Çoğu insanda bu devir de "akıllı adam evlenmez" algısı var sizce doğru mu🙄 Babam demişti ki "dengin ile evlenirsen evlilik çok güzel şey, dengin olmayanla evlilik cehennemi yaşamaktır"
⭐ Benim kararım evlilik yapmak yönünde fakat kesinlikle evlenmiş olmak veya çocuk sahibi olmak için değil. Kendime daha çocukken 11 yaşımda söz verdim, evlilik yaparsam sadece 1 kez evleneceğim ve tek nedeni de ciddi bir aşk olacak, amin diyorum, nett. Bence evlilik insanın yaşamak sevincini vampir misali emip bitiren bi durum. Böyle hissettirmeyecek tam kafa hemfrekans bi erkek bulayım direkt nikâhı basarım , nett. ⭐ 😎😎
Sana bir şey soracağım evlenmediğin için gerçekten memnun musun hiç acaba evlensem mi artık diyor musun ben de evlenmek istemiyorum ama ilerki yaşımda ah neden evlenmedim demekten korkuyorum.
Evet yüzde doksan dokuz memnunum sadece birine bi platonik aşk hissederken zor oluyor ama o da benim imtihanım ve yapacak bi şey yok. Haricinde evde kalma paniği yaşamıyorum gayet iyiyim sonsuz şükürler olsun amin. 😎😎
20 li yaşlarda evlilik çok erken ya. Mis gibi tek başına kendine vakit ayırmak dururken gidip bi adamın cinselliğine ve çocuğuna ömrümü harcamak istemezdim doğrusu. Dediğim gibi aşk yoksa cidden hiçbir herife Allah rızası için cinsellik yaşatmam. Bence en güzeli bekarlık. Ben sade ve sadece aşık olursam evleneceğim, kendime sözüm var, gerekirse en geç diye düşünülen yaşlara kadar da beklerim sıkıntı yok.😎😎
Evlilik kavramına yüklediğimiz anlamlar aslında insanların davranışları yüzünden bilinç altımızda şekillenen fikirlerden ve düşüncelerden ibarettir. Evliliği kötü yapan ya da kişileri yaşlandıran, evlilik müessesinde bulunan bireyler ve bunu etkileyen kişilikleridir. Uygun kişilerle yapılan doğru evlilikler hayatın yükünü paylaşarak azaltmakta iken yanlış kişilerle yapılacak olan evliliklerse kişinin omuzuna eklenen bir yük dahadır. Evlilikte kafa denkliği değil, ruh denkliği çok önemlidir. Aşkın verdiği sarhoşluk hissiyle kafa denk olur, her türlü kabul eder. O sarhoşluk esnasında kafanın denk düştüğünü görürsün, hissedersin, bu aylar da sürebilir elbet. Fakat bu sarhoşluk bittiğinde kafanın denk olmadığını farkedersin. Ama ruhun denk olduğu zaman, kafan denk düşmese bile yine mutlu olursun. Ruhdaki denklik, kafanın zaman zaman uyuşmaması durumunda bile seni rahatsız etmez.
Dengin olan biri evlendikten sonra da değişmeyeceiğini düşünüyorum. Flört gibi kalıp haram şeyleri yapmaktansa evlenip bu haramlardan uzak olmak daha iyi. İnsanlar geçmişinde bir şey yaşayınca genelde evlenmeyin derler. Ama bu yanlış bir öneri. Herkes kaderinde yazanı yaşıyor ve yaşayacak buna kimse engel olamaz maalesef. Bak bende evlenme yoluna girdim allahın izniyle. Ne yaşicam bilmiyorum. Doğru insanı mı seçtim bilmiyorum. Ama nasibimde bu varsa bunu bende engelleyemem. O yüzden evlenme şöyle böyle oluyo diyenlere kulak asmamak lazım. O kötü oldu sen çok huzurlu olacaksın belki? Bunu elinin tersiyle itme terazim ❤
Evlilikte artık bir boyut kapısı mı var desem karakter değiştiren bir formasyon mu var desem bilemedim ama insanlar evlenmeden önce farklıyken evlendikten sonra bambaşka bir hale bürünüyor Sanki gerçek yüzünü evlenince ortaya çıkarıyor. Bence de akıl kârı değil ya
Bence hiç mantıklı değil, özellikle ülke ekonomisi ve yaşam şartları bu durumu çok zorluyor, birde tabi ki kafa yapısı uyan karakterimizin uyduğu birini bulmakta çok zor, bütün bunlar evliliği zorlaştırıyor. insan güvenmek istiyor ama güvende zor bulunan bir şeydir. yine de insan evlenmeden önce iyice düşünmeli bence.
Aksine akıllı, karakteri tam oturmuş kişiler evlenir. Neyin ne olduğunun farkında oldukları için evlilikte de sıkıntı çekmezler. Zaten evlilik sabır işidir, sabretmesini bilenler huzurlu bir evlilik yaşar
Dengini bulmak zor. Ayrıca kadınlar için şu an ilişki çok kolay, bu yüzden akılları kolay çeliniyor. Erkekler de özgürlükleri kısıtlanmasın diye evlenmiyor.
Zenginlikle paranın alakası yok mu yani onun zenginlik dediği manevi zenginlik mi mesela? Senin soruyu sorus tarzınla bana verdiğin cevap çok farklı oluyor ama
Şimdi oturup sana babamın demek istediğini açıklayacağım.
Bahsettiği "denklik" iki tarafta zengin olsun zengin fakirle evlenmesin hemşire ameleyle evlenemez hemşire mühendis ile evlenir tarzı bir saçmalık değil! Burada bahsettiği denklik manevi denklikti. Yani iki tarafta bilginlik konusunda eşit olsun. Bir taraf alim bir taraf kör cahil olmasın Yaşı yaşına boyu boyuna dini dinine olsun. Kafa yapıları benzesin gelenekleri benzesin. Yani manevi yönden dengini bulursa insan mutlu olur aksi takdirde mutsuzluk olur demek istedi. Dediği cümlede paranın p si bile yokken parayı nereden çıkardın anlamadım ama konuyu çok yanlış anlamışsın ve benim babam damatta paradan önce efendiliğe bakar para delisi biri değildir kaldı ki bu cümlesi de anlattığım gibiydi parayla ilgisi yoktu
Ayrıca onun dediği zenginlik manevi zenginlik mi demişsin. Ben mi körüm anlamadım sorunun detayında metre zenginlik kelimesi geçiyor nereden çıkardın bunu?
Zengin olanla evlenirsen yazmışsın ya sorunun detayında benim aklıma ordan geldi özellikle de şu devirde bütün erkekler kızlar hep evlilikte paraya önem verdiği için aklıma o şekilde bir şey geldi eğer yanlış anladıysam kusuruma bakma ama dediğim gibi yanlış da olsa milletin aklı fikri hep parada olunca