Evlendikten sonra doğru insan olmadığını fark ettim?

Arkadaşlar eşimle ikimiz çok genciz. 3 yıldır tanışıyoruz 1 yıldır da evliyiz. Ben 21 o 24 yaşında. Çok severek evlendik kendisi yabancı zaten bütün kültür farklarına rağmen ailemin hayır demesine rağmen evlendim. Çünkü onlara göre doğru olmasa da benim için en doğrusu oydu o an. Evlendikten sonra her şeyimizin, önceliklerimiz, hayallerimiz, hayattan beklentilerimiz ve hedeflerimizin biz ne kadar benzetmeye çalışsakta farklı olduğunu gördüm. Çok büyük kavgalar ediyoruz ama sonunda bir şekilde barışıyoruz zar zor bu da bizi çok yıpratıyor. Çünkü ben aslında o an sadece kavgadan kaçıp kavgayı bitirmek için barışıyorum. Açıkçası bir kaç defa psikoloğa gittim ağır bir şekilde depresyon ve anksiyeteyle savaştığımı fark ettim bir zaman sonra ama eşim bunu hiç anlamıyor. Tam tersine onu uyarmama rağmen anksiyetemi artıracak ne varsa yapmaya, derin ve kırıcı sözler söylemeye devam ediyor, sonradan pişman olsa da yapmış oluyor ve ben kendi içimde onu affedemiyorum. Sevdiğim insanların sözlerine çok dikkat ediyorum ve bana bir hakaret etseler ya da enerjimi düşürecek bir şey söyleseler bunun üzerine çok fazla düşünüp özgüven kaybediyorum kendimi toparlayamayıp başa sarıyorum hep. Bir yandan da emek verdiğim ilişkimi kurtarabileceğime inanmaya çalışıyorum ama artık çok zor geliyor. şu an çocuğumuz yok öyle bir planımız da yok, bana fikir verecek tel bir kişi bile yok. Sizce ben zorlamalı mıyım yoksa çok geçmeden bırakmalı mıyım fikirlerinize ihtiyacım var lütfen seviyeli olun..
Evlendikten sonra doğru insan olmadığını fark ettim?