Kendine olan güveni, beraber olduğu insanı kaybetme korkusundan daha baskın gelen kişidir. Ondan mutlusu yoktur. Kıskanç olmak erkekleri daha erkek yapmaz. Kıskanılmak da kadınları daha kadın yapmaz. Kıskanç tavırlar sevmenin, sevilmenin bir göstergesi değildir. Kıskançlık insanı ve karşısındakini çok rahatsız eden, gereksiz bir duygudur. Yıpratır, yok eder diğer iyi duyguları da. Beraberliklerde her iki taraf da iyi niyetlerini ortaya koymuşsa, bir ilişkinin gerektirdiği tüm sorumlulukları yerine getiriyorsa, ne gereği vardır kıskançlık tripleriyle her şeyi mahvetmenin? Bitecekse biter zaten. İyi bir anı olarak hatırlansın bari, hatırlanacaksa.
Elbette kıskanır. gerçekten seven insanın yaşayacağı bir şey. öncelikle her insanın kişiliği farklı olduğu için herkes aynı tepkiyi vermeyebilir elbette ama söz konusu sevmek olunca her insanda olay aynıdır benim gözümde. kalbiyle seven insan sevdiği insanı hep yakınında olsun ister. başkasının yanında olmasını istemez ki bu da haliyle kıskançlığa girer. gerçekten aşık olan insanların işidir kıskanmak eğer yoksa bu sevginizden şüphe duyabilirsiniz.
Kendime güveniyorum her açıdan hem de. Beni keşfetmiş yaşamış birisi kolayca başkasını düşlemez. Ama ihanet bu anlık bir olay karşımdaki kişiye güvenmiyorum😅 bir anlık zaaf olur mu olur yani. Bu benim kendime olan güvensizliğim değildir.
Kıskanmak sevmenin doğasında var.. hayvanlar bile eşlerini kıskanıyor.. sakınmak da sevgiye dayalı bir eylem Kıskanmıyorsa sevmiyordur, kendine güvenmemekle ilgisi yok
Güven varsa kıskançlık olmaz. diğer insanlara güvenmemek yüzünden insan kendi sevdiğini kısıtlıyorsa o aşk değil kontrol edip yönetebileceği birini arıyor demektir.
Sevdiğime güvenirim, kendime daha çok güvenirim ama deli gibi de kıskanırım erkeğimi... Bunun özgüvenle ya da bir başka güvensizlikle hiç alakası yok. Güvensizliğin getirdiği o kıskançlık bambaşka bir boyutta ve ilişkiyi ciddi şekilde sarsar bunu da yaşayan taraf gayet net anlayabilir...
Güven vermeyince karşı taraf kıskanılıyor. güven verince o kıskançlık azalıyor. Çok sevince istemeden de olsa kıskanabiliyorsun elde değil bu. kıskançlık aşkın bir parçası kesinlikle. Kıskanmayınca arkadaştan ne farkı kalır ki arkadaşını da kıskanmazsın ama seversin aynı şey. Tabiki fazla kıskançlık iyi değil karşı taraf güven veriyorsa yerinde güzel.
kıskanmak bence çok yanlıs anlasılıyor. kıskanan özgüvensizdir dedil...
ben kıskanırım mesela benimle o gün kahkahalar atmısızdır çok gülmüşüzdür. yarın bir başka arkadasıyla ya da akrabasıyla vs aynı sekılde kahkaha atmasını kıskanırım mesela tatlı bir kıskanclıktır bu.
normal kıskanclıkda tabi olur ama bu karsı tarafın (sevgilimin) haraketlerıne göre dozu artar. çok artarsa zaten ayrılık
Kıskanmak doğal bir şey. Ancak kıskançlığı dizginleyebilmeyi sağlamalısınız. Sakin kalmak yol aralar, fevri çıkışlar yapmak ilişkiyi yokuşa sürer. Son günlerde bu konularda bir çok ilerleme kaydettiğimi gördüm. Bundan 9 gün öncesine kadar bambaşka bir insandım öfkeli, gergin.. bu 9 gün beni eğitti diyebilirim. Dünyada görmek istediğiniz değişimin kendisi olun. Tavsiye ederim size de. 😇
Bu kıskançlığın boyutuna bağlı, şöyle ki; her yaptığını kıskanıp kısıtlamak kişinin kendine olan güvensizliğini kanıtlar, lakin daha böyle tatlı türden olan kıskançlık ilişkiye daha bir güzellik bile katabilir.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kıskanır. Bunun özgüven ile alakasi yok.
Seven , sevdiğini kıskanır zaten. Asıl kıskanmayan kişiden Hayır gelmez.. Geniş ve G**vat kişiler uzak olsun
kadınlar daha çok bir birlerini kıskanırlar erkekler eşleri ya da sevgilileri ayartmakda kadınlar kadar usta değiller. kadınlar bu durumu bildikleri için kadının en büyük rakibi kadındır. anladınız siz onu
bunun özgüvenle alakası kısıtlama noktasında devreye girer. Kıskanma ile kısıtlama farklı çizgiler. kıskanmak özgüven olsa da sevgiyle alakalıdır. karıştırmamak gerek
Kıskanmayan da ne bileyim 😅 bence mezhep meselesi ya. Ben kıskanırım ölümcül olmayacak derecede he ama bilerek yapılıyorsa tepki vermem o delirsin banane.. Keyifli geceler..
Kıskanmak bence sevginin değer vermenin bir göstergesi seven insan kıskanır ben de kıskancım tabi bu kısıtlama derecesinde olmamalı sadece sevgiyi belli etme anlamında olmalı.
Seven insan sahiplenir, sahiplenen insan kıskanır.. Sahiplendiğin bir ilişkiyi ya da kişiyi kıskanmak çok normaldir ve güven ya da güvensizlikle alakası yoktur..
O kadar beddua sonrası boş durmadım hemen son dönemlerin en gözde hocalarına danıştım hepsini def ettikk https://youtu.be/F2ShHP0SJDs domtise tuz dökmeden yime 😋