Sosyal medyada, örneğin burada biriyle tanıştın. Konuştun vs.
Sosyal medyada tanıştığın biriyle evlenmeyi düşünür müsün?

Sosyal medyada, örneğin burada biriyle tanıştın. Konuştun vs.
Sosyal medyada tanıştığın biriyle evlenmeyi düşünür müsün?

Tv ekranların da gündüz kuşağı programlarında da, sosyal medya da tanışıp başlarına gelenleri anlatan ve başlarına gelenlerin pişman tavuğun başına bile gelmez cinsten dedirten insanları gördükçe bırakın sosyal medyayı reel hayatta bile yeni insanlarla tanışmaktan ürker olduk sanki..
sosyal medyada tanışıp evlenme saçma geliyor bana nedense bu mecralarda çoğu kişi gerçek kimliğini gizliyor çözene kadarda iş işten çekmiş oluyor çok gerçekçi gelmiyor bu tarz ilişkiler görücü uslüde tanımdan evleniyorsun ama biri görücü uslünde vesile oluyor bu işin olmsı için iyi dir kötüdür diye
Emin ol hayatta her şey olabiliyor
Bazen yanındaki kokusunu alıp en detaylı tanıdığın insandan bile daha fazla etkiliyor netteki biri
Önemli olan kişiliği sevmek sanalda kalıyorsa nope ama gerçek hayata taşıyıp buluştuysak olabilir
Doğru insanın karşımıza nerden çıkacağını bilemeyiz bu yüzden olumsuz düşünmüyorum bu konuda. Ayrıca normal hayatımızda da kötü insan çıkabilir karşımıza. Sosyal medyadan kimseye güvenilmez, buradakiler kötü diyo bazısı da öyle bir durum yok
Cevap
80Cevap
Olabilir, lise arkadaşım Facebook'tan tanıştığı bir kızla evlendi niye olmasın ki
Nasip Kısmet neden olmasın
Evet düşünürüm
sosyal medyadan tanıştığı kişiyle hemen nikah dairesinde buluşup imzayı bastığını zannedenlerin garipsediği durum. kardeşim önceleri kafelerde barlarda, hatta köyde çeşme başında tanışırdı insanlar, şimdi ise elindeki 3.5 inch'lik ekran sayesinde tanışıyor. sonrasında görüşüyor, evlenmeye değer görüp hayatını birleştiriyor. gariplik bunun neresindedir, bunu garip bulanlar ne yapmak, nereye varmak istemektedir akıl alır gibi değil
Yakalarım ben 😂😂😂
Sanal evlenmiyoruz ya gariplik bu
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Adam gibi adamın nerede karşıma çıkacağını ben nereden bileyim? Ben de burada ve karakterli biri olarak var olabildiğime göre neden olmasın tabiki olabilir derim. Herkes, ister reelde ister sanalda, ne mal olduğunu er veya geç çok bariz belli ediyor. Mühim olan sanal veya reel olması değil. Mühim olan adamlık. Adamı da nerede bulursam, alacağım kesinlikle ciddiyim yeminim var evet. ⭐ 😎😎
#tubasueda 🍀🍀
adamlık cinsiyet değil şahsiyet meselesidir demiş şair, ama ben ne kadınlar gördüm erkekten daha ADAM
Gayette olabilir.
Teknoloji çağındayız ve artık internet sayesinde tüm dünyaya açılıyor insanlar.
Doğru insanın nerede, nasıl karşımıza çıkacağı hiç belli olmaz. Sosyal medyada bu konuda insanlara geniş bir çevre oluşturuyor. Bu sayede insanlar belli bir çevre ile kısıtlı kalmaktansa internette gördüğü, beğendiği insanlarla tanışıp çok ciddi ilişkiler kurabiliyorlar.
Şimdi sosyal medyada, oyunlarda veya farklı platformlarda tanışıp evlenen, mutlu olan o kadar çok insan varki artık çok normal böyle şeyler
Ne dersem yalan olur ben düşünmüyorum derim yarın öbür gün sosyal medyadan tanıştığım biriyle bir bakmışsın evlenmişim. Büyük konuşmamak gerek ama sosyal medya ilişkisine karşıyım genel olarak.
Evet öyle birazda dediğin gibi kısmet bu işler...
şu an zaten kadın ve erkek birbiriyle tanışmaları için başka bir ortam mi var hayat zaten bir mücadele halinde eskidendi belkide dışarıda tanışma fasillari şimdi ise mecburen sosyal medya palotformlarinda tanışmak mümkün tanıştıktan sonra ise iki kişinin birbirini tanıması önemli tabiki ister arkadaş ister sevgili olsun bir biriyke sohbet edip konuşmaları önemli
Tabii ki sonuçta buradaki de aynı insan gerçek hayatta da tanışsan aynı insan bir şey fark etmiyor. Bence bir insanı iyi gözlemleyip araştırdıktan sonra evlenilebilir. Daha bugün bu konudan bahsettik ki referans olunca erkeklerin ciddi baktığından olaya ama referans olmadığında ciddi bakmadığından laf açıldı da çok yanlış bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Referans hiçbir şey garanti edemez. Bir insanın ahlakı kendisiyle vicdanı arasındaki bir şeydir. Kimse zaten ben şöyle yaptım böyle yaptım diye kimseye söylemez. Gizli gizli yapar ve kimse kimsenin nasıl bir eş olacağını asla bilemez. İyi bir insan olmak iyi bir eş olmaya işaret değildir.
Sosyal medyanın , reelden bir farkı yok.
Sadece KS de değil , eğer kafam uyuşuyorsa ki bu çok zor zaten , kesinlikle düşünürüm.
Ama burada önemli olan kısım benim ciddi düşünmem değil , önemli olan ‘ alt tarafı sosyal medyadan tanıştığım kadına ne değer vereceğim ‘ diye düşünmeyen bir erkeğe denk gelmek esas mesele.
Yoksa sonuç ; hüsran.
Hatta bazen derler ya ; kaderinde varda ‘ dünya küçük ‘
Kaderinde yoksa ‘ çıkmaz sokakta bile karşılaşmazsın ‘ o bay/bayan doğru ile 🤷🏻♀️
*kaderinde varsa
Arkadaşım, kuzenim hep sosyal medyadan tanıştı evlendi.
Bazen kilometrelerce öteden bir insan kalbine dokunup, ruhunu anlayabiliyor.
Allah iyi insanları, iyi insanlarla karşılaştırsın yeter ki.
Uzak mesafenin nesi güzel biliyor musun? Özlemi. Eğer sadakatli biriysen, karşındakine olan özlemin ve sevgin azalmıyor. 2 ayda bir buluşmak bile ilişkiye enerji veriyor.
Fakat karakterle ilgili bir durum işte.
Bu işler hiç belli olmaz. Önemli olan anlaşabilmek. Normal olarak tanışıp ayrılan ya da anlaşamayan bir sürü insan oluyor. Denemeden bilemeyiz 🤪😂😂
5 gün içerisinde sevgilimle 10 aydır sevgili oluyor olucaz.
Ve evet sosyal medyadan tanıştık, hala bile sanalız, ama evet evlilik düşünüyoruz şimdiden 😅
Elbette düşünürüm. Sosyal medya ile tanıştığım kız bir kankam var 20 yıldan fazla oldu. Hiç koymadık. Hala daha haberleşiriz. Birbirimize sonsuz güveniriz
Dostum 20 yili bile geçti. 20 yaşında idim tanıştık. Kanka olduk. Buluştuk. Birlikte bira bile içtik. şu an 36 yaşındayım. Hatta birbirimize takılırız. Ben derim Evde kalırsan korkma alırım seni 😉 oda derki zaten öyle olursa büyük ihtimalle öyle olacak. Çok iyi sıkı arkadaşız ama bu tür bir şeyi düşünmedik. Yani yanımda uyusa arkamı dönüp bakmam. Haa güzel de ayrıca oyuncu. En son Nurgül yeşilcay ile oynadı
Bu zamanda bu sorular gerçekten sıkıcı insan kaderinde varsa her yerde tanışır bunun sosyal medyası şurası burası yok
Orası öyle ama şöylede komik bişiy var bunu söylerken kendileride o sosyal medyayı kullanıyor sorsan ben iyi biriyim ama derler sanki herkes kötü gibi 😀
Düşünürüm.. dürüstlük varsa karşılıklı, evlilik de olur beğeni ve etkilenmişsem
Neden olmasın sosyal medya dünyadan değil mi buralarda da bulunan bizim gibi farklı insanlar üstelik sosyal medya da tanışmak daha uygun geliyor bana insanlar çünkü gerçek yüzlerini gösteriyor buralarda.
Bu işler nasip işidir ben yakından sevgili yaptım maalesef 3 ay sürdü iğrenç biri çıktı kişiliğini benden istediklerini gizledi sonra Kürt bi sevgilim oldu Instagram'dan... 2.5 yıldır hayatımda ve çok da ciddiyiz.🌸Olabilir ama çoook dikkat etmek lazım bi de imkansızı istememek lazım
Kesinlikle olmaz diyim de güzel bir hatun düşsün 😂
Yazılı olmayan tek kural bu değil mi hocam 😂
Olabilir tabiki yani insanlara karşı önyargılı değilim.
Ha tanıştığım kişilerin çoğunun karakteri fos çıktı ama yinede herkesi genelleyemem çünkü çok iyi muhabbet ettiğim arkadaşlar da oldu.
Bana asosyal insanların başvurduğu bi yöntem gibi geliyor ya
Ben asosyal değilim ama erkek çevrem de yoktur hiç. Instagram'dan tanıştım mis gibi 2.5 yıldır ilişkiyi sürdürüyorum adam gibi adam da kendisi😁
Günümüzde 10/8 i instagram sanırım herkes instadan buluyorda benim anlamadığım nasıl oluyor dış görünüşe bakarak birini seçiyor tanımadan etmeden neyinden hoşlanıyorda yazıyor tipe bakarak birinden hoşlanmak cok saçma
Bizde öyle olmamıştı 😁kimse kimseyi beğenerek yazmamıştı... Öyle olsa sevgili olmazdım bile
Nasıl oluyor ya dahada kafam karıştı ilk kim nasıl yazdı
İkimizin de hesabı kişisel değildi o siyasi bi hesap kullanıyodu ben de islâm sayfası... Sonra siyaset konuşmaya başladık😄sonra arkadaşlık... Samimi olunca fotoğraflar atıldı. Zaten ısınmıştık birbirimize yüzlerimizi de görünce tamam dedik😁 ondan sonra zamanla sevgililik geldi
@karadenizinkızı ınstagramdan tanıştın ve yüz yüze görüşmeye başladınız, şimdi de devam mı ediyor?
Evet devam ediyo🌸
Anladım teşekkürler
Uzaktanmı peki yoksa gerçekte gördünüzmü
Gerçek hayatta en az 5-6 kez buluşmadıysam evlilik düşünmem. Sosyal medya insanların birbirlerini tanıması için yeterli olanak sağlamıyor, göz teması ve birlikte vakit geçirmek çok önemli.
Nasibin nereden olacağı belli olmaz. Nasip sosyal medyadansa buna engel olunamaz ki. Niye orası burası diye filtreliyorsunuz. Allah herkesin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın, kendinin de hayırlı olmasını nasip etsin. Önemli olan bu, nereden tanışıldığı değil.
Sosyal medyadakiler de insan ama güvenmek biraz zor oluyor
Çünkü sosyal medyada yalan söylemek çok kolay
Örneğin kime sorsan kendini över boyuna 15 cm ekler 😅
Evlendim desem😊 Gerçekten bu işler nasip kısmet... Ben onu tanımam o beni tanimaz ama kaderin de varsa oluyo... Başka memlekete geldim... Rabbim Her şeyin hayirlsini versin... EN ÖNEMLİ DUÂ...😊☺
Kısmetin nerden çıkacağı belli olmaz. İnsanın içine siniyorsa sanal diye elinin tersiyle itmemeli.
Bazen sanaldaki insan realdekinden bin kat iyi oluyor.
Evet neden düşünmeyeyim anlaştıktan sonra dürüst olduktan sonra geçmişi ile ilgili veya benim evliliğimi aileme etkileyecek bir şey olmadıktan sonra olabilir
Olabilir şurdan olmaz burdan olmaz denmez büyük konuşmamak lazım
Düşünmem ama o erkekte aradığım şeyi sezersem, bulursam aşık olurum zaten o yüzden öyle biri olursa olabilir.
Olabilir çünkü seni yıllardır güya tanıyan insanlardan daha çok senin ne istediğini anlayanlar çıkabiliyor karşına sosyal medyada
😊👍
şu an evliliğe giden bir ilişkim var, Allah nasip ederse ilk ciddi işimiz 3 4 ay sonra.
İnternetten mi tanıştınız
Hayırlısı olsun
hayır, bir oyunda tanıştık o gün instagramdan konuşmaya başladık öyle devam etti. Bugün de tam 7 ay oldu ilişkimiz.
Kaç kere yüz yüze gorustunuz
açıkçası çok değil asker kendisi yalnızca izinlerinde görüşebildik.
Anladım. Hayırlısı olsun.
bekar olsam, genç olsam, sanalda tanıştıktan sonra reelde de tanışsam ve anlaşsam neden olmasın..
hepsi farazi şeyler tabii..
Buna deyecek biriyse tabiykide neden olmasın ki
Artık tanismalar sanalda oluyor. Uzun süre olmadıktan sonra buluşma ayarlanması hersey nasip
İnternetten tanıştığım bir hatun ile konuşuyorum, o kadar değerli hissettiriyor ki onunla bütün duyguları tatmak istiyorum. Uzakta olmasına rağmen onu her an yanımda hissediyorum. Her gün daha çok bağlanıyoruz. Bu şekilde devam edersek, buluşursak neden olmasın? İnternetten genelde doğru insan bulmak zor evet ama sonuçta hepimiz en nihayetinde insanız. En büyük zararları zaten en yakınımızdan görmüyor muyuz?
riskli ve çok zor benim için ama ihtimal verebilirim kısmetin nereden çıkacağı belli olmaz
Mantik olarak karsi değilim kismetin nereden gelecegi belli olmaz
Sosyal medyadan tanışıp ilişki yapmaya sıcak bakmasam bile bu işler belli olmaz demek istiyorum.
Ben buna karşı değilim. Sonuçta artık devir değişti.
Olur tabi. Kalpler birleştikten sonra her şey mümkün bu hayatta.
Evet olabilir. Neden olmasın. İyice tanıdıktan sonra ha isten tanımışsın ha sosyal medyadan
Valla bilmiyorum büyük konuşmak istemiyorum
İhtimali yok değil ama çok az. Evlilik değil ilişki bile düşünmem normalde.
bilmiyorum, bu durumlar çok değişken tamamen kişiyle alakalı diye düşünüyorum
Hayır diyip büyük konuşmak olmaz bu hayatta olmazı olduran Allah var
Pek sanmıyorum ama sosyal medyadan kastın ne mesela, böyle manita bulma siteleriyse bir iş çıkmaz güvenmem de. Normal sosyal medya hesabıma kibarca bir beyefendi yazarsa olabilir..
Sevgililerimin hepsi internetten oldu. Şu anki sevgilimle de internetten tanıştım ve ciddi düşünüyoruz. Eğer ayrılırsak bir daha sanaldan sevgili falan yapmam.
Sosyal medyadakiler insan değil mi? Düşünürüm tabiki
Çok yakisikli ise neden olmasın maddi durumu çok da önemli degil
Biriyle evliliği yakışıklı diyemi düşünüyorsun bu kızlar ne acayip ya
Seni dövsün ama yakışıklıysa lütfen evlen onla
Neden olmasın ki tanıştıktan güvendikten sevdikten sonra hiçbir problem yok bence olur
Hayatta her şey olabilir, önemli olan anlaşmak ve birbirimize karşı hep dürüst olmamızdır
Nasibin o su bu su sosyal medyası olmaz.
Sosyal medya kullanılan araçlardan biridir sadece.
İnsanlar tanışırlar saygı sevgi hoş görü anlayış güven gibi şeyler oluştuğunda neler olur neler 😂😎😇
Hiç konuşmuyorum ki, güvenmem. Hem benle konuşan başkasına da yazmıştır.
Sosyal medyadaki insanlar farklı bir tür değil. Niye düşünülmesin. Kaldı ki iki taraf da sosyal medyada buluyor birbirini kimsenin kimseye söz söyleme hakkı yok.
olabilir bu arada mesela ben eski sevgilimle int den tanışıp bulusup sevgili olmustum ama eger bulusabiliyorsak olabilir bence ben anya da o konya da olmasin 🙃
Eski hesabımdan tanışıp iki yıldan fazla sevgili olmştk aileler de tanışıyodu ve başka şehirdeydi
Bırakmasaydım evlenirdik ama hayır kaynanayla yaşamam yok kalsın
Reel de bile insanları tanımak çok güç ki bu tarz sosyal medyalardan iletişim kuran kişilerin doyumsuz olduklarını ve bu yüzden sürekli arayış içerisinde olduklarını düşünüyorum
boşuna kısmet işi demiyorlar doğru insanı anlamak günümüzde çokta zor değil insan kendini az buçuk belli ediyor neden olmasın ki bir çokta yakın çevremde örneklerine rastladım
Bu devirde kızlar hele ki sosyal medyadan tanışmayı sanki canavarla tanışmak gibi görüyor. Sosyal medyanın suçu ne? Bakıyorsun ki görücü usulü dediğin, arkadaş ortamında tanıdığın insan bile canavardan beter biri çıkabiliyor. Yani bence instagramdan tanışmam kimseyle diyen kişi yobazdır yani net.
b aşk sadece sosyal medya uzerınden yaşanıyorsa olması düşük ıhtımaldır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?