazmisti. Neyse bunu da geçtim. Ben bugün saat 11 gibi isteydim. İşe gidince gruba yazdım ben yeni geldim ofise bilginize diye. Kimse birsey yazmadı. Neyse, sonra bu kadın benim yazdığımdan yaklaşık 2-3 saat sonra gruba birisi bir evrak isteyecekmis ofiste kim var diye yazmis. Dediğim gibi ben o yazmadan 2-3 saat kadar önce ben yeni geldim ofise diye yazmistim gruba. Neyse sonra ofisten çıkmadan gruba ben yavaştan çıkmayı planlıyorum yapabileceğim birsey var mı diye yazdım tek bir kelime bile yazmadı biliyor musun. Bunlara ne yyorum yapacaksın bunu merak ettiğim için seninle de paylaşayım dedim
- +1 yıl
bu kişi ne yapmaya çalışıyor belli değil. tamam bu anlattığın şeyler sana zarar vermez ama tuhaf işte sonuçta ofise gittiğini yazmışsın çıkacağın zamanı da belirtmişsin bunlara da bir şey yazmamış. sen sonuçta işini yapmışsın onu da öyle kabul edersin. diğerleri sana karışmasın da.
Soran+1 yılHaklısın ne yaptigi belli değil. Güya müdür yersen
Soran+1 yılMüdür ama hicbirseyi yönetemiyor geçen birsey sordum öfledi bana yarım ağızla cevap verdi ne yapayım ben buna
Soran+1 yıl20 senedir o iş yerindeymiş patronla birlikte. Evet haklısın yöneticilik kısmı zayıf hatta hiç yok. Başkasının yazdıklarına sazan gibi atlıyor benim yazdıklarıma böyle. Ben anlamadım bunun amacını. Ve haklısın dediğin gibi yöneticilik sıfır. Saat 11 buçukta gelsenize gerek yok yazan. Ben birsey söyleyince yarım ağız cevap veren, gruptan Benim yazdıklarımı okumayan yönetici mi olur. Madem yazdıklarımı okumuyorsun o zaman o grubun amacı ne, haksız mıyım
Soran+1 yılBir de bu hareketlerini de göz önüne alarak ona nasil davranayim. Kadının işten atma yetkisi var patronun bir tık altı
- +1 yıl
sonuçta müdürün patronla uzun zamandır çalıştığı için önemli bir kişi ve tabii iş konusunda belirli yetkileri vardır. Onunla aranda bir olay olsa patron onun söylediğini dinleyebilir hemen işten çıkarma olarak düşünme o son nokta. Mesela sen onun yönetim tarzıyla ilgili bir şey söylesen kalkar sana bir laf söyler moralin bozulur. Evet yönetim şekli iyi değil zayıf kalıyor gibi. Bence bunu patronda biliyordur onun baktığı şey iş yürüyorsa sorun yoktur. Orada çalışmaya devam etmeyi düşünüyorsan onunla anlaşmak zorundasın diğerleri gibi fazla tartışmak olmaz. Her yaptığı doğru olmayabilir ama konumu gereği müdür o. Sana neden tuhaf davranıyor dersen onu anlamadım. Bir de sana ben hangi sektörde çalıştığı sormuştum ve senin yaptığın görevi doğru yorum yapmak için. ben sana çalıştığı şirketin adını sormadım bazı şeyleri söylememe sebebin karşındakine güvenmemen. işte seni de yanlışa sürükleyen davranış biraz da bu. her şeye şüpheli yaklaşman.
Soran+1 yılHaklısın yönetim sıfır, nasıl müdür olmuş onu anlamadım. Patron onun yaptığı işleri kusursuz olarak görüyor yani bu yönetim konusunda yaptıklarını görmüyor. Ben öyle algıladım bir keresinde. Bir de orada çalışmaya devam etmek istiyorsan onunla anlaşmak zorundasın demişsin, çok güzel anlaşıyoruz bu ara hiç sorma. Bana bu şekilde davranan birisiyle ben anlaşmayı bırak yüzüne bile bakmam. Onunla tıpkı diğerlerinde olduğu gibi iş dışında konuşmamaya dikkat ediyorum. Hatta gerekirse işle ilgili bir şey de sormuyorum. Bana önceden böyle değildi gayet iyi davranıyordu şimdi niye böyle dağ ayısı gibi davranıyor bende anlam veremedim. Hareketleri falan umurumda değil istedigi gibi davransın. Sadece nedenini merak ediyorum. Turizm sektöründeyjm
Soran+1 yılHaklısın patron memnun olmasa 20 senedir birlikte olmazlardı. Bilmiyorum ki iste sana soruyorum ona karşı nasıl davranayim diye
Soran+1 yılHaklısın aynen öyle. Bir de şöyle birsey var. Ben bu kadına karşı nasıl davranayim
- +1 yıl
şimdi burada olayın geneli için düşünmek lazım. burada senin ilk amacın bu turizm işini nasıl iş yapıldığını iyi öğrenmen gerekli sonra ingilizce seviyeni orta düzey kabul ediyorum bunu mutlaka iyi seviyeye çıkartmalısın bu iş sektörü için gerekli bir şey. Şirkette yapılan işlerden senin görevin olmasa bile onları da öğrenmeye çalış bir şey gerektiğinde o işi yaparsın. bunların bütünü senin kariyerin ve ileriye yönelik hedeflerin için oldukça faydalı şeyler. Belki bu anlattıklarım buradaki iş için fazla olabilir farklı bir şirkette daha iyi bir pozisyonda bu şeyler sana gerekli olacak. Diğer çalışanları hiç takmayacaksın sen işine ve kendini geliştirmeye odaklanacaksın. diğer çalışanların bir hedefi olduğunu sanmıyorum işte senin amacın onlardan farklı olmak olmalı. Orada müdürden sonra işi en iyi bilen personel sen olmalısın. Tabii bu dediklerimi düşünürsün yapıp yapmamak sana kalmış. Müdüre davranış için de ayrıca düşünelim.
Soran+1 yılAnladım. Tamamdır bu dediklerini uygulayacağım. Müdüre davranış için de ayrıca düşünelim diye yazmışsın. Bu konudaki yorumunu bekliyorum
- +1 yıl
Sen müdüre normal davranmaya devam edersin hiç aksi davranma bazı davranışları anlamsız ama şimdi onunla diğerleri gibi tartışma noktasına gelirsen orada çalışman zorlaşır çünkü herkesle kötü olmuş olursun ee patrona şikayet etsen o da müdürün tarafını tutabilir, hayat maalesef böyle.
Soran+1 yılAnladım tamamdır müdüre hiçbir şey olmamış gibi davranayım. Ama dediğim gibi mümkün mertebe hiçbirsey sormuyorum
Soran+1 yılAnladım. Dünden beri bana bi iyi davranıyor görsen. Bir iyi bir kötü davranıyor anlamadım ben bunu
- +1 yıl
Duygu durumu değişken işte belki o günü kötü geçtiyse bunu çevresine de yansıtabilir veya farklı sebepler. tabii böyle olmasa daha iyi ama bu kişinin yapısı böyle. yapılması gereken onun her yaptığını kişisel olarak algılama, bu kişinin yöneticilik kabiliyeti ortada dolayısıyla değişmesi zor o zaman senin kendi davranış biçimini değiştirmen lazım. senin açığın duygusal yapının olması iş hayatında bu seni kırılgan hale getirip başka sorunlara yol açar. dolayısıyla değişime biraz açık olmayı dene.
Soran+1 yılVallahi ben anlamadım Bir öyle bir böyle davranıyor, bir de bir tek bana böyle davranıyor.
Senin açığın duygusal yapının olması demişsin gerçekten haklısın. Yengeç burcuyum belki de bundandır ama gerçekten aşırı duygusal bir yapım var
Son olarak, değişime biraz açık ol demişsin nasıl mesela- +1 yıl
Müdür sana neden öyle davranıyor sorusunun cevabını müdüre sormak lazım tuhaf işte. Sonuçta davranışları belirsiz ama bu kişinin davranışları böyle, gerçek bu ise senin bu koşullara göre pozisyon alman gerekiyor yani senin belirli bir duygusal yapın var ama buradaki koşullara uymuyor değişim demek sana bağırıp, çağırsın ses çıkarma durumu kabullen değil. eğer çalışma koşullarında davranışlar bu şekildeyse sen bu duruma nasıl uyum sağlayabilirsin bazı şeyler görmezden gelinebilir veya aynı şekilde cevap verilir farklı çözümde olabilir. kısaca bu duygusal yapını fazla etkilenmemek için dayanıklı hale getirmen gerekiyor tabii bu bir süreç zamanla olabilir veya olmayabilir de sonuçta kişiliğin ve davranış biçimin. Evet yengeç burcuyla da ilgisi var onu ayrı konuşuruz.
Soran+1 yılAnladım peki bu söylediklerine göre müdüre karşı nasıl davranmaliyim
Soran+1 yılOnlarla sanki bu ara daha iyi gibi bilemedim. Fazla iyi davranıyorlar birden
- +1 yıl
bu güzel bir haber senin açından. iş hayatında bazı şeylerin iyileşmesi gerekiyor yani diğer konuştuğumuz şeyleri yaparsan yani çalıştığın işi bütün yönleriyle öğrenirsen, yabancı dilini ilerletirsen ve diğer çalışanlarla da aran iyi olursa hem kariyerinde daha hızlı bir ilerleme olur ve bu durum sana mutluluk yaşatacağı için her anlamda yaşam kaliten artacaktır. tabii bu bir süreç belirli bir zaman sonra sonuç alırsın.
Soran+1 yılAnladım. Bir de mesela şöyle bir şey var. Geçen sene Eylül ayının başıydı bir hatam yüzünden şirkete para kaybettirmiştim. O zamanlarda da şu an ki olduğum kadar iyi değildim çünkü turizm mezunu değildim. Bu sene Temmuzda 1 senem dolacak. Şirkete ve işe daha da alıştım diyebilirim haliyle. Ve şirkete ilk gelen o kadınla şu an ki arasında dağlar kadar fark var. Neyse dediğim gibi şirkete ilk geldiğim zamanlarda ( tabii tecrübesizliğimden kaynaklı ) yaptigim bir hatadan dolayı şirkete para kaybettirmiştim. Dün işyerindeyken yine aynı hata olmak üzereydi. Şans eseri daha önceden gönderdiğim maillere baktım ve dediğim gibi yine önceki gibi hata olmak üzereydi ama olmadı. Ve ben dün işyerindeyken bayağı panik oldum haliyle. Ve bunu dışarıya yansıttım. Ben panik olunca içimde tutamayan bir insanım. Bunu işyerinde dışarıya yansıtmak kötü biliyorum ama dediğim gibi panik olunca herseyi unutuyorum ya :/ bu konuda ne yapabilirim yani işyerine yansıtmamak konusunda. İnanır mısın dün bunun için bayağı uğraştım yani dışarı yansıtmamak için ama olmadı
- +1 yıl
O şirkete kaybettirdiğin para önemli bir miktar mıydı? öncelikle o hatayı düzeltmene sevindim, iş hayatında tecrübe kazandıkça çalıştığın alanda hata yapma oranın azalıp başarıların artacaktır. herkes hata yapılabilir önemli olan aynı hatayı tekrar yapmamaktır. Şimdi iş konusunda bilmediğin bir şey olduğunda çekinmeden müdürden yardım istemelisin önemli olan işin doğru yapılması. benim sana söylediğim de yaptığın işi bütün yönleriyle öğrenirsen hem senin kariyer hayatına faydası olur hem de çalıştığın şirket için değerli bir çalışan olursun. Diğer panik yapma konusuna gelirsek öncelikle bu tür durumlarda sakin olmalısın çünkü bu durumda vereceğin karar da sana hata yaptırabilir. Bu davranışın sana ve çevrene karşı zarar verdiğinin farkında olman da iyi bir şey. Bu davranış zamanla aşılabilir şöyle düşün bir şeyi yanlış yaptın diyelim panik yapınca o durum düzeliyor mu? bu tarz durumlarda çıkan kriz durumunu yönetmek için sakin kalmayı deneyip hızlı bir şekilde soruna çözüm bulmaya çalışmalısın. en önemli şey her zaman kendine güvenmen. bugün senden güzel haberler aldım.
Soran+1 yılEvet şirkete kaybettirdiğim para önemli bir miktardı ama geride kaldı artık. Herkes hata yapabilir ama önemli olan aynı hatayı tekrar yapmamaktır demişsin, aynen öyle. Ben bunun farkındayım ve inan ki bunun için uğraş veriyorum. Geçen gün patronda bizimle konuşurken aynı şeyi söyledi. Panik olma konusunda sakin olmalısın ve bu davranışın sana ve çevrene zarar verdiğinin farkında olman iyi bir şey demişsin. Evet gerçekten de bu çok güzel bir şey. Ama dediğim gibi daha önceden şirkete para kaybettirdiğim için bu durumda da yine aynısı olacak diye düşünmüştüm ama çok şükür olmadı. Ya işte dediğim gibi daha önceden kaynaklı bir durum olduğu için bu gibi durumlar olunca acayip panik oluyorum ve ne yaparsam yapayım sakinleşemiyorum. Kendi kendime iyi düşün bir şey olmayacak bile diyorum ama en ufak bir faydası bile olmuyor inan ki
- +1 yıl
bu çalıştığın şirket bu maddi kaybına rağmen sana bir şey demediyse burası personeline değer veren veya iyi bir şirket diyebiliriz. Yani olaya yaklaşımları güzel, başka yerde olsa bu maddi kaybı çalışanından tahsil edebilirler bu da tabii her olaya sadece maddi açıdan bakan şirketlerde olur. Sana aslında hata yaptırtan şey panik durumu. Sen bir sorun yaşadığında olayı çözme yöntemi olarak panik davranışa geçiyorsun sonrasında istemediğin sonuçlarla karşılaşıyorsun. Eskiden beri sorun olunca böyle davranışa geçtiğin bu otomatik davranışın olmuş. İyi olan şey bu paniğin sana zarar verdiğini kabul etmen bu davranışı yavaş yavaş değiştirmek lazım hemen olamaz zaten. bu nasıl çözülebilir biraz zor bir konu ama bir araştıralım.
Soran+1 yılEvet dediğin gibi önceden olan şeylerden dolayı böyle oluyor bende. Bunu bir an önce koşabilir miyiz. Yani bu nasıl çözülebilir biraz zor bir konu ama bir araştıralım demişsin ya bunu diyorum
Soran+1 yılTabii yorumunu bekliyorum
- +1 yıl
senin için kapsamlı bir araştırma yaptım tam olarak senin yaşadığın şey kısmı panik atak diyebiliriz. Şöyle genel etkileri Göğüs ağrısı, yutkunma güçlüğü, nefes darlığı, hızlı nefes alıp verme, kalp atışının hızlanması, bayılacak gibi hissetme çeşitli belirtiler olabiliyor aynı zamanda stres, endişe, kaygı gibi etkileri de olabiliyor. Şimdi bir olay olduğunda ne gibi etkiler hissediyorsun? mesela ilk kısımda yazdığım bu tür fiziksel etkiler oluyor mu? şöyle bir örnek vereyim mesela ben uçağa bindiğimde anlamsız bir panik yapmıştım sonra kalp atışlarım hızlandı sanki bir şey olacakmış gibi. tabii her kişinin olayı farklı nedenlerle olabiliyor ona göre farklı etkiler gösteriyor. evet biraz yaşadığın olayı ve sonra yaşadığın etkileri ve olay nasıl son buluyor? ona göre devam edelim.
Soran+1 yılBir olay olduğunda aynı yukarıda yazdığın gibi etkiler oluyor maalesef
- +1 yıl
anladım da en çok hangi olayı yaşıyorsun ve hangi etki en fazla oluyor? ben şimdi senin anlattığından yola çıkıyorum iş yerinde bir olay oluyor sonra panik yapıyorsun sen ve çevren rahatsız oluyor ama bunun bir başlangıcı olayın oluş şekli ve senin verdiğin fiziksel tepki ( kalp çarpıntısı, sıcak basması gibi) bunun farklı tipleri olduğu için soruyorum. yani amaç olayın asıl çıkış nedenini bulabilmek bunu bulursak ona göre bir yol izleriz.
Soran+1 yılYani önceki gibi bir hata yaparım korkusu. Asıl olayın çıkış nedeni bu
- +1 yıl
panik atak konusunu araştırınca karşına belirli olaylarda yaşanılan şeyler için belirli çözümler çıkıyor. bu konuyla ilgili psikiyatriste da gitsen sana yaşadığın şeylerle ilgili çeşitli sorular soracaktır amaç yaşadığın sorunun asıl nedenini bulmak. O anlattığın şeylerin durumuna göre ileri düzey sıkıntı yaşıyorsan sana belirli ilaçlar yazar kaygı giderici, yaşam kalitenin artması için. Sorun belirli zaman içerisinde çözülebilir o da doktorun tecrübesine bağlı. tabii yaşadığın sorunla ilgili sen bir şeyi anlatmıyorsun veya çok sınırlı anlatıp bir çözüm bekliyorsun. tabii bunun sebebi yıllarca bir olayı kendi içinde yaşamayı tercih etmen ve sana bir olayla ilgili ayrıntılı bir soru sorulduğunda anlatmamayı tercih ediyorsun böyle davranma sebebin de bu davranış. Genel olarak yaşadığın sorunların temel sebebi korku, bunun sebebi küçükken yaşadığın bir olay, farklı sebeplerde olabilir. Zaten korkunun sebebi bilinmezlik. Bildiğin şeyden korkmazsın.
- +1 yıl
Baştan konuştuğumuz konu olsun iş yerinde yaşadığın sorunların da kaynağı bu yaşadığın korku sonucu bazı şeyleri kendi içinde yaşamayı tercih ederek o yaşadığın olay neyse seni duygusal olarak çok fazla etkiliyor sonuca göre seni panik veya içe kapanma gibi duygusal davranışlara sürüklüyor. Hep dikkat edersen sorunu çözümünü kısmen bildiğin halde çözümü tercih etmediğin için o sorun farklı olaylarla adını değiştirerek karşına çıkıyor soru aslında aynı. bu adım atma olayı sana oldukça zor geliyor çünkü adım atarsan zarar göreceğini veya kendinle çelişeceğini düşünüyorsun. Bunun sebebi de kaynağı belirsiz korku. belki adım atsan sorun çözülecek ama bu engeli kaldırmak esas sorun seni durduran şey bu. Benim senin anlattıklarından yola çıkarsak sınırlı bilgiyle görebildiklerim bunlar.
Soran+1 yılAnladım peki bu duruma karşı ne yapmali peki. Yani mesela birsey olduğunda önceden sirkete para kaybettirdigim gibi bir olayın olmasını ya da panik yapmamak için ne yapmalıyım. Ve yine konuştuğumuz gibi ben panik olunca bu dışarıya da yansıyor, bunlara ne yapmaliyim
- +1 yıl
anladım da o söylediğin şekilde olayın direkt çözümü yok. ben sana olayın asıl nedeni konusunda bir tahminimi söyledim ama sana bu yazdıklarım çok inandırıcı gelmiyor yazdığından şeylerden benim anladığım kardeşim bunu kabul edersen o kaçtığın şeyle yüzleşmiş olursun dolayısıyla buna daha hazır değilsin. bu konunun uzmanı bir psikiyatriste gidersin bu yaşadığın sorunları anlatırsın o da sonunda sana belirli ilaçlar verir bir tanesi kaygı bozukluğu için diğeri de bozulacak uyku düzenini sağlamak için veya psikoterapiye yönlendirir. vereceği ilaçlarda başlangıç için lustral, cipram ce cipralex tarzı ilaçlar. Bunların yan etkileri de ilk etapta baş dönmesi, mide bulantısı iştahsızlık, uyku hali gibi belirli yan etkileri olabilir üç hafta sonra bu etlkiler yarıya iner sonuç almak için 3-6 ay arasına minimum bu ilaçları kullanman gerekebilir o da belirli iyileşme sağlar. psikoterapi olursa o da iki haftada veya ayda bir psikolog seanslarına gidilir tabii iki durumda da tedavi süresi ve neler yapılacağına doktor karar verir. Ama doktorun sorularına net cevap verirsen bir ilerleme sağlayabilirsin. Özetle bu konuda bir sonuç almak istiyorsan bu konuda kararlı olup adım atarsan değişim olabilir. diğer türlü aynı sorunlar devam eder.
Soran+1 yılAnladim peki ne yapmalitim
Soran+1 yılInanki denedim hatta kendi kendimi sakinleştirmeyi de denedim hani birsey olmaz dünyanın sonu değil, hiçbir şey olmayacak gibisinden ama beceremedim. Buna benzer olay ayda kaç kez oluyor demişsin ama ay bazlı olarak düşünmedim. Genelde eski maillere bakınca oluyor geçen gün olduğu gibi
- +1 yıl
tamam bu olay tabii ki senin elinde değil, belirli çözüm de aramışsındır ama benim bu konuda yardımım sınırlı kalabilir takdir edersin ki yıllardır bu sorunu yaşıyorsun dolayısıyla çözümü oldukça zor. şimdi senin hakkında biraz ayrıntılı soru sorunca sen cevaplamayı pek istemiyorsun bu senin yapından kaynaklı. ama ben de senin yaşadığın sorunla ilgili bir çözüm üretmek için o soruyu sormam gerekiyor ama buna benzer olay iki üç defa oldu sorduğum soru senin hoşuna gitmediyse cevap vermiyorsun. o zaman da sana benim yazmamın anlamı kalmıyor çünkü ben seni rahatsız etmişim gibi hissediyorum.. hem belirli zamandır konuşuyoruz ilk konuştuğumuz konu olsun iş hayatındaki sorunlar vs belirli bir çözüm de bulamadık en azından bir düzelme olsa ben de sana belirli açıdan faydalı olabildim diyebilirdim.
Soran+1 yılAnladım peki ne yapmaliyim bu duruma
Soran+1 yılDemek istediklerini anladım da bunun çözümünü nasıl bulucaz peki
Soran+1 yılHayır öyle şey olur mu. Ben bu soruya cevap arıyorum sadece ne sorabilirim ki
Soran+1 yılEvet inanıyorum neden inanmayayım ki neden böyle şeyler soruyorsun
Soran+1 yılAnladim peki bu konuda ne diyorsun.
- +1 yıl
ilk adımda şöyle düşünmelisin bu tür bir olay olduğunda sakin kalmayı denemek zorundasın. panik yaptığında düzelen bir durum oluyor mu? sadece kendine stres yapıyorsun bu da yapacağın şeyi karıştırmaya yarar. her durumda zarar veriyor işte. bunu kendine görev olarak belirlemelisin.
Soran+1 yılAnladım. Ya işte dediğim gibi böyle düşünüyorum hani diyorum ki yok birsey hersey gayet yolunda. Gerçekten bak kendi kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ama pek fazla işe yaradığı söylenemez maalesef. Yani bu şekilde düşünmek de bence bir gelişme ama dediğim gibi ne zaman tam anlamıyla gececek bu
Soran+1 yılOnu merak ediyorum
- +1 yıl
bu gelişme hemen olmaz uzun süredir bir sorun yaşadığında o olayla başa çıkma yöntemin bu şekilde. bu davranış sen de biraz oturmuş bunun değişmesi için sürekli kendini değişime zorlaman lazım bu artık otomatik refleks gibi olduğundan zaten birden bitmesi sağlıklı olmaz bu sefer yeniden başlayabilir zamanla azalarak bitmeli.
Soran+1 yılAnladım. Evet dediğim gibi bunun farkında olmak bence gayet iyi. Ve dediğin gibi birden olmaz. İnşallah zamanla başaracağım. Başka söyleyecek birseyin var mı? Bu konu hakkında ya da hep konuştuğumuz konular hakkında
- +1 yıl
Dediğim gibi bu bir süreç sen zaman içinde iş konusunda daha fazla bilgi ve tecrübe kazandıkça hem bu hatalar azalır diğer konuda da panik davranışların azalmış olur. İlk konuştuğumuz tanışma konusundaki olayların temelinde işler iyi gitmeyince panik davranışı sonucu epey duygusal olarak yıprandın ve çalışma durumunu bile etkiledi. O zamanlar işyerinde diğer çalışanlarla bu kadar sorun yaşıyor muydun veya o yaşadığın duygusal durumdan dolayı onları pek önemsemiyordun.
Soran+1 yılAnladım. Dediğin gibi zamanla olacak bir şey inşallah bakalım
- +1 yıl
belirli aşamadığın şeyler var onları yapsan bu sorunları yaşamazsın. mesela birisi sana bir şey öneriyor tamam, anladım diyorsun ama yapmıyorsun. Bunun sebebi de inatçı yapın yoksa yapılması gereken doğru şeyi az çok biliyorsun. iş hayatında da sen verilen görevi yaptığın zaman sana kim ne diyebilir? o yüzden yapılan işi iyi öğrenirsen kimse sana böyle şeyler söyleyemez bir sorunu olan patrona şikayet etsin o da ne diyecek bu işini iyi yapıyor böyle olmaz mı diyecek.
Soran+1 yılNe yapmam gerekiyor peki
Soran+1 yılAnladım. Şu ara diğerleri bana iyi davranıyor ilginç bir şekilde. Ama müdür konumunda olan yine bana aynı davranıyor inan ki. Yani mesela kadına bir şey söylüyorum ya söylediğimi hiç bir zaman dikkate almıyor. Kadın sonuçta orada müdür konumunda yani patronun bir tık altı, e haliyle işle ilgili bazı şeyleri ona sormadan yapmak olmuyor. Dediğim gibi sorduklarımı dinliyor ama yardımcı olmuyor. Hep benim söylediklerimi sona bırakıyor. Bir de mesela sabahları günaydın diyorum haliyle herkese insanlık şeyi olduğundan dolayı. Yüzüme bile bakmıyor. Bende mümkün mertebe ona bir şey sormuyorum yüzüne bile bakmıyorum
- +1 yıl
Diğerleriyle aranın iyi olması güzel haber bari onlarla uğraşmazsın. Müdürün sana karşı davranışları tuhaf ama senin de belirttiğin gibi uzun yıllar orada olması ve konumu gereği bir şey yapabilme şansın yok. Bir sebepten dolayı sana takmış işte belki şu ihtimaller olabilir diğerlerine göre işini iyi yapmaya çalıştığın için belki seni kendine rakip olarak görüyor ikincisi sen ona göre fiziksel olarak daha genç ve güzel olabilirsin bir de iyi giyiniyorsan seni kıskanması için güçlü bir sebep. bu tür anlamsız davranışlar kadın yöneticilerde olabiliyor özellikle diğer kadınlara karşı. mesela erkeklere karşı daha iyi davranıyorlar bu tarz olaylar genelde oluyor. Diğer kızlara karşı davranışı nasıl onlara iyi de sana karşı mı böyle tuhaf davranıyor?
Soran+1 yılbenden başka 3 tane daha kadın var işyerinde. onlarla arası gayet iyi. hatta kaç kere onlara sarıldığını falan da görmüştüm
Soran+1 yılinanki hiçbir bilgim yok bu konuda, mesela ben ona bir şey söylerken de bana üflüyor. psikoloik sorunları var yani bunun başka bir açıklaması olamaz. bende ona mümkün mertebe bir şey sormuyorum günaydın bile demiyorum. yani dediğim gibi mümkün mertebe bende ona aynı davranıyorum
- +1 yıl
yani söylediklerin her şeyi anlatıyor işte bir şekilde seni istemiyor veya hoşlanmıyor. iş ortamında kimse kimseyi sevmek zorunda değil fakat birlikte çalışıyorsanız sonuçta oranın müdürü bir sorun varsa bunu sana söylemesi gerekir. sonuçta bunu bilmek senin hakkın. eğer çalışmanla ilgili sorun olsa bunu her türlü söylerdi veya bir şekilde anlardın o zaman kişisel bir problem. iş hayatında şu da oluyor yüzüne iyi görünüp arkandan da konuşabilirler.
Soran+1 yılEvet aynen öyle. Yüzüne iyi görünüp arkandan da konuşabilirler demişsin ya, zaten öyle olduğunu hissediyorum. Neyse dediğim gibi müdürle konuşmuyorum zaten. Diğerleriyle de mümkün mertebe iş dışında konuşmuyorum. Gerek de yok zaten iş dışında konuşup samimi olmaya
Soran+1 yılEvet aynen öyle. Bir de şöyle birsey var. Bugün diğerleriyle gayet güzel muhabbetler ettim. Bu benimle gülmeyi bırak yüzüme bile bakmadı. Bu kadın nasil yönetici olmuş çok merak ediyorum gerçekten
Soran+1 yılBugün bir şey oldu onu sana anlatayım yorumunu merak ettim. Dedim isyerinden birisini otelci aramış. İsim listelerini ben göndermiştim. Benim gönderdiğim maili otelci görmemiş. Ben onlara önceden mail atmıştım. Buradan bi sa lak da mailine bakar mısın dedi açıp baktım. neyse sonra ben otelciye maili ilettim dedim ki bak ben biliyorum gönderdiğim şeyi, bunların isim listelerini ben atmıştım çünkü dedim. Bana dediği şey aynen şu yok ben onu tersliyormuşum bilmem ne. Bir kaç laf söyledi sonra yerine oturdu. Gerize. kalı mıdır nedir ya, ap tala bak. Sen diyorsun ya sesini çıkart diye çıkarttım dedim ki ben gönderdiğim şeyi biliyorum ben gönderdim bana diyor ki yok beni tersledin bilmem ne. Bunu diyen kişi de benim hakkımda whatsappdan konuşan 2 kişi vardı ya, 2sinden birisi. Şimdi bunları gidip o müdür olacak kadına şikayet etsem desem böyle böyle diye. O kadının da ne bo k olduğunu biliyorsun bir bo. ka yaradığı yok. Bu ara ben onlara iyi davranıştım ondan mı yüz buldu anlamdım ki. Peki o zaman şöyle yapalım. Ben gidip bu whatsappdan konuştuklarını aynen patrona göstereyim ha nasıl fikir madem bana böyle davranıyor. Bu duruma karşı ne yapılmalı sence? Ya da bu tip durumlara karşı. Her gün sinir oluyorum artık sinir olmadan işe gidip gelmek istiyorum gerçekten artık yeter ya. Eve gidince annemler soruyor nasıl geçti bilmem ne işyerindekilerle aran nasıl falan diye de arada soruyorlar ama halbuki öyle değil. Yeter artık gerçekten ya yetti artık yemin ederim bir gün ana bacı herkese küfür edip kapıyı çarpıp çıkıcam sonra işsiz mi kalmışım ne bok yapmışım umurumda olmaz vallahi bak bunu son zamanlarda çok düşünmeye başaldım
- +1 yıl
Tabii hakkını araman iyi olmuş işini düzgün yapmıyor sonra gelip dert yanıyor yok tersledin vs aslında bir sey de yapmamışsın. Bu kişiler müdürden güç alıyor yani onlarla arası iyi diye böyle saçma davranıyorlar hemen onlara kızıp işini bozma yani böyle yapınca onlar kazanmış olur sen işini seviyorsun. biraz sakin olmayı dene. Patrona falan da şikayet etme biraz sabır..
Soran+1 yılDoğru haklısın ama dediğim gibi artık her gün oluyor bu. Benimle uğraşmaktan başka hobileri yok herhalde. Ben anlamıyorum benimle tanışmadan önce nasıl vakit geçiriyorlardı. Ses çıkarınca da anlamıyorlar ki o müdür olacak afedersin bo. Ka da söylesem bir şey yaptığı yok ne olacak peki bu durum. Dün de yine birisi benimle dalga geçti bana güldü. Konuşmasan niye benimle konuşmuyor oluyor konuşsan anlamıyorlar. Özetle ne yapılmalı buna ve bu gibi durumlara
Soran+1 yılSon yazdıklarıma birsey demedin hala
Soran+1 yılAnladım tamamdır akşam yorumunu bekliyorum
- +1 yıl
akşam metroda fenalaştım bir ani terleme geldi sonra ilk durakta kendimi dışarı attım kusunca biraz rahatladım sonra bankta falan oturup biraz dinlendim. ilk anda birden kötü olunca yere düşeceğim sandım kimse yer bile vermedi iyi ki durak yakındı da dışarı çıkınca biraz nefes aldım. bu tür yerde hasta olmak epey zormuş bir yakınına ulaşmaya çalışsan gelene kadar çok zaman geçer bir de o trafikte nasıl gelsin? metrodan indim adım atmaya bile halim yoktu. neyse bir süre sonra daha iyi oldum bir şekilde eve geldim. her şeyin kısmen boş olduğunu düşündüm o anlar.
- +1 yıl
şimdi senin durumuna gelirsek bu kişiler seni sürekli rahatsız etmeyi bir alışkanlık haline getirmişler şu anda bir çözüm bulamıyorsun çünkü baştan görmezden geldiğin için maalesef sonrasında bu duruma düşülüyor bunun sebebi de iyi niyetli olmaktan kaynaklı ama karşındakiler insan olmadığı için onlara iş arkadaşıyız şimdi kavga etmeyelim şeklinde davranınca olay bu noktaya gelmiş. Bu kişiler iş konusunda hata yaptığında direkt lafını söylersin görmezden gelme. onlar istediğini söylesin terslemeye devam edersin anladıkları bu. ikincisi seninle nasıl dalga geçiyorlar? bunu tahminim aynı iki üç kişi yapıyor olmalı, eğer bunu insanların içinde yapıyorlarsa bir daha böyle yapmamaları konusunda uyarırsın buna devam eden kişiyi sözlerinle sağlam bozup iyice rezil edersen bu durum düzelir. ama kavga durumuna gelmesin o zaman olay müdürlük , patronluk olursa bize o sataştı, kavgayı o başlattı derler. işte dengeyi korumalısın önemli olan haklı olduğun konuda başkasına karşı inandırıcı olmak. üstte sormayı unuttum senin taklidini yapıp mı dalga geçiyorlar yoksa davranışın mı?
Soran+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Ve dediğin gibi gerektiğinde cevap vermek gerekiyor bunlara. Sana daha önce de hep söylediğim gibi iş dışında kimseyle mümkün mertebe konuşmuyorum. Benim taklidimi yapıp dalga geçiyorlar. Bir de şöyle bir şey ben çok takıyorum e böyle olunca da çok çabuk sinirleniyorum ya. Bu konuda ne yapmali peki çok çabuk takmak konusunda
- +1 yıl
sağolasın, tabii senin hakkında herhangi bir şekilde dalga geçilmemesi gerekir ama insanları değiştirmek pek mümkün değil. evet gösterdiğin tepkilerde çok haklısın ama onların böyle yapmasının amacı seni kızdırıp moralini bozmak bu tuzağa düşmemelisin. evet asıl mesele bunu görmezden gelebilmek veya bu sorunun çözümü. Şimdi bu çalıştığın yerde senin amacın nedir verilen görevi yapmaya çalışıp, para kazanmak. Şimdi senin genel hedefin şu olmalı birincisi yapılan işi çok iyi öğrenmek olmalı ikincisi kişilerle olan iletişimini ve organizasyon yapma konusunda kendini geliştirmelisin üçüncüsü ingilizce dilini geliştirmelisin yazma ve konuşma konusunda iyi olman gerekli. şimdi turizm sektöründe çalıştığın için bu saydığım konularda kendini geliştirirsen iki sene sonra o birlikte çalıştığın kişilerden çok daha önce olacaksın iş tecrübesi ve donanım anlamında. İşte senin motivasyon kaynağın bunlar olmalı çalıştığın iş alanında tecrübe kazanmak ve diğer konularda kendini geliştirmek.
- +1 yıl
evet bu kişiler bu tür anlamsız hareketlere devam edecektir ama senin ileriye yönelik hedeflerin olduğu için bu alanda çalışmaya başlayacaksın ve onların söylediklerini bir süre sonra görmemiş olacaksın onlar da amacına ulaşamayacak tabii bu benim söylediğim şekilde bir karar verip çalışmaya başlarsan. Diğer türlü normal çalışmana devam edersin onlar seninle dalga geçerler sen de onlara karşılık verirsin devamlı gergin bir ortam olur. Benim bulduğum kısmi çözüm şimdilik böyle bu sana uygun değilse ona göre yine konuşuruz tabii bu benim söylediğim biraz geniş bir bakış açısı ve sabır isteyen bir süreç ama ilerde senin iş yaşamına ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. bir de başarılı olmak için bazı çalışmaları zamanında yapmak gerekiyor sonra yapsan bile geç kalınmış olabilir bunu da kendi hayat tecrübeme dayanarak söylüyorum.
Soran+1 yılevet haklısın benim oradaki asıl amacım çalışıp para kazanmak ve işi en iyi şekilde yapmak. inan ki bunu elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum ama sonra bir şey oluyor sinir olup takıyorum buna ne yapmalıyız peki bu kadar takmamak için çünkü gün aşırı birşeyler olmaya başladı artık biliyorsun
- +1 yıl
benim sana anlattığım diğer hedefler için çalıştığında şu olacaktır bu çalıştığın şirket dışında başka daha iyi yerlerde çalışma imkanı ve buna göre yaşam kalitenin artması. daha iyi ekonomik getiri ve sosyal çevre gibi faktörler, bu alternatif bir seçim yoksa çalıştığın şirkette de uzun yıllar çalışabilirsin senin isteğine bağlı. bu sinir olma meselesini aşmak kolay değil bazen öyle bir olay oluyor ki ne kadar sakin olsan da bir şekilde takmak zorunda kalıyorsun. Benim çalıştığım yerde de bir kadınla başımız belaya girmek üzere kendini herkesten üstün görüyor, . bir insan kendini şöyle beğenebilir mi? ben hem çok akıllıyım hem güzelim o yüzden x kişi beni görmeye geliyor diye patrona şikayet etmiş. ben de insan sanıp yeni geldi diye bir iki sohbet etmiştim o x kişi dolayısıyla ben oluyorum. ben de sinirlendim mesela çünkü benim hakkımda aleni yalan söylemiş tabii hemen bir şey demedim tabii yarın başka sorunlar da çıkartacak. çözümü zor işte.
Soran+1 yılAnladım peki sen ne yapıyorsun bu duruma karşı? Ya da şöyle sorayım benim yerimde sen olsan ne yapardın
Bir de şöyle birsey var. Patron isyerindeyken hep beraber kahvaltı yapıyoruz. Bu yukarıda yazdığım 2 yav he iş yerine benden sonra geldi ve mutfağa ellerini bile sürmüyorlar biliyor musun. Patron buradayken kahvaltıyı hazırlamaya ben başlıyorum. Başkaları da gelip yardım ediyor ama bu ikisi yemek yiyip kalkıyorlar sadece. Hiçbir şeye ellerini sürmüyorlar ya inanabiliyor musun. Müdür olan kadın bile mutfağa girip yumurta yapiyor ama bu ikisi kalkmıyor dediğim gibi. Ve mutfağı her seferinde ben topluyorum. Ben bunu daha öncesinden müdür olan kadına söylemiştim o da bana şey demişti sen yapma senin yaptığını gördükleri için onlar yapmıyorlar demişti. Mutfağı topladığım için kaç kere bu mudur olan kadından papara yedim. Mesela bir gün bıraksam mutfağı toplamasam bu ikisinin kalkip yapacağı yok mutfağı bök götürecek. Bu konuya son zamanlarda takmış durumdayım sence bu konuda ne yapılmalı.
Yukarıda yazdığım iki farklı şeye iki farklı yorum bekliyorum n- +1 yıl
Şu an ben kendi durumum için bir şey yapmıyorum ama yakın bir zamanda bir olaydan dolayı bir tartışma çıkacak olayın sonu da pek iyi bitmeyecek çünkü karşımda normal bir insan olsa anlaşırsın. bu kişi işe başlayalı iki ay oldu patrona herkesi şikayet etmiş ve ekibin işten ayrılmasını talep etmiş bu çalışan kişiler de kimisi on yıl kimisi on beş yıldır çalışıyor tabii hata patronda ona muhtemel sen buranın müdürüsün falan dedi ki o da böyle taleplerde bulundu tabii bize böyle resmi açıklama yapılsa bu kişi yeni müdürünüz olarak atandı onun sözü geçerlidir tamam bir sorun yok. hep gizli ve saçma işler yapıldığı için şirketi bugünkü duruma getirdiler. iş hayatı böyle bazı şeyleri anlamak mümkün değil.
- +1 yıl
şimdi senin mutfağı toplama konusunda yaptığın yanlış. müdüre o kişilerin mutfağı toplamadığını söylemişsin o da sana toplama bırak onlar toplasın demiş sen de toplamaya devam ediyorsun bu sefer de müdür sana kızıyor. genelde mutfağı toplamak seni rahatsız ediyorsa yapmazsın o kişiler neden toplamıyor dersen nasılsa biri yapıyor diye yürüyüp gidiyorlar. tamam senin yaptığın güzel bir şey sorumluluk duygun yüksek ama diğer kişiler böyle değil sen onlar da yapsın istiyorsun ama onlar mecbur kalırsa yapacak rahatlığa sahipler anlamadığın kısım bu. müdür de sana dolaylı olarak bunu anlatmaya çalışmış ama senin davranışın genelde şöyle oluyor doğruyu veya yapılması gereken şeyi bazen biliyorsun veya sana doğrusu anlatıldığı halde inatla yapmıyorsun.
Soran+1 yılDemek istediklerini şimdi anladım. İçine doğdu sanki bu söylediklerin😃 Bugün toplamadım baktım bu yav he birisi kalkmış topluyor. Ya bir de bu kadar şeylere ne gerek var Allah aşkına ya, işe git gel işte diyorum ya ne gerek var ya vallahi kolayı varken kendi hayatlarını zorlastiriyorlar başka birsey değil yemin ederim
- +1 yıl
Evet sonunda bir adım attın kendin için. Evet senin için önemli bir başarı çünkü harekete geçtin. bu insanlara böyle davrandın sorun çözüldü bu kadar işte. Birisi sana bir sey söylediğinde hemen yap demiyorum ama üzerine düşün belki yaparsan sana faydası olur. Diğer sorunların da çözülür kararlı oldugun takdirde. Aslında iş ortamın kötü degil bazı asamadıgın sorunlar var müdürün de iyi birisi sayılır bazı davranışları ilginç işte. Bizim işe göre daha iyi mesela. Diğer anlattığım kariher hedefini de görmezden gelme bu şeyleri neden anlatıyorum dersen ilerde daha iyi şartlarda yaşaman için.
Soran+1 yılTam içimden gelenleri söyledin yine😀 Bu arada dün yine bir şey olmuştu onu sana söyleyeyim. Çalıştığımız otellerden fiyat istiyoruz yaz kış ayrı olacak şekilde. Bu görevi patron bana vermişti. Bende kış sezonunda yoğun olacağımız için kış sezonu fiyatlarını istemiştim. Daha önceden bu çalışmadığımız otelle çalışıyorduk ama sonradan bir şeyler oldu adam laf mı etmiş ne neyse işte o olaydan sonra o otelle çalışmamaya başladık. Bu şekilde bir konuşma geçtiğini hatırlıyorum önceden. Bende bu şu an çalışmadığımız otelden fiyat istemişim dediğim gibi. İnsanlık hali atlamışım unutmuşum. Sırf bu yüzden dün müdür konumunda olan kadından papara yedim. Bir de dün yaz fiyatlarını da isteyelim diye de konuşmuştuk bu yav he kadın da konuşurken yanımızdaydı. Maillerine bakarken bana dedi ki bu ne her yerden fiyat gelmiş. Anlatmaya çalıştım dedim ki yaz kış fiyatlarını istiyoruz ya dedim. Üfledi balkona çekti gitti. Bu davranışlar nedir artık Allah aşkına ya?
Soran+1 yılBir de diğerleriyle aram iyi şuanlık. whatsappdan benim hakkımda konuşanlarla bile aram iyi ama ne yaparsam yapayım bu müdür olan kadınla ve onun bir de kuyruğu var onlar bana hep aynı davranıyorlar. Bir de bu müdürün yanındaki kuyruk dediğim kişi dün benim taklidimi yapıyordu söylediklerimi taklit ediyordu
- +1 yıl
İş konusunda fiyat isteme vs o konuda hata olabilir bunlar sonradan düzeltilebilir şeyler ama müdürün sana karşı önyargılı veya farklı bir şey. Sanki bir açığın olduğunda üstüne gelip senin moralini bozuyor ve bir de yanındaki kişiyle uğraşıyorsun. Bu kişi müdürü sana karşı dolduruyor olabilir yoksa müdür sana karşı neden böyle davransın? Sen de orada eski çalışan olsan veya hep yeni müşteri buluyorsundur bir sebepten dolayı seni kendine rakip görüp ondan böyle davranıyor desek öyle bir durum yok. bu ikisi dediğin gibi bir süredir sana karşı böyle tavır almış gibiler. Yani bu kişilerin neden böyle davrandıklarının sebebini bilmek zor sadece tahminde bulunabiliriz. İşte ben sana kariyerin için kendine hedef koyup belirli konularda geliştirmelisin derken bu tip küçük ölçekli firmalarda çalıştığında böyle kişisel meselelerden dolayı sorunlar çıktığında kariyer özelliklerinde güçlü olursan oradan ayrılırsın farklı bir şirkette işe kolaylıkla işe başlarsın öbür türlü ne bu şirkette çalışan kişilerin sana karşı davranışları değişir ve yönetim kademesinin olaylara bakışı işte. Evet bir şirketin finansal yapısı güçlüyse reklamla ve maddi gücüyle sektöründe bir noktaya gelebilir ama kalıcı olabilmesi için işi iyi bilen yönetici ve çalışanları olmalıdır. Bir şirketin asıl kaynağı çalışanlarıdır kurumsal marka şirketlerin başarı hikayelerinde bu temel unsurlardan biridir
- +1 yıl
Benim sana bunları söyleme nedenim diyelim bu şirkette çalışıyorsun üç dört yıl sonra buna benzer bir sorunla karşılaştın diyelim farklı bir iş arayışına girdiğinde bu tür kendini geliştirme bu kurs olur, dil öğrenme olur zaman alıcı şeyler zamanlama açısından geç olabilir o zaman fazla seçeneğin kalmadığı için mecburen o işe devam edersin veya başka iş bulsan da bu sefer b firması olacak yine böyle kaprisli bir müdür veya sorunlu bir çalışanla karşılaşırsın. Biliyorum bunlar duymak istediğin şeyler değildi ama bunlar iş hayatının gerçekleri işte.
Soran+1 yılAnladım peki bu müdür olacak kadına ve yanındaki yalakaya karşı nasıl davranmaliyi m
- +1 yıl
ben sana farklı bir çözüm öneriyorum tabii sen bunu dikkate almıyorsun. Bu kişilerle belirli anlamda mücadele etsen, birisi oranın eski çalışanı ve patronun sağ kolu müdür diğeri de onun yardımcısı veya koruduğu çalışan. bu yalaka dediğin kişiyle aranda bir sorun olsa müdür onun tarafını tutabilir. müdürle sorun yaşadığında o daha büyük bir soruna yol açar. bu sebeplerden sorunun çözümü kolay değil. onlar orada belirli bir sistem kurmuş öyle devam ediyorlar işte, o yardımcısı sen değil de başkasıyla uğraşıp müdürü de ona karşı doldursa aynı olaylar onun başına gelecek.
Soran+1 yılhmmm anladım çözümün nedir peki hani yazdığın cümlenin en başında farklı bir çözüm öneriyorum dedin ya onu soruyorum
- +1 yıl
farklı çözüm dediğim bu kariyerinle geliştirmen için anlattığım şeyler. tamam bunlar uzun vadeli planlar ama orada bir sene içinde işi iyi bilen, diğer şeyleri de yaparsan daha donanımlı birisi haline gelmiş olursun. Müdürden sonra iş konusunda yetkili sen olursun patron bir şekilde bunu görür o yardımcısı, yalakası neyse o kişi olduğu yerde kalır. Diğer iş konusunda yaptığın hataları yapmamak için yaptığın şeylerde önemli kısımları not almalısın bazı şeyleri unutabilirsin işte ve belirli bir sistem oluşturup ona göre sistemli olarak çalışırsan yaptığın hatalar daha azalır. tek hedefin yapılan işi en iyi şekilde öğrenip, uygulamak. bunun dışında seninle uğraşırlar, taklidini bile yapsalar işinle var olursan bir şey yapamazlar işte.
Soran+1 yılŞimdi anladım yine dediklerinde haklısın. Temmuzda işyerinde 1 yılım dolacak dediğin gibi işyerine gitmenin tek amacı olacak işi en iyi şekilde yapıp ilerlemek. Bir de o müdürün ve yalakasının bana karşı davranışını sana yapan olsan onlara karşı nasıl davranırdın neler yapardın kısacası benim yerimde sen olsaydın
- +1 yıl
ben orada çalışsam kendi işimle meşgul olup onların yaptığı şeylerle ilgilenmezdim veya bir süre olay çıkmaması için idare ederdim ayrıca para kazanmaya ihtiyacın varsa da böyle davranmak zorunda kalabilir insan belki borcun var veya ekonomik açıdan zor durumdaysan hep düşünmek zorundasın eğer hep böyle devam ediyorsa farklı bir iş arayışına girerdim çünkü sonunda bu kişilerle kavga etmek zorunda kalırsın çünkü seni orada devam etme imkanı kalmamış olur. Bunun asıl sebebi onlar gibi kötü niyetli ve çirkef değiliz o karakterde olanlar her şeyi yaparlar.
Soran+1 yılHaklısın bu aralar inan ki yaptığım şeylerle meşgul oluyorum ve takmamaya çalışıyorum. Mesela kendi kendime şöyle söylüyorum takma boş ver ama elimde değil yine de sinirlenip takıyorum bu konuda ne yapmali
- +1 yıl
Sakin olmaya calış. asıl yapacagına odaklan. Bu dediğim şeyler için calışmaya hemen başlaman lazım. yogun cslışırdsan 6 ayda ciddi bir ilerleme olabilir mesela ingilizce dil eğitiminden başlarsın. İlerde iş hayatında başarılı olman için bunları yazıyorum. Pek yapmaya niyetin olmasa da yine de bu hedefler ve calışılması gereken şeyler hakkında tekrar yazayım dedim. Tabii yapıp yapmamak senin tercihin işte.
Soran+1 yılHaklısın asıl yapılacak şeye odaklanmak lazım. Bu arada dün benim belim çok ağrıyordu hiç eğilemiyordum. Dedim ki belim çok ağrıyor kahvaltıya yardım edebilir misiniz bu yukarıda whatsappdN benim hakkımda konuşanlardan birisi benimle dalga geçti. Kahvaltıya 1 kere yardım etti diye dünya kadar laf söyledi. canım işte mal. Ben mecbur muyum kahvaltı hazırlayıp mutfağı toplamaya. Bugün bir şey söylerse laf edicem gerçekten ve mutfağı da toplamıyıcam
- +1 yıl
geçmiş olsun belin nasıl oldu? hasta olmuşsun bir de dalga geçmişler utanmadan. bence hiç kahvaltı falan hazırlama patron ve müdürün geliyorsa hazırlarsın diğerleri için kesinlikle hazırlama. gerekirse dışarda iki üç gün kahvaltı yaparsın simit-açma idare et. sen görevin orada kahvaltı hazırlamak mı bulmuşlar çok istiyorlarsa kendileri hazırlasınlar. yine yapılır ama önce insan olsunlar.
Soran+1 yılTeşekkürler daha iyiyim. Bugün elimi bile sürmedim kahvaltıya. Müdür sabah kahvaltıyı hazırlayalım diyince kalktılar 😃
Soran+1 yılGenel anlamda biraz gelişme var sanki bende, sence?
Soran+1 yılEvet dediğim gibi artık hazırlamıyıcam
Bir de dün birkaç şey oldu onları sana söyleyeyim. 3 farklı şey yazıcam. Bu üçüne de farklı farklı yorumlar bekliyorum.
1. Dün bu müdürün yalakası birisi var demiştim ya sana. O benimle dalga geçiyordu. Beni önceden orada çalışan birisine benzetti. Onun önceden yaptıklarını bana söyleyip benimle dalga geçti. Bende cevap verdim ona. Dedim ki benimle dalga geçiyorsun beni öncekine benzetiyorsun falan dedim. Hani sen bana önceden sesini çıkart sessiz kalma falan diyordun ya, bu konuda daha da iyiye gidiyorum görüyor musun😊 Bir de ses çıkarınca kendimi daha da iyi hissediyorum daha mutlu 😊
2. Ben turizmde çalıştığımı sana daha önceden de söylemiştim. Yurtdışından ülkemize turist getiriyoruz bazen de turistleri biz karşılıyoruz. Dün müdür patronun odasından çıktı. Bizim masaların olduğu yere geldi bize dedi ki karşılamak isteyen var mı. Bunu müdür herkese sordu bana sormadı. Bu arada onlarla bu konuyu daha öncesinde ben hep açmıştım yani karşılamaya gitmek istediğimi hep söylemiştim en az 20 kere bunu söylemiştim daha önce herkese. Dediğim gibi dün müdür herkese sordu bir tek bana sormadı. Kimseden ses çıkmayınca bende kadının yanına gittim dedim bana sorulmadı ama ben gitmek istiyorum dedim. Tek kelime etmeyi bırak suratıma mal mal baktı biliyor musun
3. Dün birisi bizi ziyarete gelmişti bu ofistekilerle tartıştı, geçen gün bir olay falan olmuştu. Ondan dolayı tartıştılar. Benim de dün gelen kişiyle aram iyi, en azından diğerlerine göre aram iyi. Neyse dediğim gibi tartıştılar falan. Sonra otelci benim yanıma gelip dedi ki bunların hepsi gruplaşıyorlar kendine dikkat et onlar kendi başlarını yakacaklar dedi. Bakar mısın söylediği şeylere, ne kadar doğru. Tam benim içimden geçenleri ve seninle konuştuklarımı söylemiş. Yani dışarıdan bakan bir göz bile bunların ne kadar adi ve mal olduklarını anlamış. Bir de benimle aynı fikirde olan birisini görünce mutlu oldum- +1 yıl
Güzel başlangıç yapmışsın tabii o yalaka dediğin kişiye daha etkin karşılık vermen gerekir. daha önce çalışan kişiye ne yapmış mesela? bu şekilde anlatması bence burada benim sözüm geçer demek istemiş. Bu kişiye ben uyuz oldum sana yaptıklarından dolayı, kim bilir belki diğer çalışan işi bırakmak zorunda kaldı bunun yüzünden. sen biraz sabırlı ol o kişi layık olduğu şeyi bulacak.
- +1 yıl
Müdürün bu davranışı da çok tuhaf sen bir şey öğrenip deneyim kazanmak istiyorsun seni görmüyor bile. bunu kasıtlı yapıyor işi öğrenip bu konuda ilerlemek istediğin için seni kendine rakip görüyor olmalı. bunu düzenli yapıyor işte birkaç anlattın veya yalakası dediğin kişiyle bir düzen kurmuş bozulmasını istemiyor. o anlattığın otelci bile bu kişilerin ne olduğunu anlamış çünkü ben de sana diğer çalışanların ne kadar boş kişiler olduğunu söylemiştim çünkü normal çalışan birisi bu tür davranışlarda bulunmaz işiyle ilgilenir veya kendi hayatına bakar.
Soran+1 yılEvet haklısın bu söylediklerinde. Dün ben biraz hasta olmuştum. Dün işe gidemedim evde dinleneyim dedim. Dün gruba yarın gelemeyeceğim diye yazdım bir tek bu müdür olan kadın geçmiş olsun diye yazdi biliyor musun. Diğerleri tek bir kelime bile yazmadı. Bir de bu müdürün yalakası olan kişi dün bana whatsappdan şuraya şu maili atar mısın diye yazmıştı. Bende dedim ki şu an hastanedeyim ofise dönünce atayım geçmiş olsun demeyi bırak tek bir kelime bile yazmadi biliyor musun
- +1 yıl
Onlar yerine ben söylerim geçmiş olsun, çabuk iyileşirsin inşallah. Müdür olan kişi diğerlerine göre daha düzgün birisi birisi en azından belirli bir duruşu var. Onun bazı tuhaf davranışları da sürekli bu kişilerle birlikte olduğu için de olabilir. Düşün işte orada müdürsün ama çalışma ekibin bu tür kişilerden oluşuyor ne yapabilirsin ki? tabii burada kötü olan şey sana geçmiş olsun dememeleri. yarın oraya gidince birbirinize selam vereceksiniz nasıl olacak işte? o yüzden sen kendi hedeflerini belirleyip onlar için çalışacaksın ve burada iş konusunda tecrübe kazanıp işi öğreneceksin ilerde daha iyi bir noktaya gelmek için. işte anlattığın şeylere bakıyorum işle ilgili hepsini geçtim hasta olmuşsun geçmiş olsun bile denilmemesi seni hastalıktan çok üzmüş olmalı. neyse bunlara üzülmek yerine seni ne mutlu edebilir onları konuşuruz.
Soran+1 yılYok üzülmedim umurumda da değil açıkçası demezlerse demesinler. O ofise gelen kişinin dediği gibi gruplaşıyorlar ve kendilerini yok edecekler haberleri
Soran+1 yılBu arada müdür bana bu ara iyi davranıyor o bana kötü davranan insan birden gitti sanki anlamadım
- +1 yıl
Müdürün sana daha iyi davranması güzel haber, ara sıra tuhafa davransa da sen yine ona saygını eksik etme sonuçta oranın eski çalışanı ve senin müdürün. kimse mükemmel değil herkesin eksiği de olabilir. O turistleri karşılamaya kim gitti? belki ilerde seni gönderirler. işleriniz yoğun mu çok turist geliyor mu
Soran+1 yılTuristleri karşılamaya müdürün yalakası gitti. Neyse artık bunlarla ilgili konuşmak istemiyorum ister göndersinler ister göndermesinler umurumda bile değil
Soran+1 yılBen sana başka bir konuyu söylemek istiyorum bu benimle ilgili bir konu. Bu konuda yorumunu merak ettiğim için anlatacağım. Doğum günüm temmuzun ortasında yani anlayacağın az kaldı ve 25 yaşıma gireceğim ama hayatımda kimse yok. Duygusal anlamda kimse yok. Ve ben bu ara buna takmış durumdayım hayatıma birini almanın vaktinin geldiğini düşünüyorum neden bu kadar taktım bu aralar bu konuya onu da bilmiyorum
- +1 yıl
demek oraya da müdürün yalakası gitti neyse dediğin gibi kendileri bilir. evet hayatımızda birisinin olması önemli bir şey sonuçta sevmek ve sevilmek de duygusal bir ihtiyaç. Evet çalışıyorsun istediğin şeyleri alıyorsun ve gezmeye gidiyorsun ama bir süre sonra bakıyorsun hayatında bir şey eksik. mesela bazen bir tanıdığın seni arayıp bir kahve içmeye çağırsa bu seni çok mutlu edebilir çünkü onunla bir şeyler paylaşıyorsun ve hayatında birisi olunca yaşamın önemli ölçüde değişir. Eğer o kişiyle de iyi anlaşıp ve aranızda güçlü bir sevgi varsa çok mutlu da olabilirsin. Bu kadar takmanın sebebi bir süredir işlerin istediğin gibi gitmemesi ve düşündüğün özelliklerde birisini bulamamak olabilir. Yani seninle birlikte olacak kişi öncelikle düzgün birisi olmalı senin duygusal yapın hassas olduğu için buna göre davranacak ve sana gereken değeri verecek. evet senin bu kişi de aradığın çeşitli özellikler olabilir ama senin için önemli olan şey şu seni gerçekten sevmeli ve sana hayal kırıklığı yaşatmasın.
Soran+1 yılOraya müdürün yalakasının gitmesi sürpriz olmadı benim için. Diyorum ya ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil. e bu son zamanlarda kafama taktığım konuyu çok güzel özetlemişsin teşekkür ederim. Bir de şöyle bir şey var mesela bu aa hiç yazan falan da yok hiç kimse yok anlayacağın
- +1 yıl
o çalışanlar değişmez onlara bakıp moralini bozma sen işini yaparsın gerisi fazla önemli değil. Aradığın kişinin özellikleri de anlattığım gibi tabii bu kişiyle karşılaşma meselesi şansla ilgili. benim sana asıl anlatmak istediğim şey kendine güvenmen ve bir konuşma durumu olduğunda daha atak olman gerekli çünkü önüne bir fırsat geldiğinde onu değerlendirmen gerekli yoksa aynı fırsat tekrar karşına çıkmayabilir. çünkü görüldüğü gibi insan şansının oluşmasında biraz kendi özelliklerinin de etkisi var.
Soran+1 yılEvet bu dediklerinde haklısın ama dediğim gibi inan ki bu ara hiç yazan falan da yok. Ne zaman karşıma birisi çıkacak ki
Soran+1 yılDediğim gibi bu ara bu konuya taktım neden bilmiyorum :/
- +1 yıl
O dediğim şeyleri ciddiye alırsan daha ileri gidersin sadece biraz değişime açık olmalısın. o konuya takma sebebinde geçen yazdığım temel bir ihtiyaç ve anlaştığın birisiyle bir şeyler paylaşma isteği. zaten günün yolda ve çalışarak geçiyor işten çıktığında veya hafta sonu bir-iki saat güzel zaman geçirmek istiyorsun tabii sana değer verip, seni sevecek birisi olsa iyi olur.
Soran+1 yılAnladım. Başka bir yorumun var mı bu konu olsun diğer konular olsun
Soran+1 yılElindeki imkanlarla mutlu olmaya çalışırsın derken ne demek istedin onu anlamadım
- +1 yıl
sahip olduğun şeyler anlamında söyledim. bir ailen var, belki kardeşin de vardır bu önemli bir zenginlik sonuçta onlarla berabersin maddi, manevi olarak her zaman karşılıksız seni destekleyen kişiler var. ikincisi bir işin var, sonuçta bir kazanç elde edip ihtiyaçlarını karşılıyorsun çalışma ortamı olarak memnun olmadığın şeyler olabilir yine de işin iyi sayılır. sağlığın da yerinde en önemlisi bu aslında. sağlık olmasa ne çalışabilirsin ne de yaşamdan keyif alırsın. seni seven birkaç arkadaş, dostların da vardır. Bu imkanlara sahip olmayan çok insan var aslında bakınca zengin bile sayılırsın. tabii hayatta yapmak istediğin şeyler, belirli isteklerin beklentilerin de olabilir. Belki kendini mutsuz hissediyorsan da biraz bunları hatırlayarak daha mutlu olabilirsin en önemlisi her zaman sahip olduğumuz şeylere şükretmemiz gerekiyor çünkü sahip olduğumuz şeyler bize emanet olarak verildi bunları kaybetmeden önce değerini bilmeliyiz.
Soran+1 yılAnladım. Yine güzel yorumlanan için teşekkür ederim. Diğer benim taktığım konuya dönmek istiyorum bir şey söylemeyi unutmuşum bu konuyla ilgili. Birisiyle karşılaşma konusu vardı ya onu soruyorum. Ya metroda giderken mi karsilasicam ya da yoldayken eve gelirken 😀 bu ara hayatım is ev ev iş çünkü biliyorsun
- +1 yıl
bu sefer beni güldürdün , ben sana buna benzer bir tavsiye vermiştim yine tanışma meselesiydi işte sen de metroda, otobüste mi tanışacağım demiştin ben de evet demiştim:) tabii böyle söyleyince komik görünüyor ama şartlar bunlar olunca tavsiyede böyle oluyor. ama ben sana farklı bir öneride de bulunmuştum internet üzerinden çeşitli platformlar vasıtasıyla bu olabilir. tabii internetten bu nasıl olur diyebilirsin bir arkadaşının aracılığıyla birisiyle tanışmayla internet üzerinden tanışmanın ortak yönü o kişiyi yeterince tanımamak. tamam arkadaşın vasıtasıyla tanıştığın daha güvenilir olabilir ama sonrasında farklı hayal kırıklığı olabiliyor, hiç tanımadığın birisiyle de beklemediğin şekilde mutlu olabilirsin. demek istediğim sen seçenekleri açık tut, kendini olumlu yönde hazırla. o kişi belki yarın karşına çıkacak , hayat sürprizlerle dolu. ben de sana bir soru sorayım şimdiye kadar bazı konular üzerine çeşitli konuşmalar yaptık, senin sorun yaşadığın konularda benim önerdiğim şeylerin sana faydası oldu mu? veya o sorunlara sence çözüm bulabildik mi?
Soran+1 yılO sorunlar derken şuana kadar işyerinde olan konulardan mi bahsediyorsun
Soran+1 yılEvet bu önerdiğin bir sürü şeyin faydası oldu ama çözümü pek fazla olamadı maalesef. Demin yine 3 farklı şey oldu ayrı ayrı yazacağım yorum bekliyorum. Hepsine ayrı ayrı yorumlar bekliyorum:
1. O müdürün yalakası olan kişi diğeriyle kakara kikiri benimle saçma canım konuşuyor diye sana söylemiştim hatırlarsan. Saçma canım derken hani diğerleriyle hep kakara kikiri ama bana başka yani bana kakara kikiri değil diğerleri gibi
2. Demin aralarında çikolata mı ne bo. K paylastirdilar bana birsey diyen yok. Bende zaten sormadım. Onların paylaştığı bo. Ka meraklı değilim
3. Salı akşamı çalıştığımız otellerden bir otelci bizim ofisten 2 kişiyi bir belgesele çağırmış. Yine kendi aralarında konuştular bana hiçbir şey diyen yok kendi aralarından 2 kişi gidecek
Bu yazdığım 3 farklı şeye 3 farklı cevap bekliyorum özellikle bu 3. Yazdığıma
Bir de ben onlar kadar kötü olmadığım için iyi davranıyorum dediğim gibi onlara iyi davranmak elimde değil çünkü onlar kadar kötü ve aşağılık değilim- +1 yıl
tabii burada problem sorunun tek bir şeyden oluşmaması içinde farklı durumlarında olması. mesela çalıştığın firmada müdürle, çalışanlarla, müdürün yalakası ve işle ilgili aksaklıklar, otelciler gibi uğraştığın birden fazla sorun olunca tam çözüm bulunamıyor. Ben çözüm için yazarken mesela müdürle sorun yaşıyorsan onu bir çözüm kısmen buluyoruz o düzeliyor bu sefer çalışanlar çıkıyor o düzeliyor yalaka çıkıyor anlamadım ki sanki sırayla geliyorlar. Bu anlattığın şeylerin hepsinin ortak özelliği sen sanki orada çalışmıyorsun orada misafirsin sana farklı davranıyorlar işte. baksana orada birisi çikolata ikramı yapıyor doğru anladıysam sen de orada yoksun gibi davranılıyor. Yalakanın davranış tarzı da aynı sana karşı bir ayrımcılık yapılıyor belki yüzüne gülüp arkandan konuşmalar iki yüzlüler işte. otelci belgesele 2 kişiyi çağırıyor seni yok sayıp kendi aralarından birilerini gönderiyorlar. bu terbiyesiz insanlara ne söylenebilir? bunlarla yapılacak konuşma sonunda mutlaka kavga edersin çünkü davranışları hep seninle dalga geçme, zor durumda bırakma, ayrımcılık yapılması gibi iş arkadaşlığına yakışmayacak şeyler. Ne yapılabilir dersen ben sana daha öncesinde de söyledim onlarla tartışıp sinirini hiç bozma sadece işini yaparsın mecbur kalmadıkça konuşma. evet kimseyle konuşmadan saatler geçmez ama bunlar arkadaşlık yapılacak kişiler değil. işini sevdiğin için bazı şeylere katlanıyorsun senin asıl amacın para kazanmak ve çalıştığın alanda kendini geliştirmek. ayrıca ben sana kendine ileriye yönelik hedefler belirleyip onlar üzerine çalış bu dil öğrenmek veya iletişim, organizasyon konusunda kendini geliştirmek. Bu yapacağın şeyler seni orada düşeceğin boşluktan kurtaracaktır bir amacın olduğu zaman moralin de daha yüksek olur.
- +1 yıl
Normalde iş arkadaşlarınla mesai bitince yemeğe, çay kahve içmeye gidersin veya onlarla arkadaş olacağın için farklı organizasyonlar yaparsın ama böyle bir çalışma ortamı olmadığı için sana diğer hedef belirleyip o alanda çalışma yapmanı önerdim. Burada senin eksiğin de bu söylediğim şeyleri üç dört defa yazdım ama bir tanesini bile yapmadın hayır neden karşı çıktığını veya beğenmediği yazsan ben de tamam sen daha iyi bir şey biliyorsun derim. Burada sorun çalıştığın ortam iyi değil bu durumdan nasıl çıkarsın onlarla tartışıp kavga etmek dışında farklı bir öneri sundum. en son olarak da baktın olmuyor, işten ayrılırsın ama bu en son seçenek olmalı. Çünkü hemen aynı türde bir iş bulmak kolay değil.
Soran+1 yılAnladım evet bu dediklerinde haklısın. Ama şu dediğini anlamadım sana misafir gibi davranıyorlar demişsin. Yani körler mi ben orada bir çalışanım dediğim gibi kör olmak lazım böyle davranmak için
Soran+1 yılSon yazdığıma hala dönmedin. Bugün yine bir şey oldu onu sana söyleyeyim dedim. Demin birisi benden bir şey istedi. Benimde elimde oteller var arayıp yapmam gereken, dün bana buradan birisi söylemişti otelleri arar mısın diye. O kişiye dedim ki otelleri yapıyorum. Patron ingilizceyle ilgili bir şey olursa bana söyleyin demişti bende dediğim gibi otelleri yapıyordum yarım kalmıştı. Bu kişi bana dedi ki değiştirelim dedi sen bunu yap bende otelleri arayayım dedi. Yine ona dedim ki otelleri yapıyorum diye. Sonra sinirlendi bana. Buradan başka birisi de tamam tartışmayalım Patrona söylersin yapmadığını dedi. Bu benim için bugün bardağı taşıran son damla oldu gerçekten artık bak. Ben gidip patrona bunların benim hakkımda whatsappdan yazistiklarini söylemezken bunlar ne cüretle gidip beni patrona sikayet etmeyi düşünüyorlar ki kimsin ki sen yani. Dediğim gibi bugün bardağı taşıran son damla oldu. Ve sana daha önceden de hep dediğim gibi onlar kadar kötü olmadığım için onlara iyi davranıyordum çünkü dediğim gibi onlar kadar kötü olamam elimde değil onlara iyi davranmak. Ama bugün onu da yok ettiler gerçekten artık hersey bitti bugün. Gitsinler istediklerine söylesinler benim kimseye veremeyecek cevabım yok
Bu yazdığıma ve dünkü yazdığıma yorum bekliyorum- +1 yıl
evet seni görmemek konusunda bunu bilerek yapıyorlar, diğer anlattığın olayda neden senin yaptığın işi kendileri yapmak istediler onun arkadaşı da seni suçlamış gördüğün gibi hepsi bir olup senin üstüne geliyorlar. bir de patrona söylemekle tehdit etmişler sen de onlara şunu demeliydin hiç durma hemen git eğer gidip şikayet etmezsen adam değilsiniz diyecektin o zaman korkmadığını anlarlardı. bunlara iyi davranmamak lazım gidip şikayet etsinler sen de gidip patrona olayı olduğu gibi anlatırsın diğer sana yapılan kötü davranışları anlat. Hayır senin korkacak bir şeyin yok ki işine zamanında geliyorsun verilen görevi eksiksiz şekilde yapmaya çalışıyorsun belli ki seninle dertleri var. Ama bu yola girdiğinde onları yerin dibine sağlam sokman lazım ki bir daha bu tür şeyleri yapamasınlar. Kahvaltı işi ne oldu yine masayı sen mi topluyorsun?
Soran+1 yılBu ara patron ofiste olmadığı için kahvaltı yapılmıyor o yüzden pek fazla tabak çanak çıkmıyor. Ama bugün mutfak daginikti. Bugün sana yukarıda hep bahsettiğim kız mutfağa dogru giderken bana doğru mutfağı kimse toplamıyor ben topluyucam dedi. Bende buna neden bana bakarak konusuyorsun ben mutfagi toplamak zorunda mıyım patron buradayken hep ben topluyorum diyince sesini kesti😀😀 Bir de şöyle birsey var. Haftaya bunlarin üçü bir yere gideceklermis bana bir şey söylemediler bir de sanki kasıtlı olarak benim yanımda konuşuyorlar gibi. Neyse zaten cagirsalar da gitmem bir yere onlarla. Bir de mesela bugün salata yaptılar bana yapmayı bırak yer misin diye soran olmadı. Mesela patron yokken bazen toplaşıp masada kahvaltı ediyorlar bana yer misin aç misin öldün mü kaldın mı diye soran yok.
- +1 yıl
O şekilde konuşmakla iyi yapmışsın, onlar bu tür işleri senin yapmanı bekliyor gibi. diğer kişilerin davranışları hep seni yok saymak üzerine veya bir yere gidecekler senin yanında özellikle konuşup seni davet etmiyorlar işte. bu kişileri geçende seni ne kadar sevdiklerini test etme fırsatın oldu hastaydın sana geçmiş oldun bile demediler sadece müdürün geçmiş olsun dedi. müdür ve patronun dışında o şirkette arkadaşlık yapacağın kimse olduğunu düşünmüyorum. Bu kötü bir durum ama bunu kafaya takıp üzülmek yerine sana birkaç kez anlattığım hedefler belirleyip onun üzerine çalışıp kendini geliştirirsen hem bu anlamsız şeyleri düşünmezsin iş tecrübesi kazandıkça ve üstüne katacağın çalışmalarla kariyer anlamında daha donanımlı hale gelirsin. bunları ben söylediğim için değil kendi geleceğini daha iyi hale getirmek için yapman gerekli. bunu dışında araç ehliyetin var mı? bireysel emeklilik primi ödüyor musun? dil kursu için bir araştırma yaptın mı?
Soran+1 yılEhliyetim var 7 sene oldu alalı
Soran+1 yılNeden sordun
Soran+1 yıl:) bir de sana başka bir konu daha anlatacağım ama buraya yazamam mesaj yazsam olur mu sana. bir de mesaj yazınca gizliden çıkmış olmuyorum değil mi
Soran+1 yılTamamdır yazıyorum o zaman şimdi, görünce oradan cevap verirsin buradan yazışmayalım yazacağım konuyla ilgili
Soran+1 yılYazdım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım