Mantık evliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? ne derece doğrudur?

Mantık evliliği hakkında ne düşünüyorsunuz? ne derece doğrudur?

Karikatür absürt öncelikle. Her neyse. Konumuza dönelim. Evlilik ne safi mantıkla ne de sadece aşkla girişilecek ve sürdürülebilecek bir alan değil. Neden değil? Çünkü sadece mantığınla karar aldığın bir ilişki mantığının bittiği yerde biter. Sadece duygularınla hareket edersen de ya kendine zarar verirsin ya karşındaki kişiye bu da ya sağlıksız şekilde birbirini yiye yiye devam eder ya da biter. Ama akıllı bir şekilde sevmek demek. Eşini düşünürken kendini de ihmal etmemektir. Kendini düşünürken de eşini ihmal etmemektir. Çünkü siz artık tek başınıza yaşamıyorsunuz ortak bir yaşam alanı var ve gerekli belli başlı sorumluluklar var bu sorumluluklar ev içinde paylaşılacak alanlar var, duygusal paylaşım alanları var, beraber gerçekleştirilecek aktiviteler açısından. Bunlar evlenmeden önce konuşulmalı bence karşı tarafın aklındaki ve hislerindeki beklentiyle sizin beklentiniz uyuşuyor mu ortak noktaya varabiliyor musunuz? Sonrasında evlilik düşünülmeli veya yollar seviyeli bir şekilde ayrılmalı. Bireysel alana da ortak alana da saygı ve sevgi gösterilmeli bana göre. Sevgiler.
Rica ederim 🙂
Mantık hayatın her yerinde her aninda olmak zorunda, matematik gibi.
Evlilikte salt mantik sizi elbette mutlu etmez devamlilik ve tolerans seviyenizi artirmaniz icin duyguda barindirmak zorunda. Buna ilave sadece duygulara göre hareket etmek de doğru degil mantık başköşede durmalı.
Mantık evliliği kesinlikle daha kısa ömürlü oluyor.
Aşk evliliklerinde, aşk bir süre sonra bitse de etkisi devam ediyor. Yani problemleri yorumlarken ben bu adama aşıktım nihayetinde falan deyip yumuşama ihtimali oluyor. Mantık evliliğinde tutunacak dal kalmıyor maalesef
Cevap
4Cevap
Bence doğru değil.
Yani bu kişiye göre tartışılır ama yapılan evliliklerin birçoğuna bakarsan zaten kimse kimseyle gerçek anlamda aşk evliliği yapmıyor annesi babası hayattan gittikten sonra başımda bir isim olsun yalnızlık korkusu çekmeyeyim ya da yalnız kalmayayım düşüncesiyle evlilik yapılıyor yani bu işte biraz şans işi zamanla birbirini sevip anlaşabilir de hiç anlaşamayabilir de
Mantık evliliği derken yani uyumlu evlilik birbirine uymalılar
Sıfır ilgi sevgiyle olmaz icinde kafalar uyuşuyorsa mantik evliliği olur bence
Satranç bilmiyorsa kötü 🤣
@terziayca eyvah eyvah, demekki seninle mantık evliliği yapılmaz 😄
King biliyor musun ❓️
@terziayca 4 kişilik harika bir kağıt oyunu, bu durumda seni aşk evliliği kurtarır🤣
Evliliğin kendisi mantıksız
ben görücü usulü evlenicem sevdikte noldu
Hata gibi geliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?