Mantık evliliği ne kadar doğru?

Görücü usulü halamın oğlu ile evlenecem gibi görünüyor ben doğuluyum ve burada akraba evliliği çok olur ben akrabalardan uzak durmaya çalışan üni mezunu biriyim normalde yaklaşık 4 yıldır atanmaya çalışıyorum ama nasip olmadı halamın oğlu ile evlenmemi istiyorlar, kendisini pek tanımıyordum küçükken yüz simasını hatırlıyorum, kendisi şu an Marmaris de Sahil güvenlik komutanlığında uzman çavuş olarak görev yapıyor geçen ay telefonlaştik iznine kadar konuşup tanışmaya çalıştım çocuğun bana yaklaşımı olsun vaat ettiği hayat olsun, uzak bir yerde herkesten uzakta yasama düşüncesinden dolayı bana cazip geldi bugün izinli memlekete gelecek yüzyüze görüşüp de anlaşırsak evleniriz , ben 24 yaşındayım o da 29 gayet güzel biriyim ama hiç ilişkim olmadı kendim istemedim, şimdide mantıken düşününce ilerde belki duygusal olarak bir bağ oluşur aşık oluruz diye düşünüyorum ama yaa olmazsa sonuçta evlilik bu hayattaki en büyük karar oluyor, çocuğun karakteri gayet iyi ama dış görünüş olarak bana hitap eden biri değil evlenince bana olan yaklaşımı ile her şey güzel görünebilir mi

Mantık evliliği ne kadar doğru?